Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום,

השאלה עלתה לי בעקבות הרכב הקודם שלי שהתחמם ולא כ"כ שמתי לב. (מאז יש לי טראומה וכל זמן מה אני בודק את מד החום)

מדוע לדעתכם יצרני הרכב עשו רק מד שמראה את חום הרכב אך לא עשו איזה צפצוף או משהו אחר שישיג את תשומת ליבו של הנהג מיד וכך יגרם פחות נזק למנוע?

אני לא מצאתי שום סיבה,

אשמח לשמוע את דעתכם.

בקאיה ריו שנת 2011 אין ביכלל מד חום..

יש רק נורה אדומה שאם המנוע ממש חם היא דולקת..

היצרניות לא רואות בזה משהו חיוני,מבחינתם שתחליף מנוע..

זה רווח לעצמם..

חג שמח!

peugeot 307 2002-> hyundai veloster 2012

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם תחליף מנוע בתקופה האחריות, זה על חשבון החברה, והחברה מפסידה (נדמה לי 7 שנים אחריות).

אם תחליף מנוע לאחר תקופת האחריות, תרכיב למנוע משומש, שאתה לא קונה מהחברה.

החברה לא מרוויחה.

לא שמים שעון חום, כי בלי שעון חום לוח שעונים יותר זול לייצור. זהו. זה לא משהו שהמציאו לאחרונה. זה רק הפך להיות יותר נפוץ, כי כולם רוצים לחסוך.

פורסם

ואז מראש מציגים לו בלוח שעונים את מה שהוא רוצה לרואת.

איזה טמטום של היצרנים ועוד יותר של הלקוחות. מי שמאמין שמנוע פיזי נורמלי יכול להשאר על 90 מעלות ללא תלות במאמץ, כנראה לא חי בעולם הזה אלא נמצא על כוכב אחר. מזל שאצלי ברכב השעון חום באמת "חי" :roll:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

זה לא טמטום.

זה הגיע לאחר מחקרים ומחשבה.

מכוונים למחנה משותף מסוים ולא לקהל חובבים ומבינים, שהם מיעוט.

פורסם
זה לא טמטום.

זה הגיע לאחר מחקרים ומחשבה.

מכוונים למחנה משותף מסוים ולא לקהל חובבים ומבינים, שהם מיעוט.

שינוי טמפרטורה ולעיתים הזעיר ביותר במצבים מסויימים יכול להביא מישהו ששם לב לפרטים בחיים שלו ושמכיר את הרכב שלו מספיק טוב, למצב שהוא מזהה שינוי התנהגות ושיכול להביא אותו לבדוק את הענין שעלול במצבים מסויימים לרמוז על כך שמשהו לא תקין. זה לא שונה מצריכת דלק, לעיתים שינויים קלילים עלולים להעיד על בעיה גדולה יותר שמתפתחת.

בעצם אומרים ללקוח: "אתה כנראה אדיוט מידי כדי להבין שמנוע עלול לעיתים לא לעבוד בדיוק בטמפרטורת עבודה אז אנחנו נסדר לך אותו כדי שיהיו לך חיים ורודים" :roll:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
איזה טמטום של היצרנים ועוד יותר של הלקוחות. מי שמאמין שמנוע פיזי נורמלי יכול להשאר על 90 מעלות ללא תלות במאמץ, כנראה לא חי בעולם הזה אלא נמצא על כוכב אחר. מזל שאצלי ברכב השעון חום באמת "חי" :roll:

כנראה שבימינו ללקוחות חשוב יותר אם הרכב מגיע עם חיישני רוורס, בלוטוס, אנטנת כריש וכמה רמקולים מותקנים ברכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

כן, כל הדברים האלו חשובים בימינו והיו חשובים גם בעבר. (למעט אנטנת קריש...). אני בטוח שלא היית מנתגד לקבל אותם בפיאט 127 לפני 25 שנה.

לגבי השעונים - אין בעיה עקרונית להציב סוללה של שעונים כמו ב F15 ולהראות לנהג נתוני לחץ שמן, טמפרטורת שמן, טעינה, מד גדישה, ועוד.

