Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפורים בשעון הזמן ברובר P2.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטכנולוגיה הדיגיטלית ויצורה ההמוני והזול מביאים היום ל"בית המלאכה" הביתי מכשירים שפעם היו זמינים רק במעבדות משוכללות בעלות תקציבי עתק. הנה דוגמה איך להשתמש באחד מהם, אוסילוסקופ, לשם בדיקה ושיפור של שעון זמן של רכב עתיק:

http://wp.me/pXLKy-1NF

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

AS USUAL כתיבה מעניינת

סקופ יפה ושימושי המאפשר מדידות ויזואליות שונות.

הופעת שעוני הקוורץ דחקה אט אט אנשים מקצועיים ביותר הלוא הם השענים של השעונים המכניים אלו עם הקפיץ גלגלי השיניים והאבנים.

להשתיל מנוע קוורץ זהו הפתרון הקל ועל פניו אף אחד לא יבחין בשינוי אבל נראה לי שתבחר להשמיש את המקור.

ניתן למזער את בלאי המגעים באמצעות שימוש במתכות אצילות כדוגמת השימוש הנעשה במגעי זהב במטוסים. אפשרי ולא יקר בגלל המזעריות .

בברכה אריק

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

פשוט מדהים,

מעגל פשוט ביותר נותן פתרון טוב לבעיית הזמן של שעון מכאני "זקן".

אם יורשה לי להציע עוד שיפור:

ניתן להחליף את T1 ו -C במעגל חד יציב (מבוסס על ה-IC 555)

כך שהמתג יתן רק טריגר לחד יציב, פולס הפעלת הסולונואיד יהיה קבוע גם אם כמות הריטוטים תגדל לא תהיה השפעה על זמן הפעלתו של הסולונואיד.

במעגל שלך רוחב הפולס גדל עם הריטוטים כיוון שהוא מתחיל עם סגירת המתג אבל מפסיק ב-T אחרי הריטוט האחרון.

וכפי שכתבת :

"ככל שהדחיפה תהיה חזקה יותר, כך יתקדם השעון יותר מהר. מכיון שהמתח שמופעל על הסולנואיד בכל דחיפה הוא קבוע, ומשכו קצר מאד לעומת זמן המחזור, אפשר לשער כי משך מתח זה, או בקיצור רוחב הפולס הוא שיקבע את קצב התקדמות השעון."

לכן פולס קבוע = דיוק גבוה יותר.

מעגל חד יציב לדוגמא:

LM555Monostable.GIF

Renault 4 - 1969

Renault 4 - 1974

http://www.milons.co.il/renault4

פורסם

הרעיון נכון בבסיסו.

אבל ה 555 הישן והטוב, לא מסוגל לתת רמת דיוק גבוה, בין השאר בגלל זליגות קיבול.

לצורך כך יש להתבסס על מתנד מבוסס גביש ולא רב רטט המובסס על עקרון הפריקה והקיבול.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעניין,

אני לא לקחתי בחשבון את הקיזוז המכני היות והוא לא מוכר לי.

מהנה לקריאה. מחכה לפיתרון הסופי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני מסתמך על טכנולוגיה של פעם +- 10 דקות ביום.

נכון, השעונים הישנים ברכבים וגם לא ברכבים הם לא משהו.

גם הרכבים הישנים הם לא משהו בהשוואה לחדשים.

אבל, אני אוסף את מה שהיה.

אם אני צריך שעון שמדייק יש לי אחד על היד ושני בפלאפון.

אםאני אני רוצה להגיע בנחת לפגישה 200 ק"מ מהבית אני נוסע באוטו חדש שומע מוזיקה איכותית ללא הפרעה, וקובע את הטמפרטורה הנוחה, זווית הישיבה, המחשב דואג לכך שהאוטו עוצר ישר, ומערכת אלקטרונית לא נותנת לרכב לאבד אחיזה.

אבל, אם אני רוצה שמחה בלב, אני נוסע באוטו ישן, שרועש, וצריך הילוך רביעי וחמישי, עם מעצורים שלא תמיד שומרים על כיוון, עם שעון מפגר או עומד, עם מנוע מתחמם, נהנה מכל רגע שרדיו ה AM קולט איזו תחנה ומסתכן ממש סכנת חיים שאני בכביש עם רכב בן יותר מ 50.

אז למה לתקן את השעון?!

שלמה דן גדרון

פורסם

ולמה לטפס על האוורסט? ולמה לשפץ גרוטאה עד שתראה כאילו אתמול יצאה מהמפעל?

זה לא נותן שמחה ללב?

אם פירקת פעם שעון עתיק, מצאת מה התקלה בו והרכבת אותו נכון מחדש - ועכשיו הוא הולך טוב מאשר כשנוצר - היית יודע מה סוג השמחה עליה כתבתי...

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

• תוכן חדש...