Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נכון לכל הרכבים החדשים המדחס מפסיק לפני שהרכב מתחמם באופן רציני והרבה פעמים כשהמנוע מתחמם בגלל בעיה כלשהי הלקוח בכלל מתלונן על מזגן לא עובד

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אצלי אין מד טמפרטורה וזה מעצבן אותי. בדגם המאובזר יש! :cry:

אני מבין שברמת העקרון, נורת אזהרה מספיקה ביותר. אני מקווה שיש לה צפצוף.

פורסם
אם היית עובד בתחום השרות, היית מבין ששעונים כאלו זה דבר מצויין.

אתה צודק, אבל במקרה כזה אין משמעות לשעון בכלל. מספיק נורה (יש יצרנים שעושים את זה, לאו דווקא ברכבים זולים וכמו שציינת בתגובות אחרות זה נעשה נפוץ יותר, יש את זה אפילו בסדרה 7 של במוו בדגמים מסויימים).

לגבי השעונים - אין בעיה עקרונית להציב סוללה של שעונים כמו ב F15 ולהראות לנהג נתוני לחץ שמן, טמפרטורת שמן, טעינה, מד גדישה, ועוד.

זה היה נהוג בדגמי עבר שונים, מפוארים ויקרים בעיקר. ניתן היה לראות לוחות שעונים עם 6-7 סקלות בגדלים שונים.

אני בעד ריבוי שעונים אמיתיים. שעון אמיתי כזה יכול מראש להראות בעיה פוטנציאלית שרק מתחילה. למשל: מד מתח יכול להעיד על בעיות טעינה, מצבר חלש בהתנעה, מד לחץ שמן יכול להראות מתי מנוע באמת הגיע לטמפרטורת עבודה וגם להעיד על בעיות שמתחילות בגלל השחיקה.

במשאיות אמריקאיות יש שעונים מאוד מועילים כמו טמפרטורה בסרנים וגיר - זה יכול להיות מאוד אינפרמטיבי.

אם תופסים את הבעיה בזמן אז התיקון זול. כאשר תופסים את הבעיה במצב קריטי והתיקון יקר. רוב היצרנים רוצים שתיקון יהיה יקר ולהחליף כמה שיותר מכלולים במכה.

יותר מזה בעיות האלו בדרך כלל מופיעות לרכב ישן אחרי תקופת האחריות, בדיוק התקופה שהיצרן רוצה שיקנו רכבים חדשים ויזרקו את הישנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פעם אחרונה שהמנוע של הוונטה עשה לי בעיות, התחיל להתחמם הרכב, שמתי לב לזה במחוג (לא עצרתי כי הייתי ברמזור שהוא 100 מטר מהיעד שלי), וגם לי המדחס התחיל להכנס ולצאת בצורה לא נורמאלית. (אם אני לא טועה, זה החיישן התפשטות או לחץ, לא זוכר בדיוק).

כל אופן, צפצוף כאשר המנוע מתחיל להתחמם, זה חיוני מאוד, רק חבל שאף יצרן לא עושה את זה.

זה פשוט לבניה, אני אישית לא רואה צורך בכך ברכב שלי, כי אני הנהג העיקרי, ואני תמיד מעיף מבטים למחוג חום.

יותר קריטי זה שהמחוג חום עם קוצר נשימה או שאין בכלל מחוג חום:x

אצלי ברכב המחוג חום מראה במדוייק את הטמפ'.

בפאביה למשל, אין מחוג חום, אלה נורות (מנוע קר-כחול, מנוע שרוף-אדום), וזה טימטום, כאילו כמה כבר עולה להם להרכיב מחוג חום, או יותר מזה, פשוט שיעשו מד מעפן בתוך המסך שבלוח שעונים, העיקר שתיהיה אינדיקציה.

כמו שכבר אמרו, הם לא עושים את זה, כי עסקי המנועים והראשים משתלמים מאוד, ובכל יום הולכים על הכבישים כמה עשרות ראשים.

פורסם
אתה צודק, אבל במקרה כזה אין משמעות לשעון בכלל. מספיק נורה (יש יצרנים שעושים את זה, לאו דווקא ברכבים זולים וכמו שציינת בתגובות אחרות זה נעשה נפוץ יותר, יש את זה אפילו בסדרה 7 של במוו בדגמים מסויימים).

אני בעד ריבוי שעונים אמיתיים. שעון אמיתי כזה יכול מראש להראות בעיה פוטנציאלית שרק מתחילה. למשל: מד מתח יכול להעיד על בעיות טעינה, מצבר חלש בהתנעה, מד לחץ שמן יכול להראות מתי מנוע באמת הגיע לטמפרטורת עבודה וגם להעיד על בעיות שמתחילות בגלל השחיקה.

