Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציטוט מויקיפדיה:

"המשמעות המילולית של המילה "גוי" הינה "עם", ומכאן הכוונה לאדם המשתייך לעמי העולם, ולא לעם ישראל."

בשפה המקראית משמעות המילה "גוי" היא עם, ולפיכך גם ישראל נקרא "גוי"‏[1]. בספר בראשית הבטיח ה' לאברהם "וְאֶעֶשְׂךָ לְגוֹי גָּדוֹל וַאֲבָרֶכְךָ...", ובהמשך נכתב "וְאַבְרָהָם הָיוֹ יִהְיֶה לְגוֹי גָּדוֹל וְעָצוּם, וְנִבְרְכוּ-בוֹ כֹּל גּוֹיֵי הָאָרֶץ."

מכאן אנו רואים שאפילו עם ישראל נקרא גוי. אז תרדו מכל הדיבורים על הגזענות של היהודים כלפי הגויים.

• תגובות 299
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה של עידן זה לא עם המשמעות של המילה אלא עם השימוש בה כמילת גנאי והוא אפילו כתב את זה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עידן, כל מה שצריך זה להגיד להם שבמקום לומר "גוי דפוק", הם יכולים לומר "סיני דפוק". הכל יהיה הרבה יותר הגיוני אז ;-)

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מתחיל להמאס מרואי השחורות, הפסימים ואלה שחושבים שכל מקום טוב יותר מישראל כאשר הם מביאים את נקודת המבט הסופר צרה שלהם על החיים כאשר סטטיסטית אין לה שום משמעות. ישראל עברה תקופות טובות ותקופות רעות... האמונה צריכה להיות שאפשר לעבור הכל ויש לנו את היכולת, הידע והמשאבים לשפר ולכן אין סיבה שלא יהיה טוב יותר.

יפה שנמאס לך ואתה מטיף מוסר ליושבים בציון, מאי שם במרילנד... :?

תראה, במהלך שנותיי הלא מעטות (יחסית ליושבי הפורום בוודאי), ביקרתי כבר בכל מיני מקומות, ביליתי כבר כמעט שנתיים מחיי (במצטבר) בארצות שונות.

אני יכול להגיד לך בוודאות - ישראל היא פשוט מקום מעייף לחיות בו. כל שנה בארץ נראית כמו שנת מודל באוטו צרפתי משומש, או שנת כלב באופן המקובל יותר (גם אם לא מדוייק).

ברוב המקומות בהם הייתי, אנשים בגילי כבר מתחילים מעט להתרווח בחיים, להוריד את הרגל מהדוושה ולגנוב קצת רגעי מנוחה.

כאן בארץ - מייד עם פקיחת העיניים בבוקר (או נחיתה בשד"הת): צפירות ו/או מוזיקה מחרישי אוזניים, חדשות היסטריות ברדיו, צעקות מהשכנים, הודעות איוב מהממשלה, הצעות חוק הזויות מהכנסת, איומים מהסביבה, לחץ מפה, לחץ משם.

אישית, אני מגיע הביתה בערב, אחרי שעה נהיגה לכל כיוון + תשע וחצי שעות עבודה - פשוט מרגיש מרוקן וכל מה שנותר הוא לרבוץ חסר אונים, משהו כמו הכלב שלי בחום של אוגוסט.

נכון, זה עדיין לא המקום הכי גרוע לחיות בו. לא פעם, בעודי מהלך בזוהמה ומציאות קשה שבה נתקלים לא מעט ביבשת השחורה, אני אומר לעצמי: "וואלה, בישראל המצב הרבה יותר טוב".

חצי דקה אח"כ, זה מכה בי. אני משווה את המצב בארץ לפאקן מדינת עולם שלישי באפריקה! במקום להסתכל קדימה על מדינות מפותחות, אני משווה אותנו למקומות מחורבנים יחסית ולמרבה הצער, מוצא לא מעט מכנה משותף...

ושלא תבין לא נכון - המצב החומרי בישראל הוא דווקא (כרגע לפחות) לא ממש רע. כפי שציינו לא פעם - בתי הקפה מלאים, הנדל"ן עולה, מכוניות חדשות נמכרות, חנויות נפתחות חדשות לבקרים - ובכ"ז, זו תחושה של "אכול ושתה כי מחר נמות".

כשאני מסתכל על העתיד של הילדים שלי, אני לא ממש רואה מה יש להם לחפש כאן.

פורסם
ציטוט מויקיפדיה:

"המשמעות המילולית של המילה "גוי" הינה "עם", ומכאן הכוונה לאדם המשתייך לעמי העולם, ולא לעם ישראל."