זה היה נהוג בדגמי עבר שונים, מפוארים ויקרים בעיקר. ניתן היה לראות לוחות שעונים עם 6-7 סקלות בגדלים שונים.

עם הזמן כל היצרנים (למעט אולי כמה בודדים שהם לא מיינסטרים) הגיעו למסקנה שזה מיותר. ונשארו עם 4 שעונים שבשנים האחרונות מצטמצמים ל 3.

אגב, אין שום בעיה לכתוב תוכנה למחשב ניהול מנוע, שתדליק נורת תקלה במידה ומנוע יוצא ממשטר טמפרטורה תקין, גם אם לא מתחמם יותר על המידה.

מעניין אם באמת היצרנים עושים את זה.

פורסם

הדברים שכתבתי לי אישית ממש לא חשובים קרי חיישני רוורס/בלוטוס/ ושאר קישקושים.

אותי יותר מעניין לראות בלוח השעונים שעון חום, לחץ שמן, טמפ' שמן גיר וכיוצ"ב מבלי להזדקק לסורק תקלות.

כול אחד וסדר העדיפויות שלו ברכישת רכב חדש.

איזה כייף לי :)

פורסם

בטווינגו שלי וגם בקליאו יש צפצוף אפילו יותר מידי מעצבן שקורה גם כשהמפתח ב ON והרכב לא מונע והצפצוף לא מפסיק. הייתי מוכן לוותר עליו במקרה כזה:shock:.

פורסם

אין שום דבר מיותר במד טמפרטורה (ואם רוצים באמת לחסוך מקום, תמיד אפשר להפוך אותו לחלק מתצוגת מחשב הדרך ברמת התוכנה). אני יותר נוטה להאמין שהצורך לרווחיות ע"ח אותם טמבלים שממלאים מי ברז ברדיאטור או פרסטון גנרי (ולא חסרים כאלו) מנצח פה. לא שום שיקול אחר.

פורסם
שלום,

השאלה עלתה לי בעקבות הרכב הקודם שלי שהתחמם ולא כ"כ שמתי לב. (מאז יש לי טראומה וכל זמן מה אני בודק את מד החום)

מדוע לדעתכם יצרני הרכב עשו רק מד שמראה את חום הרכב אך לא עשו איזה צפצוף או משהו אחר שישיג את תשומת ליבו של הנהג מיד וכך יגרם פחות נזק למנוע?

אני לא מצאתי שום סיבה,

אשמח לשמוע את דעתכם.

אני כבר מזמן שואל את השאלה הזו, לאף אחד אין באמת תשובה טובה, ולי נמאס להיות במתח כל פעם שאשתי לוקחת את הרכב ... החלטתי פשוט להתקין בקר טמפרטורה שיתריע על התחממות יתר בעצמי.

אתה יכול לראות את הפרוייקט כאן :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3127766#post3127766

מאד מרוצה מהבקר, הציל את המנוע לפחות פעם אחת מאז שהותקן, ובשבוע האחרון זיהיתי בזכותו מחסור שנוצר פתאום במי הקירור בעקבות התרופפות באנד באחד הצינורות.

הבקר הזה כמובן יעבור איתי לכל הרכבים הבאים שיהיו לי, ככה שזו השקעה לטווח ארוך.

ממליץ לכולם,

פורסם
בטווינגו שלי וגם בקליאו יש צפצוף אפילו יותר מידי מעצבן שקורה גם כשהמפתח ב ON והרכב לא מונע והצפצוף לא מפסיק. הייתי מוכן לוותר עליו במקרה כזה:shock:.

מכיר את זה טוב מאוד.

היה לי את זה גם בטווינגו וגם ברנו 11 שהייתה לי (ימח שמה!).

הבעיה עם הצרפתיות באופן ספציפי זה שהרעש מתחיל או כשהרכב כבוי אבל המפתח בסוויץ', או כשהטמפרטורה כל כך גבוהה שראש המנוע שלך כבר נדפק.

זו הסיבה שקוראים לנורה הזו נורת ה"Fuck you".

ברכב עם מערכת קירור תקינה אין סיבה שהראש מנוע יגיע עד למקסימום של המחוג , זה שאתה ואני רואים בעלייה את המחוג כמה שנתות מעל לאמצע לא חריג.

