Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תת היגוי חמור בסוויפט 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עכשו כשהחלפתי תחתונים אני יכול לספר לכם על אחת החוויות הפחות נעימות שהיו לי:

יש לי סויפט 2013 ידנית- שזה אומר ברמת אבזור של חמור ועם צמיגים 175-65-15 (תקנו אותי אם אני טועה, זה מהזיכרון)

בנסיעה שהייתה לי עכשו, בדרך עירונית, הילוך שלישי, פחות מ-40 קמ"ש, בעליה, נכנסתי למעגל תנועה ובקושי יצאתי ממנו. סובבתי את ההגה שמאלה (הייתי צריך להמשיך ישר) והרכב עשה לי "מאא, לא היום" ולא הגיב לחלוטין. בלמתי טיפה כדי להגביר אחיזה וממש יצאתי על הקשקש מהפניה תוך שהרכב עושה רעש מוזר (נראה לי גרירה של הצמיגים או משהו כזה, אף פעם לא היה לי כזה רעש)

הנסיבות: כביש לח (אני לא יכול להגיד אפילו רטוב),עליתי עם הגלגל אחורי שמאלי על האי תנועה (החלק שנראה כמו רמפה קטנה, לא החלק המוגבה של האי) ויכול להיות שסובבתי את ההגה מהר קצת (מעגל קטן, לקחתי ימינה וחזק שמאלה- פה איבדתי את האחיזה)

בשלב אחר של הנסיעה נכנסתי לעיקול קל שהיה קצת יותר רטוב, ובכוונה לא הורדתי מהירות (גם, זה לא שנסעתי בפרעות מידי) וכשנכנסתי לחלק היותר רטוב הרגשתי שהרכב מחליק קצת.

השאלות:

1. יש מערכת ESP. זה לא התפקיד שלה למנוע כאלה מקרים? זה לא שהרמתי אמברקס ב90 קמ"ש... נסיעה רגועה בהילוך נמוך. יש איזה רעש שהמערכת עושה כשהיא פועלת?

2. יש מצב שהגלגים המיניאטוריים של הרכב מסכנים את החיים שלי? מדובר על צמיגים של קונטיננטל (קונטי אקו חרטא משהו), בני שנה בערך (הרכב חצי שנה על הכביש)- אני מתכנן להחליף את מידת הגלגל לקצת יותר גדול כשהצמיגים ישחקו, אבל אם צריך אני אחליף עכשו. אני לא רוצה להתרסק חצי שנה אחרי שקניתי את הרכב.

3. יש מצב שההגה שלי כל כך חסר תחושה שאני לא ארגיש בכלל מה קורה על הגלגלים?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

הכבישים רטובים וסופר חלקים היום בגלל שזה גשמים ראשונים אחרי הרבה זמן,

אל תסע על 40 בכיכר ולא בהילוך שלישי, תעשה הכל הרבה יותר לאט ממה שאתה רגיל.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

40 בכיכר זה מהר מאוד. תוסיף לזה כבישים רטובים כמו שרשם מגיב מעליי ותקבל מתכון מושלם לתת היגוי.

אל תאשים את הרכב שלך - תאשים את הנהג ושפר אותו כדי שזה לא יקרה יותר. :-)

בכיכרות אני על 15~20. גם בקיץ כאשר הכביש יבש, הרבה כיכרות מקושטים בצמחים ומשקים אותם - התוצאה שאפשר להחליק. אני קורה לכיכרות מקושטים כיכרות התאבדות (רציתי אפילו לכתוב על זה שרשור).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עקב הגשם הקצרצר היום (ולאור העובדה שהרבה זמן לא ירד גשם), הכבישים באופן חריג יותר חלקים מביום רגיל.

את האמת? אני לא מופתע שאיבדת שליטה. היום הכביש היה מאוד חלק.

כלל ברזל שאני מסגל לעצמי בכל תקופת מעבר כזאת - כל פעולה שאני מבצע באופן שוטף, לבצע בחצי המהירות.

זה נכון לגבי יציאה מהמקום ברמזור, ביצוע פנייה ובמיוחד כניסה למעגל תנועה ששם יש סיכון גדול לתת היגוי.