בשפה המקראית משמעות המילה "גוי" היא עם, ולפיכך גם ישראל נקרא "גוי"‏[1]. בספר בראשית הבטיח ה' לאברהם "וְאֶעֶשְׂךָ לְגוֹי גָּדוֹל וַאֲבָרֶכְךָ...", ובהמשך נכתב "וְאַבְרָהָם הָיוֹ יִהְיֶה לְגוֹי גָּדוֹל וְעָצוּם, וְנִבְרְכוּ-בוֹ כֹּל גּוֹיֵי הָאָרֶץ."

מכאן אנו רואים שאפילו עם ישראל נקרא גוי. אז תרדו מכל הדיבורים על הגזענות של היהודים כלפי הגויים.

כן, תטמון את הראש בחול, כנראה ששם ורוד יותר.

כמו שיש גזענות כלפי יהודים, ככה ללא מעט יהודים (בעיקר חרדים ממה שנתקלתי, אגב) יש גזענות דומה לזרים.

אבל זה לא משנה, אני לא חבר של גזענים, מכל דת, הטענה היחידה שיש לי כלפי ישראל היא שזו לא מדינה שמתאימה לדור צעיר שרוצה להתפתח.

מעבר לזה- אחלה מדינה, יש אחלה חופים, אחלה כבישים, יש מספיק מרחבים, יש אנשים טובים (כמובן שיש גם חרא אנשים, אבל זה בכל מקום), מזג אויר מצויין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שמר,

בתי הקפה מלאים ואנשים קונים בגלל הקרדיט... אתה לא מאמין כמה אנשים אני שומע שחיים על הגבול. לא של המינוס! על הגבול של הקרדיט שמותר להם. נמצאים בחובות של אלפי ועשרות אלפי שקלים ללא קשר למשכנתא. ללא זה בוודאי שלא היינו כאן.

שלא תבינו. אין ל בעיה עם זה הבעיה אבל שאנשים פיתחו תודעה שזה בסדר וככה צריך להיות. שאין באמת בעיה עם זה.

עידן, כמו שכתבתי כמה דפים קודם- גם לי יש בעיה עם המילה גוי כמילת גנאי. וככה בדיוק משתמשים בה! מילת גנאי.

פורסם

מליתי

אופי השאלות נשמע כאילו בא ממקום ציוני הדוק, כל שאלה יכלה להישאל אחרת ממקום נטרלי

אפשר בבקשה את התוצאות?

אני בכל אופן בכללי לא חושב שאדם צריך להיות "נאמן" לארץ, אף אחד לא בחר איפה להיוולד ואין פה קטע של נאמנות

כל אחד חפשי למצא את נחלותו איפה שהוא יוכל לקחת את עצמו בלי להיות מואשם בבגידה במולדת

אז אם צ'ונגי קונג (לשעבר רפי רפול רפאלוב) מתאים לו לחיות בסין ולאכול כל יום קערת אורז, שיבושם שלו

ואים לחוחיחשלי בא לארוז צימידן ולהשתקע בתאילנד ולחיות תחת מונורכיה אז שיחצרץ שם מבנג ועד מג'יק

צצ'ו מפתח תקווה חושב לנסות את מזלו בוואגס אז תפדל

ויתכן שישראל ישראלי ירצה להשאר פה, לעשות 3 שנים צבא, לשלם מאות אש'חים לתואר, לשאוף לשכר ההמוצע, לחלום על משכנתא, לחיות במינוס, להתנייד בליסינג, להחזיק גלקסי שלש אססססס ולהתלונן כל היום שהוא מקופח אז שימשיך לנפנף על המנגל במקום לנפנף את דגל הציונות כאילו הוא וחבריו לקבוצת הרכיבה מחזיקים את המדינה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

שמר כל מילה בסלע, זה בדיוק העניין. במקום לרדוף אחרי האושר אנחנו נמלטים מפני השואה.

האם זו הדרך שאנחנו בוחרים בה?

הערה אגבית לגבי בתי הקפה המלאים - הם מלאים עצמאים שעובדים ופוגשים לקוחות במשרדם הארעי ומנסים לגרד מחיה, שכירים בחופש קצר מדי ומובטלים. כמו שנאמר זה לא מצביע על רווחה גדולה של הציבור.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם אפשר לערוך את הכותרת "כולל תוצאות" או משהו אני אשמח...

אוקיי אז הנה התוצאות:

https://docs.google.com/forms/d/1EJUgJzbNvh1_0eV6qMAc7kILiOap99FV_NfG3x1NaBw/viewanalytics

1- בכלל לא מסכים

5- מסכים במידה רבה מאוד

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

זה רק אני או שבסעיף 9, בשאלה בנוגע למצב הבטחוני קיבלנו אצבע משולשת?.....

:wink:

התוצאות לא מפתיעות אותי, רק חבל שהן מצביעות על כך שעדיין יש אנשים (גם אם מיעוט) עם דעות מאוד קיצוניות ושליליות כלפי מה שעזב את הארץ.

