Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

את הרעיון הבא גיבשתי בעקבות בעיה כלשהי שנתקלתי בה עם רכבי , ובהחלט ייתכן שלא רק אני באופן

אישי סבלתי ממנה, אלא כלל הציבור!

באופן כללי מדובר במצב שבו לא ניתן לספק תשובה ברורה לגבי מה צריך להחליף/לתקן ישר בבדיקה הראשונית,

מצב שעלול לייקר בהרבה את התהליך של איתור ותיקון התקלה, במיוחד כשמדובר בחלקים מכאניים או אלקטרוניים יקרים!

במקרה שלי , היה מדובר בתקלה כלשהי במערכת הדלק, שלא ניתן היה לקבוע מה הטיפול הנדרש רק על סמך תוצאות הדיאגנוסטיקה הממוחשבת, לפיכך המוסך נאלץ לבצע מספר פעולות בשיטת ה"ניסוי ותעייה", כולל החלפה של חלקים יקרים (על חשבוני כמובן...)

שבדיעבד הסתבר שהיו תקינים לחלוטין !

ובגלל שמדובר בפעולות יקרות, מה שעוד יותר הוסיף על עוגמת הנפש, זה קצב ההתקדמות האיטי :

כל ביקור מתקדמים "במסורה" , מבצעים פעולה אחת קטנה (ויקרה!), ונכנסים לתהליך של מעקב, עד הביקור הבא!

במקרה שלי , הוצאתי סכום של כ-7000 ש"ח , כאשר מתוכם - עלות התיקון של התקלה עצמה היתה כ-2500 בלבד...

תחושה קשה שזרקתי 4500 ש"ח לפח!!!

ראו שרשור - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=499188

בתור מי שלא מומחה לדיאגנוסטיקה של רכב, אני מבין שיש מצבים בהם אין מנוס מתהליך זה,

הבעיה שלי היא בכך שמלוא המחיר של "ניסויי הסרק" נפל עלי , כלקוח של המוסך.

משיחות עם חברים הבנתי שאין מה לעשות, זה גם המצב במוסכים אחרים, גם של חברות אחרות.

לעיתים , ניתן לעשות "קומבינות" ולאלתר חלקים מפירוק רק לצורך איתור התקלה ,

ואז אין בעיה למוסך להקל על הלקוח.

אבל זו הסתמכות על המזל , ועל כמה סוג הרכב נפוץ בשוק...

במידה ואין חלקים זמינים לבדיקה (כמו במקרה שלי), אז המוסך בחר לנקוט בקו הכי קשוח :

להפיל את מלוא העלות על הלקוח כולל חלקים יקרים שכלל לא היה צורך בהם!

הנימוק של מנהל המוסך : "אנחנו נאלצים להשתמש בחלפים חדשים לגמרי מהאריזה, ואז אין לנו שום אפשרות

להחזיר לאריזה, או למכור כמשומש"!

לכן, חשבתי להציע רעיון שאולי יכול לפתור סוג זה של בעיה (אם היא אכן נפוצה בשוק...) -

מה דעתכם על תקנה שתחייב מוסכים (לפחות מורשים...) לנהל במחסן מלאי של חלקים שמיועדים לבדיקה ואבחון תקלות בלבד?!

כך, במקרה שמסתבר שהוחלף חלק יקר שאינו פתר בעיה כלשהי, המוסך יחזיר לרכב את החלק התקין,

ו"יקריב" את החלק החדש למחסן.

במחסן הראשי תהיה מחלקה מיוחדת - "חלקים לבדיקה" - שבה יאוחסנו חלקים שלעולם לא יימכרו ולא יותקנו באופן קבוע

על רכב כלשהו, הם תמיד יהיו שייכים למוסך וישמשו אותו אך ורק לצרכי בדיקה של רכבי הלקוחות!

ככל שיעבור הזמן , מטבע הדברים, יצטברו יותר ויותר חלקים לבדיקה עבור כל מודל של רכב שהמוסך נותן לו שירות,

וכך יקטן יותר ויותר הסיכוי שהמוסך ייאלץ להקריב עוד חלקים חדשים מהאריזה.

(יהיה לו כבר בדיוק את החלק הנחוץ במחסן, רק לצורך בדיקה).

באופן כללי, לפי ה"הגיון הבריא" שלי , זה לא אמור לעלות יותר מדי כסף למוסך.

במקרה של רשת מוסכי שירות, מספיק להחזיק מלאי אחד כזה של חלקים במחסן הראשי של כל מוסכי הרשת!

