Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגיד חבר שכרגע הוא חייל וישתחרר עוד קצת פחות משנה (ואז לא ברור מה יהיה עם הכסף הזה) חסך כ50 אלף שקל מכל מני עבודות מהצד וכרגע כל הכסף בעו"ש סתם שוכב שמה.

פעם כשהסכום היה בערך חצי מזה הוא היה מושקע באיזה משהו מאוד סולידי שהעמלה של הבנק יצאה כמו הרווח וחוץ מלהפריע כשהחבר רצה לקנות דברים יקרים (היה צריך למכור ולהפסיד עוד עמלות) זה לא עשה כלום, בגלל זה כל הכסף כרגע בעו"ש.

קראתי קצת על הנושא והבנתי שמה שצריך זה קרן נאמנות כלשהיא, או אולי תעודת סל.

את זה הצלחתי להוציא בעזרת האינטרנט - אבל ממש לא הצלחתי למצוא איזהההה קרן בדיוק כדאי לקנות - אף אחד לא ממליץ פשוט על משהו, רק דיבורים מאוד כלליים שלא נותנים את המילה הסופית.

בטוח יש איזה קרן שקיימת כבר 3 שנים+ שרואים שהרווח שלה שווה את הסיכון שבתחום, וההפסדים שלה בתקופות הקשות היו מינימליים.. אפשר לשבת כל היום באתרים שמציגים גרפים אבל בטוח יש מישהו שכבר בדק את זה קודם, וגם ממש אין לי את הנסיון כדי להכיר את כל הנתונים שצריך לבדוק.

אני אשמח להצעה סופית על משהו בינוני וסביר שפשוט ירוויח לי משהו במקום העו"ש ולא יהיה לוטו, אבל גם שירוויח ולא יעשה לי 1.5% בשנה כי אז החבר כבר מעדיף לא לקחת שום סיכון וזהו.

תודה

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

שירים טלפון לחברות ביטוח לגבי פוליסה כספית או איך שלא קוראים לזה.

עם סכום כמו שלו רק העמלה על אחזקת ניירות ערך ופעולות תאכל לו כל רווח אפשרי כמעט.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אם הוא לא צריך אותו בקרוב שישקיע באג"ח.זה תשואה קבועה וסיכון נמוך(אלא אם כן מחר כולם ירצו למכור והמדינה תפשוט רגל).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
שירים טלפון לחברות ביטוח לגבי פוליסה כספית או איך שלא קוראים לזה.

עם סכום כמו שלו רק העמלה על אחזקת ניירות ערך ופעולות תאכל לו כל רווח אפשרי כמעט.

אפשר יותר פרטים על ה"פוליסה כספית" הזאת?, לא שמעתי על זה אף פעם

Apple - בנוגע לאג"ח (ממשלתי) ראיתי שזה בקושי מרוויח משהו. העמלות מינימום כבר יחסלו הכל, וגם אם כן יהיה רווח הוא יהיה של פחות מ1000 שקל לשנה - לא שווה את ההתעסקות.

פורסם

אני אומר לא להשקיע כלל. כרגע הוא חייל, ישתחרר וירצה ללמוד, לטוס לחו"ל ועוד אלף דברים.

להשקיע לבד זה סיכון ורוב הסיכויים שהוא יפסיד את הכסף. להשקיע באמצעות יועץ וכו' כנראה שלא יתאפשר לו וגם אז, הסיכון גבוה.

אם חברך היה מבין בתחום היו מספר דרכים שהוא יכול לגדר את כספו ולהשקיע בצורה נבונה. אבל זה לא המצב ולכן, כרגע, הייתי ממליץ לו להישאר עם הכסף ביד.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בסוף עוד לא עשיתי כלום, כי בכל דרך השקעה שהסתכלתי ראיתי איך יכול להיות שמשהו יקרוס (וסביר שמשהו יקרוס) וילך לי חצי מהכסף בלי שאני בכלל יבין למה. או שזה סתם לא ירוויח כלום. או מה שצ'יף אמר- ממש לא מעניין אותי :-D

אבל אתמול במקרה מצאתי איזה בלוג שמדבר תכלס ונשמע בול מה שאני צריך, להשקיע ב4 דברים שונים אבל מאוד ספציפיים שמאזנים אחד את השני, אם אחד קורס השני עולה, ובסך הכל יש רווח של 6% בערך שנתי.

(ובכלל כל הבלוג הזה דיי פותח את העניים, נהנתי מאוד לקרוא את רוב הפוסטים שלו)

נראה שזה בלוג אובייקטיבי, הנה הפוסט שמסביר בכללי את השיטה שלה:

http://www.hasolidit.com/%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%A2%D7%94-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%99%D7%AA-%D7%A4%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D

בעמוד הזה היא כבר כותבת ממש איזה ניירות לקנות (מספר 5 זה ההמלצה הקבועה שלה)

http://www.hasolidit.com/8-%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%99-%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%99%D7%A2-%D7%94%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99

אני אשמח לשמוע דיעות שלכם על זה, נראה רעיון טוב? יש פה אפשרות להפסיד כסף?

העמלות של הבנק על תיק של 4 דברים הם בערך אותו דבר כמו תיק של 1 נכון? לא יקחו לי רבעוני 40*4 שקלים?

יש דרך יותר פשוטה להגיע לאותה המטרה של רווח סבבה אבל 0 סיכון?

• תוכן חדש...