Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בקלות אפשר להפוך את זה לבעיה שלך.

תראה, שגודל התיבה חורג מהמוגדר אז הסרבר שולח הודעה

העברתי את ההודעה לit ורשמתי לו שיגדיל לי בשקל תשעים

כמובן שהוא שלח מייל להנהלה שכל המחלקה צריכה לרוקן תיבות ואלה חילחלו את ההודעה אלינו

אני החזרתי תשובה שכל מה שיש לי בתיבה זה ענייני עבודה וכל מי שרוצה מוזמן למחוק לי מה שבא לו רק שלא יבואו בטענות בעתיד

3 ימים האימייל היה מושבת, את כל הטלפונים הפנתי למנהל הישיר וביום הרביעי הכל הסתדר ״מלמעלה״

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אצלנו ה-IT שולט ביד רמה, הם מחזיקים את כולם בביצים. אם אין לך שם חברים אין על מה לדבר. והשירות בהתאם.

אני מאמין שבהרבה חברות גדולות זה ככה.

פורסם

מקרה קלאסי של עבד כי ימלוך. תפקיד הIT הוא לשרת את הארגון ולתת לו כלים למלא את מטרתו העסקית.

ממש לא ברור לי למה, אבל לאנשי IT יש נטייה לראות את המשתמש כצורת חיים נחותה.

אני בתעשיה אחרת כבר הרבה שנים, אבל באמצע העשור הקודם עבדתי בחברה גדולה במחלקה שלא הייתה אחראית על תמיכה בשוטף, אבל הייתה הכתובת האחרונה לדברים שלא נפתרו במקומות אחרים. בתור חדש שם, היו לי לא מעט קרבות עם שאר הצוות שלא הבין למה אני לא צועק על מי שמבקש את עזרתנו ושולח אותו לעזאזל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא בהכרח, לפעמים זה פשוט מנגנון הגנה ולא קשה להבין מאיפה הוא מגיע.

תחשוב איך היית מרגיש בתור קצין רכב למשל שדואג שכל המכוניות בחברה תטופלנה בזמן ובקפידה, אך מוצא את עצמו מתמודד ביומיום עם קולגות יצירתיים שגילו בדרך הקשה שהרכב לא מתאים למעלה זיק... במידה רבה המצב דומה גם בתחום תשתיות המחשוב - לאנשים אין שמץ של כבוד לרכוש (כי זה של החברה), שום הבנה של מה כדאי להכניס למחשב ומה לא (רוגלות או וירוסים למיניהם) ואמונה מלאה בכך שהם יכולים לעשות מה שבא להם כי ה-IT הוא רשת הבטחון שלהם. קשה מאד להעניק שירות במצב שבו חלק גדול מהקריאות יכול היה להימנע מראש ע"י שימוש מושכל וטיפת אחריות אישית. אז מה הפלא שהאנשים האלה באים לעבודה מראש במיינדסט שהיוזר הוא טיפש, פצצה מתקתקת ואיש זדון?

בעולם מושלם בו כולם היו מכבדים זה את זה ולכל אדם הייתה אחריותיות (accountability) בסיסית, מחלקות ה-IT היו יכולות לעבוד בצורה יעילה ולהיות נחמדות לבריות. בעולם האמיתי משהו במבנה הסוציולוגי של ארגונים מעל גודל מסויים גורם לכך שנוצר פער מעמדות - חלק "עושים עבודה חשובה" וחלק משרתים אותם - וזה נתפס (לעיתים קרובות בצדק) כזלזול בצד השני. היות והחוק השלישי של ניוטון פועל גם בסוציולוגיה ארגונית (או בעגה צבאית פשוטה: יחס גורר יחס), התוצאות בהתאם.

פורסם
מקרה קלאסי של עבד כי ימלוך. תפקיד הIT הוא לשרת את הארגון ולתת לו כלים למלא את מטרתו העסקית.

ממש לא ברור לי למה, אבל לאנשי IT יש נטייה לראות את המשתמש כצורת חיים נחותה.

אני בתעשיה אחרת כבר הרבה שנים, אבל באמצע העשור הקודם עבדתי בחברה גדולה במחלקה שלא הייתה אחראית על תמיכה בשוטף, אבל הייתה הכתובת האחרונה לדברים שלא נפתרו במקומות אחרים. בתור חדש שם, היו לי לא מעט קרבות עם שאר הצוות שלא הבין למה אני לא צועק על מי שמבקש את עזרתנו ושולח אותו לעזאזל.

אתה צודק, אבל במקרה של נפח התיבה, מה לעשות מקום איכסון זה לא דבר זול ואתה לא יכול כל שבוע לבקש תקצוב לנפח גדול יותר בגלל שעובד לא רוצה לרוקן את התיבה שלו. הייתי במקום עם הרבה עובדים, ולא פעם ביקשו להגדיל להם את המקום בזמן שהיה להם מיילים עם שירים וכל מיני זבל מהסוג הזה. במקרים שהיה מה למחוק, ניתנה הוראה שלא להגדיל לעובד את התיבה.

מצד שני הייתי במקום שכמו שציינת המחלקת IT הרגישו אלוהים והעובדים נשארו ללא מענה עם מחשבים לא מטופלים. חודש אחרי שנכנסתי לשם אחד העובדים הוציא לי מכתב תודה וכיתב שם את כל הנהלת החברה. בשורה התחתונה זה היה לרעתי, אבל למי אכפת באתי לעבוד, לא באתי לעבודה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

התרגלתי למייל של וואלה אבל כול הזמן יש להם עבודות תחזוקה שכב כמה ימים אי אפשר לקרוא מיילים.

יש אפשרות כזאת אם בכלל להעביר מיילים מהתיבה בוואלה לגימייל?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תוכן חדש...