Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל בעקבות כתבה שהייתה בטלויזיה שתפסו נהגים כי דיברו בטלפון כשהחזיקו אותו ביד בזמן נהיגה.

כל השאלות מתייחסות לטלפון שנמצא בתושבת ומחובר בדיבורית בלו טות' קבועה ברכב.

אני מבקש להתייחס בשאלות לשני מצבים: מצב ראשון - נהיגה, מצב שני - כשהרכב עומד ברמזור אדום.

1. מותר ללחוץ עליו כדי לחייג או לקבל שיחה (בזמן שהוא בתושבת כמובן)? או שמותר רק לגעת בכפתורי הדיבורית?

כי אם מותר לגעת רק בכפתורי הדיבורית אז זה אומר שאין יכולת להוציא שיחה (אלא אם מפעילים דיבור קולי) אלא רק לקבל.

2. מותר ללחוץ עליו כדי לתפעל אפליקציית ניווט?

תודה מראש על התשובות.

פורסם

מותר בכל האפשרויות שכתבת.

החוק אוסר:

1. אחיזת הטלפון (גם כדי לגרד באוזן). לחיצה על מקש אינה אסורה.

2. שליחת/קבלת SMS בכל דרך וצורה.

3. שימוש בטלפון ללא דיבורית.

מה שאתה תיארת זה שימוש בטלפון עם דיבורית.

מותר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

החוק היבש : בזמן נהיגה מותר לעזוב את ההגה עם אחת הידיים רק לצורך תפעול שוטף של הרכב (העברת הילוכים בגיר רגיל די סוגר את הרשימה), בכל מקרה אחר -אתה לא מחזיק את ההגה עם שתי ידיים -אתה עלול לקבל קנס. כאשר היד החופשית גם מתעסקת בטלפון (לא חשוב באיזו צורה), אתה מגדיל משמעותית את סיכוייך לקבל דו"ח.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אם השוטר ראה שבמשך כמה שניות אתה מתעסק עם הטלפון, כולל הסטת מבט מהכביש, הוא בהחלט יכול לרשום לך דוח.

(כולל ברמזור אדום)

פורסם
החוק היבש : בזמן נהיגה מותר לעזוב את ההגה עם אחת הידיים רק לצורך תפעול שוטף של הרכב (העברת הילוכים בגיר רגיל די סוגר את הרשימה), בכל מקרה אחר -אתה לא מחזיק את ההגה עם שתי ידיים -אתה עלול לקבל קנס. כאשר היד החופשית גם מתעסקת בטלפון (לא חשוב באיזו צורה), אתה מגדיל משמעותית את סיכוייך לקבל דו"ח.

אני זוכר שכשלמדתי נהיגה (לפני הרבה) שנים, אז היה באמת חוק כזה שבעצם אם אתה רוצה אפילו להעביר תחנה ברדיו אז זה אסור. אבל הייתי בטוח שכבר שינו את החוק כי הוא לחלוטין לא ריאלי...

מצד שני - התשובה שלך סותרת את התשובה של המגיב הראשון אז אני לא יודע מי צודק....

פורסם

החוק לגבי שתי ידיים על ההגה עדיין קיים אבל לא נאכף (כבר המון שנים).

הקנס על אי-החזקת ההגה בשתי ידיים הוא 100 שקל.

אני לא מכיר אף אחד שקיבל כזה קנס.

פורסם
החוק לגבי שתי ידיים על ההגה עדיין קיים אבל לא נאכף (כבר המון שנים).

הקנס על אי-החזקת ההגה בשתי ידיים הוא 100 שקל.

אני לא מכיר אף אחד שקיבל כזה קנס.

פה בפורום היו 1 או 2. לא רק בגלל אי-החזקת ההגה בשתי ידיים, אלא כפשרה עם התובע כנגד דו"ח שימוש בטלפון שלא מולא כראוי.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

אז אם לסכם, היות והחוק היבש של הורדת הידיים מההגה לא נאכף וגם אם נאכף זה קנס שולי של 100 ש"ח, מותר לגעת בטלפון כל עוד הוא בתושבת ויש דיבורית, וזה לא לצורך SMS וזו התעסקות שלוקחת זמן קצר ביותר.

תודה רבה לכם. למדתי עוד משהו (:

פורסם
אם השוטר ראה שבמשך כמה שניות אתה מתעסק עם הטלפון, כולל הסטת מבט מהכביש, הוא בהחלט יכול לרשום לך דוח.

