Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין דבר אחד, נזרקו כאן הרבה דברים כמו מחירי ביטוח, פקקים וכו'

ואני רוצה להבין את אותם אנשים שטוענים שדו"ג הוא לא מוריד את הלחץ בפקקים, תדמיינו לכם לרגע את מרכז ת"א בשעות השיא בכבישים

ובמקום כל הדו"ג יהיו רכבים ת"א תהפוך לפקק אחד גדול ומה לגבי חניה? תדמיינו לכם שכל האופנועים יחנו כמו רכבים לפי החוק ליד המדרכה... חי בסרט מי שחושב שהוא ימצא חניה, אז אם הקטנוע שלי עומד כרגע ליד הקיר ולא מפריע לאף אחד, אם אני אחנה אותו והוא יתפוס מקום של איזה רכב של שכנים אז אותו שכן יצתרך לחנות מחוץ לבניין ואם ככה יעשו כל רוכבי הד"ג?

כל הנושא הזה של מחירי ביטוח מכיעס אותי, השנה בגלל שהמקום עבודה קרוב לבית ואין צורך לקנות אופנוע, קניתי טוסטוס 50 סמ"ק,

הוא עלה לי 1000 שקל ושילמתי ביטוח כמעט פי 3 מהמחיר של הטוסטוס נשמע מצחיק לא? או בעצם עצוב? אין שלילות אין תאונות אין כלום עם רישיון מ2009 ואני משלם כמעט 3 אלף רק על הביטוח.

וממש אבל ממש לא מוצדק שבעלי רכבים פרטיים צריכים לשלם חלק מהביטוח חובה שלי

נכון שאגרת רישוי השנתית שלי עולה 70 שקל

נכון שהקטנוע שלי צורך ליטר דלק ל25 קילומטר

לגבי זיהום אוויר בטח מדברים על קטנועי 4 פעימות כי אני די בטוח שה2 פעימות שלי מזהם כמו איזה V8:lol:

אני חושב וזאת דעתי האישית, שמי שעשה תאונה על דו"ג והוא אשם בתאונה צריך לשלם יותר ולא כולם

למה שאני אשלם שנה הבא יותר במחיר ביטוח אם מישהו לא נתן לי זכות קדימה והיד שלי נפגשה עם הדלת שלו?

אתם יודעים מה יותר עצוב בכל הסיפור הזה? שמעתי על אנשים, שהחליקו כדי לקבל כסף מהביטוח ולשלם על שנה הבא, עצוב פשוט עצוב.

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גילוי נאות: אני לא רוכב על אופנוע אבל מספר מחברי הטובים הם רוכבי דו"ג ולמדתי להכיר את עולמם טוב כמעט כמו את עולם הנהיגה ברכב רב גלגלי. אני מאוד מבין את התרומה שרוכבי האופנוע מרימים לנו בכל הנוגע להפחתת עומסי תנועה, הזרמת התנועה והפחתת עומס בחניות.

הבעיה של הדו גלגלי קשורה בחוסר הבנה של מרבית הנהגים לגבי הנדרש ברכיבה על דו"ג (כמו הצורך לרכוב במהירות העולה במקצת מהירות התנועה בעומס, הצורך להתקדם לראש הטור וכיוצ"ב) לצד, לצערי הרב, התנהגות בזויה של נתח גדול מאוד מאוכלוסית הדו"ג שמקלקלת לכל השאר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני לא מבין דבר אחד, נזרקו כאן הרבה דברים כמו מחירי ביטוח, פקקים וכו'

ואני רוצה להבין את אותם אנשים שטוענים שדו"ג הוא לא מוריד את הלחץ בפקקים, תדמיינו לכם לרגע את מרכז ת"א בשעות השיא בכבישים

ובמקום כל הדו"ג יהיו רכבים ת"א תהפוך לפקק אחד גדול ומה לגבי חניה? תדמיינו לכם שכל האופנועים יחנו כמו רכבים לפי החוק ליד המדרכה... חי בסרט מי שחושב שהוא ימצא חניה, אז אם הקטנוע שלי עומד כרגע ליד הקיר ולא מפריע לאף אחד, אם אני אחנה אותו והוא יתפוס מקום של איזה רכב של שכנים אז אותו שכן יצתרך לחנות מחוץ לבניין ואם ככה יעשו כל רוכבי הד"ג?

