Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שני בתקציב של 75-90K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

מחפשים את עזרתכם באיתור הרכב הנכון לנו. מדובר ברכב שני, שישמש בעיקר לנסיעות עירוניות (עבודה, סידורים, חוגים). ככזה, ישמש בעיקר נהג יחיד, ועד שני ילדים במושב האחורי (כולל כיסא בטיחות אחד).

אנחנו יורדים מרכב נוכחי גדול (7 מקומות) ומתלבטים אם ללכת על סופר מיני (איביזה, סוויפט, פיאסטה, קליאו) או משפחתית קטנה (ליאון, גולף). עדיפות לרכב מעניין וכיפי, אבל לצערי הג'ולייטה ירדה מהפרק. כמו כן, מתלבטים אם ללכת על רכב משומש צעיר, או להיכנס להרפתקת היד ראשונה 0 ק"מ. יכולים למתוח את התקציב מעט עבור הרכב הנכון.

דרישות:

- אוטומטי, 5 דלתות

- יכולת דינמית - שיהיה מעניין ונחמד לנהיגה

- חסכוני בדלק ובעלויות נלוות (ביטוחים, טיפולים, וכו')

- שנתיים על הכביש לכל היותר

- וכמובן - אמינות, סחירות, שמירת ערך - עד כמה שאפשר

נשמח לעזרתכם!

D

פורסם

בגישה שלי - סופרמיני. הרי הרכב ישמש בעיקר בעיר אז בין הרמזורים אין הרבה כיף לנהוג. לעומת זאת בין העמודים\הרכבים האחרים בחניה כל סנטימטר פחות הוא ערך מוסף. חסכון בעלויות - די מובן מאליו, אם כי צריך לבחון כל דגם פרטנית ולהתחשב בסגנון ההיגה.

אני מניח שרוב חברי הפורום ימליצו לך לחפש רכב בן שנתיים שכבר ספג את ירידת הערך הראשונית. הגישה שלי שונה ואני מעדיף רכב חדש שיתן לך כמה שנים של שקט נפשי, כיון שאתה יודע מה עבר על הרכב ויכול לדאוג לטפל בו כראוי. אבל יש נתון חשוב נוסף שצריך להביא בחשבון והוא כמה זמן בכוונתך להשתמש ברכב. החצי השני של המשפט שלי הוא שצריך להחזיק באותו רכב חדש תקופה ארוכה - 5-10 שנים. אם אתה צופה שינוי צרכים בטווח יותר קצר (למשל - לידת ילד נוסף) או סתם אוהב להחליף מכוניות בתדירות גבוהה בהחלט עדיף לחפש רכב מיד שניה צעיר.

מבחינת תקציב - אתה נכנס לגבול התחתון של דגמי הסופרמיני האוטומטיים, שמתחילים סביב 90 אש"ח (חדשים). במצבך הייתי מחפש את הדגמים שבגבול שבין סופרמיני למשפחתית כגון האקסנט והריו במבנה סדאן או -SX4 הקצרה אם היא עדיין במבצע של ה-99.9 אש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה!

החלטנו לעצור ב-3 ילדים. הסטורית קשה לנו להחזיק ברכב יותר מ-3-4 שנים ואני מעריך שזה יהיה המצב גם פה. מעדיפים מאוד 5 דלתות ולא סדאן.

מה דעתכם על מבצעי הפיאסטה החדשה (1.6) ביד ראשונה 0 ק"מ (פחות מ-90K)?

פורסם

הפיאסטה והסוויפט הן הרכבים היותר מהנים לנהיגה בסגמנט, בהחלט הייתי בוחן את קנייתן, גם מבחינת חיסכון בדלק הן מהמובילות בקבוצה, הפיאסטה מרגישה איכותית יותר.

מבצעי היד-1 0 ק''מ נראים כמשתלמים, הייתי לוקח גם הצעות מאיילון מוטורס (יבוא מקביל של פורד) שמציעים מחירים דומים עם הפרשי אבזור.

פורסם

אני ררכשתי סויפט לפני כחודשיים ומרוצה ממנו - אבל לפות"ש ידלים קטנים, ותא המטען שלו יחסית קטן (אם כי מסוגל להכיל תוצאת ביקור בסופר של אשתי, כלומר כנראה שהוא יותר גדול ממה שנדמה). זו גם הסיבה שהמלצתי דווקא על המכוניות במבנה הסדאן - יש להן תאי מטען יותר גדולים. דומני שמבחינה זו יש עוד רכב ששוה בדיקה, הקליו, שיש לו תא מטען גדול יחסית לסגמנט גם במבנה ההאצ'.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תודה!