(כולל ברמזור אדום)

ברמזור אדום? גם שאני מחנה בבית אפשר לתת לי דו"ח?

תראה לי בבקשה איפה רשום שברמזור אדום שהרכב לא זז אסור לי להתעסק עם הפלאפון.

פורסם

היו פסיקות סותרות בעניין התעסקות עם פלאפון בזמן פקק\רמזור. כלומר ,יש סיכוי של 50% שתורשע וסיכוי זהה שלא.

לצורך העניין - גם כשאתה יושב ברכב, אתה נחשב כנוהג בו (לפי החוק היבש)

אם אתה מעוניין לבחון את גבולות מערכת התביעה והמשפט - בהצלחה!

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

החוק אוסר אחיזת הטלפון כאשר הרכב בתנועה.

הפסיקות הסותרות שהוזכרו הן כי ניתן לפרש "הרכב בַתנועה" = הרכב נמצא בתוך התנועה הכוללת של כלי רכב, traffic, לרבות ברמזור אדום, וניתן לפרש "הרכב בְתנועה" = הרכב נע, כלומר moving, כלומר מהירותו ביחס לכדור הארץ שונה מאפס.

בנוסח החוק אין ניקוד.

כשהרכב נמצא בחניה חוקית והמנוע כבוי אתה יכול לדבר בפלאפון כמה שאתה רוצה, לבצע מין אוראלי בבן/בת הזוג או כל פעילות אחרת. (כנראה חוץ משתיית אלכוהול. אם אתה שותה אלכוהול או שתוי אל תעשה את זה כשאתה יושב במושב הנהג. גם בחניה.)

פורסם

^

+1

כעיקרון - דין רמזור אדום הוא כדין נסיעה. כל עוד הרכב נמצא על מסלול נסיעה בכביש כל החוקים מתקיימים.

ואם אתה ספקן, אתה מוזמן לערוך ניסוי - עצור ליד ניידת משטרה ברמזור אדום ותתחיל לדבר בטלפון (ללא דיבורית כמובן, הרי מבחינתך רמזור אדום הוא כמו חניה), ספר לנו מה קרה.

פורסם
מותר בכל האפשרויות שכתבת.

החוק אוסר:

1. אחיזת הטלפון (גם כדי לגרד באוזן). לחיצה על מקש אינה אסורה.

2. שליחת/קבלת SMS בכל דרך וצורה.

3. שימוש בטלפון ללא דיבורית.

מה שאתה תיארת זה שימוש בטלפון עם דיבורית.

מותר.

מה הכוונה בקבלת SMS? האם מדובר בקריאה של SMS?

ואז האם מותר לקרוא email או ב carsforum?

פורסם

זה נורא פשוט - אין לגעת בטלפון בשום צורה שהיא כל עוד המנוע מונע.

מעבר לכך לך תתוכח עם השופט.

לגעת בכל דבר אחר כולל דיבורית או שלט רחוק או הקרסוליים שלך, החוק לא אסר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
זה נורא פשוט - אין לגעת בטלפון בשום צורה שהיא כל עוד המנוע מונע.

מעבר לכך לך תתוכח עם השופט.

לגעת בכל דבר אחר כולל דיבורית או שלט רחוק או הקרסוליים שלך, החוק לא אסר.

בדיוק ככה - רק שכשהיד שלכם מושטת לדיבורית ושוטר רואה אותכם שי שתי מצבים -

1 - שוטר ממוצע עד נחמד - הפלאפון בדיבורית סבבה...

2 - שוטר קשוח ומעצבן - עצם זה שאתה מקליד זה נקרא החזקת פלאפון - אם הוא ירצה תוכלו גם לקבל דוח על כך שאתם לא עם שתי הידיים על ההגה...

או בקיצור - החוק לא מספיק ברור - אבל אני אישית מקליד כשהטלפון הוא מקובע (לא משהו שמחזיק את הפלאפון כי זה אסור) כשיש דיבורית של חברה שמחוברת לרכב אני יקליד גם אם השוטר יכנס לי לאוטו - אם הוא יגיד משהו אני יבקש לערער על הדוח במשפט - אבל סיכוי אפסי לקבל על דבר כזה דו"ח... (כל עוד זה טלפון חברה מקובע לרכב)

• תוכן חדש...