כל הנושא הזה של מחירי ביטוח מכיעס אותי, השנה בגלל שהמקום עבודה קרוב לבית ואין צורך לקנות אופנוע, קניתי טוסטוס 50 סמ"ק,

הוא עלה לי 1000 שקל ושילמתי ביטוח כמעט פי 3 מהמחיר של הטוסטוס נשמע מצחיק לא? או בעצם עצוב? אין שלילות אין תאונות אין כלום עם רישיון מ2009 ואני משלם כמעט 3 אלף רק על הביטוח.

וממש אבל ממש לא מוצדק שבעלי רכבים פרטיים צריכים לשלם חלק מהביטוח חובה שלי

נכון שאגרת רישוי השנתית שלי עולה 70 שקל

נכון שהקטנוע שלי צורך ליטר דלק ל25 קילומטר

לגבי זיהום אוויר בטח מדברים על קטנועי 4 פעימות כי אני די בטוח שה2 פעימות שלי מזהם כמו איזה V8:lol:

אני חושב וזאת דעתי האישית, שמי שעשה תאונה על דו"ג והוא אשם בתאונה צריך לשלם יותר ולא כולם

למה שאני אשלם שנה הבא יותר במחיר ביטוח אם מישהו לא נתן לי זכות קדימה והיד שלי נפגשה עם הדלת שלו?

אתם יודעים מה יותר עצוב בכל הסיפור הזה? שמעתי על אנשים, שהחליקו כדי לקבל כסף מהביטוח ולשלם על שנה הבא, עצוב פשוט עצוב.

כמו שנאמר זה שהקטנועים מזגזגים וכו' זה לא אומר שזה מצב חוקי, על אחת כמה וכמה אין על המדינה לעודד עבירות על החוק.

לגבי חניה אני לא מכיר את החוק בנושא ולכן אני לא אכנס אליו

לגבי הביטוח כמו שנאמר למעלה, זה לא רלוונטי בכלל כמה עלה לך הכלי, ביטוח חובה הוא לנזקי גוף, ואין לו קשר לזה שהקטנוע שלך עלה 1000 שקל.

הביטוח נועד לגלם לחברת הביטוח את העלות של תאונה ממוצעת בכלי רכב כזה, בשקלול הסיכוי שתאונה כזו תקרה.

בגלל שבקטנוע אין לך שום הגנה על הגוף כל תאונה הכי קטנה גורמת לנזקי גוף (שהעלות הכספית שלהם גבוהה הרבה הרבה יותר מעלות כספית של פגיעות פח).

תשלב את כל זה ביחד ותבין שהמחיר של הביטוח הזה כנראה ריאלי מאוד, כי החברה היחידה שמוכנה לבטח דו"ג (נתעלם משאר האנשים שהפול מבטחת כרגע), ועדיין מפסידה 200 מיליון שקל כל שנה.

מן הסתם חברת הביטוח לא מסתכלת עליך שלא עשית אף פעם תאונה ואתה רוכב כבר 15 שנה בלי תאונה (נניח), היא מסתכלת על הממוצע של הרוכבים על אותו כלי, כמו שהחברות ביטוח עושות (עם הבדלים קלים אבל מאוד דומה) עם ביטוח מקיף לרכב - עבור רכב זהה תשלם מחיר ביטוח דומה.

הרי חברות הביטוח חיות על סיכויים וסיכונים, הם ייקחו לאותו נהג X שקלים על ביטוח מקיף לרכב כזה, ו-Y לרכב אחר, כי הכל עניין של סטטיסטיקה עבורן

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

המחיר של הטוסטוס רשמתי בשביל דוגמה של הוצאות, ברור לי מה הוא ביטוח חובה ואין לו שום קשר למחיר של הטוסטוס.

אז זהו שאני חושב שהמחיר הוא לא ריאלי, אם ב2009 המחיר ביטוח היה 1000 ש"ח פחות ועדיין ברור לי שהחברות ביטוח עשו את הכסף שלהן

איך הם בוחרים לעלות במכה אחת את המחיר של הביטוח? האם עכשיו החברות מפסידות פחות? אני לא חושב, אולי אפילו מפסידות יותר כי לצערי יש המון אנשים שלא עושים ביטוח, אבל אני לא אשפוט אותם מי אני שאני אשפוט מישהו?

פורסם

זה לא חוקי לרכב (או לנהוג) ללא ביטוח חובה - ולכן יש את הפול.