החלטנו לעצור ב-3 ילדים. הסטורית קשה לנו להחזיק ברכב יותר מ-3-4 שנים ואני מעריך שזה יהיה המצב גם פה. מעדיפים מאוד 5 דלתות ולא סדאן.

מה דעתכם על מבצעי הפיאסטה החדשה (1.6) ביד ראשונה 0 ק"מ (פחות מ-90K)?

אשמח לשמוע איפה מצאת פיאסטה 1.6 אוט׳ יד-1 0 ק״מ בפחות מ-90,000 ₪.

אני אישית מחפש רכב כזה והכי נמוך שמצאתי היה ב-90,000₪.

לגבי קניית משומש בן שנתיים, לדעתי ההפרש דיי זניח.

אם תקח לדוגמא את המאזדה 2 תמצא שמחירה כמשומשת שנת 2012 (שנתיים על הכביש) עולה כמו לרכוש חדשה 0ק״מ מליסינג (הציעו לי בשמונים וקצת).

כך שרכישת רכב סופר מיני משומש בן שנתיים היא מיותרת לגמרי.

עוד דוגמא טובה היא פיקנטו אוט׳, כאשר ניתן להשיג את הדגם המאובזר על הכביש ב-77,000₪ ודרך ליסינג ב-72,000₪..

פורסם
אני ררכשתי סויפט לפני כחודשיים ומרוצה ממנו - אבל לפות"ש ידלים קטנים, ותא המטען שלו יחסית קטן (אם כי מסוגל להכיל תוצאת ביקור בסופר של אשתי, כלומר כנראה שהוא יותר גדול ממה שנדמה). זו גם הסיבה שהמלצתי דווקא על המכוניות במבנה הסדאן - יש להן תאי מטען יותר גדולים. דומני שמבחינה זו יש עוד רכב ששוה בדיקה, הקליו, שיש לו תא מטען גדול יחסית לסגמנט גם במבנה ההאצ'.

תא המטען של הקליאו לא גדול משמעותית מז של הפיאסטה (אני מתכוון במציאות ולא בקטלוג).

בנוסף לזה גם המחיר מוגזם ועומד על 104 אלף לאוט׳ (לא כולל צבע מטאלי אשר מוסיף עוד אלפיה), וכרגע עוד אין עליה מבצעים ולא נמכרת בליסינג.

אם תא מטען זה קריטי לפותח השרשור אני הייתי ממליץ לבדוק את הקיה ריו 5 דלתות שניתן להשיג ב-90,000₪ גם כן (או 95,000₪ לדגם הסדאן).

פורסם

הי - תא מטען לא קריטי. האמת שעל מאזדה 2 בכלל לא חשבתי - בשמונים וקצת זו נשמעת בהחלט עיסקה מעניינת - איפה מצאת?

ראיתי גם עיסקה מעניינת לאיביזה 1.2 אוטומטית ב-87K במוטודיל - למישהו יש ניסיון איתם?

פורסם
הי - תא מטען לא קריטי. האמת שעל מאזדה 2 בכלל לא חשבתי - בשמונים וקצת זו נשמעת בהחלט עיסקה מעניינת - איפה מצאת?

ראיתי גם עיסקה מעניינת לאיביזה 1.2 אוטומטית ב-87K במוטודיל - למישהו יש ניסיון איתם?

מוטודיל הוא אתר שרק מתווך בינך ובין חברת ליסינג גדולה.

לגבי האיביזה - ראה שירשורים מרובים כאן בפורום לגבי אמינות ה- DSG .

באותה נשימה הייתי ממליץ לבדוק באותו האתר גם את הניסן מיקרה, שכעת במחירי שחיטה של מתחת ל- 80K על הכביש (לרגל השקת המודל החדש).

פורסם

לא ציינת אם גיר ידני או אוטומטי ונתת טווח מחירים די רחב שמכניס לתוכו מיני , סופר מיני ומשפחתיות - חדשות ומשומשות.

אישית אני מאלה שמעדיפים חדש מהסוכנות עם אחריות שפותרת הרבה כאבי ראש והוצאות.

