Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול נסעתי בגהה בקטע עם שני נתיבים. בימני נוסעים 80 קמ"ש (משאיות), ובשמאלי 130 קמ"ש.

נסעתי לי בימני ומדי פעם יצאתי לעקיפה בשמאלי. אחת העקיפות הצריכה לחיצה ממושכת על הגז עד הסוף ("עד הרצפה").

בסוף הלחיצה נדלקה נורת engine check.

חשוב לציין שלא הורגש שום שינוי בהתנהגות הרכב.

היום נסעתי למוסך מורשה לכשהו (שהוא לא המוסך שבו אני מטפל ברכב דרך קבע, מפאת קוצר זמן). שם חיברו סורק ל OBD2 והדיאגנוזה הייתה "תקלה בפוטנציומטר מצערת".

יועץ הישרות אמר לי שיש צורך להחליף את כל בית המצערת, ושעלותו של אחד חדש הוא מעל 5,000 ש"ח, ומצריך המתנה של כמה שבועות לייבוא מאיטליה. הוא הציע לי לשלם 1,500 ש"ח על חלק משומש.

ידוע לכם אולי האם המחירים סבירים, והאם אין אפשרות להחליף רק את הפוטנציומטר?

כמו-כן, קראתי בהודעות ישנות בפורום שבעיה בחלק הזה מלווה בד"כ בשינוי בתגובת המצערת, או בסל"ד חריג. בנוסף קראתי גם שיתכן שהסורק יצביע על תקלה זו למרות שבפועל הבעיה היא אחרת. כיד אני יכול לדעת בוודאות שהבעייה אצלי היא אכן ברכיב הזה?

כאמור מדובר בפיאט פונטו S 2003

תודה רבה לעוזרים

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

מה שלא תעשה, אל תשלם על זה :| מוסך גרוע וגנב. החלק באיביי בטח יעלה לך 200 שקל.

אולי מה שאתה צריך זה רק ניקוי לבית מצערת (תחפש בגוגל בעברית "ניקוי בית מצערת פונטו", לא חסר מידע)

http://www.fiatforum.com/punto-guides/307670-remove-clean-throttle-body-1-2-8v.html

(אני לא בטוח בקשר לאם "תקלה בפוטנציומטר מצערת" מדבר על הבעיה הנפוצה הזאת)

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

חיפוש של שניה ב EBAY מניב תוצאות כאלו

http://www.ebay.com/itm/FIAT-PUNTO-1-2-OHC-HATCHBACK-THROTTLE-POTENTIOMETER-/280552339217?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item415238f711

נראה שהמוסך עובד בשיטת המצליח,

תנסה ללכת למוסך אמין + חיפוש ברשת. אני בטוח שאתה לא הראשון בעולם שנתקל בתקלה כזו.

בהצלחה.

פורסם

הבוקר השהתנעתי הנורית כבר לא דלקה׆ והמצערת מגיבה כרגיל. אין שום שינוי סהתנהגות הרכב.

האם יש צורך לנסוע למוסך בכל מקרה, או שעדיף בינתיים לא לעשות כלום עד שיופיע סממן לתקלה?

מתנדב בארגון ידידים

• תוכן חדש...