Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יותר חאפר מזה עוד לא ראיתי.

אבל בלי להעליב,איך הוא יודע אם אתה לא משקר?

נראה לי שמספיק שהערך שאני אומר גבוה מהערך הנקוב מהטסט הקודם.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
נראה לי שמספיק שהערך שאני אומר גבוה מהערך הנקוב מהטסט הקודם.

זה לא גורע מהיותו חאפר מארץ החאפרים, הרי אם נסעתי 50 אלף קילומטר בשנה, ואני נוקב בערך שגבוהה רק ב20 אלף קילומטר מהטסט הקודם, ואז הולך ומוריד את הקילומטראג׳ של הרכב, זו רמאות לשמה, ואף אחד לא יידע מזה.

והרי זו אחת הסיבות (אם לא ה..) שרושמים את הקילומטרים בטסט.

כול טסט שהיה לי מאז שנכנסה התקנה לתוקף, הבוחן הוריד את הראש ורשם בעצמו מה שרשום במד.

פורסם
זה לא גורע מהיותו חאפר מארץ החאפרים, הרי אם נסעתי 50 אלף קילומטר בשנה, ואני נוקב בערך שגבוהה רק ב20 אלף קילומטר מהטסט הקודם, ואז הולך ומוריד את הקילומטראג׳ של הרכב, זו רמאות לשמה, ואף אחד לא יידע מזה.

והרי זו אחת הסיבות (אם לא ה..) שרושמים את הקילומטרים בטסט.

כול טסט שהיה לי מאז שנכנסה התקנה לתוקף, הבוחן הוריד את הראש ורשם בעצמו מה שרשום במד.

בהנחה ויש מישהו שמוריד את הקילומטרז' אחרי הרישום, מה זה משנה בשבילו אם יוריד לפני הרישום או אחריו?

גם ככה כל הקטע הזה לא באמת עובד, וזה נשמע כמו עוד תירוץ לגבות כסף מהאזרח (זה באמת כתוב בפירוט של התשלום לטסט, משהו כמו 1.7 שקל עבור הרישום של הקילומטרז' :roll: )

זכור לי שלפני כשנתיים ראיתי סיטרואן AX, הייתה פעם בבעלות ליסינג/השכרה, לא זוכר כבר. מד האוץ הראה 130K, גם רישיון הרכב אישר זאת.

גם בפנטזיות הכי משוגעות שלי, אני לא מסוגל לדמיין רכב שהיה בבעלות חברה, ונוסע על הכביש יותר מ-15 שנה. וזה רק הק"מ שהוא צבר.

מי שרוצה לשנות את הקילומטרז' עושה את זה בלי שאף מכון טסטים יפריע לו.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
בטח שיש באפשרותו להכשיל על נורה זו. יכול להיות שמדובר בבעייה בטיחותית שבעיקבותה נידלקה הנורה והמכון לא ייקח אחריות על כך. את הנורה הוא ייראה בוודאות ברגע שהוא יירשום את הקילומטראז.

מצטער לאכזב אותך. אני לוקח לטסט את כל המכוניות במשפחה. מדובר על 4 מכוניות. הבוחן תמיד שואל אותי מה הקילומטרז', רושם אותו בטופס ומבקש ממני לחתום. זהו זה. מעניין אותו הקילומטרז' כמו שאותי מעניין שער המניות בנסדא'ק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מצטער לאכזב אותך. אני לוקח לטסט את כל המכוניות במשפחה. מדובר על 4 מכוניות. הבוחן תמיד שואל אותי מה הקילומטרז', רושם אותו בטופס ומבקש ממני לחתום. זהו זה. מעניין אותו הקילומטרז' כמו שאותי מעניין שער המניות בנסדא'ק.

כניראה שלא ביקרת במכון הטסטים בחודשים האחרונים (כ4 חודשים).

על כל נורת תקלות מכשילים.

זה שהבוחן לא בדק/לא שם לב זה לא אומר שלא מכשילים.

* כאחד שמדבר מניסיון עם טיפול בתקלות אלו ביום יום אחרי שנכשלים בטסט.

