Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב נמצא חודש בבעלותו.

יש מצב שיש בעיות במנוע והבעלים הקודמים שמו שמן מנוע עם צמיגות גבוהה.

לאחר החלפת השמן עם צמיגות פחות או יותר מתאימה, צפים מחדש הסימפטומים.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות. מס דברים:

קודם כל אין לי מושג איזה שמן היה לפני כי האוטו אצלי כחודש.

השמן שהוחלף בטיפול הוא רהינול סינטטי מלא 10w30, שמולא מגריקן סגור. המוסך של חבר והייתי נוכח לידו בכל מהלך הטיפול.

המנוע רועש הכוונה שבסלד סרק בעמידה לפני החלפת השמן כמעט ולא הייתי שומע שהאוטו מונע ואחרי החלפת השמן שומעים את המנוע.

מפלס השמן תקין.

לכל מי שלא יודע ההבדל בין 10-30 לבין 5-30 זה רק בהנעה קרה בלבד . ואילו בטמפרטורת עבודה אין שום הבדל ביניהם. אני לא רואה צורך להחליף ל5-30.

אגב בספר הרכב כתופ צמיגות מומלצת 10-30 !!

פורסם

מוזר, לא רק שבאתר החברה לא ניתן למצוא צמיגות 10W-30 אלא גם שרוב השמנים שאני מכיר בצמיגות הזאת הם מינראליים.

לגבי כל השאר אתה טועה, נכון, שמן 10W-30 עדיין מותר בטווח הצמיגויות על ידי טיוטה אבל אם תסתכל טוב טוב בספר באנגלית תראה שטיוטה רושמים בפירוש (בניגוד לחברות אחרות) שמכל הצמיגויות שקיימות, 5W-30 היא המומלצת ביותר על ידם לביצועים אופטימליים מהמנוע. החל מ 2006 (יכול להיות גם לפני זה) הם עברו ל 5W-30. ראיתי ספר של קורולה ישנה 2005 או 2003 ושם מבקשים 10W-30.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יש לי ספר בעברית ובאנגלית, בעברי רשום 10-30 בוודאות ! לא טרחתי לבדוק באנגלית!

תתפלא אבל יש שמן סינטטי בצמיגות הנל של רהינול פח אפור עם פקק אדום

אני מצרף תמונה

image.jpg

פורסם

אני מציע לקרוא את מפרט השמן המודפס על המיכל, לא מאיזה אתר קקיוני (גם אם הוא של היבואן). אני בספק רק אם מדובר בשמן סינטטי מלא 10W30, נדיר מאוד למצוא שמנים סינטטיים מלאים בצמיגות הזו.

בכל מקרה לשמן 5W30 יש רק יתרונות על פני 10W30 ואין שום בעייה להשתמש בו בכל רכב אשר מאושרת לו צמיגות חמה 30.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
יש לי ספר בעברית ובאנגלית, בעברי רשום 10-30 בוודאות ! לא טרחתי לבדוק באנגלית!

תתפלא אבל יש שמן סינטטי בצמיגות הנל של רהינול פח אפור עם פקק אדום

אני מצרף תמונה

ייתכן מאוד שהשמן מגיע לארץ בחביות וממולא בארץ באריזות יותר קטנות. כאמור, אין שמן בכזו צמיגות באתר של החברה בתור שמנים למכוניות פרטיות.

אני מסרב להאמין שטיוטה פתאום החליטו לחזור בהם ולהמליץ על שמן 10W-30. אם אינני טועה, בספר בעברית של הטיוטה של אחותי, היבואן (לא היצרו) אפילו ממליץ על 15W-40. נו באמת, ברור שיש כאן אינטרס של היבואן.

קרא את הספר באנגלית ותראה. אם אתה ממש רוצה ולא מאמין לי אני מוכן לסרוק את הדף ולהעלות אותו כאן.

שמן 5W-30 סינטטי מלא עדיף בכל הפרמטרים על 10W-30.

