Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע 15W-40 *סינטטי*

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה עובד ביורול? :wink:

להתלכלך עליו ,, :lol: בעדינות .

אייל .

איך בדיוק ומאיפה אתם מסיקים את המסקנה הנ"ל?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

טוב חברים, אז הוחלט להחליף את השמן לסינטטי מלא 5W-40 של LM (הסגול) או RP (עדיין אינני יודע איזה, ה RP דיי יקר למרות שהוא נראה ונשמע מצויין..).

לפני כן ברצוני למזוג למנוע שמן סנטטי זול ע"מ שינקה לי את השמן הישן.

(יש לציין שאין לי מושג איזה שמן נמצא כעת במנוע. [מינרלי/חצי סינטטי או סינטטי; באיזו צמיגות; מאיזה יצרן] ואין לי אפשרות לברר עם המוכרת [היא בחו"ל] לא שנראה לי שהיא בכלל תדע לענות).

שאלתי היא איזה שמן מנוע סינטטי מלא זול יש להשיג ע"מ לבצע את ההחלפה ללא כאב לב (וכיס) גדול מידי?

תודה מראש.

פורסם

הרויאל פרפל יקר פה בארץ והליקווי מולי הוא תערובת סינטטית ואינו סינטטי מלא, כדי לבצע את ההחלפה קנה שמן סינטטי מלא של דלק או פז ולאחר מכן מלא שמן של וולווליין שהנו שמן מצויין.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
הרויאל פרפל יקר פה בארץ והליקווי מולי הוא תערובת סינטטית ואינו סינטטי מלא, כדי לבצע את ההחלפה קנה שמן סינטטי מלא של דלק או פז ולאחר מכן מלא שמן של וולווליין שהנו שמן מצויין.

ככל הידוע לי השמן של LM במיכל הסגול הוא סינטטי מלא (ככה, בכל אופן, ראיתי באתר שלהם).

את השמנים הסינטטים של דלק או פז אפשר למצוא בכל תחנות הדלק שלהם?

פורסם

בתחנות דלק השמן מאוד יקר , וגם לא תמיד למוכרים יש ידע נכון .

בכל חנות חלפים גדולה לרכב יש שמן מנוע של פז או דלקול , וכך גם באוטו-דיפו .

- אם בסביבה שלך יש חנות חלפי רכב ( בד"כ יש להם קטלוג שמנים של המפיצים )

אפשר להזמין דרכם את השמנים שאתה רוצה וכעבור כיומיים הם יביאו לך .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

השמן שמיובא לארץ הנו תערובת סינטטית וזה מופיע גם באתר שלהם, אם אין שמן של פז או דלק בחר את אחת החברות הזולות האחרות, בד"כ יש להם כל מיני חברות גרמניות והולנדיות עלומות שמן במחירים מפתיעים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אוקי.

ועכשיו לשאלה הבאה:

בספר הרכב באנגלית רשום שקיבולת השמן במנוע היא 4 ליטר בעוד בספר הרכב בעברית כתוב 3.3 ליטר. (אין לי עוד אפשרות לצרף תמונות)

למי להאמין?

פורסם

אתה בטוח שה4 זה יחידת מידה של ליטר ולא של קוורט נגיד? תביא תמיד גלון של 5 ליטרים למקרה שהרכב יאהב את השמן ויזלול ממנו מעט במהלך 10 אלף הק"מ הבאים

התענוג שמוביל אותך

פורסם

כן, אני בטוח.

בספר באנגלית כתוב:

4.2 US.QTS

(3.5 liter)

אגב, לכמה זמן/ק"מ צריך להשתמש בשמן הזול לניקוי?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

לי יש את אותה הבעיה וגם אני נמצא בהתבטות באיזה שמן להשתמש.

אני נוסע יונדאי אלנטרה מודל 2007 נפח - 2000 סמ"ק

באחד הטיפולים התוקפתיים לרכב שלי הוחלף שמן בצמיגות 5W-40 ומאז אני שומע נקישות כאשר המנוע קר.

לאחר שיחה עם יועץ שירות של מוסך מורשה (אוטוויק) נאמר לי שהרכב שלי אמור לנסוע על שמן בצמיגות 15W-40 בלבד ועקב כך שהשתמשתי בשמן אחר אני שומע נקישות.

האם להסתמך על מה שנאמר לי במוסך מורשה או להמשיך להשתמש בשמן 5W40?

אולי יש לכם הצעות לשמן אחר או הצעה אחרת לפתרון הבעיה?

פורסם

האם בטיפול האחרון השתמשת בפילטר שמן מקורי?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...