Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים אתך חלקית - ברח מג'יפים באופן כללי. לא משנה אם הנהג הוא ממין זכר או ממין נקבה - הוא יודע בודאות שיש לו יותר גדול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, יש סיבה.

"מה העומו הזה מאט פתאום כמו אדיוט, יאללה נעקוף אותו".

זו הסיבה בעיני רוב הנהגים...

מסקנה? לא לעצור במעבר חצייה אם אתה רוצה לשמור על האנשים מפני דריסה.

ספריאל,

בעלי ג'יפ יודעים שיש להם יותר גדול, אבל הם לא מבינים שההיקף הוא מה שקובע :twisted: (כשמדובר על בי3ים)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
23.ברח מנשים בגיפ, וזה לא שוביניזם פשוט קנה מידה אין להן...

בדרך כלל נשים יותר זהירות מגברים בכל מה שקשור לנהיגה בלי קשר לרכב שהן נוהגות. אבל יש נהגות מאטות שנוהגות בחוסר זהירות (אולי זה ניסיון לחכות את הגברים? קראתי כתבה שהם אומרים שנשים דומיננטיות מנסות לחכות גברים).

זה לא קשור לרכב שהן נוסעות אליו, אלא פשוט מבצעות מהלכים מסוכנים בלי להסתכל וללא כל רציונל. בדיוק היום גברת נחמדה על קיה פיקטנו בצבע בורדו חתכה אותי לפני צומת למרות שבנתיב הימני אליו נסעתי היה מסומן שזה הנתיב הראשי והשמאלי הוא השתלבות. כמובן היא עשתה את זה בלי לאותת ולמרות שבעוד כמה עשרות מטרים הנתיבים מתלכדים לאחד בכיכר. אחרי שהיא עקפה היא נאלצה לבלום בלימת חירום כי היה רכב בכיכר. אם הייתי פחות זהיר הייתי נכנס בה. לא היה רציונל במעשיה כי היא יכלה לבצע עקיפה בעוד 30 מטר אחרי הכיכר כאשר יש שני נתיבים. כמובן היא לא הרוויחה בעקיפה הזאת כלום כי רמזור אחרי זה היה אדום. היא המשיכה לבצע את המהלכים המסוכנים על הכביש תוך כדי שהיא חותכת רכבים בלי להסתכל בפראות. היא לא הייתה צעירה. בדרך כלל נהגים שמבצעים מהלכים כאלה לפחות מסתכלים.

אני לא רוצה להשמע שוביניסט כי אני לא, אבל מהתבוננות אימפירית שראיתי לגבי נהגות כמה דברים:

רוב נוהגות בצורה מאוד רגועה וזהירה להבדיל מגברים שבדרך כלל יותר עצבניים ונוהגים בחוסר זהירות לעיתים קרובות יותר.

אבל אלה שנוהגות בצורה מסוכנת מבצעות מהלכים ויהי מה. אני פוגש את זה לעיתים רחוקות מאוד, אבל בדרך כלל בסיטואציות לא נעימות במצבים שקרובים לתאונה. היו שני מקרים בחצי שנה האחרונה שנשים עברו נתיב על הרכב שלי בלי להסתכל והייתי צריך לרדת לשוליים כדי להציל את עצמי (ומי שתוהה: לא עקפתי אותן אחרי זה בפראות ובטח לא בשוליים ולא ניסיתי ללמד, להחזיר או לעשות דווקא, פשוט הגדלתי מרחק מרכב מסוכן, אפילו לא צפרתי וכמובן לא התעצבנתי, אם כי בהחלט הרגשה לא נעימה במחשבה שזה היה עלול להסתיים אחרת).

