Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

כמו כמה חברי פורום יקרים, גם אני מתלבט מה ללמוד, ורציתי לשמוע חוות דעת על המקצוע.

יש לי שני חברים שלומדים את המקצוע, ראשון באונ' ת"א והשני במכללת ראשון.

שניהם תותחים במתמטיקה, אבל אומרים שהמקצוע קשה מאוד ולא כל אחד יכול לשרוד בו.

בנוסף, יש התלבטות קשה בין אוניברסיטה למכללה, האם באמת יהיה קשה בסטאז' להתקבל למשרד גדול אם אלמד במכללה?

האם יש פה סטאז'רים שיכולים לשפוך קצת אור על הנושא?

עד כמה המקצוע יהיה קשה לבן אדם שלא תותח במתמטיקה אבל גם לא טיפש גמור?

פסיכומטרי עוד לא עשיתי מכיון שבספטמבר אני משפר בגרויות בלוינסקי, ככה שעוד הדרך ארוכה עד ללימודים אקדמיים.

תמיר.

פורסם

אני לא יודע מה קורה בלימודים, אבל בעבודה עצמה אין הרבה קשר למתמטיקה מורכבת מדי. זה לא שתצטרך להוכיח טענות בגיאומטריה, או למצוא פונקציות של צורות מהישבן בגרף. אמי למדה לפני הרבה שנים, דאז לא היה יותר מדי חשיבות לכמה אתה טוב במתמטיקה, כי את הרוב מלמדים אותך. זה כן קצת שינה לגבי האם אתה אוהב מתמטיקה, כי מה שאוהבים בא יותר בקלות, ככה זה.

אם יש לך יכולת למידה, אז אתה תלמד טוב, בכל מצב.

היום היא בכלל מנהלת כספים ואין כמעט שום ידע מתמטי שהיא צריכה ליישם, באמת. אין לי מושג מה קורה בהתחלה, בתור סטאז'ר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כרגע אני שנה שנייה בחשבונאות ומנע"ס

אתחיל ואומר שמעולם לא הייתי גאון מתמטי, והייתי בסדר במתמטיקה.

זה לא הפריע לי לקבל בקורסים שהיו לי במתמטיקה 80-90.

מקצוע החשבונאות אכן מלא במספרים אבל רמת החישובים היא בסיסית מאוד וכוללת חיבור חיסור כפל חילוק.

כן, זהו תואר קשה

כן, הרבה אנשים פרשו בכיתה שלי

אבל, מי שיש לו "תחת" ללימודים באמת שיכול להצליח בלי קשיים מיוחדים. לא חסרים אנשים סתומים כמו נעל שמקבלים ציונים גבוהים.

בנוגע להתלבטות בין אוניברסיטה או מכללה - כמובן שיש ויש. היום ניתן ללמוד חשבונאות כמעט בכל מכללת שקר כלשהי, ולכן במכללות כדאי לבחור למשל במכללות בעלות שם טוב כמו המכללה למנהל או המרכז הבינתחומי (שבוגריהן מתקבלים כמו בוגרי אוניברסיטאות להתמחויות). עדיף להתרחק ממכללות עלומות שם (שגם שם אפשר להתקבל להתמחויות במשרדים הגדולים אבל ביותר קושי).

אוניברסיטה תמיד תהיה הבחירה הטובה יותר בשביל שיהיה קל יותר להתקבל למשרדים הגדולים לאחר התואר, אך עם זאת למשל באוניבסיטת ת"א תנאי הסף גבוהים מאוד, ומהיכרות עם חברים שלומדים שם קשה יותר, צריך יותר להסתדר לבד, המרצים יותר מעורפלים ופחות נגישים וכו'.

בהצלחה!

פורסם

הלימודים מאוד קשים לדעתי (במקום נורמלי ולא מכללת חארטה).

צריך לשבת שעות על גבי שעות וללמוד.

אם אתה לא נהנה לשבת וללמוד (הרוב סופר משעמם) אתה בבעיה.

המתמטיקה שם זה שטויות. לעומת מיסים וביקורת שזה פשוט נורא ואיום...

מעטים האנשים שממש נהנים מהעבודה הזו (אולי 5 ממחזור של 100 איש)

ועדיין מקבלים משכורות לא משהו בהתחלה וקורעים אותם בעבודה.

מכללה אז רק למנהל בראשון או הבינתחומי.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

באתם בדיוק בזמן:lol:

חברה שלי מתכננת להתחיל ללמוד השנה חשבונאות באוניברסיטה הפתוחה,

מישהו חווה?

שמענו כבר שזה תואר די קשה ובטח העובדה שזה בפתוחה עוד יותר קשה לא?

הבחירה בפתוחה היא חוסר בגרות ורצון להשלים עכשיו את כל מה שחסר.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

תואר מאוד קשה.

אני התחלתי אותו באוניברסיטת בן גוריון, אבל נאלצתי לפרוש.

למזלי כן עברתי את הקורסים של כלכלה, ככה שאני לקראת סיום תואר של כלכלה וניהול.

