Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הבדלי צריכת דלק מאזדה לקצ׳ורי vs פרימיום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי די לקרוא לרכב הזה פרימיום?

גרסת ה2.5 הייתה ברשותי והיא ללא ספק יכולה להחשב כפרימיום, דווקא בגלל שמאזדה היא לא יצרן פרימיום ולא נהנת מאפקט הסמל הם מאוד התאמצו עם ה6 והשילוב של סלון עור ברמה גבוהה עם מושבים חשמליים, מתחממים כולל זכרונות, שטח פנים גדול, פנסי קסנון עם הדלקה אוטומטית, שליטה מההגה, הגה מצופה עור ועוד ועוד מקנים תחושה מאוד "פרימיומית" שאני לא מצאתי במכוניות אחרות מאותו סגמנט אחרי שמכרתי.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
^

כפי שציינתי ה 15 קמ הם נתון יומי קבוע (הבנויים ברובם על כביש בינעירוני),

יש להוסיף להם את שאר השימושים המשתנים ברכב, קניות,סידורים, בלויים וטיולים.

אני מופתע לשמוע שגרסת ה 2 ל׳ אנמית ומתאמצת וגם על הבידוד ברכב.

ביקורות רכב דווקא החמיאו לו באופן יחסי

ולא דרסו אותו כל כך.

מנוע ה-2L סביר בפועלתו ובכוחו, אבל הוא לא ממש גמיש ומרגיש נמרץ. לנהגים ממוצעים/רגועים המנוע הזה ירגיש מצוין. בכללי תחת מאמץ גם הביצועים די טובים, הבעיה שהוא נשמע הרבה פעמים עסוק מדי במהירויות גבוהות יחסית. לי אישית המנוע די התאים, אבל הוא לא בר השוואה ל-2.5 ליטר החזק יותר. במנוע הגדול לא רק שהביצועים טובים יותר בהרבה, גם הוא פחות מתאמץ ופחות "עסוק" בשיוט בכביש בין-עירוני. צריכת הדלק בנסיעה רגועה בעיר תהיה מעט טובה יותר ב-2L (לא ממש מורגש) ובשיוט בין עירוני יהיה יתרון למנוע הגדול יותר. גם לא משהו מורגש עד כדי כך.

בקשר לבידוד הרעשים, לא מדובר במכונית שקטה במיוחד. אין הרבה רעשים מכיוון הגלגלים וגם רעשים רוח לא חודרים יותר מדי. הרעש העיקרי הוא מכיוון המנוע. בכללי בידוד הרעשים לא מצטיין ויש מתחרות שקטות ממנה, אבל הוא גם לא ממש גרוע.

אולי די לקרוא לרכב הזה פרימיום?

אף אחד לא קרא לרכב הזה פרימיום. בסך הכל מכונית משפחתית גדולה/מנהלים די טובה ברמת אבזור גבוהה שנקראת פרימיום. לא מבין מה הבעיה...

פורסם

ירדתי מדגם הפרימיום.

אשאר בכיוון הלקצ׳ורי כיוון גם שבאמת לא הרגשתי וואו כשנהגתי על הפרימיום.

רכב הרגיש אנמי ואדיש כמו 1600 פשוט מסדרה3.

פורסם

אז רגע, ה-2.5 ליטר הרגישה לך אנמית ועדיין אתה הולך על ה-2 ליטר? למה?

או שאני טועה והכוונה היא בדיוק ההיפך?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

כוונתי הייתה, שאם כבר הרכב מרגיש אנמי בגרסת 2.5, למה לשלם יקר יותר?

אפשר לקבל את אותה תחושה אנמית עם מנוע קטן יותר, בעלויות נמוכות יותר של דלק/ביטוח בגרסת ה 2.0.

אני עדיין לא סגור לגמרי, אולי עליתי על רכב גזור? למרות שהק"מ שלו עמד על 60K ..

לא יודע אני מבולבל!

היה עוזר אם היו כאן כמה בעלי לקצ'ורי ופרימיום שיוכלו לשפוך קצת אור על הנושא. אני ממש מגשש באפלה.

הנה מישהו שנתן את השנקל שלו בעניין.

לך לבחון את הרכב ביום שמש לוהט לאחר שהרכב עמד סגור כל היום.

לא תענוג גדול..

מעבר לזה קסנון זה אחלה, מושבים חשמליים נותנים חופש כיוונון רחב מאוד, וחישוקים 17 אינץ' זה הוצאה לא קטנה ברגע שצריך להחליף צמיגים.

כמו כן, אגרת הרישוי של ה-2.5 תהיה יקרה יותר מאשר זו של ה-2.0 (קבוצת רישוי 6 מול 5) וחשבתי שזה הרי פרמטר מאוד חשוב לך..

אגב, צריכת הדלק בעיר תהיה בערך 1:7-8 ומחוץ לעיר אולי 1:11 בשיוט רגוע, וזה נכון לשני הדגמים עם עדיפות קלה ל-2.0.

