Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה פשוט לא מבין. מדינה סופר קפיטליסטית זה לא מדינה בה הכל יקר. זו מדינה עם תחרות (שאין כאן) עם מיסים נמוכים (שאין כאן) ותרבות צרכנית (שאין כאן). השקל שלך שווה פחות בגלל המיסים.

וכן, יחסית, השכלה גבוהה בישראל עולה פחות מבמקומות אחרים.

נכון מאוד שההשכלה הגבוהה בישראל היא נמוכה ביחס למקומות אחרים. זה בגלל שמדינת ישראל רוצה לעודד ולהגדיל את כמות האקדמים. הכסף בא מכיסו של משלם המיסים. יש לא מעט אנשים שרוכשים השכלה על חשבון משלם המיסים והופה בורחים אחרי זה למקום אחר תוך כדי שהם מתלוננים שהמדינה היא קקה. אני אומר שצריך להפריט את המוסדות להשכלה גבוהה ולבטל את ההשתתפות של המדינה לכולם. כולם זה אומר סטודנטים מכל המגזרים כולל אברכים בכוללים.

בנצי, איך משיגים הגירה לארה״ב כשאתה מגיע בסטטוס נשוי? התייעצתי עם המון אנשים כולל משפחה שחיה בפלורידה כולם אמרו שבלתי אפשרי ככה סתם להחליט לגור שם.

המקצוע שלי דורש רשיון ורשיון לא ניתן להשיג אם אתה לא חוקי. ״ ישראלים יטחנו אותך בעבודה תמורה גרושים כי אתה לא חוקי ואמריקאים בכלל לא יקבלו אותך מאותה סיבה..״ כך סיפרו לי.

פשוט מאוד ידידי, הולכים עם וויזת תייר, "מתאהבים" באיזה אזרחית אמריקאית (גם הם היא מכוערת ולא היית נוגע בה עם מקל) ואחרי שנתיים, פתאום בצירוף מקרים מוזר ביותר "האהבה" נגמרת.

תנחש מי עשה את זה? רמז, זה לא הייתי אני.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 299
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם תגובה שכזו לא אתווכח, אסכם אותה ב-'אתה צודק'.

בנצי, תיכף מסיים b.sc בהנדסת תוכנה, יש לך משהו מעניין להציע לי? :-P

ארה"ב מאוד רוצה מהנדסי תוכנה

הדבר הכי פשוט זה לחפש משרת רילוקיישן אני מקבל דיוור על לפחות אחת כזאת בשבוע. ממה שהבנתי הם גם מטפלים בכל המסביב (מגרין קארד ועד טיסות)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ראשית, לא קשה לי לנחש שאתה מתכוון לאותו אחד איתו אתה מנהל שירשור פינגפונג כמו בכל שירשור בנושא.

שנית, אני באמת לא יודע מה הרומן שלכם אבל אני כן יכול להגיד לך שמבחינתי אין כל רע בלהתאהב ״במקרה״ ולקבל אישורים ולהפרד. ואם זה היה תלוי בי והייתי רווק הייתי עושה בדיוק אותו הדבר. אתה מעלה את זה כל פעם כאילו היית אבי הכלה. מה איכפת לי? לך? למישהו??

טוב לו? שיבושם לו! לבריאות!

למה במדינה הצרת עין הזאת אנשים לא יודעים לפרגן? אפילו לזר הוא לא חייב להיות אח.

בנאדם התקדם הצליח? בונא זה כייף לעיניים אני אוהב לראות שאנשים מצליחים לא חשוב במה ואיפה. אני נכנס למקומות חנויות ורואה כמויות אנשים חנות מלאה מאפייה שטוחנת עבודה זה תאווה לעיניים אני מתמלא אושר, בחיי.

אני מאושר בשבילו ושמח בשבילו ובשביל כל אחד אחר שמצא את מבוקשו ופרנסתו.

בין אם בארץ ובין אם בחו״ל בין אם מאהבת אמת או אהבת ניירת , נקודה.