בתראד הזה יש בחור עם BMW עם מנגנון כיבוי מנוע כשהראש מתחמם :

http://www.2carpros.com/questions/1999-bmw-528-car-overheated-shortly-shut-down-on-own-will-need-new-engine-did-co

עוד מקרה :

http://www.acura-legend.com/vbulletin/f4/car-over-heat-engine-shuts-off-wont-start-144124/

ואגב לדעתי מנוע שנכבה בזמן עלייה פחות מסוכן מראש שהתנפץ (שאגב היו מקרים שאנשים פתחו מכסה מנוע שעישן וקיבלו כוויות)

תקרא כאן :

A few days ago, my truck began over heating. I pulled to the side of the road and looked below and saw that my truck was leaking blue fluid. Opened the hood, and without touching anything, my overflow valve for my coolant blew up in my face. I have second degree burns all on the right side of my face, including severe blisters on my ear.

למה ללכת רחוק?

הנה מה שקרה לי עם הטווינגו.

התפוצץ עלי הרדיאטור והיו לי כוויות מדרגה שניה על כל היד (יש תמונות עסיסיות ביותר בתוך השרשור!)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=383137&highlight=%D7%94%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7%95%D7%A8

פורסם
שינוי טמפרטורה ולעיתים הזעיר ביותר במצבים מסויימים יכול להביא מישהו ששם לב לפרטים בחיים שלו ושמכיר את הרכב שלו מספיק טוב, למצב שהוא מזהה שינוי התנהגות ושיכול להביא אותו לבדוק את הענין שעלול במצבים מסויימים לרמוז על כך שמשהו לא תקין. זה לא שונה מצריכת דלק, לעיתים שינויים קלילים עלולים להעיד על בעיה גדולה יותר שמתפתחת.

בעצם אומרים ללקוח: "אתה כנראה אדיוט מידי כדי להבין שמנוע עלול לעיתים לא לעבוד בדיוק בטמפרטורת עבודה אז אנחנו נסדר לך אותו כדי שיהיו לך חיים ורודים" :roll:

ככה בדיוק גיליתי השבוע שנוצר לי מחסור בנוזל קירור, בקר הטמפרטורה הראה חום של 2-3 מעלות מעל מה שאני רגיל לראות ביום לא חם במיוחד, לאורך זמן תוך כדי נסיעה. בדקתי אחרי שהרכב התקרר, היה חסר די הרבה מהנוזל במערכת. בדיקה נוספת שלי מצאה שאחד הבאנדים בצינורות הדקים יותר התרופפו והצינור זז חופשי על פתח המתכת. חיזקתי ומילאתי נוזל.

פורסם
יש רכבים בהם קיים צפצוף.

למשל בקרייזלר נאון.

כשל של משאבת המיים, גרם לצפצוף שהציל את המנוע ממות ואת אישתי מלחטוף על הראש.

זה עתה הודית בכך שהיתה לך בעבר קרייזלר ניאון......לא נורא, נסלח לך הפעם :wink:

לעניין כשלים והתראות, לכל רכב\מותג יש אמצעי התראה כאלה ואחרים, ברכבים זולים יותר בהרבה מקרים יש רק נורה שדולקת בכחול לסמן שהמנוע לא בטמפ' עבודה ונכבית כשמגיע לטמפ' הנ"ל או נדלקת באדום בטמפ' גבוהה מדי, באחרים יש שעון (שלרוב משולב עם נורה), ובסגמנט של רכבי פאר יש גם התראות קוליות מפורטות (פתאום איזה קול סקסי מודיע לך בחושניות לגשת למוסך כי יש לך בעיית טעינה....).

אצלי יש התראה ויזואלית (צבע התצוגה משתנה לאדום+כיתוב מהות התקלה) וקולית, לעיתים עלול "להלחיץ יתר", תקלת טעינה נתנה לאישתי כזאת התראה שהיא כבר התחילה לחפש בגוגל נוסח של קדיש למכוניות....

:)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בפורד אסקורט שהייתה לי, המדחס של המזגן היה מפסיק לפעול, כל פעם שהמנוע עבר את טמפרטורת העבודה הנורמאלית

• תוכן חדש...