.

פורסם

נסעתי וגם נהגתי במאזה 6 מנוע 2.3 לא פעם ולא פעמיים, לחבר הייתה כזו תקופה.

אנמי הוא לא מרגיש, לפחות לי, לא הייתי מגדיר אותו רכב עם כוח מתפרץ ולא נשלט, אבל הוא כן חזק ובצורה מורגשת.

אולי באמת נהגת על רכב שמשהו לא תקין בו, כי מהניסיון שלי הרכב "מרביץ" לא רע כשרוצים.

פורסם

ומה לגבי צריכת הדלק?

הנתון אותו חבר הפורום כתב בציטוט שצירפתי, אמיתי?

פורסם

הצריכה הממוצעת (לפי המחשב אשר מדיוק למדי, על בסיס אלפי ק"מ) היא 10.5 ל'/100 ק"מ. מדובר על 6 פרימיום (2.5 ל').

הנסועה הינה בכבישים שונים: הרבה עליות (חיפה), שיוט במהירות גבוהה, פקקים ועירוני. אולי באיזור נהריה (מישורי, פחות עומס, יותר נסועה בינעירונית להבנתי) יתקבל נתון טוב יותר. יחד עם זאת, הרכב אינו חסכוני במיוחד, כך או אחרת.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

ידוע לך על הבדלים באיכות מרכב הפנים בין השנים 08 ל 09 ?

אני מאוד מתלבט בין הפרימיום ללקצ׳ורי

והתקציב שלי מאפשר או פרימיום 08

או לקצ׳ורי 09.

הנטייה שלי לשנתון מאשר רמת גימור.

נ.ב

הרכב שלך אוכל 1:9.5 אני צודק?

פורסם

מבחינת צריכת דלק, הערב מתוך סקרנות העפתי מבט, המחשב מורה על 10.4 ליטר לכל 100 ק"מ שהם 9.6 ק"מ לכל ליטר.

במידה מסויימת הופתעתי מעט לטובה, שכן דוושת התאוצה פגשה לאחרונה את הרצפה לא מעט.

בנוגע להבדל בין פרימיום ללקשורי, בפרימיום קיימים בנוסף:

- חישוקי 215/50/17.

- מושבי עור + חימום.

- מושב נהג בעל כוונון חשמלי עם 3 זכרונות.

- צ'יינג'ר 6 דיסקים.

- פנסי קסנון + מתזים (רק לאור מעבר/נמוך, אור דרך/גבוה הלוגן רגיל).

- גג שמש.

- מנוע 2.5 ל' 170 כ"ס, 23.04 קג"מ.

- החל ממתיחת הפנים תצורת גריל קדמי שונה מהדגמים הפשוטים יותר.

- חיווי למפלס נמוך של נוזל השטיפה (וישרים).

- בנוסף, אמנם לא ממש רלוונטי, אך למיטב ידיעתי בדגמי 2010 ואילך התווספו גם כפתורים על ההגה להחלפת הילוכים (אצלי אין).

בנוגע להבדלים בין 2008 ל-2009. אם אתה מתכוון למתיחת הפנים שעבר הדגם, אז השינויים (עד כמה שזכור לי) הם:

- מנוע 155 כ"ס בדגמי ה2.0 ליטר (הזרקה ישירה), או כך לפחות טוענים "דלק". דגמי ה-2.5 ל' קיבלו איזשהו עדכון תוכנה אשר אמור לשפר מעט את צריכת הדלק.

- ביטול שליטה מההגה על בקרת האקלים (ככל הנראה הגיעו למסקנה כי זה מסורבל מדי, וזה אכן היה מסורבל).

- אישית נתקלתי בחימום מושבים בדגמי ה-2.0 לפני המתיחה, ייתכן שהיה שינוי ברשימת האבזור בדגמים של אחרי המתיחה.

- צורת חישוקים שונה לדגמי הפרימיום.

- פנסי ערפל (בפרימיום) בצורה ומיקום שונה. בדגמים הרגילים במקום פנסי ערפל קיים כיסוי נוי אשר קיבל צורה חדשה במתיחת פנים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מוזר שאתה מדבר על מתיחת פנים.

לא מזהה שום הבדל בין פרימיום 08 2.5 ל׳ ובין לקצ׳ורי ואקזקיוטיב 2.0 ל׳ 09.

כבעל פרימיום, (אגב איזה שנה שלך?)

מה לגבי ביטוח מקיף/חובה/אגרת רישוי שנתית?

איזה טיפול עשית לאחרונה ומה עלותו?

תודה.

פורסם

ומה עם הבדלי האבזור בין הלקצורי לאקזקיוטיב? חוץ מחישוקים. אני לא מצליח למצוא הבדלים נוספים. אפילו בדקתי במפרט הטכני. גורנישט!

• תוכן חדש...