הרי מוסך שצריך לבדוק תקלה מסובכת עבור דגם כלשהו, כל מה שהוא צריך זה רק להזמין נגיד 3-4 חלקים "חשודים"

למספר ימים, זה הכול!

אפשר כמובן להגביל את סוגי החלקים אך ורק לחלקים יקרים (נגיד, מעל 1000 ש"ח), ולחלקים שהבלאי

שלהם נמוך יחסית (לדוגמא, רק חלקים שאורך החיים הממוצע שלהם עולה על 50,000 ק"מ / 3 שנים).

דגש מיוחד על מיני חיישנים ומחשבים!!

כאמור, אין צורך גם להשקיע בבת-אחת סכום גבוה של המוסך (או רשת המוסכים...), אלא לפזר את ההשקעה

בהתאם לקצב הצבירה של החלקים לבדיקה.

בואו ניקח לדוגמא רשת מוסכים שנותנת שירות ל-30 מודלים שונים של רכבים (כולל גם סוגי מנוע שונים עבור אותו דגם),

ונגיד שעבור כל מודל, מגדירים רק "נבחרת" של 50 חלקים מכאניים ואלקטרוניים שעלותם הממוצעת היא 1000 ש"ח

וידועים כ-"קשים לאבחון" (עלות למוסך, לא ללקוח!),

מספיק להחזיק רק חלק אחד מכל סוג, ובהנחה שהוא מיועד רק לצרכי בדיקה , הוא עשוי לשמש את המוסך שנים רבות, אפילו 10.

(הוא יעבור רק כמה עשרות קילומטרים בודדים לצרכי בדיקה ומעקב...).

מדובר בהוצאה פוטנצייאלית של 1.5 מליון ש"ח לכל הרשת, שתתפרס על פני שנים רבות של צבירה הדרגתית:

לפי צרכי הבדיקה בשטח. (ייתכן שבפועל יהיו חלקים שכלל לא יתעורר בהם צורך...)

בקיצור - עבור רשת של מוסכי שירות זה כלום בריבוע!! (גם אם פספסתי באיזה חצי מליון...)

עכשיו, תחשבו מה זה חוסך ללקוח...

1. ביקורים מיותרים במוסך ואובדן של ימי עבודה!

זאת משום שלמוסך יש אפשרות לייעל ולקצר את תהליך הבדיקה, ולהזמין מראש את כל החלקים שהוא חושד בהם

בלי "לדפוק חשבון" ; הוציאו מהאריזה חלק חדש והסתבר שזה לא הבעיה? -

אז מחזירים את החלק התקין, ואת החדש שולחים להעשרת "מחסן הדיאגנוסטיקה הראשי". אף אחד לא מפסיד!!

2. כמובן, עוגמת נפש אדירה ותחושה של "יצאתי פרייאר" כתוצאה מתשלום מלא על חלקים חדשים ויקרים שכלל לא היה צריך

להחליף

ותחשבו מה המוסך יכול להרוויח מזה שיוצא לקוח מרוצה שנותן אמון מקצועי וגם כלכלי במוסך שלו...

מה אתם אומרים - חלומות באספמיה? ניתוק מהמציאות?

או שיש כאן אולי משהו ששווה בדיקה יותר מעמיקה?...

עידו.

פורסם

הרבה מאוד רכיבים ניתן לבדוק מבלי להחליף. אבל להרבה מוסכים יש נטיה להאשים רכיבים בעזרת רוח הקודש. מבלי שתהיה הוכחה כלשהיא לכך שהם תקולים.

בדיקה של חיישן בעזרת רב מודד תקח למכונאי יותר זמן מאשר החלפה שלו. וגם תכניס פחות כסף.

כשה co אצלי בטסט היה גבוה. אחד המוסכים נתן לי הצעת מחיר להחלפת חיישן חמצן בלי שום בדיקה. סתם בגלל שה co גבוה. אפילו לא בדק רכיבים אחרים על מנת לשלול שאולי הם האשמים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
הרבה מאוד רכיבים ניתן לבדוק מבלי להחליף. אבל להרבה מוסכים יש נטיה להאשים רכיבים בעזרת רוח הקודש. מבלי שתהיה הוכחה כלשהיא לכך שהם תקולים.

בדיקה של חיישן בעזרת רב מודד תקח למכונאי יותר זמן מאשר החלפה שלו. וגם תכניס פחות כסף.

