Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול עשיתי טיפול לקורולה 2007 שנקנתה לפני חודש עם 100 אלף קמ.

המוסך שלי שם 10-30w של רהינול, פילטר שמן מקורי.

אחרי ההחלפה המנוע לא שקט כמו שהיה לפני, שאלתי את המכונאי, הוא אמר שזה השמן ששמים בקורולה .

יש דעות בעניין? מישהו ממליץ על שמן אחר?

פורסם

אני יכול לומר לך בוודאות שמשנת 2006 ואילך (יש לי את הספר של 06) טיוטה מציינת בפירוש בספר רכב ששמן עם צמיגות 5W-30 זהו השמן המומלץ ביותר על ידה לתיפקוד וביצועים אופטימליים מהמנוע. אז שמן 10W-30 זה כבר לא ממש נכון. כמו כן, שמני 10W-30, מנסיוני עם כמה חברות הם מינראליים לעומת ה 5W-30 שהם על בסיס סינטטי (חצי סינטטיים) או סינטטיים מלאים.

רק כדרך אגב, באתר הבית של החברה בנספח של שמני מנוע למכוניות, לא ניתן למצוא שמן בצמיגות 10W-30 יותר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

האם המנוע לא שקט גם בטמפרטורת עבודה ?

בכל אופן אני ממליץ לך בתור התחלה לבדוק את מפלס השמן במנוע ואם הכל תקין אז החלף את השמן לשמן 5w/30 מחברה מוכרת. 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

אני ממליץ לך להשים 5W30 של Liqui Moly

או AgipAgip

לא מייצרים כ"כ שמן 10W30

ככה לפחות היה באוטו של חבר.

רק שתדע שאני דיטיילינגר

דיטיילינג + דיטיילר = דיטיילינגר :vamp:

פורסם

לפני שקופצים עם מסקנות חפוזות כמו "תחליף שמן ומהר" (וממש לא ברור לי למה) צריך לבדוק האם בכלל קיימים רעשים. הרבה פעמים מרגישים דברים חדשים פשוט כי מתחילים לשים אליהם לב.

איזה שמן היה לפני? האם הרכב מטופל סדיר? האם עשו עוד משהו בטיפול חוץ משמן ופילטר?

צריך לבדוק את העסק ולבדוק האם בכלל קיימת תקלה. לגבי השמן הוא אומנם לא האידאלי אבל הצמיגות שלו בהחלט מתאימה ואני בטוח שגם התקן מתאים. ממש ממש לא הייתי טורח להאשים בכזו נחרצות את השמן.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מסכים עם איתמר, ואומר גם שאין סיכוי שהרעש נובע מהשמן בגלל הצמיגות הזו.

יש לברר מהיכן מגיע הרעש אם משרשרת התזמון שידועה כבעייתית(המותחן), ואז הפתרון הוא החלפת מותחן הידראולי שהחלפתו הינה פשוטה מאוד.

אבל לפני כל המסקנות וההשערות החסרות בסיס האלו יש לברר מהיכן מגיע הרעש אם בכלל יש רעש חריג.

פורסם

המנוע לא ימות ולא ייגרם נזק עם צמיגות 10W-30 שמן מינראלי. לעומת זאת, לא הייתי מושך את השמן עד להחלפה הבאה כאילו זה היה סינטטי מלא. כלומר, לא הייתי מחכה 10-12 אלף ק"מ. אורך החיים של שמן מינראלי הוא קצר בהרבה ביחס לסינטטי המלא.

מאיפה הביאו לך את השמן? מתוך מיכל או מצובר שמן?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

10,000 ק"מ זה כלום, גם לשמן מינרלי. הבעייה מתחילה כשמורחים טיפולים: 20,000, 30,000, שנתיים, אז העסק הופך לבעייתי ועם כל סוג שמן.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כאשר משתמשים בשמנים מינרלים לאחר חמש אלף קמ מתחיל להיווצר בוצה , כיום במנועים המתקדמים השמנים צריכים לעמוד התנאים קשים יותר מאשר מנועים מיושנים וגם בעבר כאשר במנועים היה שמן מנרלי ההנחיות היו טיפולי חמש אלף להחלפת שמן וטיפולי עשר אלף . כמובן שצריך להכנס לבדיקה במוסך ( אם הנהג שמכיר את רכבו מבחין בשינוי אזי מומלץ לבדוק זאת לעומק.

פורסם

יוסי באמת, אבל באמת אין לי מושג מאיפה הבאת את התיאורייה הזו :shock:

איתמר

פורסם

אני בזמנו שאלתי לגבי שימוש של שמן 10W-30 מינראלי לאחר שנודע שטיוטה מבקשת 5W-30.

השמן המינרלי המדובר בזמנו היה בעל תקנים מחמירים של יצרני מכוניות ידועות כולל יצרני משאיות. האם הם היו נותנים את ההסכמה שלהם לשמן שמחזיר מעמד רק 5,000 ק"מ?

פורסם
מסכים עם איתמר, ואומר גם שאין סיכוי שהרעש נובע מהשמן בגלל הצמיגות הזו.

יש לברר מהיכן מגיע הרעש אם משרשרת התזמון שידועה כבעייתית(המותחן), ואז הפתרון הוא החלפת מותחן הידראולי שהחלפתו הינה פשוטה מאוד.

אבל לפני כל המסקנות וההשערות החסרות בסיס האלו יש לברר מהיכן מגיע הרעש אם בכלל יש רעש חריג.

חבל לתת עצות במקום בו לא מכירים את הרכב.

מניסיוני עם קורולה עם מנוע VVTI אכן מעבר לשמן סינטטי מלא מפחית רעשים ומשפר תצרוכת/ביצועים.

החלף השמן לסינטטי מלא כפי שהומלץ לך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...