פורסם
ארה"ב מאוד רוצה מהנדסי תוכנה

הדבר הכי פשוט זה לחפש משרת רילוקיישן אני מקבל דיוור על לפחות אחת כזאת בשבוע. ממה שהבנתי הם גם מטפלים בכל המסביב (מגרין קארד ועד טיסות)

הלוואי והיה לי אומץ, אני הראשון שיודה שאני מפחד ממעבר שכזה, אני מאוד רוצה אבל לא באמת מסוגל :-(

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
נכון מאוד שההשכלה הגבוהה בישראל היא נמוכה ביחס למקומות אחרים. זה בגלל שמדינת ישראל רוצה לעודד ולהגדיל את כמות האקדמים. הכסף בא מכיסו של משלם המיסים. יש לא מעט אנשים שרוכשים השכלה על חשבון משלם המיסים והופה בורחים אחרי זה למקום אחר תוך כדי שהם מתלוננים שהמדינה היא קקה. אני אומר שצריך להפריט את המוסדות להשכלה גבוהה ולבטל את ההשתתפות של המדינה לכולם. כולם זה אומר סטודנטים מכל המגזרים כולל אברכים בכוללים.

פה אתה סותר את עצמך, אם יקרה הדבר על מה תלין?

וסתם בשביל לסבר את האוזן, לא התחתנתי בשביל לקבל ניירות, אני באמת לא יודע מה הסיפור שלך, באמת שלא, אשמח לשמוע אפילו בהודעה פרטית...

ליבי יוצא אלייך, מעולם לא אמרתי שליקקתי דבש בארה"ב, התחלתי פה מעבודות חרא אבל חייכתי ודחפתי את עצמי מעלה. אתה כנראה מאלה שהתפנקו להם וציפו לנחות באמריקה בשביל לקטוף דולרים מהעצים או משהו.

ההשוואה שלי היא תמיד מול ההשקעה, ההשקעה שאני עושה מבחינת עבודה, כלכלה, איפה היא תיקח אותי פה ואיפה היא תיקח אותי בישראל.

יש המון דרכים להשיג ניירת בצורה חוקית, הדבר קל יותר כשנמצאים פה, 90 אחוז מהמכרים שלי שהינם מהגרים הגיעו לפה עם ויזת תייר והחליטו להישאר, כן חלקם התאהבו, התחתנו, הביאו ילדים לעולם, חיים במערכת יחסים הרבה יותר מהשנתיים הללו.

אבא שלי יכול להיות דוגמא טובה, הוא הגיע לפה עם ויזת תייר ב1985, אחרי שנתיים הכיר מישהי, הם יצאו שנתיים, התחתנו, 2 ילדים ו22 שנות נישואים...

אה וכל הרעיון של להתחתן עם כונפה בשביל ניירות ואחרי שנתיים לחתוך, זה שפל.

אם מישהו מתאהב וטוב לו שיבושם לו, תעשה הבדלה בין מערכת יחסים אמיתית למערכת יחסים מושתת אינטרסים. לכל מטבע יש 2 צדדים, בינתיים אתה זה שחושף רק צד אחד ועוד משחיר את התמונה.

haters will hate

פורסם

אחרי שרואים כתבה בטלוויזיה כמו שהיתה הערב, על יו״ר ועד נמל אשדוד, שהוא וחבר מרעיו משתינים על כל העולם

בקשת, ואפילו לא מתאמצים להסתיר משהו, שבמקום אחר היו זורקים אותו לכל הרוחות, ואולי היה זוכה להריח קצת

ליזול, אבל כאן הוא המאפיונר של העיר, וברור לך שזה לא רק הוא,אלא כל גוף ורשות שקיימים במדינה הזו,

אז אם יש אפשרות לבנות חיים טובים במקום אחר, למה לא?! האמת, לא נעים לי לומר, אבל מפגר מי שיש לו

הזדמנות ולא עושה את זה.

המדינה שלנו כל כך רקובה ומושחתת, שלדעתי הסיכוי לשקם אותה הוא מאוד נמוך. אני כותב את זה בצער,

ובעבר לא עזבתי את המדינה למרות שהיו לי הצעות מצויינות בחו״ל, וחשבתי שאין כמו ישראל, וכמו חמור

נשארתי כאן. נכון, אני חי כאן טוב באופן יחסי לרוב האוכלוסיה, אבל שאתה מבין מה יכולת לקבל בחיים מקבילים

במדינה אחרת, אתה יכול רק להצטער שלא עשית את זה שיכולת.