כשה co אצלי בטסט היה גבוה. אחד המוסכים נתן לי הצעת מחיר להחלפת חיישן חמצן בלי שום בדיקה. סתם בגלל שה co גבוה. אפילו לא בדק רכיבים אחרים על מנת לשלול שאולי הם האשמים.

שמע, אם המטרה של המוסך זה להרוויח עלינו ממכירה של חלקים חדשים, אז ברור שהאינטרס שלהם יהיה "לדחוף"

לנו כמה חלקים שאפשר, גם אם מסתבר שהם מיותרים...

אבל מה הם טוענים תמיד?! "אנחנו הוגנים, ומשתדלים לחסוך מהלקוח הוצאות מיותרות ככל האפשר"

אז בבקשה, הנה זרקתי לחלל האוויר הצעה שאין הוגנת ממנה!

אתם טוענים שיש מצבים שאין לכם ברירה, צריכים לבצע "ניסוי ותעייה" עד איתור התקלה?

הנה לכם הזדמנות מצויינת להוכיח שאתם הוגנים ומעוניינים לחסוך מאיתנו הוצאות מיותרות!

השקיעו סכום קטן יחסית במלאי של חלקים לבדיקה, ותחזירו את ההשקעה ריבית-דריבית בצורה של לקוחות מרוצים

שמאמינים למילה שלכם!

ואם לא, אז תואילו בבקשה להסיר את "מסיכת ההגינות" מהפנים...

או שאולי איגוד המוסכים יואיל בטובו לתרום תרומה משמעותית לשיפור המציאות...

פורסם

למוסכים כללים זה ממש לא ישים ולא ראלי גם למוסכים של מותג מסויים זה קשה כי יש המון ורסיות של יחידות בקרה למשל וחלק מהחלקים מקודדים ולא מאפשרים החלפה כחלק בודד בין רכבים

החלקים האלו בדרך כלל מאוד יקרים אז מי בדיוק יממן את זה ? משרד התחבורה ? כן בטח

לסיכום זה פנטזיה וזה לא ישים ולא תהיה שום תקנה שתחייב מוסכים להחזיק מלאי חלפים לניסיונות בטח כאשר זה נוגד הנחיות של יצרני הרכב

פורסם

הצעת חוק שכזו תגרום למוסכים/יבןאנים לעמוד על הרגליים האחוריות ועם לוביסטים בכנסת יסכלו כל נסיון שכזה. מדובר בחיתוך חד במחזור המכירות שלהם. הרעיון טוב, אבל לא בר ביצוע מהטעמים הנ"ל.

seat leon 1.8 20v

פורסם

גם לתקן רכבים בהתנדבות זה רעיון טוב

ללקוחות אבל לא לבעלי המוסך ועל אותו משקל העניין הזה וכל הצעה טפשית דומה אחרת

פורסם
שמע, אם המטרה של המוסך זה להרוויח עלינו ממכירה של חלקים חדשים, אז ברור שהאינטרס שלהם יהיה "לדחוף"

לנו כמה חלקים שאפשר, גם אם מסתבר שהם מיותרים...

אבל מה הם טוענים תמיד?! "אנחנו הוגנים, ומשתדלים לחסוך מהלקוח הוצאות מיותרות ככל האפשר"

מוסך הוא לא מוסד צדקה, ומן הסתם מעוניין ברווחים.

לא כולם עושים את זה בדרכים כשרות.

לדעתי, במקום לחפש הצעות חוק, חפש לך מוסך מקצועי והוגן שיודע לאבחן תקלות בצורה מקצועית ולא רק לפי הרגש.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
למוסכים כללים זה ממש לא ישים ולא ראלי גם למוסכים של מותג מסויים זה קשה כי יש המון ורסיות של יחידות בקרה למשל וחלק מהחלקים מקודדים ולא מאפשרים החלפה כחלק בודד בין רכבים

במקרה שלי לפחות, ממש לא היה שום קשר לאף אחד מהסייגים שהעלית.

החלקים החשודים : משאבת דלק, מחשב דלק, בית מצערת, חיישן זרימת דלק.

"המון ורסיות"? למעט החיישן שמשותף רק לעוד תת-דגם אחד של אותו מנוע,

כל השאר משותפים לכל תתי-הדגם של S-60 (שלכשלעצמו נחשב לדגם יקר יחסית לתחזוקה).

חלקים מקודדים? אף לא אחד...

הייתי שמח לקבל הערכה קצת יותר מקצועית (סדר גודל, לא משהו מדוייק...)

