Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

השאלה עלתה לי בעקבות הרכב הקודם שלי שהתחמם ולא כ"כ שמתי לב. (מאז יש לי טראומה וכל זמן מה אני בודק את מד החום)

מדוע לדעתכם יצרני הרכב עשו רק מד שמראה את חום הרכב אך לא עשו איזה צפצוף או משהו אחר שישיג את תשומת ליבו של הנהג מיד וכך יגרם פחות נזק למנוע?

אני לא מצאתי שום סיבה,

אשמח לשמוע את דעתכם.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסיבה שהחלפת/תיקון מנוע זה עסק מאוד משתלם. כולם מרוויחים חוץ מהצרכן.

יותר מזה, גם ברכבים שיש מד חום, ברובם הוא לינארי ומראה שטויות. עד שהמנוע לא מגיע לטמפרטורה קריטית מד חום תקוע באמצע.

יש הרבה רכבים שמד חום מראה 90 קבוע. מה זה אומר? כלום. רק ב105 מעלות מתחילים לעבוד מאווררים.

הטמפרטורה לא באמת קבועה, בנסיעה איטית עם מזגן, בעליות ובפקק הטמפרטורה גבוהה יותר. זה מד חום פסיכולוגי שערך שלו כמו של נורה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פעם חשבתי על רעיון (אבל אני בטוח לא יעשה אותו - זה בשביל חברי הפורום האמיצים) לעשות את זה לבד,

על בסיס מגנט חשמלי או חיישן כלשהוא אחר - אם מישהו בונה כזה דבר בצורה מדוייקת זה יהיה רעיון מבריק.

פורסם

יש רכבים שמד חום מצפצף כאשר הרכב מתחמם, אתה יכול לקנות שעון חום חיצוני שמתחבר במקום החיישון המקורי בראש המנוע, ואתה קובע לו באיזה טמפרטורה לקבוע צפצוף, עולה 230 ש"ח בערך כולל משלוח.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אצלי ברכב (אימפלה) יש צפצוף (יותר נכון צלצול, זה מחובר לרמקול של הנהג ברכב) על כל נורה שנדלקת. אם זה משהו לא חמור (נורת דלק או חוסר נוזל במיכל וישרים) אז יש צלצול אחד אבל אם זה משהו חמור ו\או בטיחותי (דלת פתוחה והילוך נסיעה משולב למשל) אז הצלצול הוא קבוע ואי אפשר לפספס אותו אלא אם אתה חירש. גם אם יש תקלה חמורה הצלצול יהיה קבוע.

באמת לא מבין מה הקטע שלא עושים את זה בכל הרכבים, אבל אני לא מבין עוד דברים פשוטים שלא שמים בכל רכב, כמו חיישני אורות למשל, כל-כך פשוט ליישום, כל-כך דבילי וכל-כך עוזר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

יש רכבים בהם קיים צפצוף.

למשל בקרייזלר נאון.

כשל של משאבת המיים, גרם לצפצוף שהציל את המנוע ממות ואת אישתי מלחטוף על הראש.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

שעוני הרכב - אילו דברים שצריכים להביט בהם מדי פעם (ולא רק על המהירות/סל"ד), לעיתים גם על שעון החום.

מה תאמר על כך, שהיו מכוניות ללא שעון חום ורק עם נורה (אדומה כמובן), שכשדלקה - היה לרוב מאוחר מדיי ?

alfa 156 2.5.

פורסם

מה תאמר על כך, שהיו מכוניות ללא שעון חום ורק עם נורה

היו? חסר מכוניות חדשות ללא שעון טמפ'?

התראה קולית דווקא יש בלא מעט דגמים.

פורסם
היו? חסר מכוניות חדשות ללא שעון טמפ'?

התראה קולית דווקא יש בלא מעט דגמים.

אל תחשוב שזה מנחם אותי.

שעון טמפרטורה הוא מדיד הכרחי בכל רכב.

זה שמנסים לחסוך, זה סיפור אחר.

alfa 156 2.5.

פורסם
יש מספיק מכוניות חדשות בלי מד חום שיש מנגנון שאם הטמפ' בטרמוסטט מגיעה לטמפ' נזק המנוע מתכבה.

שמעתי את זה כבר כמה פעמים, לדעתי מדובר בשטויות.

נניח אתה עכשיו באמצע עקיפה בעליה, בפול גז, מתנע מתחמום. ואז בדיוק המחשב מכבה לך את המנוע?

פורסם

יש הרבה רכבים שמד חום מראה 90 קבוע. מה זה אומר? כלום. רק ב105 מעלות מתחילים לעבוד מאווררים.

הטמפרטורה לא באמת קבועה, בנסיעה איטית עם מזגן, בעליות ובפקק הטמפרטורה גבוהה יותר. זה מד חום פסיכולוגי שערך שלו כמו של נורה.

אם היית עובד בתחום השרות, היית מבין ששעונים כאלו זה דבר מצויין.

אתה מספיק מעורב בתחום ומבין ששינוי בין 80 ל 100 מעלות הוא תקין.

לקוח ממוצע שמע פעם ש"צריך להיות 90 מעלות קבוע ולא זז משם, אחרת יש בעיה"

ואז כשהוא רואה שהמחוג עולה מעט במאמץ בעליה ביום חם, הוא הולך למוסך ומבקש לפתור את הבעיה. כשאין כל בעיה.

ואי אפשר להסביר לו שאין בעיה, הרי "צריך להיות 90 מעלות בכל מצב"

ואז מראש מציגים לו בלוח שעונים את מה שהוא רוצה לרואת.

פורסם
שמעתי את זה כבר כמה פעמים, לדעתי מדובר בשטויות.

נניח אתה עכשיו באמצע עקיפה בעליה, בפול גז, מתנע מתחמום. ואז בדיוק המחשב מכבה לך את המנוע?

ברכב עם מערכת קירור תקינה אין סיבה שהראש מנוע יגיע עד למקסימום של המחוג , זה שאתה ואני רואים בעלייה את המחוג כמה שנתות מעל לאמצע לא חריג.

בתראד הזה יש בחור עם BMW עם מנגנון כיבוי מנוע כשהראש מתחמם :

http://www.2carpros.com/questions/1999-bmw-528-car-overheated-shortly-shut-down-on-own-will-need-new-engine-did-co

עוד מקרה :

http://www.acura-legend.com/vbulletin/f4/car-over-heat-engine-shuts-off-wont-start-144124/

ואגב לדעתי מנוע שנכבה בזמן עלייה פחות מסוכן מראש שהתנפץ (שאגב היו מקרים שאנשים פתחו מכסה מנוע שעישן וקיבלו כוויות)

תקרא כאן :

A few days ago, my truck began over heating. I pulled to the side of the road and looked below and saw that my truck was leaking blue fluid. Opened the hood, and without touching anything, my overflow valve for my coolant blew up in my face. I have second degree burns all on the right side of my face, including severe blisters on my ear.

• תוכן חדש...