מכיוון שהפול היא היחידה שמבטחת דו"ג, והיא מדווחת על הפסדים של 200 מיליון שקל בשנה, אז כנראה שהחברות לא עושות כסף מביטוח של דו"ג.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זה לא חוקי לרכב (או לנהוג) ללא ביטוח חובה - ולכן יש את הפול.

מכיוון שהפול היא היחידה שמבטחת דו"ג, והיא מדווחת על הפסדים של 200 מיליון שקל בשנה, אז כנראה שהחברות לא עושות כסף מביטוח של דו"ג.

יופי! שתמשיך לעלות את המחירי ביטוח, בסוף תשאר בלי לקוחות ותפול,

ואולי אז כשיהיו כמה מקומות בהם ניתן לעשות ביטוח, יהיה גם שוק ותחרות בין החברות.

זה משהו מוזר, זה כמו שאם היה בנק אחד לכל המדינה או חברת סלולאר, תראה מה קרה עם שוק סלולאר בזמן האחרון

פעם הייתי משלם סכומים מטורפים ולא הייתי יודע על מה עכשיו נותנים לך חבילה בזול רק תקח! ככה זה ששוברים את השוק בתחום

פורסם

התחלתי לכתוב תגובה מפורטת, אבל מצאתי את הכתבה הזו מ-2009, שנות המאבק ה"יפות". מציע לכולם לקרוא (לא ארוך) ולהבין כמה מטופש להאמין בעלויות שחברות הביטוח\המפקח עליהן (לצערי זה הוכח כאותו הדבר) טוענים להן.

פורסם

תשמעו קטע, באחד ממשלוחי הפיצה אני נכנסתי לכיכר, מודה בסביבות ה45 קמ״ש, לא מעט לכיכר אך עדיין חוקי, נהג מכונית פשוט התעלם מהיותי כבר בכיכר ונכנס תוך כדי שאני צופר לו ואפילו קורא לו בכמה שמות יפים..

מה הבחור החכים לעשות ברמזור הבא, לצעוק עליי ״איך אנחנו השליחים מעיזים ללמד אותו לנהוג!״ אני, השליח שבא להביא לעוד דביל כמוהו את הפיצה, והוא שכמעט היה צריך להגיד סליחה לאמא שלי.

ביום שאוכלוסיית מדינת ישראל תשחרר מכל הדעות הקדומות שלה מצפה לנו עתיד טוב יותר.

עד אז, אני לצערי עובד בשליחות כי זה פשוט כסף טוב ומחזיק 206 כי אופנוע זה פשוט יקר מדי.

לפעמים זה נחמד לראות את הסלידה ההדדית בין שתי הקהילות ושאפילו לא קולטות שאחרי הכל האהבה המוטורית היא משותפת לשתיהן.

מחירי הביטוח הם הזיה אחת גדולה שקל לנהגים להשלים איתה.

אגב, דווקא כן הגיוני שמשאית תשלם יותר, משאית יכולה להשמיד מספר מכוניות בתאונה אחת לעומת אופנוע שהסיכון העיקרי הוא לרוכב. קחו קצת אויר ותחשבו על הדברים קצת יותר לעומק ותראו שבסופו של דבר שני הצדדים יכולים לצאת מרוויחים.

פורסם

הסיכון לרוכב הוא בדיוק הסיכון הכלכלי שמגולם בפרמיה הגבוהה. זה הרבה יותר יקר מנזק רכוש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אדוני, רוכב רכב בזהירות על האופנוע שלו, יצא לו מישהו מהחניה ונכנס בו. הרוכב פונה על ידי אמבולנס לבית החולים. מדוע הרוכב צריך לסבול העלאה בפרמיה שלו? הרי לא הוא היה אשם בסיפור? רוכבי אופנועים נדפקים מאוד בסיפור הזה מהבחינה הזאת.

בעניין הזה אגב, היה לפני כמה שנים שינוי בחוק, היום אף אחד לא תובע את ביטוח החובה של האשם, אלא כל אחד תובע את שלו, וזה גורר עלייה בפרמייה, זה שינוי שהכוונה מאחוריו היא טובה איכשהו, כי זה נעשה על-מנת למנוע עיכובים בתשלומים במידה ויש משפט והנאדם צריך לשלם לבי"ח וכו'. מצד שני - זה עובד גם לרעת עניין הדו"ג, כי במקום שהאשם ישלם, הרוכב ישלם - ובינינו - אופנוע לא יגרום פגיעה בנפש לרכב שיפגע כמעט אף פעם, ולכן בכל תאונת דו"ג, היחיד שתובע חובה הוא הרוכב, מה שגורר העלאת פרמייה.