לגבי כמות החלקים שרשת של מוסכי שירות היתה צריכה להחזיק אילו היתה כזו תקנה, תוך התחשבות בקריטריונים הבאים :

1) כל הדגמים ותתי-הדגמים שמקבלים שירות ברשת .

2) רק חלקים שעלותם ללקוח עולה על 1000 ש"ח.

3) רק חלקים שמנסיון עם תוכנת הדיאגנוסטיקה (וכיום, לכל יצרן יש כזו!) , קשה יחסית לאתר בהם תקלות.

(כאלו שבד"כ נפלטים עם רשימה של עוד 3-4 חלקים "חשודים"... תקלה במערכת דלק לדוגמא...)

ובהמשך לדברייך , איזה אחוז מתוכם לא ניתנים לשימוש לצרכי בדיקה , עקב מגבלות קידוד או כל דבר אחר?...

החלקים האלו בדרך כלל מאוד יקרים

יקרים לך (כלקוח).

למוסך הם יקרים הרבה פחות...

אז מי בדיוק יממן את זה ? משרד התחבורה ? כן בטח

בגלל זה ביקשתי הערכה מקצועית של סדר גודל, ההערכה שאני נתתי היא אינטואיטיבית לגמרי - מודה שלא מקצועית...

מה שאני כן בטוח זה, שאם מדובר בהשקעה אפילו של כמה מליונים בודדים של שקלים שנפרסים באופן הדרגתי

על פני שנים רבות (רק בתגובה לצרכי הבדיקה שעולים מהשטח!) ,

אז זו אולי הוצאה כבדה יחסית למוסך פרטי בודד, אבל לרשת של מוסכי שירות זה באמת כסף קטן!

מצד אחד, אולי הרבה סוגים של פריטים, אבל מצד שני יחידה אחת בודדת מכל סוג תספיק לכל הרשת!

ובנוסף , זו גם השקעה שלאורך זמן תחזיר את עצמה, בצורה של יעול תהליכי הבדיקה ועליה משמעותית בשביעות רצון הלקוחות!

לסיכום זה פנטזיה וזה לא ישים ולא תהיה שום תקנה שתחייב מוסכים להחזיק מלאי חלפים לניסיונות בטח כאשר זה נוגד הנחיות של יצרני הרכב

מדובר בשיקול קר של עלות-תועלת, נטול כל רגשות.

אם איגוד המוסכים ישתכנע שבסופו של דבר יש כאן WIN-WIN וכולם ירוויחו מזה, אז אין בירוקרטיה שלא ניתן להתגבר עליה.

אם לא , ויוכח (עם מספרים אמיתיים, לא כפי שאתה הצגת קודם...)

שזה יגרום להפסדים כבדים למוסכים, אז אין לי שום בעיה שהשרשור הזה יימחק באופן מיידי מהפרוטוקול...:wink:

פורסם

מה שכן ניתן לעשות במידה ונמצא שהתקלה לא טופלה זה לקבל פיצוי בשווי החלק שהוחלף בתנאי שהחלק שהוחלף נמצא תקין ואין אפשרות לזכות אותך כמו:מצבר.

חלקים שניתן לקחת יחוייב המוסך להחזיק עד שהתקלה תטופל ובמידה הלקוח לא ירצה לקחת הוא יקבל זיכוי עליהם

פורסם
מה שכן ניתן לעשות במידה ונמצא שהתקלה לא טופלה זה לקבל פיצוי בשווי החלק שהוחלף בתנאי שהחלק שהוחלף נמצא תקין ואין אפשרות לזכות אותך כמו:מצבר.

אם אתה זוכר, את כל הפוסט הזה העליתי על בסיס ההנחה שזו בעיה נפוצה בשוק...

אם לא, אז הפיתרון שאתה מציע בהחלט סביר ונסבל על כל הצדדים.

אם כן, (והמוסך נתקל בהמון מצבים בהם הוא נאלץ "לבזבז" חלקים תקינים בגלל מגבלות בדיקה) -

אז דווקא ההצעה שלך תפיל על המוסך הפסדים כבדים, שאין סיכוי שהוא יסכים לשאת בהם!

חלקים שניתן לקחת יחוייב המוסך להחזיק עד שהתקלה תטופל ובמידה הלקוח לא ירצה לקחת הוא יקבל זיכוי עליהם

אז זהו, שלפי המוסך בו ביקרתי, אין "חלקים שניתן לקחת"... "הוצאנו חדש מהאריזה, אז מישהו צריך לשלם"

זאת בדיוק הבעיה!

