Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה כנראה לא קולט

אני קולט טוב מאד, לכל היותר לא מעריך נכון.

כבר קודם הודיתי שההערכה שלי היא רק אינטואיטיבית, ולכן אני מבקש לבדוק אם יש כאן מישהו (עדיף איש מקצוע מהתחום)

שיכול לתת הערכת סדר גודל יותר מדוייקת לגבי כמות וגם עלות לפי הקריטריונים שנתתי קודם, לגבי יבואן כלשהו!

יש לך בכלל מושג מה עלות חלקים היום ברכב? סתם דוגמא של מחשב הזרקה יכול לעלות 8-15 אלף שקל ומחשב ABS יחד עם יחידה הידראולית שלו עובר גם את זה.

ואתה עוד רוצה שיחזיקו חלקים למספר רב של דגמים של מספר מודלים

המחירים האלה ידועים לי.

אם אנחנו מניחים שאנחנו לא מחזיקים מנוע שלם או תיבת-הילוכים קומפלט, כמה כבר סוגים של פריטים כאלה יש עבור כל יבואן?

כמה עשרות??

בוא נתפרע - כמה מאות אפילו ! עלות של עשרות-מליוני שקלים!

א. הרשת לא תזרוק אפילו מליונים בודדים בבת אחת. (ואפילו זה כסף קטן בשבילה...)

מגדירים מראש רשימה פוטנצייאלית של פריטים, ורק כאלה שידוע שקשה לאבחן בהם תקלות!

(משאבת מים, או רדיאטור, לא משנה כמה יקרים הם יהיו, אין שום צורך להחזיק אותם לצרכי בדיקה...).

בפועל, משקיעים רק חלק מהכסף, ובאופן מאד הדרגתי - רק לפי הצרכים שעולים מהשטח, ממוסכי הרשת.

ב. שוב, ידוע שהעלות למוסך הרבה יותר נמוכה מהעלות ללקוח. ואם גם מצליחים לסחוט איזו הקלה מאד נקודתית

מבחינת המיסוי רק על חלקים שמיועדים לבדיקה, אז אפשר גם לרדת למחירים שקרובים יותר למה שיש ב-EBAY,

מאשר המחירים שאמרת...

לדוגמא בדגמי רנו וחלק של ניסאן אי אפשר בכלל לשם מחשב הזרקה או מחשב בודי מרכב אחר כי הוא מקודד לרכב ספיציפי

שוב, זה לא אומר לי כלום... דבר במספרים.

מה אחוז החלקים האלה מכלל החלקים שקשה לאבחן? זניח? או מפיל את כל העסק?

בגלל נגישות של חלקים יתחילו להחליף חלקים בלי הכרה ולא יעשו אבחון מסודר ואז אם יש למשל קשר ברכב שגורם נזק ליחידת הבקרה מי ישלם על זה ?

אצלי עשו אבחון מאד מסודר באמצעות תוכנת דיאגנוסטיקה מקורית , בדיוק לפי הספר של וולבו מתורגם משוודית ספרותית.

לא גרמו נזק לשום חלק , ובכל זאת נאלצתי לשלם אלפי שקלים על חלקים שכלל לא היה צורך בהם.

(אחד המגיבים תאר את זה יפה : "בשיטת מצליח").

ובאותם מקרים נדירים שכן היה נגרם נזק, דווקא כאן אני סומך על המוסך הספיציפי הזה שהיה לוקח אחריות.

הכל לפי הנהלים.

החלפת חלקים זה רק אם אתה ממש הגעת לתחתית ושום אבחון לא עוזר (גם אז גם אתה פונה ליבואן או ליצרן בפנייה טכנית לפני שמחליט על החלפת החלקים לניסיון) וזה קורה אחד לאולי כמה חודשים למוסך מקצועי ולכן אין פה שום הצדקה כלכלית וזה לא ראלי בעליל

אתה חושב? לפי מנהל המוסך, זה דווקא תופעה "די נפוצה", בגלל

ש"אין מה לעשות, יש בעיות שהתוכנה לא מסוגלת לתת אבחון מדוייק".

אבל שוב, אני מזכיר לך שהנחת המוצא שלי מלכתחילה היתה שמדובר בבעיה נפוצה, גם לפי טענות ששמעתי מאנשים על

סוגים אחרים של רכבים.

אם זו תופעה כזו נדירה כפי שאתה מתאר (או מכל הרכבים, אופיינית דווקא לוולוו S-60...), אז אני לוקח הכל בחזרה...

פורסם

לא דרוש מלאי חלפים לדיאגנוסטיקה. דרושים אנשי דיאגנוסטיקה בעלי כישרון ולא כאלה שצומחים להם ידיים מ^%^ ויודעים רק להחליף חלפים בשיטת מצליח. הבעיה שאפשר לספור כמות אנשי מקצוע כאלה על יד אחת. הרוב צומחים בשלבים הבאים:

0. קורס בסיסי.

1. ניקוי רצפה במוסך, הבאת חלפים למכונאי, חנייה והכנסת הרכב למוסך.

