Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד היום הייתי משתמש קבוע בליקוי מולי מדי פעם בצבע הצהוב ומדי פעם באפור עם התוסף 10W40,האם מומלץ לשים משהו אחר ברכב הזה ?

לאחרונה שמעתי שהרבה מחפשים וממליצים לרכבי הונדה שמנים אחרים כגון : valvoline, castrol, agip ועוד כמה שאני לא זוכר את השמות שלהם.

אשמח לשמוע אם יש מישהו שניסה את אחד השמנים ויכול להמליץ והרגיש שיפור/שינוי לטובה/רעה.

תודה.

פורסם

שלום רב !

קרא כאן על צמיגות שמן מומלצת על יצרן שמן מומלץ, ועל הקפדה על החלפת שמן מקורי בלבד, ועל הסיבות לכך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=71701

קרא ותשכיל.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על התגובה צביקה,אך בקישור אין שם משהו מומלץ,כמה אנשים כתבו שהם משתשמים ב 10W40 של ליקווי מולי ואחד שענה שקאסטרול יותר טוב מהיקווי מולי.

לגבי הפילטר שמן אני מחליף רק מקורי.

פורסם

אני אשמח לדעת למה 50% מהאנשים אומרים אם יש לך הונדה שים 10W40(אוטוסטור) והחצי השני ממליץ על 5W40...?

אני אשמח לדעת חד משמעי מה צריך לשים לפעמים הבאות כי עד היום שמתי 10W40 :|

פורסם
שים שמן בצמיגות 5w40 מיצרן טוב ומוכר כמו אלו שציינת.

מליקווי מולי הייתי מתרחק.

אפשר לדעת למה? זה שהיבואן מאכיל בסרטים את העסקים שרוצים לקנות ממנו אני מבין. אבל מה אשם השמן? לחילופין, מה אשם הקונצרן של חברת מכוניות כזאת או אחרת אם היבואן בארץ לא עובד בצורה משביעה רצון?

לפותח השירשור, אין החלטה חד משמעית לגבי הצמיגות. שאלתי לגבי סיוויק 2010 והיצרן רושם בפירוש בספר. או 5W-30 או 5W-40. וכמובן עוד צמיגויות שמן הזויות כמו 15W-40 אם אינני טועה.

חלק אמרו לי לשים 5W-30 לרכב עם פחות מ 100K ק"מ ו5W-40 לרכב עם יותר. אחרים אמרו חד משמעית 5W-30. שים שמן 5W-30 איכותי עם התקנים שהיצרן מבקש וסע לשלום.

בסופו של דבר, שמו לסיוויק שמן 5W-30 מחברה איכותית ואין שום בעיות ושום רעשים מיוחדים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אין לי מעבדת שמנים בבית, אבל מנסיון, מקריאה והבנה הקסטרול שמן בכמה רמות מעל הליקווי מולי.

מיבואן שמוכר שמנים מינרליים כשמנים חצי סינטטים, שמנים שלא עומדים בתקן הרשום על הבקבוק (בפונט גודל 72) אני לא הייתי קונה אפילו בורג.

יש כ"כ הרבה קומבינות של מילוי, ביקבוק וכו' בארץ בשמנים אפילו עם יצרנים מאוד מוכרים.

פורסם
יתכן ולרכב עם שנתון כמו שלך המליצו רק 5W30 ? כי לשנתון שלי המליצו לי רק בין 10W40 ל 5W40 :roll:

אם 40 זוהי הצמיגות שהיצרן מבקש אז תשאר איתה. שמן 5W-40 סינטטי מלא עדיף פי כמה משמן 10W-40 שהוא על בסיס סינטטי, מה שנקרא בטעות בסלנג הישראלי "חצי סינטטי". רק תוודא שהשמן שאתה שם עומד בתקנים אותם מבקש היצרן.

רועי, אתה בא לומר לי שליקי מולי העולמית יודעת מכל הסיפור הזה ולא איכפת לה? על פרסטון אני מסכים איתך, אף אחד לא יודע מי האמא והאבא של השמן הזה ומה גם שפרסטון לא מייצרים שמנים. אבל ליקי מולי (לא שאני מחזיק מהם יותר מדיי על פני שמנים אחרים) שהיא יצרן שמנים בעצמה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אם 40 זוהי הצמיגות שהיצרן מבקש אז תשאר איתה. שמן 5W-40 סינטטי מלא עדיף פי כמה משמן 10W-40 שהוא על בסיס סינטטי, מה שנקרא בטעות בסלנג הישראלי "חצי סינטטי". רק תוודא שהשמן שאתה שם עומד בתקנים אותם מבקש היצרן.

רועי, אתה בא לומר לי שליקי מולי העולמית יודעת מכל הסיפור הזה ולא איכפת לה? על פרסטון אני מסכים איתך, אף אחד לא יודע מי האמא והאבא של השמן הזה ומה גם שפרסטון לא מייצרים שמנים. אבל ליקי מולי (לא שאני מחזיק מהם יותר מדיי על פני שמנים אחרים) שהיא יצרן שמנים בעצמה?

אני לא אמרתי שליקווי מולי עושה את זה אבל אני ראיתי בעיניים שלי מילוי קומבינה של חביות שמן של יצרן מוכר, גם הגיע אליי פעם למוסך חבית שמן של יצרן מאוד מוכר ונחשב שהשמן בתוכה היה שחור משחור ויש לא מעט סיפורים משאר אנשים בתחום.

לכן לא הייתי קונה שמן מיבואן מפוקפק ו או במחיר זול מידי שמעלה חשד או מעיד לפעמים על איכות השמן.

שמן בממוצע מחליפים כל שנה לכן אני לא מבין למה לחסוך בשמן ואם באותו מחיר ניתן לקנות שמן עדיף לא חייבים להתפס על יצרן ספציפי.

בכל אופן אני באופן אישי הייתי הולך על הקסטרול כי המחיר דומה למתחרים, השמנים נחשבים לטובים מאוד, השמנים טריים ולא בני כמה שנים והיבואן מעולה.

• תוכן חדש...