במשאיות אמריקאיות יש שעונים מאוד מועילים כמו טמפרטורה בסרנים וגיר - זה יכול להיות מאוד אינפרמטיבי.

אם תופסים את הבעיה בזמן אז התיקון זול. כאשר תופסים את הבעיה במצב קריטי והתיקון יקר. רוב היצרנים רוצים שתיקון יהיה יקר ולהחליף כמה שיותר מכלולים במכה.

יותר מזה בעיות האלו בדרך כלל מופיעות לרכב ישן אחרי תקופת האחריות, בדיוק התקופה שהיצרן רוצה שיקנו רכבים חדשים ויזרקו את הישנים.

ל 99 אחוז מהנהגים שעון מהירות ומד דלק זה בדיוק מה שהם צריכים וכל שעון אחר יהיה פשוט מיותר

פורסם

Dan-idin, אותם 99 אחוז זה צרכנים שאוכלים מכפית מה שנותנים להם. אם יתנו להם שעונים נוספים ויסבירו להם (בספר רכב יש הסבר) הם לא יזלזלו בנתונים האלה.

מי שקונה רכב משומש ערך של שעונים האלו הרבה יותר גדול מערך ברכב חדש. כאשר קונים רכב משומש וין צריך לדעת יותר מצרכן שקונה רכב חדש, אחרת פשוט יהיה בלתי אפשרי להשתמש ברכב הזה.

הסיבה שאין שעונים אמיתיים שמראים את כל הנתונים היא מסחרית נטו: ככה יותר תקלות קריטיות יופיעו ויהיה צריך להחליף הרבה יותר מכלולים יקרים. עלות שעונים האלו נמוכה מאוד.

לכן הרבה רכבים מתוכננים לשרוד תקופת אחריות ועוד כמה שנים בודדות. אבל בארץ בגלל מחירי רכבים, רכב שנועד לעבוד 8 שנים עובד 20 שנה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני כותב את זה מניסיון עם לקוחות

הם מגיעים למוסך ולא ממש מעניין אותם כמה האוטו מתחמם או באיזה סלד האוטו למרות כל השעונים וגם אם תסביר להם זה לא יעניין אותם חוץ מלשם דלק ולנסוע שום דבר לא מענין את רוב הנהגים

יש מקרים שהרכב מתריע על טיפול והלקוח מגיע איזה עשרת אלפים אחרי עם נורת התראה של טיפול דולקת חודשים וממש לא מענין אותו מה זה

פורסם

צבי, אתה רואה את הדברים מנקודת מבט של חובב רכב, שמתעניין, מבין איך מערכות הרכב עובדות, יודע בשביל מה קיים כל דבר וכו'

ורובינו בפורום גם כאלו, כולל אותי. אחרת לא הייתי מבלה כאן כל כך הרבה זמן. ולכן לא צריך לשכנע אותי.

אבל מנקודת מבט של משתמש רגיל (שהם באמת הרוב המוחלט) זה נראה אחרת.

הם רוצים רק שהרכב יסע, המזגן יעבוד ושלא יהיו תקלות. לא מעניין אותם כמה שעונים יש ומה הם מציגים.

מדבר מניסיון של אחד שעובד הרבה שנים בתחום שרות טכני.

ולכן כשיצרן רכב בוחר אם להתקין שעון טמפ' או שקע USB במקום, הוא יתקין שקע USB. כי זה מה שלקוחות רוצים.

דן - לא ראיתי את התגובה שלך לפני שפירסמתי. יצא די דומה...:o

פורסם

ברכב שלי יש התראת צפצוף.

זה מעצבן מאוד.

אני מקווה לא לשמוע את הצפצוף של חום מנוע, אבל הצפצופים מטרידים ומבהילים, בטח בשביל להתריע על 100 קמ אחרונים לפני גמר הדלק. (בעיני מיותר מאוד).

בענין שעון חום מנוע - ברכבים בני זממנו יש אולי 3-4 קריאות בשעון: קר - טמפ׳ עבודה תקינה - חם מידי.

אם השעון לא מראה קריאה אמיתית הוא רלוונטי בדיוק כמו נורית בקרה.

לנהג הממוצע לא משנה אם הטמפ׳ 78 או 82.

ב-205 שהיתה לי היה חיווי לטמפ נוזל קרור וחיווי לטמפ שמן מנוע.

ברכבים קודמים שהיו לי, בהם השעון נתן קריאה אמיתית בפירוש היה ניתן לראות עליה של מעלות בודדות בעצירה ברמזור למשל.

אני בטוח שאת הנהג הממוצע זה לא מעניין, ואפילו מטריד.

אכן יעדיף שקע aux או usb. :-D

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הנהג הממוצע, לא מייחס חשיבות כל עוד הרכב ממשיך ליסוע.