פורסם

הכול תלוי בלחץ באותו היום במכון ואם כול העובדים הגיעו לעבודה. לפני חודשים עשיתי טסט ולא בדקו שום דבר חוץ מאורות ברקסים וזיהום אוויר.

5 דקות בדיוק על השעון מרגע הכניסה למסלול הבדיקה ועד ליציאה.

אף אחד לא בדק מנורות בלוח השעונים או מצב הנסועה.

הטסט בוצע בפ"ת ולא בשטחים.

איזה כייף לי :)

פורסם

על נורות כריות אוויר ו ABS מכשילים כבר כמה שנים וזה לא משהו שנוסף ב 4 החודשים האחרונים.

ככל הידוע לי, לא היו מכשילים על נורת תקלת מנוע.

יכול להיות שלאחרוה התחילו להכשיל גם על זה.

פורסם

לא הצלחתי למצא בשרשור את סוג הרכב!

אם פותח השרשור לא רשם את זה, אז עכשיו תלמד - אם אתה רושם דגם רכב, תוכל לקבל תשובות הרבה יותר ספציפיות ומועילות.

למשל אם בעל רכב דומה נתקל בבעיה זהה, והוא יודע למשל אם ניתוק המינוס אכן מכבה את הנורה או לא.

פורסם

עדכון: רכב יכול לעבור טסט עם מנורת ניהול דולקת. הרגע סיימתי את הטסט השנתי. מנורות כ ABS ESP וכ'א אכן יכשילו אולם מנורת ניהול לא תכשיל אתכם. תודה לכל מי שליווה/יעץ/התעניין. שנה טובה!

seat leon 1.8 20v

פורסם

האמת שזה בדיוק מה שהיה ידוע לי מקודם, רק שלא הייתי בטוח ב 100%.

ממליץ לא לדחות יותר מידי, ולטפל בתקלה.

חלק מהתקלות שמדליקות נורת ניהול מנוע גרומות לנזק שהוא מעבר לתקלה עצמה (למשל תקלות בהצתה גורמות לנזק לממיר קטליטי).

פורסם
האמת שזה בדיוק מה שהיה ידוע לי מקודם, רק שלא הייתי בטוח ב 100%.

ממליץ לא לדחות יותר מידי, ולטפל בתקלה.

חלק מהתקלות שמדליקות נורת ניהול מנוע גרומות לנזק שהוא מעבר לתקלה עצמה (למשל תקלות בהצתה גורמות לנזק לממיר קטליטי).

בוקי תודה על הכל. אשריך.

seat leon 1.8 20v

פורסם

ידידי, אני התכוונתי לכך שהבוחן אצלי בכלל לא מסתכל לבדוק את הספידומטר. הוא שואל אותי מה הספידומטר מראה ורושם את המספרים. בסוף הוא נותן לי לחתום. לא אמרתי שלא מעניין אותו נורות כאלה ואחרות אלא שלא מעניין אותו בכלל מה רשום על הספידומטר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

למה שיעניין אותו?

הם מבצעים רישום בלבד, ולא באחריותם או סמכותם לאכוף זיופים.

אם תגיע עם פחות קילומטרים ממה שהיה בשנה שעברה, לא יעצרו אותך, לא ידווחו עליך ולא יכשילו בטסט. ירשמו את המספר וזהו. בשנה שעברה היה 150.000 ק"מ, השנה 70.000. למה? - לא מעניין אותם, תשבור את הראש אחר כך לבד.

פורסם

כשהעברתי את האופנוע טסט, ראו שהאודומטר עומד על כמה עשרות ק"מ, כנראה בגלל שהשעון היה חדש (האופנוע נקנה כך) והחתימו על טופס שאומר שאני מודע לכך שהקילומטראז' הוא כך וכך והוא נמוך ממה שרשום על הרשיון- 22000 ק"מ.

אבל יש לזה גם תהליך מסודר יותר. אתה אמור להביא צילום של כרטיס עבודה מהמוסך שהחליף או איפס לך את השעון. לי לא היה כזה כי כך קניתי את האופנוע.

• תוכן חדש...