אתם גם כותבים שחברות ביטוח עובדות לפי חישובי סיכון, אבל אתם שוכחים שמדובר פה על ביטוח שהמדינה מחייבת לעשות על-פי חוק, כלומר, המדינה מחייבת אותך לשלם כסף, לתאגיד שהבעלים שלו הן אוסף חברות פרטיות... תקין?

בקשר לחוק, ביום ששר התחבורה אמר ש"הגבלת המהירות בכביש שש תעלה ל120, מה שאומר שאפשר לנסוע 130" נמחקה הטענה שמהדינה לא יכולה לעודד אותי לעבור על החוק, ככל שהביטוח יהיה זול יותר, כך יותר רוכבים יקנו אותו - וכך הרווחים של החברות יעלו, לדעתי אם 20000 אנשים יעברו לדו"ג, הפול יפסיד בשנה הבאה הרבה פחות מ200 מיליון (לא שאני מאמין בהנדסת מספרים הזאת).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

shellcase, האם יש מדינות בהן פיצול הנתיבים חוקי? (חוקי = יש חוק שאומר שמותר לעשות את זה, ולא חוקי = השופטים או השוטרים מחליקים את זה, כמו שמחליקים עבירות מהירות מינימאליות נניח). תזכור שיש הרבה תופעות שהופכות לסטנדרט התנהגותי, גם בכבישים, אך לא הופכות לחוקיות. זה, למשל, שמתנ"א אישרו לכם לרכב בשוליים לפני זמן מה, לא הפך את זה לחוקי.

אחרי ה4-5 ויכוחים שניהלנו כאן בנושא, אני משתדל קצת יותר לחפש את רוכבי הדו"ג במראות וקצת פחות להתעצבן מזה שהם עוקפים אותי לתחילת הפקק, כדי שכשהרמזור יתחלף לירוק אני אעקוף אותם שוב עד לרמזור הבא. ובכל זאת, הכל חוזר לאותה הנקודה בדיוק: מעבר לזה שרוכבי הדוג הרבה יותר פגיעים, הם ברובם גם עושים הרבה יותר מאמצים כדי באמת להפגע. כשאני בבוקר לעבודה ונוהג, מעטים מאוד הם הסיכונים המכוונים שאני לוקח. כלומר, אני משתדל לנהוג בצורה כזו שעד כמה שזה תלוי בי הסיכוי לתואנה בה אני מעורב יהיה נמוך עד כמה שניתן. האם אתה יכול להגיד את זה על רוכבי דו"ג? אבל מה שמעצבן זה לא רק זה. בישראל כמו בישראל, כל אחד חושב שההכל שלו ונבנה ונועד רק בשבילו. מי שיכול להקצין את זה - מקצין את זה עד כמה שאפשר. הבעיה שלי עם רוכבי הדו"ג היא תחושת ה-"מגיע לי" שמלווה כל צעד שחלק ניכר מהם עושים תוך כדי נהיגה. אתמול, למשל, נסעתי באלוף שדה בתל אביב. מנגד התחיל להווצר פקק לפני הרמזור. שני האופנוענים (שעל פי המתיוס שרוכבי הדוג מטפחים, אמורים להיות בעלי הבנה טובה הרבה יותר של מה שקורה על הכביש), לא חיכו אפילו חצי שניה והתפרצו לנתיב שלי, למרות שהם ראו שאני מגיע לכיוון שלהם ומאחורי יש עוד לא מעט רכבים. מה אני אמור לעשות בסיטואציה כזו? למה הציפיה שאני פשוט אעצור ואתן להם לבצע עבירה? מאיפה החוצפה הזו ומאיפה התחושה הזו שמלווה אנשים כל הזמן שהכביש הוא שלהם?

כן גם נהגים ברכבים עושים מיליוני עבירות. למעשה אלו אפילו לא קבוצות אקסקלוזיביות - לא חסרים הרי אנשים שיש להם רישיון כזה וכזה. העניין הוא, כמו שכבר כתבתי כמה פעמים, שרוכבי הדוג פשוט יכולים לבצע יותר עבירות בזכות או בגלל הכלי שהם נוהגים עליו, ומאמינים באמונה גדולה שכל עבירה שלהם מוצדקת, כי אחרת הם "לא בטוחים" או "לא מנצלים את יתרונות הדו"ג".

