Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דריש, אני אכן לא איזה מפונק, אבל המים היו עם טעם לוואי שפשוט לא נעים לשתות אותם.

זה תלוי בהרבה גורמים כמו הצנרת בבניין, ברחוב, מאיזה מקור מים הם מגיעם וכד׳.

בדירה הקודמת שהיתה מרחק כמה מאות מטרים, איכות המים היתה טובה בהרבה.

פורסם

מים זה מים, הם אמורים להיות ניטרליים וחסרי טעם/ריח/מרקם. אם זה לא המצב

סימן שיש בעיה מהותית, ואין סיבה שהאזרח משלם המסים יצטרך להתמודד עמה לבד.

זה בדיוק העניין, שבהרבה מקומות בארץ המים בטעם וריח זוועה והדרך הכי קלה ומהירה להתמודדות היא להתקין מערכת סינון וזהו.

אני זוכר תקופות שברחובות המים הריחו והיו בטעם של כלור, אומנם זה לא היה קבוע אבל להילחם בעיריה בתופעה שבאה והולכת... שווה כבר להתקין מערכת סינון או לקנות מים מינרלים. זה מהיר יותר וללא כאב ראש ועצבים.

ואם כבר תמונה של מזרקת נוי לבית, שים בה מי ברז במשך חודש ותראה מה קורה לה ולמנוע.

מניסיון מי ברז יצרו שכבה מגעילה (סגנון אצות) שבסוף חנקו את המנוע, לעומת מים מינרלים שלא עשו כלום.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אתה לא זכור לי כאדם מפונק או עדין במיוחד ולכן אני נאלץ לשאול:

מה זה זוועתיים - עם זבובים ונבגים בפנים? עם ריח/טעם לוואי כימי?

נשמע כמו בעיה של הרשות המקומית ולא משהו שאתם צריכים הייתם לשלם עליו.

מים זה מים, הם אמורים להיות ניטרליים וחסרי טעם/ריח/מרקם. אם זה לא המצב

סימן שיש בעיה מהותית, ואין סיבה שהאזרח משלם המסים יצטרך להתמודד עמה לבד.

דריש, אם טרם נתקלת במים שהיו מגעילים לשתייה, תשמח בחלקך.

אני יודע להעיד על עצמי, מהבית שלי, ששם מי השתייה היו זוועתיים למדיי- ומניסיוני עם העסק, הם עוד היו במצב טוב לעומת כמה מהלקוחות שלי.

אם ייצא לך פעם להיות במקום שבו יש מערכת אוסמוזה מותקנת, בקש כוס מים ממנה וכוס מים מהברז למבחן טעימה לא עיוור.

אני מבטיח לך, שגם אם לא תרגיש הבדל בטעם, אתה תרגיש הבדל במרקם.

לא כל מי שרוכש מתקן מים מעוניין בלהתפנק. אני חוזר על עצמי ואומר, שיש מקומות שבהם ממש מגעיל לשתות מים מהברז.

מתעלק על השרשור,

אם כבר בסננים עסקינן, יש משהו סביר ולא יקר שניתן לחבר למערכת מים? (ליד השעון מים)

תצטרך להסביר את עצמך טיפה יותר טוב... מה שבא ליד השעון מים הוא בעיקרון מסנן למניעת אבנית וליכלוך גס. על איזה מערכת מים אתה מדבר?

ואם כבר תמונה של מזרקת נוי לבית, שים בה מי ברז במשך חודש ותראה מה קורה לה ולמנוע.

מניסיון מי ברז יצרו שכבה מגעילה (סגנון אצות) שבסוף חנקו את המנוע, לעומת מים מינרלים שלא עשו כלום.

קרה גם לי עם מזרקה שרכשתי בהיותי צעיר ומתלהב. האבנית בירווזה אותה לגמרי.

SHAY_U, אני לא בא "לתת בראש" לאף אחד...:lol: אני לא מאלה שמנסים לדחוף. חפש את ההודעות הקודמות שלי בשירשורים דומים- כבר כתבתי במפורש, שמי שנהנה מלשתות מי ברז, אני שמח בשבילו שיש לו מים טובים.

סופר מן,

העלויות שאושרי ציין הן נכונות, בגדול. אם אתה מעוניין צור איתי קשר בפרטי.

ולחבר שהשמיץ מכשירי מיני בר אחרים,

אתה צודק וטועה ביחד.

נכון, מסתובב זבל סיני בשוק.

אבל, מסתובבים בשוק גם חלופות איכותיות וטובות בהרבה מבחינת אמינות למשל, לעומת החברות הגדולות.