2. קורס נוסף

3. טיפולים: החלפת שמן, פילטרים.

4. קורס "מתקדם"

5. טיפולים מסובכים: טיימינג, מתלים.

6. טיפולים בגיר

7. פז"מ

8. דיאגנוסטיקה עם מחשב ובשיטת מצליח בלי להבין איך המכלולים עובדים או עם הבנה חלקית לכל דבר.

יש בודדים שלמדו הנסאי מכונות או אלקטרוניקה או יש להם ראש עם המון משמעת עצמית וחוש טכני ו/או עבדו במוסכים מורשים של מותגי פרמיום ששולחים לקורסים בחו"ל. הם לרוב מסוגלים לעשות דיאגנוסטיקה כמו שצריך. כאלה לרוב פותחים מוסך ויש להם מוניטין מאוד טוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא דרוש מלאי חלפים לדיאגנוסטיקה. דרושים אנשי דיאגנוסטיקה בעלי כישרון ולא כאלה שצומחים להם ידיים מ^%^ ויודעים רק להחליף חלפים בשיטת מצליח. הבעיה שאפשר לספור כמות אנשי מקצוע כאלה על יד אחת.

ייתכן שאתה צודק באבחון הבעייה. לא מתווכח.

ועד שיהיו אנשי דיאגנוסטיקה עם כישרון (אם בכלל...) ?

איזה פיתרון אתה מציע?

פורסם

התופעה לא נפוצה בכלל 99.7 אחוז מהתקלות נגמרות באבחון מסודר או ידע מוקדם

אני מחזיק אי אלו יחידות מסויימות בארון ההפתעות שלי והם נותנות לי מענה ותאימות במקרים בודדים מאלו הבודדים שאני כבר חושב לעשות את זה

ברוב המקרים שאני כבר מוצא מועמד אני מוכר את החלק לאותו אחד כמשומש וממש לא חושב למצוא תחליף

להחזיק חלקים על מדף עולה כסף גם אם בסוף תמכור אותם כמו חדש תפסיד אבל רוב הסיכוים שהחלק כבר לא יהיה רלוונטי יהיה פגום או יאבד אצל לקוח שלא ירצה להחזיר את החלק או עובד ששכח איפה שם את זה כמו שקורה לכל החלקים האלו שקוראים להם חלקים ז*נה

אני מהתחום ואני לא יודע אולי איך להסביר לך את זה טוב אבל אם כל הדרישות המטורפות שמוסך צריך לעמוד בהם כדי לקבל רשיון עסק ולעבוד ממשרד התחבורה העירה והמועצה איכות הסביבה וכו ואז גם הדרישות של היבואן דרישה שכזו אין לא אחיזה המציאות וזה זה פשוט לא ילך ושום מוסך או יבואן לא יקח חלק בזה כלל

פורסם

איזה פיתרון אתה מציע?

הפתרון לטפל ברכב אצל מקצוען.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
התופעה לא נפוצה בכלל 99.7 אחוז מהתקלות נגמרות באבחון מסודר או ידע מוקדם

אני מחזיק אי אלו יחידות מסויימות בארון ההפתעות שלי והם נותנות לי מענה ותאימות במקרים בודדים מאלו הבודדים שאני כבר חושב לעשות את זה

ברוב המקרים שאני כבר מוצא מועמד אני מוכר את החלק לאותו אחד כמשומש וממש לא חושב למצוא תחליף

להחזיק חלקים על מדף עולה כסף גם אם בסוף תמכור אותם כמו חדש תפסיד אבל רוב הסיכוים שהחלק כבר לא יהיה רלוונטי יהיה פגום או יאבד אצל לקוח שלא ירצה להחזיר את החלק או עובד ששכח איפה שם את זה כמו שקורה לכל החלקים האלו שקוראים להם חלקים ז*נה

אני מהתחום ואני לא יודע אולי איך להסביר לך את זה טוב אבל אם כל הדרישות המטורפות שמוסך צריך לעמוד בהם כדי לקבל רשיון עסק ולעבוד ממשרד התחבורה העירה והמועצה איכות הסביבה וכו ואז גם הדרישות של היבואן דרישה שכזו אין לא אחיזה המציאות וזה זה פשוט לא ילך ושום מוסך או יבואן לא יקח חלק בזה כלל

אז עצוב מאד שאני מקבל תשובות הפוכות משלך דווקא ממוסך מורשה של היבואן (תיקון: שני מוסכים שלו),

ודווקא של אחד מהמותגים היוקרתיים ביותר שנמכרים כאן.

אם כך , לא נותר לי אלא לקבל את התמונה המאד העגומה שמתאר tzvipper (ראה תגובתו) על המצב

של אנשי המקצוע בענף, ולקוות שהמצב הזה ישתפר אי פעם...

אגב, מדברייך אני משער שאתה עובד/מנהל מוסך פרטי (לא של רשת).

האם יש סיכוי שההצעה שלי אולי כן יכולה להתאים דווקא לרשת גדולה, שמחזיקה מחסן מרכזי גדול?

• תוכן חדש...