Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שאני שמעתי, זכאים רק מי שמקבל קצבת הבטחת הכנסה או אחרים במצב סוציו אקונומי קשה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

המקררים הם לזכאי ביטוח לאומי, מכל מיני סיבות. טלפון למוקד המכירות של המקררים (אולסייל, וואלהשופס וכד') והם מבררים לך אונליין במחשב אם אתה זכאי או לא.

אם אתה לא זכאי אבל יש לך סבא\סבתא עם מקרר עתיק, זה הזמן להזיז עניינים - סבירות גבוהה שיש להם זכאות.

אני השתמשתי בזכאות של סבי. היה לו מקרר אמנה לפחות בן 20. נתתי לו את המקרר שלי (קטן יותר אבל הרבה יותר חדיש ושקט) ובתמורה השתמשתי בזכאות שלו למקרר חדש של שארפ 545 ליטר (שהגיע ממש אתמול בצהריים).

זמן האספקה המוצהר הוא 44-48 ימי עסקים, בפועל הגיע אחרי 7 ימי עסקים.

המקרר הישן נלקח מבית הזכאי והחדש מותקן בבית הזכאי. אין גמישות כלל בנושא (וזה מובן).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הקטע הוא שהמבצע נתפר עבור חרדים, אבל כל הימנונים הסהרוריים בפורום התרוממו על רגליהם האחוריות

ברגע שזיהו שהאייטם נלקח מ"הארץ".

כתוב באתר משרד האנרגיה : "המבצע מיועד למקבלי הבטחת הכנסה, מקבלי השלמת הכנסה, זכאיות לדמי מזונות מביטוח לאומי" עד כאן הכל בסדר. מכאן הפיוזים של אריה נעשו פחות רגועים "אברכים הזכאים ל"מלגת לימודים ועידוד השתלבות אברכי כוללים בתעסוקה", ולסטודנטים הנכללים בשתי קבוצות הסיוע של ה"קרן-הסיוע לסטודנטים של משרד החינוך והמועצה להשכלה גבוהה", אשר להם לפחות ילד אחד".

פורסם

יש התייחסות לחרדים אבל אוכלוסיית מקבלי הבטחת הכנסה והשלמת הכנסה היא לא מועטה כלל - לכן אני משער שכוונת המשורר היתה לתת את הזכאות לכמה וכמה אוכלוסיות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני שאתה "מתנפח" לחינם על החרדים, יש'ך בכלל מושג כמה אוכלוסיה חלשה יש גם במגזר החילוני, במיוחד בשכבות הגילאים המאוחרות ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מהכתבה

"אכן מקבלי אבטחת והשלמת הכנסה, וכן זכאיות לדמי מזונות מביטוח לאומי, הם אנשים שממוקמים בעשירונים התחתונים ביותר, ואין סיבה לא לעזור דווקא להם, אלא שבנושא האברכים מדובר בלא פחות מאחיזת עיניים: מי הם אותם אברכי כוללים הזכאים ל"מלגת לימודים ועידוד השתלבות אברכי כוללים בתעסוקה"? האם מדובר באנשים שאוטוטו יוצאים ללמוד ומשם לשוק העבודה? ממש לא.

על פי נתוני משרד הכלכלה (לשעבר התמ"ת) מדובר בכ-11,000 איש, כולם נשואים להבדיל מבחורי הישיבות הרווקים בדרך כלל, שנחשבים לעניים שבעניים בקבוצה החרדית, ומקבלים מלגת קיום נוספת מהמדינה בסך כ-1000 שקלים בחודש. לסכום הזה קוראים "מלגת לימודים ועידוד השתלבות אברכי כוללים בתעסוקה", אבל מעשית מדובר בדרך נוספת של המדינה להעביר כסף תחת שם פרו אקטיבי שמשתלב יפה גם עם הנטיות הנוכחיות. חשבתם לרגע שיש דיפרנציאציה בין אנשי כוללים מסוג אחד לאחר? שמצ'פרים את אלה שרוצים ללמוד או לעבוד? ממש לא. ה"מלגה" מתקבלת אחרי מבחן הכנסה בסיסי, ואין בינה ובין יציאה ללימודים או עבודה דבר. הבנת את זה, ברוך?

עכשיו בואו נבדוק את הסטודנטים הזכאים. גם כאן מדובר באוכלוסיה החלשה ביותר באותה קבוצה. על פי נתוני המל"ג מדובר ב-5500 סטודנטים נזקקים, בערך מחצית ממספר האברכים. אז אריה צודק או טועה? על פניו מדובר במבצע חשוב שמסייע לאוכלוסיות חלשות באמת, אלא שאין ספק כי לאברכי הכוללים יש יתרון מספרי גדול על הסטודנטים העניים בעלי הילד האחד. מרגיז עוד יותר שהמדינה משתמשת בכינויים מלבינים למיניהם, שלא לומר בישראבלוף המוכר כדי לגרום למישהו לחשוב שמדיניות השוויון בנטל כבר כאן."

פורסם

כל אדם באשר הוא המקבל קצבת הבטחת הכנסה או השלמת הכנסה (ולא משנה את הוא חילוני או דתי) יכול לקבל את המבצע.

במקרה הזה, לומר שמדובר בצ'ופר רק לחרדים - הוא לא נכון בעליל...

אפשר להפסיק את הנביחות על העץ הלא נכון.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצטער להגיד לך את זה, אבל בתור סטודנט שמשכיר דירות, אני ממש מעדיף שלא יהיה את הסבסוד לכל הסטודנטים.

אריה הוא בחור ממורמר וכנ"ל גם הבת שלו, שלא הצליחו להחליף את המקרר המעפן שרוב הסיכויים שייך לבעל הדירה של הבת שלו.

אם הוא היה מצליח להשיג לה מקרר בסבסוד, רוב הסיכויים שבעל הדירה בעצם היה מצ'ופר ושהבת תעזוב הוא יוכל לפנק את עצמו במקרר חדש יותר, או למכור את המקרר שהסטודנטית קיבלה ולדחוף לדירה איזה מקרר משומש, אני לא רואה את הסטודנטים בסיום החוזה של הדירה לוקחת איתה את המקרר...

סטודנטים נשואים...לגיטימי, יש להם להם יותר קביעות בדירה (הרי שאתה עם אישה ותינוק, אתה תתאמץ כמה שפחות לעבור דירות).

בדירה האחרונה ששכרתי קיבלתי מקרר משנת תרפפ"ו, זה היה מספיק לדיירים הקודמים (שגם ככה היו חבר'ה סטלנים שהשאירו לי דירה במצב זוועה), התניתי את הכניסה שלי בזה שהמקרר יוחלף והפלא ופלא....קיבלתי מקרר נורמלי יותר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...