פורסם

עשית טעות של טירון. מצטער...

כמו שDJI רשם - הגשם הראשון הופך את הכביש לחלקלק.

מידות הצמיגים וה ESP ועוד הרבה דברים לא יכולים לבטל את חוקי הפיזיקה.

אחרי שהכבישים ישטפו, אז גם כשהם יהיו רטובים המצב צפוי להיות יותר טוב.

וחוץ מזה, טוב שסיימת ככה, אבל קצת היכרות עם הרכב ורכישת מיומנות רק יסייעו. לך לקורס לנהיגה מתקדמת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

daniel.gri, אם היה צפוי - למה לא עשית צעדים מראש כדי למנוע את זה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לכיכר נכנסתי ב35-40 קמ"ש ותוך כדי האטתי קצת- וזה בערך 10 קמ"ש פחות ממה שאני נוסע שם בד"כ

את הטסט השני שלי לא עברתי בגלל שהתחיל גשם ראשון בדיוק באמצע והבוחן שם לי ברקס. מאז אני מאוד נזהר עם גשם, שמירת מרחק וכו' (טראומות מפה ועד הודעה חדשה של צעירות- אבל אחרי כמעט 80K ק"מ על הכביש אני מאמין שאני כבר לא בדיוק טירון)

זה הרכב הרביעי שאני נוהג עליו, הוא הכי קטן ועם הגלגלים הכי קטנים מכל האחרים. פעם ראשונה שזה קורה לי.

באזור חקלאי (בוץ על הכביש) אחרי גשם ראשון החלקתי פחות (לנסר 2007, בהתחלה לא שמתי לב שיש בוץ, אחרי שהחלקתי הצידה איזה מטר בעיקול הפעלתי אורות גבוהים וראיתי שאני נוסע על ביצה)

נניח רגע שאני בסדר (אני יודע איך זה נשמע אבל אני באמת נהג זהיר ורגוע בד"כ- כשלא משעמם לי)- יש דרך לבדוק שהכול ברכב עובד חוץ מלעלות על מסלול ולהביא אותו למצבי הקיצון?

בשבוע הבא אני הולך לטיפול במוסך מורשה- להגיד להם לבדוק משהו מיוחד? just in case

רוב הנסיעות שלי בינעירוניות (550 ק"מ בשבוע) ואני לא רוצה לנסוע על 70 כל הדרך כדי לא לעוף לאיזה תעלה. אני רוצה להיות בטוח שהרכב יחזיק את עצמו על הכביש ב-100 קמ"ש (כמובן בתנאי שלא יורד גשם שוטף, לא גשם ראשון וכ')

בנוסף- ניפוח צמיגים: יש לחץ מומלץ ל"נוחות" (נמוך יחסית) ולחץ ל"חיסכון" (גבוה יחסית). בד"כ הייתי מנפח משהו באמצע, אבל עכשו בדרך הביתה ניפחתי ללחץ הנמוך יותר. זה בסדר או שרצוי לעשות משהו אחר ליתר ביטחון?

פורסם

לחץ האוויר המומלץ ל"בטיחות" הוא כ 10% מעל המלצת היצרן. יש יגידו שזה הלחץ הנכון להתנהגות כביש מיטבית.

אבל מה שתארת, הייתה תופעה של כביש עם מקדם חיכוך נמוך במיוחד בגלל תערובת של אבק/חול/בוץ/שמן שהפכה אותו לשמנוני.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תת היגוי יכול להיגרם מכל מיני סיבות, לרוב זה הנהג. זה קורה לכולם, וכדי להימנע צריך להתאים את עצמך לתנאים. הכביש מאוד חלק בגשם, ומה שאתה רגיל לעשות ב50 קמ"ש יכול להיות מסוכן גם ב30. לכן, כדאי לעשות את הדברים יותר לאט.

בקשר ללחץ אוויר, כפי ששי כתב, אני במאזדה 3 ממלא 32 במקום 30, בחורף אין בעיה גם עם 33. קצת פחות מ10%.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
נניח רגע שאני בסדר (אני יודע איך זה נשמע אבל אני באמת נהג זהיר ורגוע בד"כ- כשלא משעמם לי)- יש דרך לבדוק שהכול ברכב עובד חוץ מלעלות על מסלול ולהביא אותו למצבי הקיצון?