עריכה: כמו שאמר איתמר וגם אני אמרתי זאת מקודם, נדיר למצוא שמנים 10W-30 שהם חצי סינטטיים או אפילו סינטטים מלאים.

רק כדרך אגב, בארה"ב טיוטה ממליצה על שימוש בשמן 5W-20 לדגמים שנת 2012 ומעלה.

http://www.corollaforum.com/showthread.php?t=380

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

האם הרכב רועד לך במצב עמידה? כמה מראה שעון טורים כשהחום באמצע?

אני משוכנע שאין קשר לשמן שהוחלף...

למרות שלרכב הזה בשנתון הזה צריך 5w30.

לפי דעתי אני אישית הייתי עושה טיפול ראשון דווקא במורשה.הם בודקים שם הכל. וכשהייתי יודע שהכל בסדר. שאר הטיפולים כבר פחות חשוב המורשה הזה. אם אתה רוצה בפיתרון מהיר. תכניס את הרכב למוסך מורשה טויוטה תאמר להם שישימו שמן מתאים ופילטר(טיפול קטן) ושיבדקו לך את כל הרכב. אחרי שתסיים. לפחות תהיה עם ראש שקט.

אתה רוצה לחסוך...פה הבעיה. הזול יוצא בסוף יקר!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

חשוב לציין שלא חיסכון זה העניין פה!

השמן שמילאו לי הוא דיי יקר, מוצר גרמני עומד התקנים מחמירים וגבוהים, פילטר שמן מקורי טויוטה.

אני עם מוסכים מורשי יבואן סיימתי לפני שנתיים שעל טיפול קטן שמן פילטרים ופלאגים שעלות החלקים לא עולה על 240 שקל ושעת עבודה , מחייבים אותי 850 שקל ועל 2.5 שעות עבודה?!

אני מאז מטפל במוסך של חבר, חלקים מקוריים ובזמן בשליש מחיר.

אגב החלפתי בלמים של לוקאס, היצרן שבו משתמש טויוטה, במחיר שבמורשה יבואן , ובדקתי זאת רוצים פי 1.5 רק על החלקים עצמם! שלא נדבר על העבודה. אז מי שרוצה שיטפל במורשה.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סליחה על ההקפצה, אך עברו להם כבר 15 אלף קילומטר השמן החדש הוא 5w30 סינטטי מלא של מובייל.

כמובן גם פילטר שמןמקורי ופלאגים דנדשים.

עדיין כאשר המנוע קר הוא עושה רעש של מנוע פיאסטה 86.

למה?

וכשמגיע לטמפרטורת עבודה הוא שקט.

פורסם

בפעם הבאה שתחליף שמן תבצע גם פלאשינג,בטויוטה במיוחד בוצה זה עניין רגיש,הפלאשינג מנקה את המנוע מ"בפנים".

פורסם

כנראה שלשמן לוקח זמן להגיע לכל האזורים במנוע. יש רעש שהכינוי שלו באנגלית הוא piston slap (ממרימי השסתומים כשהמנוע קר). יתכן שזה המצב, או שמדובר ברעש משרשרת הטיימינג (אם ישנה) או ממותחן.

בצע פלאשינג או K44, ואם זה לא עוזר נסה להחליף שמן אחרי פחות מ15K ק"מ לחברה אחרת (סינטטי מלא של RP אם המחיר לא מפריע לך). עדכן אותנו.

פורסם

לפי דעתי האישית ומנסיוני בלבד:

שים תוסף לשמן של NRG ותאמר אם יש שינוי :).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
סליחה על ההקפצה, אך עברו להם כבר 15 אלף קילומטר השמן החדש הוא 5w30 סינטטי מלא של מובייל.

כמובן גם פילטר שמןמקורי ופלאגים דנדשים.

עדיין כאשר המנוע קר הוא עושה רעש של מנוע פיאסטה 86.

למה?

וכשמגיע לטמפרטורת עבודה הוא שקט.

ייתכן שהכוסיות מתרוקנות חלקית משמן במהלך הלילה ולכן את שומע רעש של תיקתוקים בבוקר.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...