Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איבחון פאסאט TDI מקרטעת

ofir106
שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

הרכב הוא פאסאט TDI 130 כ"ס שנת 2004 220K ק"מ.

אתמול במהלך נסיעה שגרתית האטתי וכשניסיתי להאיץ בחזרה הרכב לא הגיב ונסע על 5 קמ"ש עד הבית(מרחק של 50 מטר.

לאחר שהרכב נח מעט בחניה יצאתי לבדוק את מצבו, לאחר שהנעתי אותו הוא מתייצב על 900 סל"ד תקינים ולאחר 3 שניות הוא מתחיל לקרטע ולגמגם והסל"ד נע בין 400 ל 600 (קופץ) בנוסף הרכב פולט עשן לבן ושחור לסרוגין.

בדיקות שביצעתי:

1. התחברתי למחשב ואין תקלות - לא בגיר ולא במנוע:shock:

2. בדקתי את ה- EGR (הפרפר שלו) במחשבה שאולי הוא נתקע סגור ולכן אין למנוע אוויר אך הוא היה במצב מאוזן(פתוח).

3. ניתקתי את הקונקטור של ה MAF אך ההתנהגות של הרכב לא השתנתה.

חשוב לציין שהרכב מטופל בקפידה והוחלף לפני כמה חודשים פילטר סולר (מקורי), בימים הקרובים הרכב אמור לעבור טיפול(הגיע המועד) כמובן עם שמן בתקן 505.01 של AGIP ופילטרים של MANN.

האם יש למישהו רעיון מה יכול לגרום לתופעה?

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין תגובות?

יש עדכונים, הלכו שני מזרקים עפ"י המוסך:cry: עכשיו יש צורך להחליט מה עושים...

אפשרות ראשונה היא להחליף לשני מזרקים מפרוק - עלות של 600 ש"ח לאחד ואין אחריות עליהם!

אפשרות שניה היא לשפץ את המזרקים בעלות של 1100 ש"ח כל אחד - כאן האחריות היא לשלושה חודשים(המליצו לי לא לשפץ מפני שהשיפוץ לא מחזיק מעמד הרבה זמן).

אפשרות שלישית והיקרה מכולם לרכוש שני מזרקים חדשים בעלות אסטרונומית של 6000 ש"ח:shock: וגם אז אמרו לי שלפעמים נוצרת בעיה במנוע כאשר ישנם שני מזרקים חדשים ושניים ישנים ולכן מומלץ להחליף רביעיה( בעלות של 12K - זה לא יקרה!)

בקיצור אני אובד עצות...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא את אלו שאני צריך, מאוד קשה למצא אותם.

המקט של VW הוא 038130073BA

והמק"ט של בוש הוא 0414720216

אני אשמח ksg, אם ישנה חנות ב EBAY שמוכרת חדשים במחירים הגיוניים.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תבדוק עם חבר הפורום מוסך רון מחירים ואפשרויות או פנה לאחד ממכוני הזרקות לדיזלים -אולי יהיו להם הצעות לפתרונות מעט שפויים יותר כלכלית.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דיברתי היום עפ צמפיון ולהפתעתי המזרקים שהם מוכרים המחיר אסטרונומי הם משופצים(אמנם בגרמניה אך עדיין לא חדשים) וזה מסביר את העובדה שכמעט ולא ניתן להשיג כאלו חדשים.

עכשיו עומדת בפני הדילמה האם לשפץ בארץ (טוענים שהם מרכיבים חלקים איכותיים - גרמני/יפני ולא סיני/טורקי) או לקנות מפרוק בחצי מחיר?

אשמח אם משהו שביצע שיפוץ כזה יוכל להמליץ(או לא) ולעזור בהחלטה.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דיברתי היום עפ צמפיון ולהפתעתי המזרקים שהם מוכרים המחיר אסטרונומי הם משופצים(אמנם בגרמניה אך עדיין לא חדשים)

אני במקומך מנסה מספר דברים:

לפני הכל דבר עם רון (או קפוץ אליו)

1. EBAY - אני מבין שאת זה כבר ניסית, נכון ?

2. יצירת קשר עם מוסכים באנגלים וגרמניה ובדיקת מחירים - אני מאמין ששם המחיר הוא לחדש ולא משופץ.

אני בטוח שהמחיר גם יהי הרבה יותר הגיוני.

3. בודק לגבי ניקוי - האם זה משהו שניתן לבצע לבד ? מה דרוש לניקוי ?

אולי שווה לנסות לנקות לבד ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן ב EBAY ניסיתי אך אין תוצאות מעודדות, גם חיפוש ב Goggle לא העלה יותר מידי תשובות מספקות(אני צריך לחרוש את הפורומים כנראה).

לגבי ניקוי - בשיחה עם חבר הפורום חיים יוד(שהוא בעל מקצוע) הובהר לי שהמזרקים האלו עובדים בלחץ אדיר ולכן אין סיכוי שהם יסתמו כלומר הבעיה שיכולה להתרחש היא שסתום לא תקין או חלק אלקטרוני תקול במזרק(דרך אגב חיים היה מאוד אדיב ומקצועי ועזר לי מאוד).

לבסוף הצלחתי להשיג שני מזרקים מפרוק שהותקנו ברכב ונכון לעכשיו במוסך טוענים שהכל תקין עכשיו.

עכשיו כנראה יתחיל פרוייקט חדש - מציאת מכונים לשיפוץ המזרקים הללו (בגרמניה או אנגליה) ושליחת הישנים לשיפוץ. אם למישהו יש מידע על מכונים כאלו אשמח לשמוע.

תודה וחג שמח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוסיף כמה שאלות עבורך:

למישהו יש נסיון ביבוא מזרקים?

מדובר הלא במוצר קטנטן - בעלות גדולה, שרק עשוייה לגדול עם המיסוי שאמור להיות מוטל על ח"ח לרכב.

מה תהיה עלות היבוא אם כך עבור אופיר?

ועל מזרקים שישופצו הוא ישלם ודאי סכום לא קטן, גם כאן יהיה מיסוי אדיר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא יודע בדיוק איזה דגם מותקן אצלך ספציפית, אך לפחות ב-EBAY:

מזרק משומש - בסביבות 500 - 600ש"ח (לפני משלוח ומיסים)

חדש של BOSCH - בסביבות 1000ש"ח (לפני משלוח ומיסים).

אני מאמין שגם במוסכים באנגליה/גרמניה המחירים זהים פחות או יותר.

מה שבטוח - שניתן לרכוש מזרק חדש (ולא רק משופץ).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המזרקים שמותקנים אצלי הם עם המק"ט הנ"ל:

המק"ט של VW הוא 038130073BA

והמק"ט של בוש הוא 0414720216

ואין כאלו חדשים במחירים שפויים(כמו שכבר רשמתי), אני אשמח אם תיתן לי לינק לאתר שכן מוכר כאלו חדשים ב 1000 ש"ח.

אפילו יצרתי קשר עם בעל מוסך באנגליה שבדק עם הספק שלו את המחיר עבור מזרק בודד ואפילו הוא נדהם מהעלות הגבוהה(1500 פאונד!).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...