בדרך כלל אני מצליח "לקרוא" את המהלכים גם אם בחוסר זהירות או רציונל שמבצעים נהגים ויכול להערך מראש כדי לאפשר להם לבצע את המהלך בצורה בטוחה לי ולהם. עם נהגות זה עובד פחות טוב ועדיין לא הצלחתי לפענח את המהלכים שיבואו. אני לא מנסה להבין את מגדר הנהג ברכב שלידי, אבל בדרך כלל אחרי מהלכים מוזרים במיוחד אני מצליח לנחש את המגדר בצורה נכונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הכלל הכי חשוב - התנהג כמו בן אדם ולא כמו בן ז*נה. כבד את האחרים.

ועוד דבר - אתה לא יותר חכם, טוב, חשוב מאף אחד אחר. אל תתנהג כאילו אתה כן.

פורסם

תיקון לתיקון של הברווז :-P

תנסה "להספיק" לעבור ברמזור, אחרת יתנגשו בך מאחורה.

לא משנה אם תעבור את הרמזור באדום לוהט, זה שמאחוריך יעבור גם

5. צופר נועד למנוע תאונות ולא לפרוק עצבים. מנגד, יש את האסכולה שחושבת שצופר זה לKOOסיות.

לצפור זה באמת לכוסיות. גבר אמיתי יוצא ודוקר

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אגב, אתמול ראיתי אופנוע עובר ברמזור אדום מלא (אחרי שהרמזור כבר היה אדום לפחות 5 שניות).

Smiro, אני חושב שמה שרשמת זה הכלל הכי חשוב בכבוד הדדי על הכביש. זה מעלה מאוד את הבטיחות כי מונע סיטואציות של עצבים ומלחמות האגו על הכביש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה בסדר. שלשום ראיתי נהגת בסויפט בת 15 שעברה שני רמזורים רצופים באדום מלא. אני לא יודע על מה היא הסתכלה, אבל בטוח שלא על הרמזור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדקה משהו בפייסבוק

1. להתרחק מנהג זהיר שבולם גם שהכביש לפניו פנוי (כן ראיתי הרבה כאלה).

2. אם ראית שוטר עושה מארב וויז ואורות חובה!

3. לא משנה מה תמיד לאותת (חוץ מכיכר).

4. לא להזדחל יש עוד אנשים בכביש חוץ ממך (כביש 80 אז 80 לא פחות וכך גם שאר הכבישים).

5. לשמור מרחק בכל זמן נתון (חניה, נסיעה)

פורסם
תיקון לתיקון של הברווז :-P

נספח לתיקון של שביט...

בתיקון שלי התכוונתי שהאסכולה הנגדית חושבת שצופר זה צורת תקשורת עם בני (בנות) המין הנגדי. הייתי מילולי בכוונה שלי.

עם זאת, התיקון שלך נכון, לצערי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני יודע ואני מקבל את זה. לי כרגע יש "מחלה" והיא מהירות, אני יודע שלא כולם מסכימים איתי אבל אצלי זה אחד החשובים. לא אני לא ממהר לשום מקום אבל מהירות מרגיע אותי.

פורסם

3. לא משנה מה תמיד לאותת (חוץ מכיכר).

לאותת גם בכיכר, איתות ימינה לפני שיוצאים ביציאה הרלוונטית. המהדרין יאותתו גם לפני הכניסה לכיכר, אבל יכבו את האיתות ברגע שנכנסו אליה - בתוך הכיכר אין כל משמעות לאיתות שמאלה, כיוון שלא כולם יודעים מהיכן נכנסת.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
1. ציית לרמזור, אל תנסה "להספיק" לעבור.

2. תן זכות קדימה וזכור שזכות קדימה מקבלים ולא לוקחים

3. שמור מרחק - לשמור מרחק פירושו לשמור על החיים

4. תאותת תמיד לפני ביצוע מהלך כדי ךהכין את הנהגים האחרים

5. צופר נועד למנוע תאונות ולא לפרוק עצבים

6. אל תעשה דווקא ואל תחנך

7. תהיה חכם ולא צודק מאשר צודק ובבית חולים

8. אל תסמס ואל תתאפרי

9. וותר על מהלכים מיותרים או פתאומיים על הכביש

10. אל תסנוור ואל תפעל פנסי ערפל

אתם מוזמנים להמשיך ולתקן.

