Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום, אשמח אם תוכלו לתרום לי מניסיונכם ומהידע האישי שלכם

ברשותי רנו מגאן II שנת 2007, בעבר הייתה בבעלות ליסינג ואני היד השניה.

לצערי, הרכב הזה מצליח לא רע לעמוד בסטיגמה השלילית של רכבי רנו... לאחרונה (בחודש האחרון) היו לי מספר תיקונים לרכב, שהסתכמו בעלות כוללת של כ5000 ש"ח. בשל ריבוי התקלות בזמן כה קצר ובהוצאה הגבוהה יחסית מצאתי לנכון לפנות אליכם.

התקלה האחרונה, הופיעה לפני מספר ימים והייתה בדמות נורת CHECK AIRBAG, ובנוסף נשמעו קנאקים בעת סיבוב ההגה. לקחתי את הרכב לבדיקה, שבסופה אמר המוסכניק שיש בעיה בסליל כרית האוויר (דף הפירוט לפניי). אשמח אם תוכלו לחוות את דעתכם על הדיאגנוסטיקה של הבעיה ועל מחירי התיקון והאם הדברים הגיוניים מבחינת תמחור והבנה של התקלה.

הבדיקה הממוחשבת עלתה כ350 ש"ח, לאחריה נאמר כי יש להחליף למעשה את כל ה"מבנה" של ידית האורות והמגבים (מאחורי ההגה) כדי להחליף את סליל כרית האוויר. החלפת ה"מבנה" המדובר עלתה כ1700 ש"ח ובנוסף 300 ש"ח עבודה. סה"כ בדיקה+חלקים+עבודה - כ2500 ש"ח.

אשמח להתייחסויותיכם - האם אלה מחירים הוגנים? האם אבחון התקלה נכון? אשמח לשמוע גם מאנשים שמחזיקים/מכירים ספיציפית את סוג הרכב הנ"ל.

כרגע הפירוט של התקלות הקודמות לא ליידי, אבל כשאמצא אותו אפרט גם אותן ואשמח לדעתכם.

תודה רבה ושבוע טוב

פורסם

לגבי נכונות האבחון - אני בספק אם מישהו יכול לענות, מאתר והאיבחון במוסך מתבסס על בדיקת תקלה כפי שמופיעה במחשב הרכב (נתון שאינך יכול לספק).

לגבי מחיר החלק שהוחלף - אינני יכול להעריך. אך דבר אחד צורם לי - במידה ואתה מתקן את התקלה במוסך, נהוג שהמוסך סופג את עלות האבחון ההממוחשב (ובמיוחד כאשר עלות התיקון עצמו לא נמוכה).

גם עלות האבחון הממוחשב קצת גבוהה, אבל זה כבר תלוי בתימחור של המוסך.

פורסם

נסה לקנות את יחידת הסליל במגרשים לפרוק. זה בא יחד עם מערכת ידיות המחוונים. עלה לי לפני מספר חודשים 400 ש"ח+200 ש"ח עבודה במוסך חשמלאות רכב. שים לב שאם אתה רוכש מפרוק, אתה לוקח סיכון מסויים, שכן לא ניתן לדעת אם הסליל תקין עד שלב ההרכבה .כמובן שאם החלק לא תקין יחזירו לך את הכסף, אך עדיין הפסדת את עבודת החשמלאי.

בכל אופן, לא לקנות חלק מרכב שהכרית בו פעלה, גם אם לא נגרם נזק לסליל, שכן במצב שבו הכרית נפתחת,נגרם נזק למגעים המחברים את הסליל לכרית האוויר.

פורסם

קנאקים בהגה + נורית כרית אויר מתאים לדיאגנוזה של קפיץ הרוס (ואני מאמין להם שהיה כתוב במחשב התקלות שהבעיה היא בכרית האויר של ההגה).

הקפיץ אינו ניתן לתיקון וצריך להחליפו, וכמו שגילית הוא מגיע עם הידיות במחיר מופקע

כמו שהומלץ לך - לחפש חלק בפרוקיה. אזהרה קטנה למרות שהפירוק וההרכבה נראים קלים ( לא לשכוח לנתק מצבר) צריך למרכז את החלק אחרת תקרע אותו עם הסיבוב הראשון של ההגה

יש לך מקט של החלק התקול ? לפעמים אפשר להשיג אותם בחול במחירים יותר טובים

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

תיקנתי את זה בעצמי במגאן 2006 שלי היום. קניתי חלק בפירוקיה מאחר שביקשו ממני 2400 ש"ח על תיקון במוסך רנו ובחנויות חלפים הציעו לי חלק ב-1500 ש"ח (יש לי דגם עם בקרת שיוט).

לא עבודה קשה במיוחד אם אתה עושה לאט ובטוח עם דגש על בטיחות בכל מה שקשור להוצאת כרית האוויר מההגה.

אם אתה מעוניין לנסות לבד ורוצה יותר פרטים, תשלח לי הודעה.

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

• תוכן חדש...