אפילו אם תשאל אותי, לא אוכל לתת לך את היחס בין כמות הטלפונים של "יש לי תקלה בתמי" לבין "יש לי תקלה באטלנטיס", פשוט כי עד היום הייתה לי תקלה רק במכשיר אטלנטיס אחד מתוך כל המכירות שלי.

הוא אולי לא מתקדם כמו המכשירים של תמי, אבל הבר הזה הוא החלופה הטובה ביותר לדעתי: נראה מהודר ונותן בדיוק מה שצריך, בלי "פינוקים מיותרים" אבל גם בלי תקלות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ולחבר שהשמיץ מכשירי מיני בר אחרים,

אתה צודק וטועה ביחד.

נכון, מסתובב זבל סיני בשוק.

אבל, מסתובבים בשוק גם חלופות איכותיות וטובות בהרבה מבחינת אמינות למשל, לעומת החברות הגדולות.

אפילו אם תשאל אותי, לא אוכל לתת לך את היחס בין כמות הטלפונים של "יש לי תקלה בתמי" לבין "יש לי תקלה באטלנטיס", פשוט כי עד היום הייתה לי תקלה רק במכשיר אטלנטיס אחד מתוך כל המכירות שלי.

הוא אולי לא מתקדם כמו המכשירים של תמי, אבל הבר הזה הוא החלופה הטובה ביותר לדעתי: נראה מהודר ונותן בדיוק מה שצריך, בלי "פינוקים מיותרים" אבל גם בלי תקלות.

נכון, לא תוכל לתת את היחס ולא נראה לי שמישהו כן יוכל, סיבה אחת היא שיש יותר מחצי מליון לקוחות תמי4 בחוץ (עסקיים ופרטיים) לעומת כמה מאות ואולי אלפים בודדים של מכשירים כאלה ואחרים גם יחד בסה"כ.

אז הגיוני שככל שיהיו יותר מכשירים כך תשמע יותר על תקלות, אני באופן אישי, מבלי נסיון להשמיץ, אף פעם לא שמעתי על חברת אטלנטיס. שמעתי על מי עדן או נביעות שגם כן יצאו עם בר מים, שמעתי על מעיינות, מי צורים, אלקטרה וכ'ו.

הגיוני גם שמכשיר שככל שיהיה מכני, הסיכוי לתקלות יפחת.

אבל מה לעשות, פעם גם הרכבים היו יותר מכניים מהיום, בלי מחשבי דרך, נעילה מרכזית, חלונות חשמל, חיישנים למיניהם וכד'. זה לא אומר שצריך להתקע בשנות ה 60 גם כאן.

אני איתך גם בנושא של טעם המים, אצלי בבית טעם המים הוא נוראי, כנראה שגם בזכות צנרת ישנה של הבניין, באופן אישי אני מאוד אוהב את טעם המים של תמי 4 , לא כי אני עובד שם, אני מאוד אוהב לשתות גם מים מינרליים לסוגיהם. אבל מים מהברז הם פשוט זוועה עם טעם לוואי.

ודרך אגב, לכל המפקפקים ביכולת הסינון, קחו מדגמית כוס מים מתמי 4 לעומת כוס מים מהברז מאותו בניין מגורים, בידקו את המזהמים במים כגון חיידקים, חומרים כימיים כמו חומרי הדברה, לכלוך פיזי כמו חלודה וחול, בין 2 הכוסות ותראו את התוצאות. צאו מחשיבת היחד ותהיו פתוחים גם לדברים שאין לכם אולי בבית ואתם מזלזלים בהם מרחוק.

גם לי בילדותי וגם להוריי לא היה תמי 4 (למרות שהחברה קיימת כבר יותר מ40 שנים) אבל זה לא אומר שהמים כן היו נקיים, פשוט לא הייתה מודעות. אני גם סבור ובטוח שאם טעם הוא סוג של אינדיקציה לאיכות המים (לדעתי מים טעימים הם לאו דווקא בריאים לשתייה אבל זה כבר לפעם אחרת) המים היום הם באיכות הרבה יותר נמוכה מלפני כמה עשורים.

אדון ברווז, אני לא יודע במה כבודו בדיוק עוסק, חוץ מזה שאני מבין שגם כן בתחום המים, אולי תוכל לומר לי בבקשה,

למה לתמי 4 תמיד היה תו תקן 1505 לאיכות המים, מה שלכל שאר ברי המים אין (למעט אלקטרה) ?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

ודרך אגב, לכל המפקפקים ביכולת הסינון, קחו מדגמית כוס מים מתמי 4 לעומת כוס מים מהברז מאותו בניין מגורים, בידקו את המזהמים במים כגון חיידקים, חומרים כימיים כמו חומרי הדברה, לכלוך פיזי כמו חלודה וחול, בין 2 הכוסות ותראו את התוצאות. צאו מחשיבת היחד ותהיו פתוחים גם לדברים שאין לכם אולי בבית ואתם מזלזלים בהם מרחוק.