פורסם
הלוואי והיה לי אומץ, אני הראשון שיודה שאני מפחד ממעבר שכזה, אני מאוד רוצה אבל לא באמת מסוגל :-(

דווקא רילוקיישן זה פחות בעייתי, כי זה לא מחייב אותך לכלום בתכלס.

חוץ מזה, נראה שבחברות הגדולות שמציעות את זה יש תמיד קהילות של ישראלים, ככה שאתה גם לא אמור להיות לגמרי לבד שם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הקושי האמיתי שאיתו תצטרך להתמודד (או שלא) זהו המרחק מהמשפחה ואי היכולת לא לראות אותם ולהיות בחברתם כמו פעם. על שאר הדברים אפשר עוד להתגבר. לא אבוש ואודה כי זאת הייתה הסיבה העיקרית מדוע חזרתי. נולדו לי אחיינים קטנים שלא ראיתי וכיוצא בזה.

פה אתה סותר את עצמך, אם יקרה הדבר על מה תלין?

וסתם בשביל לסבר את האוזן, לא התחתנתי בשביל לקבל ניירות, אני באמת לא יודע מה הסיפור שלך, באמת שלא, אשמח לשמוע אפילו בהודעה פרטית...

ליבי יוצא אלייך, מעולם לא אמרתי שליקקתי דבש בארה"ב, התחלתי פה מעבודות חרא אבל חייכתי ודחפתי את עצמי מעלה. אתה כנראה מאלה שהתפנקו להם וציפו לנחות באמריקה בשביל לקטוף דולרים מהעצים או משהו.

ההשוואה שלי היא תמיד מול ההשקעה, ההשקעה שאני עושה מבחינת עבודה, כלכלה, איפה היא תיקח אותי פה ואיפה היא תיקח אותי בישראל.

יש המון דרכים להשיג ניירת בצורה חוקית, הדבר קל יותר כשנמצאים פה, 90 אחוז מהמכרים שלי שהינם מהגרים הגיעו לפה עם ויזת תייר והחליטו להישאר, כן חלקם התאהבו, התחתנו, הביאו ילדים לעולם, חיים במערכת יחסים הרבה יותר מהשנתיים הללו.

אבא שלי יכול להיות דוגמא טובה, הוא הגיע לפה עם ויזת תייר ב1985, אחרי שנתיים הכיר מישהי, הם יצאו שנתיים, התחתנו, 2 ילדים ו22 שנות נישואים...

אה וכל הרעיון של להתחתן עם כונפה בשביל ניירות ואחרי שנתיים לחתוך, זה שפל.

אם מישהו מתאהב וטוב לו שיבושם לו, תעשה הבדלה בין מערכת יחסים אמיתית למערכת יחסים מושתת אינטרסים. לכל מטבע יש 2 צדדים, בינתיים אתה זה שחושף רק צד אחד ועוד משחיר את התמונה.

אני לא יכול לענות לך. תשכח מלקבל ממני תשובות. כל פעם אני חוטף הזהרות ממנהלים כאן. מצטער, זה יקר לי מדיי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני לא יכול לענות לך. תשכח מלקבל ממני תשובות. כל פעם אני חוטף הזהרות ממנהלים כאן. מצטער, זה יקר לי מדיי.

אתה ענית עכשיו בתשובה של ילד קטן מסוג הילדים ששמים לך אצבע קרוב לעין ואז אומרים "לא נגעתי בך אל תגע בי".

אתה יכול להתנסח מספיק טוב ולכתוב בצורה שלא תקבל אזהרה.

גם אותי מעניין מאוד למה אתה נגד ארה"ב, שלא תבין לא נכון אני לא נגדך פה

אבל תחשוב קצת אחרת (וגם על אחרים) אם אתה יודע משהו שאנחנו לא, רצוי שתפרט שגם אחרים ילמדו מזה!