לגבי סחירות - אתה לא יכול לדעת היום מה יהיה מצב השוק עוד שנתיים כשתרצה למכור אז זו לא יכולה להיות פונקציה בשיקולים. אם חדשה ובהתניות שנתת לגבי תא מטען, הנאה מנהיגה וחסכון בדלק - הייתי בודק את הלאון החדשה 1.2. עושה לפי היצרן 1:22 לליטר אבל גם בהנחה שהם תמיד מגזימים אז אם בפועל היא עושה 1:18 משולב זה מעולה. מהכרות עם המנוע הזה הוא זריז גמיש וחסכוני ובהחלט תוכל ליהנות מהנהיגה, כמובן בגבולות הסביר (זאת GTI). העניין הוא שזאת כבר משפחתית במחיר של 114 אלף, גבוה מהתקציב שנתת אבל לפי דעתי שווה להתאמץ ולא ללכת סתם על סופר מיני שתהיה לכם צפופה עם שני מושבי בטיחות מאחורה ותא מטען פצפון. אם משומש הייתי מחפש אוקטביה, אותו מנוע ותא מטען עצום ומאוד שימושי.

פורסם

תודה על התגובה - נושא האוטומט הוא קריטי, תא המטען ממש לא. הליאון, כמה שהיינו רוצים, לא נכנסת בתקציב בתור חדשה.

בתור משומשת יכול להיות, אבל קראתי המון דברים מטרידים על גיר ה-DSG וזה ממש הוציא לי את החשק להיכנס להרפתקה הזו.

נשארה מאזדה 2 והפיאסטה..

פורסם

אם ההתלבטות שלך היא בין המאזדה 2 לבין הפיאסטה (1.6 אוט'), לדעתי לך על הפיאסטה.

בתוספת של פחות מ-10K ש"ח אתה מקבל רכב חסכוני יותר, זריז יותר, מרווח יותר, בטיחותי יותר ובעל תחושה של איכותי יותר.

מהמאזדה 2 ממש לא התרשמתי (וגם לא האישה אגב).

בנוסף יש את עניין הסחירות.

אומנם אף אחד לא נביא, אך בהתחשב בכך שחברות הליסינג רכשו מלאים עצומים (לדבריהם של מספר נציגים אשר שוחחתי עימם) ובהנחות גדולות מאוד (לא סתם הם יכולים להציע אותה ב-80 וקצת), אני חושב שזו הנחה סבירה מאוד שבעוד שלוש שנים השוק יהיה מוצף (עוד יותר מעכשיו) במאזדה 2 למכירה, ובמחירים נמוכים מאוד.

לעומת זאת, את הפיאסטה כמעט ולא ניתן להשיג דרך חברות הליסינג ומשום מה דלק מוטורס לא נותנים עליה הנחות גדולות לחברות הליסינג כמו במקרה של ה-2, ולכן לדעתי היא תהיה יותר נדירה בשוק יד-2 ותמכר בפועל במחירים גבוהים יותר ממאזדה 2 משומשת.

אגב, ישנן עוד מספר אופציות שאתה יכול לשקול, לדוגמא:

קיה ריו LX 5 דל' אוט' - 88,000 ש"ח (באופרייט ליס)

מיצובישי ספייס סטאר אוט' - 73,000 ש"ח (אופרייט ליס)

פיז'ו 301 אוט' - 95,000 ש"ח (אלדן)

יונדאי I20 - פחות מ-89K ש"ח (לפני מו"מ, אוויס)

ניסן איכסה מיקרה - 84K ש"ח (לפני מו"מ, אוויס)

אגב, עדיין לא ענית לי איפה השגת מחיר של פחות מ-90K לפיאסטה חדשה.

אשמח לדעת, תודה.

פורסם

בהחלט דברים של טעם. כרגע הכל תלוי במחיר ובזמינות. נראה שאין ברירה ואצטרך לכתת רגליים בין הסוכנויות.

את המחיר לפיאסטה ראיתי כאן בפורום - מישהו קנה מאלבר יד ראשונה 0 ק"מ ב-87..

פורסם

אני מציע לך לא לבזבז את הזמן שלך על אלבר.

בטלפון הם אמרו לי "בטח, יש לנו פיאסטה אבל מחיר אנחנו יכולים לתת לך רק אם תגיע אלינו".

כאשר שאלתי מה בערך המחיר הם ציינו כי יש הנחות של "עד 15%".

נשמע מצויין, קבעתי פגישה והגעתי.

כמובן שבסניף הבחור ניסה למרוח אותי ולבזבז לי את הזמן בהצעות על רכבים אחרים ולבסוף התברר שאין להם פיאסטה וגם לא תהיה.

ובכלל, ברוב חברות הליסינג לא תמצא את הפיאסטה למכירה.

• תוכן חדש...