האם זו המדיניות גם במוסכים מורשים אחרים? אני נוטה להאמין שכן... אם אני טועה, אז יש לנו כאן בעיה מסוג אחר...

פורסם

אתה כנראה לא קולט

חלקים חדשים ששמים לנסיון זה לא חייישן או כל מיני מפעילים שאותם לרוב קל לבדוק ומכירים את התקלות שלהם

רוב הבעיות שאני הייתי רוצה לשם חלק לניסיון זה החלקים אלקטרונים היקרים

יש לך בכלל מושג מה עלות חלקים היום ברכב? סתם דוגמא של מחשב הזרקה יכול לעלות 8-15 אלף שקל ומחשב ABS יחד עם יחידה הידראולית שלו עובר גם את זה ואתה עוד רוצה שיחזיקו חלקים למספר רב של דגמים של מספר מודלים

לדוגמא לקשקאי 2008 יש 4 סוגים של מחשבי הזרקה לפי רמות גימור לקשקאי 2010 יש עוד 4 סוגים והם שונים מאלו של 2008

לדוגמא בדגמי רנו וחלק של ניסאן אי אפשר בכלל לשם מחשב הזרקה או מחשב בודי מרכב אחר כי הוא מקודד לרכב ספיציפי

בגלל נגישות של חלקים יתחילו להחליף חלקים בלי הכרה ולא יעשו אבחון מסודר ואז אם יש למשל קשר ברכב שגורם נזק ליחידת הבקרה מי ישלם על זה ?

יש דרך לעשות אבחון ויש הנחיות יצרן מסודרות וברוב המקרים אתה מגיע לפיהןם לפתרון והחלפת חלקים זה רק אם אתה ממש הגעת לתחתית ושום אבחון לא עוזר (גם אז גם אתה פונה ליבואן או ליצרן בפנייה טכנית לפני שמחליט על החלפת החלקים לניסיון) וזה קורה אחד לאולי כמה חודשים למוסך מקצועי ולכן אין פה שום הצדקה כלכלית וזה לא ראלי בעליל

פורסם

קודם כל מוסך שמשתמש בשיטת מצליח צריך להתרחק ממנו.

ב.מוסך מקצועי יודע לאבחן תקלות ע"י בדיקה של תקינות הרכיב ולא ישר לרוץ ולהחליף.

ג.מוסך עם נסיון כבר מכיר תקלות נפוצות בכל דגם ספציפי

ד.ישנם כמה שיטות שמאפשרות בדיקה ע"י חלפים אחרים מבלי לפתוח חדש מהשקית.

פורסם
ומה יקרה אם לחלק יגרם נזק מחלק אחר לא תקין ברכב,על מי תפיל את התשלום של החלק הדיאגנוסי?

בוא קודם נראה איך אנחנו מתמודדים עם ה"סלעים הגדולים" (תופעת בזבוז חלקים חדשים ויקרים),

אח"כ נטפל גם ב"אבנים הקטנות"... :wink:

אני לא אומר שאתה לא העלית כאן בעיה אמיתית, אבל יחסית לבעיה שאני העליתי היא נדירה יחסית, וניתנת בקלות

לפיתרון בצורה של פשרה כלשהי (למשל, חלוקת הנזק בין המוסך ללקוח...)

פורסם
קודם כל מוסך שמשתמש בשיטת מצליח צריך להתרחק ממנו.

ב.מוסך מקצועי יודע לאבחן תקלות ע"י בדיקה של תקינות הרכיב ולא ישר לרוץ ולהחליף.

ג.מוסך עם נסיון כבר מכיר תקלות נפוצות בכל דגם ספציפי

ד.ישנם כמה שיטות שמאפשרות בדיקה ע"י חלפים אחרים מבלי לפתוח חדש מהשקית.

הלוואי !!

אני מזמין אותך להעביר קורס מזורז למוסך בו טיפלתי (שגם פה בפורום ממש לא נחשב לאיזה "חאפר", אלא מאד מוכר ומוערך...).

אם תצליח לגרום להם להשתפר בקטע הזה, אני מוכן לתת לך אחוזים על הטיפול הבא.

אם לא - אודה לך אם תמליץ לי על מוסך וולבו אמין ש"יודע לאבחן תקלות". אשמח לאבחן אותו בפעם הבאה...

• תוכן חדש...