פורסם

אסכם את דעתי: בכדי לחיות במדינת ישראל מבלי להרגיש פראיר/ מוזנח/ בהמה/ ספונסר של הממשלה/ עייף נפשית/ אחר_______

צריך להתקיים אצל אותו האדם מס' דברים:

1. אהבת המולדת = ארץ ישראל.

2. יכיר בחשיבות שמירה על העם היהודי ומניעת התבוללות.

3. יכיר בחשיבות שמירה על המורשת היהודית.

4. תקווה (גם אם רחוקה) לזמנים טובים יותר = אופטימיות.

אם אותו אדם לא מכיר בחשיבות הדברים הנ"ל, אז באמת שאין לו סיבה טובה להישאר כאן.

פורסם

"בכדי לחיות במדינת ישראל מבלי להרגיש פראיר/ מוזנח/ בהמה/ ספונסר של הממשלה/ עייף נפשית/ אחר_______"

לא נראה לך שבמקום כל מה שכתבת רצוי לכתוב שצריכים להתקיים במדינה הדברים הבאים:

1.חלוקת מס הכנסה פרוגרסיבי שיקל על מעמד הביניים והמעמד הנמוך על ידי גבית מס גבוה יותר מהמעמד הגבוה.

2.פירוק כל המונופולים וועדי העובדים שתופסים את הציבור והממשלה בביצים (ועדי הנמלים, למשל).

3.שיפור השירותים הממשלתיים לאזרח.

4.הוזלת מוצרי מזון בסיסיים.

מה שאתה כתבת מאוד פטריוטי, אבל אתה יודע איך אומרים "כשהצרות דופקות בדלת האהבה קופצת מהחלון", זה תקף גם לאישתך וגם למדינה בה אתה חי.

תן לאנשים להרגיש קצת יותר "רווחה" ותראה איך הלאומיות שלהם מתחזקת.

פורסם
אסכם את דעתי: בכדי לחיות במדינת ישראל מבלי להרגיש פראיר/ מוזנח/ בהמה/ ספונסר של הממשלה/ עייף נפשית/ אחר_______

צריך להתקיים אצל אותו האדם מס' דברים:

1. אהבת המולדת = ארץ ישראל.

2. יכיר בחשיבות שמירה על העם היהודי ומניעת התבוללות.

3. יכיר בחשיבות שמירה על המורשת היהודית.

4. תקווה (גם אם רחוקה) לזמנים טובים יותר = אופטימיות.

אם אותו אדם לא מכיר בחשיבות הדברים הנ"ל, אז באמת שאין לו סיבה טובה להישאר כאן.

אז בעצם לדעתך אין לאתאיסטים מה לחפש פה (או שמאלנים, או פסימיסטים, או מוסלמים, או נוצרים, או בהאיים, או גייז או כל מי שהוא לא יהודי מאמין ושומר מצוות).

ועידן - אני לא חושבת שאנשים פה מחפשים רווחה כמו שהם רוצים להרגיש שהמיסים האסטרונומיים שהם משלמים לא הולכים לבורקסים בישיבות אלא להשקעה בעתיד המדינה.

פורסם

לא ממש.

אני אתאיסטי ואוהב את ישראל (בקונפיגורציה מסוימת)

אני מכיר בחשיבות של שמירה על העם ומניעת התבוללות (עד גבול מסוים. אם אתה מתאהב, אתה מתאהב).

שמירה על המורשת היהודית (שוב, לא מנקודת מבט דתית אלא יותר הזהות היהודית)

תקווה? יש תקווה שמתישהו אנשים ייצאו מתוך הבורות והלאומניות ויראו שהם יהודים פשוט כי הם החליטו ולא כי זה מהשמיים.

פורסם

ועידן - אני לא חושבת שאנשים פה מחפשים רווחה כמו שהם רוצים להרגיש שהמיסים האסטרונומיים שהם משלמים לא הולכים לבורקסים בישיבות אלא להשקעה בעתיד המדינה.

הרווחה אליה התכוונתי הינה שהם יוכלו לסיים את החודש בכבוד ועם כמה שקלים בצד לחסכון.

יש לי בארץ לא מעט חברים שחלקם סיימו לימודים ומיעוטם בדרך לסיים בקרוב- כולם מסיימים את החודש חנוקים.

לא ממש משנה להם אם השותף שלהם לשכר השתמש בכספם לבורקסים או לבניית מסילת רכבת לאילת בעוד 50 שנה, מעניין אותם שכרגע- הם לא נושמים.

לכן אני אומר- תן לאזרחים קצת אויר לנשימה ובתמורה אתה תקבל שיתוף פעולה מושכל מצד הציבור.

• תוכן חדש...