Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיכר דו-נתיבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בארץ נהגים עדיין מתקשים עם הקונספט של כיכר חד-נתיבית, ואין מה לדבר על דו-נתיבת.

בכניסה לכיכרות דו-נתיביות בארץ אני מריץ כבר בראש את השיחה העתידית עם הסוכן ביטוח.

יצא כבר שנשאלתי כמה פעמים בנושא, אם גם לכם יוצא להשאל, למטה מצורף הסבר יפה.

למרות שמדובר באתר אוסטרלי שמראה הכל הפוך, בקלות אפשר להבין:

http://rac.com.au/Motoring/Learn-to-drive/Driving-animations/Two-lane-roundabout-rules.aspx

מקווה שיעזור לשפר קצת את ההבנה בתחום.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

לא עוזר כיון שמעעגלי התנועה בארץ בד"כ קטנים ובעיקר כיון שבלא מעט מעגלים עם שני נתיבים יש ביציאה רק נתיב אחד, ולכן גם כאשר נכנסים (נכון) לנתיב המרכזי במעגל יש צורך לחתוך את הנתיב הימני כדי לצאת מהמעגל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על הפרסום, בדיוק היום חשבתי על הנושא הזה והגעתי לבדיוק אותה המסקנה ההגיונית באיך להתנהל בכיכר דו נתיבית.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

כיכר דו נתיבית - סיוט במערב ראשל"צ. כל פעם מישהו חותך מימין ולא משנה איך אתה נכנס נכון לכיכר אתה יוצא אשם או בסיכון כלשהו.

Opel Adam S 2017

פורסם
לא עוזר כיון שמעעגלי התנועה בארץ בד"כ קטנים ובעיקר כיון שבלא מעט מעגלים עם שני נתיבים יש ביציאה רק נתיב אחד, ולכן גם כאשר נכנסים (נכון) לנתיב המרכזי במעגל יש צורך לחתוך את הנתיב הימני כדי לצאת מהמעגל.

לא צריך להסחף, יש מספיק כיכרות דו-נתיביות בישראל שבנויות לפי התקן עם מסלולים ברוחב מלא (ולפי דעתי הן גם הרוב המכריע, בטח בישובים יהודיים).

לא יזיק אם אנשים יסעו בהן בצורה הגיונית.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

המעגל שעליו אני מדבר -ואני עובר בו לא מעט - נמצא בצומת הרחובות בן גוריון והמגינים בחיפה. צוצת עמוס מאוד ואפילו קצת מסובך - כיון שצמוד לו יש שני מעברים של המטרונית בין מרכז הכביש לימינו. במעגל התנועה יש שני נתיבים תקניים אבל השלוש מבין ארבע היציאות בעלות נתיב בודד

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רק לי כל העניין הזה מובן מאליו? ניתן להתייחס לכיכר כאל כביש ישר שאם לקחת סיבוב U זה כמו להמשיך ישר בכביש.

זאת אומרת שבכל מקרה יש לנסוע בנתיב הימני אלא אם כן יש צורך לצאת שמאלה.

כשאני נכנס לכיכר בנתיב השמאלי (לפי הצורך) - 80% שהנהג המקביל אלי בנתיב הימני יחתוך אותי בתוך הכיכר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

תיסע תמיד בנתיב הפנימי, ככה אתה קובע את הכללים, ולא תלוי באף אחד אחר.

כל יום אני עובר בכמה כיכרות דו-נתיביים.

תמיד אני לוקח את הפנימי, שיש מכוניות מסביבי אני שומר על הפנימי, שאני לבד בלילה לדוגמא ואין אף אחד מסביב, אני חותך את הכיכר, יותר נוח לי ולא מפריע לאף אחד.

במקרה שאני בנתיב החיצוני, ואני פוגע ברכב שנכנס לנתיב שלי (הוא היה בפנימי,והמשכנו ישר), מי אשם?

כי יצא לי כמה פעמים לתת ברקס חזק במקרה כזה.

לי לא אכפת לתת לרכב כזה קטנה, אבל אני לא רוצה ליהיות אשם. (אני נוהג בטנק אמריקאי, כבר קרה לי שהעפתי רכב של בן-מיעוטים שלקח לי את זכות הקדימה, זה הסתכם בזה שלי לא קרה כלום, הוא עף כמה מטרים ואז ברח).

פורסם
תיסע תמיד בנתיב הפנימי, ככה אתה קובע את הכללים, ולא תלוי באף אחד אחר.

כל יום אני עובר בכמה כיכרות דו-נתיביים.

תמיד אני לוקח את הפנימי, שיש מכוניות מסביבי אני שומר על הפנימי, שאני לבד בלילה לדוגמא ואין אף אחד מסביב, אני חותך את הכיכר, יותר נוח לי ולא מפריע לאף אחד.

במקרה שאני בנתיב החיצוני, ואני פוגע ברכב שנכנס לנתיב שלי (הוא היה בפנימי,והמשכנו ישר), מי אשם?

כי יצא לי כמה פעמים לתת ברקס חזק במקרה כזה.

לי לא אכפת לתת לרכב כזה קטנה, אבל אני לא רוצה ליהיות אשם. (אני נוהג בטנק אמריקאי, כבר קרה לי שהעפתי רכב של בן-מיעוטים שלקח לי את זכות הקדימה, זה הסתכם בזה שלי לא קרה כלום, הוא עף כמה מטרים ואז ברח).

אם הוא נכנס לך לנתיב אז מן הסתם שהוא אשם.

פורסם

בכיכר עם הרבה נתיבים אין חוקים. פשוט עוצמים עיניים ומקווים לטוב. אני שונא את ראשון לציון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אם הוא נכנס לך לנתיב אז מן הסתם שהוא אשם.

הבעיה שזה קשה להוכיח שהוא לא איתת (למרות שנראלי שיש חוק שאוסר על החלפת נתיבים בצומת, לא בטוח בזה), כי רוב הסיכויים שהפוגע יהיה מאחורי הנפגע.

פורסם

עכשיו כולנו יודעים איך לעבור כיכר דו נתיבית אבל הבעיה ששאר הנהגים לא יודעים, והם אלה שמפריעים.

אם כל הנהגים היו גולשים פה וקוראים ומפנימים אז העולם (או לפחות הכביש) היה טוב יותר, מכיוון שזה לא המצב זה בעצם לא כזה משנה (בעצם זה כן משנה, לנו).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תוכן חדש...