Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי סוזוקי ליאנה 2002 אוטומט 4 דלתות

לפני כשבועיים עשיתי טיפול לאוטו לפני טסט במוסך ובין היתר החליף לי את המכסה של הרדיאטור כי הוא היה פגום.

לאחר יומיים אני מזהה דליפה של נוזל קירור ברצפה. אני חוזר למוסך בטענה שהבעיה לא הייתה לפני החלפת המכסה והמוסכניק שם מכסה חדש בטענה שאולי הקודם הגיע "פגום".

אני ממשיך ליסוע ועוקב אחרי הדליפה ואני רואה שזה ממשיך (אולי בקצב פחות מהיר של דליפה אבל לא בטוח)

אני חוזר למוסכניק ואומר שממליץ להחליף את הצינור העליון שמחובר לרדיאטור וטרמוסט כי זה מה שנשאר להחליף לפני שמחליפים את מה שמחובר לראש מנוע (טיפול שעולה בערך 3000 שקל!).

הוא אמר שעדיף להחליף ולפסול את המקרה הקודם למרות שזה לא בטוח יפתור את הבעיה.

אני מחליט ללכת למוסך המורשה של סוזוקי בתקווה ששמה כן יזהו את הבעיה ואמרו לי שהמכסה בסדר וצריך להחליף את הצינור העליון רק ועשו לי בדיקת לחץ אוויר והחלפת נוזל קירור מנוע (סה''כ 305 שקל לכל העבודה של חצי שעה).

לאחר ששילמתי ועשו לי הכל ואני מזכיר למוסכניק שהוא "שכח" להחליף לי את הנוזל לקירור מנוע הוא ממלא לי ואת זה מחדש והוא מילא את המיכל עיבוי עד הסוף ולא בין MIN לMAX. בהתחלה חשבתי שזה בסדר כי המנוע היה קצת חם ממקודם וזה יכול לרדת אחרכך. אני הולך ואני נוסע עם הספק אז חזרתי חזרה והמוסכניק אמר שהוא מילא יותר בכוונה כי אולי נשאר אוויר והנוזל ירד ואז אם הוא סתם יותר אני לא אצטרך למלאות עוד פעם.

השאלה אם זה תקין שזה ימולא עד הסוף וזה לא עושה משהו שלילי למערכת כי אין אוויר במיכל (בכל מקרה אני מתכוון לבדוק מחר בבוקר אחרי שהאוטו התקרר במהלך הלילה).

ואני רוצה לדעת האם המכסה הראשון של הרדיאטור שהגיע דפוק אולי הרס לי את הצינור שנאלצתי להחליף לאחר מכן.

תודה מראש לכל העונים

פורסם

עד כמה שאני יודע (ויתקנו אותי אם אני טועה) לא צריך למלא עד הסוף.

המילוי צריך להיות MIN במנוע קר ו MAX במנוע חם עקב התפשטות הנוזל.

מה ההשפעות איני יודע.

פורסם

אין בעייה למלא את מיכל העודפים עד הסוף, יש שם צינורית ניקוז, וכל העודף שנוצר בזמן נסיעה מנוקז אל מחוץ לרכב. אחרי נסיעה של חצי שעה לפחות תן לרכב להתקרר ותבדוק למחרת תראה שהכמות במיכל העודפים הסתדרה.

גם אני ראיתי שנוהגים למלא את המיכל עודפים עד הסוף, כנראה לייתר ביטחון כדי לוודא שיש מספיק מים במערכת.

מה שלא ברור לי זה למה החליט המוסכניק הראשון להחליף את פקק הרדיאטור ? האם היו לך תקלות או התחממות של המנוע ?

אני נגד לעשות בדיקות לפני טסט, זה דרך מצויינת לזרוק כסף על כלום. אתה מוציא הרבה כסף לתקן תקלות שבכלל לא בטוח שתיפול עליהן בטסט, ואחר כך בטסט יפילו אותך על דברים אחרים ושוב תצטרך להוציא כסף. הרבה יותר חכם לעשות את הטסט ולתקן בדיוק מה שדורשים ממך.

ובלי קשר, אף פעם אל תסמוך על שום מוסכניק. הם עושים טעויות. תבדוק תשאל בדיוק כמו שעשית כאן.

פורסם

אסור בתכלית האיסור למלאות נוזל קירור עד הסוף במיכל העיבוי. שהמנוע חם נוזל הקירור הלוהט מעלה את ניפחו ובשביל העלאה זו קיים המרווח בין סימן המקסימום שעל המיכל ועד סופו. כאשר המיכל יהיה מלא עד הסוף ומי יודע אם צינורית הניקוז תקינה המיים החמים ייצרו לחץ שעלול לגרום לגלישה מיותרת דרך פקק מיכל העיבוי ובמיקרה קיצוני יותר לסדק במיכל.

• תוכן חדש...