מקסימום אפשר לעשות השלמה לחשבונאות בבר אילן אחרי התואר :-).

יש לי כמה חברים מהשנתון שהתקבלו להתמחות עוד בשנה ב' (חלק אפילו בביג פור).

יש גם ספר מאוד מומלץ של גילה בניסטי (ראש החוג לחשבונאות) ומעולה לכל מי שלומד שנה א' חשבונאות לא רק בבן גוריון.

מה שכן היא מרצה מאוד קשה (מלמדת שנה ג').

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אתה מוכן ללמוד ארבעה חודשים (אני לא מגזים) לבחינה ?

אתה מוכן לבחינות של 6-7 שעות ?

אם לא, אז עזוב. התואר דורש המון עבודה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
באתם בדיוק בזמן:lol:

חברה שלי מתכננת להתחיל ללמוד השנה חשבונאות באוניברסיטה הפתוחה,

מישהו חווה?

שמענו כבר שזה תואר די קשה ובטח העובדה שזה בפתוחה עוד יותר קשה לא?

הבחירה בפתוחה היא חוסר בגרות ורצון להשלים עכשיו את כל מה שחסר.

נשמע כמו מתכון בטוח לאסון.

כמו שנאמר זה מקצוע שדורש הרבה שעות של למידה, ולמי שמחפף אין הרבה סיכויים לשרוד ולכן תקחו את זה בחשבון.

אני לא יודע בני כמה אתה וחברה שלך אבל אם היא לא מחוייבת לעבודה שבאמת שווה להשאר בה \ נשואה עם ילדים \ כל סיבה אחרת שמונעת ממנה ללמוד במסגרת קבועה אני לא רואה שום סיבה ללמוד במוסד הזה.

פורסם

תמיר, חבריך צודקים וראוי להתייעץ עימם יותר כולל הצצה בחומר.

אוניברסיטה בסדר.

מיכללות יש ויש, אם כוונתך למכלאה למינהל בראשון, הרי שבתחום הספציפי הזה היא טובה.

לגבי זו ששוקלת את האוניברסיטה הפתוחה- הלימודים קשים והרמה גבוהה. העובדה שאין סינון ראשוני גורמת לכך שבסמסטר הראשון קשה מכיון שישנם הרבה אנשים שלא צריכים להיות שם וזה עלול לפגוע בכיתה. אח"כ בסדר אך קשה. באו"פ שמים יתר דגש על ההוראה, האחידות בין המרצים השונים והחומר.[אגב, לאו"פ שלוחה בראשון כמו גם במקומות נוספים].

תחום הלימוד פרקטי והוא מפתח לשלל עיסוקים אפשריים. את החסרונות יספרו אחרים, לא חסר.

פורסם

קח בחשבון שגם לאחר סיום הלימודים, המקצוע די מוצף, קשה למצוא עבודה ראויה ועובדים שעות ממושכות. אם כי אין היום מקצוע שאי אפשר להגיד את זה עליו. העולם הולך ונהיה צפוף.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

בת 22,שנתיים כמעט משוחררת,זה המקצוע היחיד שהיא רוצה ללמוד.

היא לא מחפפת(חיפפה בבית ספר כמו 90% מהאנשים),לא מחוייבת למקום העבודה(למרות שהוא ממש נוח בשילוב עם לימודים).

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אם היא נעולה על המקצוע אז לדעתי היא חייבת להשקיע בלהוציא לפחות בגרות. יש מקומות שמעל ממוצע מסויים אין צורך בפסיכומטרי.

היום כל היואל גבע למיניהם יודעים איך להקפיץ את הממוצע במינימום מקצועות (מתמקדים בכל מיני מקצועים מטופשים כמו 5 יח' גאוגרפיה וכו' שמעלה את הממוצע פלאים), ואם לא רוצים אפשר גם ללמוד את זה לבד. היא תופתע כמה החומר שבתיכון היה נראה קשה נהיה פתאום קל (תנך, אזרחות וכו').

פורסם

מקצוע אפור במתכונת הנלמדת ברוב מוסדות הלימוד.

לא צריך להיות גאון בשביל ללמוד חשבונאות, רחוק מזה, אפשר להיות אהבל רציני, כל עוד יש לך תחת ללמוד אתה תסתדר, אם יש לך תחת וקצת שכל אתה תצליח. המקצוע רחוק מאוד ממתמטיקה, רוב החישובים הם ברמת האריתמטיקה הבסיסית, המקצוע טכני ברובו.

תיקון קטן לבחור שכתב מעלי על כך שהוא מכיר אנשים שהתקבלו לביג פור בשנה ב', לצערי זה לא משהו להתפאר בו :lol: לביג פור מתקבלים בשנה א', אם הם התקבלו בשנה ב' כנראה שדחו אותם בשנה א' בסבב הגיוסים הראשון.

זה מקצוע שנותן המון כלים לכל אדם שחושב להיות עצמאי, כמו כן נותן גם מקצוע.

נכון, השוק מוצף, אבל מי שטוב- מצליח.

• תוכן חדש...