Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאודי A4 B7 דגמי הטורבו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש אוודי A4 מהצורה של הB7 , ההתלבטות היא בין דגמי הטורבו - ה2.0 TFSI וה1.8T .

בכלליות אני יודע על הדגמים האלה, אבל ספציפית רציתי לשמוע עקב הרבה כאב ראש סביב הגיר הידוע ,

הDSG 6 בעייתי? ה2.0 TFSI מנוע מצויין לפי מה שהבנתי, יש לו מחלות ידועות?

הדגם של ה1.8T זה מנוע 20VT הידוע מכל דגמי העבר? שמעתי שה1.8T מגיע עם גיר רציף? בעיות?

אשמח לשמוע על עוד מחלות של הדגם, תודה.

BMW E30 325i Coupe

פורסם

עד כמה שאני יודע דגמי הB7 של A4 התחילו ב2005 והסתיימו בערך ב2009.

כשלכל המנועים משודך גיר רציף עם אופציה לתפעול ידני של 7 הילוכים (בהנעה קדמית) וגיר אוטו' "רגיל" 6 הילוכים (הנעה כפולה) כמובן שגם גיר ידני 6 הילוכים זמין אף הוא, אם תמצא אחת כזו בארץ.. מה טוב.

DSG 6 עד כמה שזכור לי לא משודך לA4 בשנים הללו, רק מ2009 (B8 ) תיבה כפולת מצמד S-TRONIC בעלת 7 הילוכים שזה בעצם DSG בשפה של אאודי.

אני זוכר שהדגם הקודם של הA4 סבל מאמינות ירודה בנושא הגירים הרציפים שלו שמקפחים את חייהם עוד בטרם הגיעו ל100K ק"מ.. אבל אני לא יודע אם הם שיפרו את הנושא הזה בדגם החדש יותר.

מה שאני כן יודע הוא שגירים רציפים רגישים למומנט גבוה, דבר שיש ממנו בשפע במנועי הטורבו.

אגב, אם עוד לא עשית את זה הייתי ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן באחת בעלת גיר רציף, אין הרבה הבדל מבחינת תפעול של הנהג לעומת גיר אוטו' רגיל, אך האופן שבו הכוח מועבר לגלגלים שונה לגמרי.

בהצלחה! :-)

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמה שאני רוצה רכב כזה. מישהו מכיר אחת טובה למכירה?

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

לעניין המנועים:

ה2.0TFSI מנוע מצויין אך יש לשים לב לכמה דברים:

1. "המחלות הידועות" של המנוע הזה הן: פורק לחץ, כוסית של משאבת דלק וPCV כאשר כל חלק עולה בממוצע 600 ש"ח בארץ, בחו"ל ניתן לקנות בהרבה פחות. לפעמים גם מיכל קאניסטר זורק תקלה אבל הוא כמעט לא משפיע על התפעול של המנוע.

2. בגלל שהמנוע הזה עובד על הזרקת דלק ישירה לתוך הצילינדר יש הצברות (בתדירות גבוהה יחסית למנועים אחרים) של פיח בשסתומים, לרוב זה לא מורגש אבל אם המנוע עשה מעל 100 אלף ק"מ זה יכול להתבטא במיספיירים ותיקוני הצתה גבוהים.

הפיתרון הוא פירוק הסעפת יניקה וניקוי של השסתומים.

3. במנוע הזה יש שתי משאבות דלק: לחץ גבוה ולחץ נמוך, כדאי לבדוק שהלחץ דלק תקין במנוע, אם הוא נמוך מאוד תירשם תקלה.

בנוגע לטיפולים:

יש לבדוק מתי נעשה טיימינג, טיפול טיימינג מלא עולה בסביבות 2,000 ש"ח.

כל 60,000 ק"מ יש לעשות טיפול הכולל החלפת כל הפילטרים (שמן, אוויר, מזגן ודלק) ופלאגים.

בנוגע ל1.8T: זה מנוע TSI, אין לו שום קשר ל20VT. אין לו את המחלות הידועות של הTFSI אבל הוא חלש יותר.

הדבר היחידי הקריטי שצריך לבדוק במנוע הזה זה הטיימינג. במנוע הזה יש שרשרת טיימינג אבל המשאבת מים והמותחנים

לפעמים כושלים. המשאבת מים יחסית יקרה.

פורסם

תודה רבה על התשובות, בנוגע למנועים עשית לי סדר בדברים.

ה1.8 TSI סובל גם הוא מבעיות אכילת שמן?

לגבי הDSG, מופיעה ביד2 TFSI עם גיר DSG לפי מה שרשום, אתם בטוחים שלא היה DSG בB7?

חיים מה ההתרשמות האישית שלך מהגיר הרציף? יצא לי לנהוג בגיר רציף אבל לא של אוודי או של הקונצרן.

BMW E30 325i Coupe

• תוכן חדש...