ידלקו לו כל הנורות האפשריות, אבל הוא ימשיך ליסוע.

אחי ככה, אם לנורת CHECK GASES (של הדלק) הוא לא מתייחס, אז מפחיד אותי לחשוב מה יהיה כאשר זה יהיה שמן או מחוג חום.

לגבי מי שאמר שהרכב בנוי ל8 שנים לדוגמא, ופה משתמשים איתו 20 שנה, זה די נכון, מצד שני אם מטפלים ברכב כמו שצריך, ושומרים עליו, הוא יכול לעבור את ה20 שנה.

פשוט בחו"ל בהרבה מדינות, לא משתלם להחזיק אותו, כי אם לדוגמא הולך מנוע או גיר אחרי 8 שנים, כבר מגיעים ליותר משווי הרכב.

פה החלפת מנוע או גיר, מגיעה לעלות הרכב אחרי שהוא לפחות 12 שנה על הכביש.

פורסם

בימינו אפשר לחבר מתאם Wifi לשקע דיאגנוסטיקה ולהשתמש בתוכנות כמו Dashcommand שמראות את מה שהמחשב רכב רואה. בתנאי שיש לך אייפון או אנדרוייד (או מחשב שמריץ windows בתוך הרכב).

בתוכנה הנ"ל אפשר לעצב גם שעונים עם לוגיקה בעזרת ממשק גרפי על windows.

לדוגמא - 2 skins שאני עובד עליהם לבימר שלי:

אנלוגי עם תאורה מתחלפת בלילה - http://www.dashxl.net/dashboard.php?dashboard=642

דיגיטלי עם תאורה לילית + השעונים משנים צבע אם יש בעיות - http://www.dashxl.net/dashboard.php?dashboard=634

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
על מה אתה מדבר?

ירידת הערך של רכבים בארץ היא משהו מטורף לחלוטין.

פרנקוס, אני חושב שאתה טועה.

ירידת ערך של 10% בשנה נמוכה משמעותית לעומת אירופה.

שם רכב בן 3 שנים מאבד מעל 50% מערכו, ובגלל הטבות מס על קניית רכב חדש, סביר להניח שרכב בן 3 יגיע לשוק המזרח ארופאי ולא ישאר במרכזי ערים גדולות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אבל זה תקף רק למדינות עשירות כמו גרמניה, מדינות סקנדינאביות וכו'.

לא חסרות מדינות בעולם עם צי רכבים יותר ישן מבישראל, גם מדינית אירופאיות מסויימות.

ולכן זה די דמאגוגי לאמור שרק בישראל מחזיקים מכוניות 20 שנה, ובשאר העולם 8 שנים.

העולם זה לא רק מערב אירופה ויפן, אתה יודע...

יוסי - בדרך כלל דווקא מכוניות סביב גיל 6-8 שנים הן הזולות ביותר לאחזקה.

כלומר עדיין אמינות מספיק, אבל ירידת הערך כבר די קטנה.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה החלטתי להשתדרג ולקנות רכב חדש מהחברה.

מדובר ב - Suzuki Celerio ידנית. רכב קטן קומפקטי וחסכוני.

השגתי עליה גם אחלה דיל.

בכל מקרה, לפני קנייה כמובן שהחלטתי ללכת ולראות את הרכב. הרכב באמת מתאים נוח ומתאים לי בדיוק.

כאשר העפתי מבט בלוח השעונים ראיתי שאין שם מד טמפרטורה של חום המנוע. הדבר היה מאוד מוזר לי. כששאלתי את נציג המכירות הוא שככה זה בדגמים האלה.

בנקודה הזאת עלתה בי דאגה רצינית. ברכב הקודם שלי, שהיה ישן ועשה לא מעט בעיות, דווקא כן היה מד טמפרטורה והדבר הציל אותי לא פעם ולא פעמיים מהתחממות יתר של המנוע. מייד כשאני רואה שחום המנוע עולה בקצת אפשר לעצור ולכבות את הרכב. דבר שעלול לחסוך הרבה מאוד נזק אם לא הייתי עושה אותו.

נכון שאני קונה אוטו חדש והסיכוי שהוא יתחמם לי די נמוך, אבל בכל זאת, אם תהיה תקלה ותהיה נזילת מים או משהו בסגנון, דבר שתמיד יכול לקרות, אני עלול לאבד מנוע בגלל הדבר הזה .

מה אתם חושבים? האם לקנות רכב כזה זה מהלך חכם?

האם מישהו פה נוהג גם ברכב ללא מד טמפרטורה אשמח לשמוע חוות דעת. אולי השד לא כל כך נורא כמו שאני חושב והדברים עובדים בצורה מעולה גם ללא מד הטמפרטורה.

תודה מראש למגיבים!

• תוכן חדש...