אני כן מסכים איתך שאפשר לחייב אנשים כאלה שישארו במדינה אחרי התואר שלהם ואני כן מסכים שצריך לתת את האפשרות ללמוד אחרי שכבר נתת למדינה קרי צבא\שירות לאומי, אבל השכלה גבוהה עולה 30K לשנה לכל סטודנט,

אם אתה לומד במוסד שהוא לא פרטי אתה משלם שליש מהסכום ואת השאר המדינה שלך משלמת עבורך.

לפי הרעיון שלך איך בדיוק אפשר להשיג 90K-120K ללמוד תואר ראשון שלא לדבר על שני והלאה.

בצורה זו כמות האקדמאים תרד באופן דרסטי.

404

פורסם

.

למה לדבר במושגים מעורפלים? מי הוא אותו משלם המיסים הדמיוני שאתה מדבר עליו? ההורים של אותם בוגרי האוניברסיטאות הטריים לא משלמים מיסים? הסטודנטים עצמם לא עובדים ולא מפרנסים את עצמם?

הישראלי הממוצע שמחפש לברוח מכאן אחרי שסיים תואר, הספיק לפני לשרת לפחות גם 3 שנים בצבא ולעשות לא מעט ימי מילואים במהלך התואר. למה את זה אתה שוכח? למה אתה לא סופר את זה שבישראל, בניגוד לכל מדינה אחרת בערך במערב, עדיין נהוג גיוס לצבא בכפייה, והשתמטות ממנו מדביקה לבן אדם חותמת גדולה ואדומה על המצח לכל החיים? כי בארץ קוראים לזה "ציונות" ו-"ערכיות"? תבדוק מה הגיל הממוצע של סטודנט לתואר ראשון כאן ומה הגיל הממוצע נניח בארה"ב. אנשים לא הולכים ללמוד כאן בגיל 24-5 כי הם מפונקים. המדינה גם מונעת מהם את האפשרות ללמוד מוקדם יותר וגם מונעת מהם את האפשרות להתפרנס בתקופה הזו. גם במהלך התואר עצמו, כאמור, חלק לא מבוטל מהזמן שלהם מתבזבז (והלימודים נדפקים בהתאם), כי אף אחד לא ממהר לפטור אותם משירות המילואים, לא בשגרה ובטח שלא במבצעים שצהל עושה בממוצע אחת לשנה בערך, בשנים האחרונות.

לבוא אל אלו שרוצים לעזוב מכאן בטענות כאילו הם חיים על חשבון משלם המיסים, ובורחים מכאן אחרי שניצלו את המדינה, זו צביעות וחוצפה ממדרגה ראשונה. לפני שאתה מדבר על משלמי המיסים הדמיונים (ומוציא את הסטודנטים ואת המשפחות שלהם מהקבוצה הזו), לפחות תדאג שהמדינה תשלם שכר מינימום לחיילים שלה (ואם לא לכולם אז לפחות ללוחמים), או תאפשר לאנשים ללמוד במשך שלוש שנים, מבלי שיקראו להם למילואים בכל רגע בו המדינה חפצה בזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני צודק לחלוטין, אני לא רוצה אפילו להיזכר בקורסים החוזרים שנאלצתי לקחת ולשלם עליהם שוב בגלל המילואים.

זה דפק אותי שוב ושוב, לא שאני יכול להתלונן על כך אבל זה היה המצב.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

כנראה שיש בסופו של דבר רק קליפה בלי מוח, אתה חי בעולם משלך, אתה לא יודע מה מצבו של כל סטודנט בבית, אבל ברוך השם אני עובד כדי לקיים את עצמי בכבוד, חוסך מעצמי המון דברים ומשתדל לסיים את החודש בכבוד, זאת עובדה 1,500 ש"ח לא מספיקים לקיים סטודנט בחודש, יש אנשים שאין להם, והם שומרים את הראש מעל המים.

בנצי הביא לך את הדוגמא מה אפשר לקנות בכסף שאני מרוויח בחודש, מעניין שאני קונה חצי מזה וקונה גם במבצעים ובכרטיס מועדון, ומחכה לשעה 16:00 ביום שישי בשוק.