בשבוע הבא אני הולך לטיפול במוסך מורשה- להגיד להם לבדוק משהו מיוחד? just in case

רוב הנסיעות שלי בינעירוניות (550 ק"מ בשבוע) ואני לא רוצה לנסוע על 70 כל הדרך כדי לא לעוף לאיזה תעלה. אני רוצה להיות בטוח שהרכב יחזיק את עצמו על הכביש ב-100 קמ"ש (כמובן בתנאי שלא יורד גשם שוטף, לא גשם ראשון וכ')

בנוסף- ניפוח צמיגים: יש לחץ מומלץ ל"נוחות" (נמוך יחסית) ולחץ ל"חיסכון" (גבוה יחסית). בד"כ הייתי מנפח משהו באמצע, אבל עכשו בדרך הביתה ניפחתי ללחץ הנמוך יותר. זה בסדר או שרצוי לעשות משהו אחר ליתר ביטחון?

אבל אומרים לך שאתה לא בסדר... בגשם ראשון הכבישים חלקים במיוחד (זה לא "סתם" לח, זה שומני) ונכנסת מהר מדי לכיכר (שבה האספלט תמיד חלק במיוחד). סובבת מהר מדי את ההגה (הצמיגים איבדו אחיזה באופן מיידי) ומערכת ה-ESP עבדה (זה כנראה הרעש המוזר, או שזה היה הגרירה של הצמיג בתת היגוי על האספלט. ולא, ESP לא יכולה למנוע לחלוטין תת היגוי).

בכביש מהיר לא צריכה להיות לך בעיה. לחץ אוויר - שמור על הגדרות היצרן ויהיה בסדר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמו שאמרו מעליי, זה הגשמים הראשונים... גם אני נכנסתי היום על 50 קמ''ש ביציאה מפנייה לתת היגוי קל עם ההונדה, ואני מכיר את הרכב מניסיוני כסופר יציב, היו מצבים שיציאתי מכיכרות גם על 70 ותקפתי פניות במהירויות האלה והרכב נשאר בנתיבו.

תוסיף לכל הדברים האלה כביש חלק עם מלא סחלה של גשם ראשון ותקבל נסיעה שמקבילה כמעט לנסיעה על קרח.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

אין לך מה לדאוג, לא מהרכב, ולא מהצמיגים, מימדי הצמיגים מתאימים למשקל הרכב והצמיגים שהרכב נועל הם לא פחות ממצוינים. הסוויפט באופן כללי בעלת אחיזה טובה מאוד, זה ממש לא העניין, לא נכנסים במהירות 40 קמ"ש לככר עם כביש חלק ומסובבים בחדות את ההגה.

פורסם

דבר ראשון תודה לכולם על התגובות.

אני אנסה לנסוע יותר בזהירות- כנראה אני לא רגיל לרכב הזה עדין (כאמור- ממש לא חורף ראשון שלי ולא רכב ראשון- אבל עם הרכב הזה עשיתי רק 10K ק"מ)

במיוחד להגה שכנראה קל מידי ולא רגיש מספיק. (דווקא ביציאה מפניות על כבישים מהירים ויבשים הייתי טיפה נכנס בכוונה לכאילו "היגוי יתר"- נותן גז בהילוך נמוך מיד אחרי יישור ההגה גורם לגלגים האחוריים להגרר קצת עד שהם מתיישרים לכיוון הנסיעה :) כאמור- נוהג רגוע מאוד עד שמשתעמם... רוב הנסיעות שלי ארוכות מאוד וצריך למצוא דרך לשעשע קצת את עצמי בלי סיכון של אחרים )

ותמיד חשבתי שבכביש רטוב עדיף דווקא שהלחץ בצמיגים יהייה נמוך יחסית (לא מעל להגדרות היצרן) כדי שיותר סולייה תשב על הכביש.

ESP יכול לגרום לתת היגוי? לנסות לישר לי את הגלגלים או משהו כזה כשאני באמצע פניה

• תוכן חדש...