אני יכול להציע הצעה דומה לכל המפקפקים ביעילותה של המערכת החיסונית, אוכלי המזון האורגני למיניהם שרק מספרים לי כל היום איך אני מזיק לעצמי עם ביצים תעשייתיות ומזון תעשייתי וכל מיני כימיקלים שמוסיפים לשם. זה דיון אידאולוגי עקר, כי מוח שטוף כבר לא יחזור לקדמותו ולעזאזל עם הרציונל והסטטיסטיקה. בדיוק מה שהופך את תחום השיווק והמכירות למכניס כ"כ.

לעניין הטעם - שוב, אני טוען שאם יש בעיה ממשית אז היא חייבת לנבוע מאיפשהו, צנרת או תשתית או משהו אחר שלא פותרים עם "פלסטר" בדמות מערכת סינון. במדינה מפותחת עם תשתיות חדשות יחסית כמו ישראל לא אמור להיות מצב שהמים אינם מתאימים לשתיה, אבל שכל אחד יעשה את השיקולים העסקיים שלו לגבי איך שהוא רוצה לפתור את זה.

פורסם

הלו ! מדובר על תמי 4 ! לא בר עם קירור וחימום והשד יודע מה שעלול אולי להיסתם עם אבנית וכיו"ב. כולה פילטר מתחת לכיור.

הפילטרים והמנורה עולים פי 2 אצל החבר'ה של "שטראוס מים" (מה שהיה פעם שייך לנתיב הל"ה). פילטר מקביל עולה בדוק חצי אצל משווקים פרטיים למינים (70-80 ש"ח לפילטר, פעם בחצי שנה) ומנורה, באופן עקרוני - יכולה לעבוד כמעט לנצח בלי לאבד ממעט האפקט שיש לה. אם היא נשרפת זה עניין אחר, אבל החלפה שנתית היא ממש לא חובה, מלבד תוספת הכנסה ליצרן.

פורסם

אני עם דריש. כל חיי אני שותה (וגם מעדיף לשתות) מי ברז (אלא אם אתה מישובי השרון שקרובים לתע"ש). המים בישראל טובים וראויים לשתיה. נכון שבחלק מהמקומות יש בעיה של טעם/ריח. אפשר לפתור את זה ע"י פילטר "קוקוס" שכל מטרתו לשפר את הטעם והריח. כל הקשקושים האלו של הוצאת המלחים מהמים חסר משמעות ובוודאי שלא משפר את הבריאות. מסננים ומיכלי אגירה הם מקום מעולה למרבץ חיידקים ובמידה ולא מחליפים אותם בתדירות מספיק תכופה זה יכול להיות גם מסוכן לבריאות.

ממה שאני נתקלתי ודיברתי עם אנשים הרוב המוחלט משתמשים בבארים האלו מטעמים פסיכולוגיים או מטעני נוחות (מים קרים בהישג יד). מערכת סינון מרובת פילטרים/אוסמוזה הפוכה זה מעולה כדי לייצר מים לוישרים.

פורסם

גם אצלי הטעם של המים בבית זוועתי ובנוסף, כמות האבנית בלתי נתפסת (כל חצי שנה נשרף לי גוף החימום בדוד המים רק בגלל האבנית).

יש בריטה. כל שבועיים שלושה אני מכניס את הפילטר לסיר ומרתיח אותו ל 10 דקות.

שאלתי לאנשי הסינון : האם הרתחת הפילטר פוגעת או משנה את יכולת ואיכות הסינון?

לפי טעם המים אין הבדל אבל ..?

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

מעריך (באופן גס) ש-98 אחוז מהמכירות מבוססות על פסיכולוגיה, בעיקר בבתים בהם יש ילדים קטנים.

הפיקוח על איכות המים היום טוב מאשר אי פעם בעבר, גם הזיהום של מקורות המים בידי מפעלים/עבריינים הוא קטן בהרבה (שילוב של הרבה יותר מודעות וקצת יותר פיקוח).

הרעיון של מכירת מים בבקבוקים הוא בכלל גאוני ומבוסס על רווח בן אלפי אחוזים.

ובכ"ז - כנראה שמכירות מוצרי המים לסוגיהם ימשיכו לשגשג.

פורסם

זה לא ממש מדוייק, כי המים לא ממש נקיים, ולא הייתי סומך על הפיקוח במדינה.

אני יכול להגיד שאבא שלי, שהתמחה במערכות מים, טיפול במי גשם/קולחין/שתיה וכד',

ועבד עשרות שנים בנציבות המים, אמר לי בעבר, שהוא אישית לא מאמין במים המינרליים

וכד', וכי אפשר לשתות מי ברז, אבל מסוננים!

