Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכובדי שלום,

ברצוני להוועץ בכם בפתרון בעיה מטרידה במחשבי.

מעת לעת, הלז קופא על שמריו, ואינו שועה לתחנוני שיואיל בטובו לעבוד כפי שמצופה ממנו.

חשדות שונים הוזמו, לרבות גרסאות תוכנה, חוסר זכרון ועומס על המעבד.

כאשר הנני בודק את חום הרכיבים, נראה כי ישנה בעיה בטמפרטורה של המערכת, אך התוצאות אינן הגיוניות. מצורף צילום מסך לעיונכם.

temp.jpg

במטותא מכם, עזרו לי לשים קץ להתנהגות נלוזה זו של מחשבי, שכן מרוב תסכול, אני נאלץ לבטא את עצמי בדברי מליצה רהוטים.

בזאת באתי על החתום,

בברכה ותודה,

בנימין לוי

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

נראה כאילו מה שמתחמם זה הצ'יפסט בלוח אם.

או שזה גוף קירור שלא יושב טוב על הלוח, או שזאת משחה טרמית שצריך לחדש אותה, או שגוף קירור לא תקין, במקרה הגרוע בעיה בלוח אם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כמה פעמים נסביר לך שאין בעיה בראש מנוע אם לא נעלמים מים?!

סתם בנימין. הכל באהבה. המספרים כנראה לא משקרים. גם התופעה שאתה מתאר מתאימה להתחממות יתר. פתח את המכסה כשהמחשב פועל ובדוק פיסית (ע״י מגע) אם האזור של הזיכרון או מקום אחר בלוח האם חם בצורה שלא ניתן לגעת בו.

פורסם

תוכנת SpeedFan לא תמיד קוראת נכון את הנתונים מהחיישני טמפ', לבדיקה אמיתית כנס ל-BIOS ותחת PC HEALTH תוכל למצוא נתוני חום של הלוח אם ושל המעבד.

תוכל להשתמש גם בתוכנה הבאה:

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

למיטב ידיעתי כשמצוין AUX זה הגשר הצפוני או הדרומי.

פורסם

לוח אם של אינטל או MSI?

גע בגוף הקירור מאלומיניום אשר נמצא על יד המעבד - המעבד נמצא מתחת לגוף קירור אלומיניום אשר מעליו מאוורר גדול אשר פונה לדופן המארז.

גוף הקירור הבודד הזה, נמוך בדר"כ הינו חלק מערכת השבבים, "הגשר הצפוני" ליתר דיוק, וטמפ' גבוהות במיוחד שלו מצביעות על כשל בלוח האם, מה שיכול להתאפיין בדר"כ בקפיאות מסך, כיבויים והתנהגות כללית "מוזרה" של המחשב.

אם הטמפ' בנגיעה בדרגת כוויה כמעט, אז הלוח לא תקין..

תרגיש חופשי ויותר מרצוי להעלות תמונה באיכות גבוהה של לוח האם במבט מהדופן עם תאורה ראויה, אולי ניתן לזהות משהו במבט חטוף כמו קבלים נפוחים וכו'.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אין לך מד טמפרטורה עם מצביע לייזר?

במקום לנחש ולהעריך, מדוד טמפרטורה של מפזר החום של הצ'יפסט (ראה דברי וולף) ומשם תוכל להתקדם.

אם אתה צריך כזה, פנה בפרטי ותענה.

יוסי

פורסם

בני היקר הבעיה שלך מתוארת היטב בספרי הרפואה.

בקיצור רב, יש הרבה רצון אבל אין יכולת:lol:.

לפי דגם המעבד מדובר במחשב בן 5 לפחות. ניקית לו פעם את השאסי מאבק?

אני די בטוח שכל הרדיאטור של המעבד מלא וסתום וגם כל מה שמסביב.

ובלי קשר, זה לא מחשב לחלונות 7.

פורסם

טמפרטורת המעבד תקינה, כך שניקוי צלעות לא אמור לפתור את הבעייה. אני לא מכיר רכיבים רבים שהיו שורדים 100 מעלות +, לרוב זה בכמה שניות נגמר בחור במעגלים החשמליים.

אני חושב שהתוכנה לא מראה טמפרטורה בצורה נכונה. ממליץ לנסות PC WIZZARD - כלי בדיקה חינמי מעולה שמראאה את כל המתחים וטמפרטורה. זו הגירסא המומלצת ללא התקנה: http://www.cpuid.com/downloads/pc-wizard/2012.2.1.zip

לגבי חלונות 7, אין בעיה להריץ על מחשב הזה חלונות 7, רצוי מינימום 4 גיגה זכרון. מעבר לזה, יריץ כמו גדול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דווקא אני חושב שכן יתאים ל7. עם כמות זכרון מתאימה, גם 2 GB.

פורסם

גם אצלי המעבד חם. וזה עם מארז מקורר (וונטה קדימה,2 בצד,אחת מאחור)

+ גוף קרור טרמלטק על המעבד+משחה חדשה ....מבעס :|

PC.jpg

פורסם

הכיוון נכון, האבחון לא מדוייק.

במקרה הספציפי, יש כאן בעיית PEBCAK חריפה.

אגב, לא רק שנושא האבק טופל, אפילו הועבר ניקוי בחול. :shock:

זה אולי לא מחשב ל-7 (ספק גדול), אבל בכל מקרה יש שם ויסטה...

בנימין,

שתי אפשרויות:

1. פרק את המחשב מכל הכבלים, תרים אותו גבוה מעל הראש, עוד קצת, הכי גבוה שאתה יכול, עכשיו על קצות האצבעות.

עזוב בעדינות את המחשב וחכה 3 שניות. אסוף את החלקים, הרכב חזרה וחבר לחשמל. הבעיה נפטרה (או נפתרה).

2. אם לא עוזר, תזדיין בסבלנות עד שאחזור מארצות הניכר, אני כבר אכניס לך את האלמנט...

• תוכן חדש...