מה שאתה אומר זה יפה באופן אוטופי אבל זה יותר מתאים לנהג חדש, כי המצב בפועל הוא שיש בכביש סוג של תחרות, תאהב או לא תאהב, זו האמת המרה והעצובה וצריך לחיות בתוכה.

1. מסכים עם ציית לרמזור, משמע, אל תעבור באדום. לא צריך להתעקש לעבור מצד אחד, ומצד שני צריך לזכור שמשפט כזה כמו שהבאת עלול לעודד אנשים לבלום בלימה לא במקום ופה נגרמות התאונות. יש מקרים שבהם כבר צברת מהירות ואתה קרוב והדבר הנכון הוא לעבור, אפילו אם זה בכתום.

2. בארץ החביבה שלנו כשאתה לא מראה כאילו אתה עומד לקחת את זכות הקדימה, הנהג השני מפרש זאת מיד כחולשה בשביל לקחת לך אותה, גם אם היא מגיעה לך. לתת זכות קדימה כמובן תמיד צריך.

3. שמירת מרחק טובה תמיד אבל בארץ שלנו שמירת מרחק גדולה מדי היא פתח להידחפות של חצופים. תאונת חזית אחור בגלל אי שמירת מרחק נגרמת לא רק בגללה אלא גם בגלל עירנות נמוכה ושאננות. ריכוז טוב ושמירת מרחק מאוזן הוא השילוב המנצח.

4. איתות בישראל גורם לכך שמי שחושיו קולטים אותו מיד משקיע מאמץ אדיר למנוע ממך להשתלב (במצב רגיל אותו נהג יסע לאט בשאנטי עד לרגע שהוא יקלוט שנהג מאותת להיכנס לנתיב שלו, אז הוא יהפוך לנהג הכי שומאכר כדי להשיג את המטרה למנוע ממך להיכנס), אז לאותת - כן, אבל עם טעם.

5. בהחלט מסכים.

6. הכי מסכים.

7. מסכים.

8. מסכים.

9. כשאתה מבצע מהלך, בין אם הוא נעשה לעתים קרובות ובין אם הוא נעשה לעתים רחוקות, מספיק שפעם אחת לא תסתכל במראות או תעשה אותו בצורה שרירותית, בשביל להשאיר אחריך הרבה בלגאן. מבחינתי אפשר לעשות מהלכים, כל זמן שהם נעשים בצורה אחראית, תוך בדיקת השטח, ושוב - זה עדיף פי מיליון מאשר ביצוע מהלכים בודדים מאוד כאשר אחד מהם לפחות בוצע בצורה לא אחראית - נקודה למחשבה.

10. בהחלט !

פורסם
לאותת גם בכיכר, איתות ימינה לפני שיוצאים ביציאה הרלוונטית. המהדרין יאותתו גם לפני הכניסה לכיכר, אבל יכבו את האיתות ברגע שנכנסו אליה - בתוך הכיכר אין כל משמעות לאיתות שמאלה, כיוון שלא כולם יודעים מהיכן נכנסת.

נכון מבחינת החוק, אבל לא מבחינה מעשית. האיתות שמאלה ירמוז למי שנכנס למעגל מולך שאתה מגיע אליו והוא יתן זכות קדימה. במעגלים קטנים הדבר חשוב ביוחד. דוגמא בולטת מבחינתי - מעגל התנועה של ארלוזורוב-הס בחיפה. מדובר במעגל קטן המשמש לפנית פרסה (בגלל איסור על פניה שמאלה מבלפור). אני עובר שם מדי פעם, כמעט תמיד יש לי קוננפליקטים עם חכמולוגים שנכנסים למעגל למרות שאני נמצא בתוכו ופונה לכיוונם. כאשר האיתות שמאלה פועל יש פחות נדחפים.

• תוכן חדש...