Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים חמים אלה, אם אני נקלע לפקק, (או שאני עומד בצד עם מנוע פועל) אני שם לב שמחוג החום של המנוע מתחיל לעלות.

אם אני מכניס ל-PARK ונותן גז כדי להעלות טורים - אז החום מתחיל לרדת. אפילו שלכאורה המנוע מתאמץ יותר.

אם אני עוזב את הגז - החום שוב עולה.

אחרי זה כשהכביש נפתח ואפשר לפתח מהירות, החום חוזר לרגיל.

איפה יכולה להיות הבעייה??

(לא חסר שמן או מים. הבעייה לא חדשה, חוזרת כל שנה בימים החמים)

הרכב: מאזדה לאנטיס 1800, מודל 98

תודה

פורסם

שאתה אומר שהרכב מתחמם השאלה היא עד כמה? לתווך האדום- יש בעיה!

בגדול מנוע במאמץ מפעיל את המאוור וגם משאבת המים עובדת יותר מהר אזי חום המנוע יורד. כמו כן בנסיעה הרוח מנגדי מקררת גם את המנוע, ולכן החום מנוע יורד.

בעמידה, זה טבעי שהחום יעלה, אבל לא עד האדום כי המאוור אמור להיכנס לפעולה ולהוריד את החום.

לכן השאלה היא, עד כמה מתחמם?

פורסם

ברכב הנ"ל, אתה בכלל לא אמור לראות שהמחוג זזה ולא מעלה אחת למעלה!

אם המחוג רוקד אז משהו לא תקין ויש לבדוק את מערכת הקירור, הייתי מתחיל מהוונטה.

MX-5 :arrow: THANK YOU

ALFA 159 :twisted:

פורסם

אוקיי... עכשיו חזרתי מנסיעה.

אומנם לא הגעתי למצב שהחום עלה, אלא היה קבוע קצת מתחת לאמצע, שזה רגיל.

ראיתי בפוסטים דומים שיש עניין עם המאווררים.

בדקתי מה קורה: המאוורר הימני (מכיוון החזית של הרכב מבחוץ. שמאלי של הרכב) בכלל לא פועל.

המאוורר השני פועל כאשר מדליקים מזגן, ונכבה כשמכבים מזגן.

מחר אני במוסך שיתקנו לי את המאוורר.

השאלה אם בנוסף לזה יש בעייה אחרת, או שזה טבעי שהרכב בעמידה הוא מתחמם, כי נגיד משאבת המים פועלת יותר לאט?

(לגבי ההערה על מחוג החום: אז הוא לא רוקד, אלא עולה בהדרגה, ויורד בהדרגה)

תודה

פורסם

שלום קובי וברוך הבא לפורום המאוד חברותי שלנו.

כמו שאמרו, כאשר מעלים את הסל"ד משאבת המים מסתובבת מהר יותר ולכן הטמפרטורה יכולה לרדת. איך אתה יודע שהוונטה שלך לא עובדת? היא אמורה לעבוד רק בטמפרטורה מסויימת והיא מפסיקה לעבוד לאחר שנוזל הקירור הגיע לטמפרטורה הרצויה. לא יצא לשמוע אותה עובדת בזמן האחרון?

אם הוונטה עובדת יש לשקול גם בדיקה של התרמוסטאט. לפעמים הוא נתקע במצב שהוא לא פתוח לגמרי ואז זה משפיע על חום המנוע.

אנא עדכן אותנו כאן כאשר יהיו לך עובדות חדשות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה, לא ידעתי שהמאוורר השני לא אמור לפעול כל הזמן. כמו שכתבתי, בנסיעה הזו לא היתה עלייה בחום.

בנסיעה לפני יומיים שהחום עלה - לא זכור לי ש"שמעתי" את המאוורר. (כנראה שאמורים לשמוע אותו גם מתוך תא הרכב.)

מחר אני במוסך לטיפול בכל מיקרה, אני אבקש שיבדקו לי את העניין.

ובכל מיקרה פעם הבאה שהמנוע יתחמם, אצא לבדוק אם 2 המאווררים פועלים.

תודה

פורסם

שלום קובי.

תחילה בדוק את המאווררים.

מאוורר אחד פועל לקירור המנוע, הוא צריך להיכנס ולצאת מפעולה בהתאם לטמפ' המנוע.

המאוורר השני נכנס לפעולה אך ורק כאשר המזגן פועל.

ברכבך המחשב ניהול מפעיל את המאוורר ע"פ נתון שהוא מקבל מחיישן טמפ' נוזל קירור, לכן תחילה יש לבדוק את החיישן שנמצא ליד בית הטרמוסטט(חיישן טמפ' נוזל קירור) ישנם 2 חיישנים אחד עם 2 חוטים שאת זה אתה צריך לבדוק, והשני הוא בעל חוט אחד ששיך אך ורק לניתור הטמפ' ללוח השעונים בלבד ואין לו השפעה על המאוורר.

לאחר מכן לבדוק אם הרדיאטור לא סתום, תחילה ע"י בדיקה פשוטה של השוואת טמפ' באיזורים שונים של הרדיאטור אם חלק מהרדיאטור חם וחלק קר אז הרדיאטור סתום.

אם הרדיאטור תקין אז המשאבת המים אכולה(הכנפיים של האימפלור נאכלו כתוצאה משימוש במים רגילים), ולכן רק בסל"ד גבוה המשאבה מצליחה לסחרר את המים במערכת.

בכל מקרה במצב תקין ברכב הזה השעון חום מנוע צריך להיות טיפה פחות מהאמצע בכל מצב ולעולם לא לזוז משם כאשר המנוע נמצא בטמפ' עבודה.

פורסם

בעמידה הוא חייב ליהיות חם.כי רק 2 וונטות עובד.בנסיעה 3 וונטות עובדות.החום בעמידה אמור להגיע למקסימום 90 מעלות(שזה האמצע של השעון).

פורסם

מי אמר שיש שלוש וונטות, ושהשלישית נכנסת לפעולה רק בנסיעה?

קרא את התגובה מעלייך, היא התגובה המקצועית היחידה והנכונה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כבר אמרו פה לפניי ואני מסכים, ככה"ן משאבת מים.

במאזדה החום לא אמור לזוז בכלל ואם השעון זז יש בעיה בודאות

לי יש מיצובישי קולט 95' וגם כשנסעתי חזרה מים המלח בצהריים באוגוס עם ארבעה אנשים ומזגן החום עמד בדיוק באותה נקודה בה הוא מתייצב מספר דקות לאחר הנעת הרכב בה הוא עומד גם באמצע החורף

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

• תוכן חדש...