אני לא מתבייש בזה, אבל או שאני משכיל או שלא, תואר זה משהו שכל אחד יכול לקבל, אבל אם בונים על תלפיות צריך להשקיע בכדי שבעתיד יהיה יותר טוב.

בשורה התחתונה מי שאין לו הורים מבוססים לא יכול להתקיים במהלך התואר או לקנות דירה. אז תפסיק להמציא כל מיני קונספירציות.

החיים פה הופכים להיות בלתי נסבלים מיום ליום.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

לגבי חיי סטודנט,

לי כסטודנט (מכללה, לימודי ערב פעמיים בשבוע) היו אחלה חיים, אני לא יכול להתלונן על כך:

קניתי לי רכב ספורטיבי שרציתי, עבדתי משרה מלאה, שילמתי שכר לימוד לא זול (כ-22k שקלים לשנה), יצאתי כל שבוע 3-4 פעמים למסיבות, שתיתי וכו׳ והכל היה מהכיס שלי, הוריי לא עזרו לי וגם לא ביקשתי.

הסיוע היחיד מבחינתי היה שגרתי בבית הוריי וזה חסך לי לשלם על שכר דירה, כל היתר היה עלי לחלוטין.

הצלחתי אפילו לחסוך כמה שקלים בחודש למרות כל המסיבות והבילויים.

אבל- זה עבד לא רע בתור סטודנט.

בתור מישהו שמסתכל קדימה ורוצה להקים בית ומשפחה וכו׳ זה לא ריאלי.

בדיוק השבוע דיברתי עם חבר ילדות, הוא גם למד איתי לתואר אותו הוא סיים בזמן שאני פרשתי לחו״ל, הוא עובד בנק כבר איזה 10 שנים עם וותק, אישתו פקידה באיזה משרד נחשב, מרווחים יפה ביחד.

יש 2 ילדים חמודים, בערך אותם גילאים כמו הילדים שלי.

כששאלתי אותו אם יש תכניות לרכוש דירה בקרוב (גרים כבר כמה שנים בשכירות) הוא אמר לי שלצערם הם כבר וויתרו על השאיפה הזאת כי הבינו שזה לא יקרה, הם אומנם מצליחים לחסוך סכום כסף מאוד קטן בחודש, אבל רחוק ממשהו שיאפשר להם בתוך כמה שנים להעמיד מקדמה עבור רכישת דירה ממוצעת.

לי זה כואב לשמוע את זה, למה זוג צעירים, באמת אנשים טובים, שניהם שירתו בקרבי בצבא (שם הכירו), שניהם עובדים קשה למחייתם, למה זה לא מספיק במדינה שלנו כדי להגשים את החלום הנכסף של רכישת נכס?

למה צריך להשלים עם העובדה המצערת שאם אין לך הורים בעלי אמצעים אתה כנראה תגור עוד הרבה שנים בשכירות?...

תגיד לי שפרזיטים שמתפנקים ולא עובדים לא מגיעים לדירה אני אקבל את זה בהחלט, אבל זוג שעובד קשה ולא חי חיי מותרות, הוא לא יכול להגשים שאיפות?

לי זה ממש עצוב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן מצטער לא לומד במכללה ואין לי כאלה חיים בלימודים, יש לי מסות היסטריות של חומר, ואני לומד חמישה ימים בשבוע מ8 עד 16 אחה"צ ויש ימים שגם מ8 בבוקר ועד 20 בערב, לא כולל תרגולים ושיעורי בית.

אני עובד פעמיים בשבוע וגם זה בשבוע שיש לי פחות עומס, כבר מצאתי את עצמי עובד אחרי תעסוקה במילואים או תרג"ד ובאותו יום כמה שעות אח"כ עובד משמרת לילה. אני לא אדם בטלן ואני מוכן לעבוד קשה מאוד בשביל הכסף שלי, יש ימים בחופשה ש16-18 שעות עוברות בעבודה, ועדיין צריך לעזור להורים לפעמים, או לקנות מתנה צנועה לחברה או ללכת לחתונה של חבר. אבל סוחבים עד הקיץ ואז עובדים קשה.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...