תראה את התגובה של odedos כאן, לדעתי היא מסכמת היטב את כל הנושא. הוא נכנס במהירות שהוא עצמו מודה שהיא גבוהה מדי לתנאי השטח, ואז הופתע מזה שנהג כלשהו לא הספיק להגיב ולא נתן לו זכות קדימה (כפי שכנראה היה אמור לעשות, הרי הוא לא כתב מי הגיע מאיזה צד של הכיכר).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
Shellcase, הפורום הזה שונא אופנוענים בדיוק כמו שבפולגז שונאים נהגי פחיות.

האם צריך להזכיר לאנשים פה, את משמעות וחוזק המילה "שנאה"? בקיצור, לא צריך להגזים.

לגופו של עניין: אני בהחלט אשמח להחזיק אופנוע בעתיד, אבל רק אחד שיחבור למכונית. מבחינתי, אופנוע יהיה מותרות ובשביל הפנאי (טיולים בסופ"ש וכדומה).

הדבר הראשון שאני חושב עליו, כאשר אני תקוע בפקק (ויש לי סבלנות, אני לא מה"צופרים לחינם"), הוא "איזה כייף לאופנוענים...":).

פורסם

כבר שיניתי בהמשך השרשור את המילה שנאה לסלידה. רצוי לקרוא את כל השרשור לפני שמגיבים.

והנה דוגמא טריה של נסיון רצח מהיום בבוקר.

רמזור פניה ימינה (ביציאה מיקנעם לכיוון חיפה), אני בנתיב השמאלי ולימיני דייהטסו סיריון נהוגה ע"י אדם בסביבות גיל החמישים.

פונים ביחד ימינה, הגאון במקום להיצמד לנתיב הימני כמו שהחוק דורש סוטה לנתיב שלי תוך כדי שאני מצפצף ויורד על הבלמים.

לאחר מכן נסעתי לצידו והחוצפן הזה עוד פותח את החלון ומתחיל לצעוק עליי כמה שאני לא בסדר.

אמרתי לו שהמראות ברכב שלו הן לא ליופי וכדאי שיתחיל להשתמש בהן לפני שיהרוג מישהו.

פורסם

לא השתכנעתי שזה ניסיון רצח.

ולא, אני לא שונא ואפילו לא סולד מדו"גים.

מבחינתי ככל שיהיו יותר דו"גים, ככה יש פחות מכוניות על הכביש.

כשאני עומד בפקק ועוקף אותי דו"ג אני חושב "לפחות הוא לא עומד לפני ומעכב אותי יותר".

הבעיה שלי היא עם ילדים אידיוטים שיש להם קטנוע והם חושבים שהם יכולים לנסוע בלי ביטוח ולשרוט לאנשים את האוטו בזמן שהם מזגזגים בין נתיבים, או שפשוט מפריעים למי שנוהג באוטו ונכנסים בו בלי סיבה כשהם מזגזגים בין המכוניות.

פורסם
כבר שיניתי בהמשך השרשור את המילה שנאה לסלידה. רצוי לקרוא את כל השרשור לפני שמגיבים.

והנה דוגמא טריה של נסיון רצח מהיום בבוקר.

רמזור פניה ימינה (ביציאה מיקנעם לכיוון חיפה), אני בנתיב השמאלי ולימיני דייהטסו סיריון נהוגה ע"י אדם בסביבות גיל החמישים.

פונים ביחד ימינה, הגאון במקום להיצמד לנתיב הימני כמו שהחוק דורש סוטה לנתיב שלי תוך כדי שאני מצפצף ויורד על הבלמים.

לאחר מכן נסעתי לצידו והחוצפן הזה עוד פותח את החלון ומתחיל לצעוק עליי כמה שאני לא בסדר.

אמרתי לו שהמראות ברכב שלו הן לא ליופי וכדאי שיתחיל להשתמש בהן לפני שיהרוג מישהו.

זה ההבדל בין להיות צודק לחכם. אני נוסע שם כל יום ומאז ששינו כך את הצומת - כמה זה, 10 שנים? אף אחד, אבל אף אחד לא שומר שם על הנתיב שלו, לכן אני, על מנת לא להיפגע, פונה מהשמאלי הכי שמאלה או מהימני הכי ימינה, תלוי איפה התמקמתי. נכון שאתה צודק, אבל כשאתה על דו"ג (ואני עוד על 4 גלגלים) - מוטב להיות חכם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...