לטענתו, סינון פשוט של בריטה או כל פילטר פחם אחר, מונע 99% ממה שיש במי הברז,

ואם רוצים להיות ממש בטוחים, סינון כפול יעשה את זה. ואכן הוא מחזיק בבית שני כדי

בריטה, שאיתם הוא עושה סינון כפול.

אני שנים השתמשתי בבריטה, אבל לצערי בדירה הנוכחית טעם המים נשאר גרוע,

ומע' הסינון פתרה את הנושא כליל, ובשילוב בר המים יש נוחות של מים קרים באופן תדיר,

ולראיה, כל בני הבית שותים יותר.

בנוסף, לפני ששמתי את המע' הקיימת, שאלתי קרובת משפחה, שאצלם יש מע' סינון אחרת,

לגבי נחיצותה, וגם לשאול אם יש משהו בתהליך הסינון או החומרים בפילטרים, שמזיקים

בדרך כלשהי.

היא בדקה, ואף שלחה לי בזמנו את תוצאות הבדיקה, אצלם במעבדה(מכון ויצמן), את איכות מי

הברז, ואת איכות המים לאחר סינון. לטענתה, איכות המים עלתה בהרבה. היה איזה מינרל אחד

שהיא אמרה שחבל שהוא ירד קצת בבדיקה, כי זה דווקא מועיל שיש ממנו יותר, אני לא זוכר

איזה מהם. בכל מקרה היא אמרה שממילא אנחנו מקבלים אותו דרך המזון, ולכן זה לא קריטי.

אני אישית תמיד העדפתי מי ברז מסוננים, ולא מינרליים/אוסמוזה וכד', וכך גם בד"כ ימליצו

לכם רופאים ואנשי מקצוע שאינם משוחדים.

פורסם

יש לי רעיון יותר טוב. קחו כוס מים מתמי, כוס מים מבר אחר, כוס מים ממערכת סינון וכוס מים ממערכת אוסמוזה, ותבדקו את המזהמים במים. התמי והבר השני יהיו קרובים מאד אם לא זהים.

אדון ברווז, אני לא יודע במה כבודו בדיוק עוסק, חוץ מזה שאני מבין שגם כן בתחום המים, אולי תוכל לומר לי בבקשה,

למה לתמי 4 תמיד היה תו תקן 1505 לאיכות המים, מה שלכל שאר ברי המים אין (למעט אלקטרה) ?

1) לתמי היה את התקציב להעביר את המכשירים שלה תקן. ליבואנים של מכשירים מקבילים אין כל כך טעם לעשות את זה כי זה עולה הון לא קטן, כל דגם צריך לעבור בדיקות במשך חודשים, ובסוף היום המכירות לא יצדיקו את זה. וזה למרות שהמכשירים הללו בעלי תקן NSF הבין לאומי (שה-1505 הוא "הNSF הישראלי" שלו).

2) אתה יכול להסביר לי מה הקשר בין הבר והסינון? כי אני לא מבין. אני תמיד חשבתי שהסינון נובע מהמסננים, והם אלו שצריכים את תו התקן. ואגב, וואלה, יש הרבה מאד מסננים העומדים בתקן! לך תבין.

איך אתה מסביר את זה, אדון יוסי?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ומנורה, באופן עקרוני - יכולה לעבוד כמעט לנצח בלי לאבד ממעט האפקט שיש לה. אם היא נשרפת זה עניין אחר, אבל החלפה שנתית היא ממש לא חובה, מלבד תוספת הכנסה ליצרן.

האם ניתן להבין שהחלפת המנורה כל שנה היא מיותרת?

איך ניתן לדעת שהמנורה שרופה? רק להוציא את המנורה החוצה?

פורסם

אם מורידים את המכסה החיצוני של התמי 4,אפשר לראות אותה זוהרת דרך בית הפילטר מפלסטיק.

למיטב זיכרוני, יש גם נורת ביקורת על הברז, אבל יכול להיות שזה השתנה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הנורה בברז דולקת יחד עם פתיחת הסולנואיד של הברז החשמלי של המערכת.

נורת UV, באופן כללי, מיותרת כל עוד אין זיהום חיידקי במים (בפיקוח הרשויות).

כל תכליתה הוא להשמיד (חלק) חיידקים. אמנם יעילותה פוחתת עם הזמן, אבל עם אורך חיים ממוצע של 8000 שעות עבודה - זה יוצא בערך 21 וחצי שעות ביממה.

יקום זה שברז המים פועל אצלו 21 שעות כל יום... :roll: .

• תוכן חדש...