Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, אין כזה דבר כדאי בתחום הזה, עניין של אהבה לרכב, אבל השאלה עדיין עומדת במקומה, והאם זה בור ללא תחתית.

אני לא מדבר על אספנות כרגע, מדובר על אימפרזה גרנד לאונה שנמצאת אצלי במשפחה כבר קרוב ל9 שנים, לרכב יש ערך סנטימנטלי מאוד עבורי מכיוון שהיה שייך לדוד שלי שנהרג בתאונת דרכים (קטנוע,לא הרכב הנ"ל) כרגע הרכב משומש יום יום ע"י בני משפחה כמדומני הוא עדיין עם אותה יד, כאמור, תקין.

קילומטרז' של רכבת ממה שאני זוכר, שנת 95' שזה אומר שבקרוב יצטרך שני טסטים בשנה, ויש הרבה עבודה, תוחזק די בתחזוקת "לנסוע עד שהוא ימות."

תמיד חשבתי לקחת אותו ולעשות לו פרוייקט, אבל אני חושש שזה בור ללא תחתית.

בתיכנון לעשות לו הסבה לגיר ידני, בודי קיט שלם של אימפרזה טורבו של אותם שנים, בודי מקורי ולא כל מיני ניסיונות, כמובן טיפול במנוע ובשאר חלקים מכניים שדורשים טיפול, שלדעתי זה מצטבר לסכום גדול.

מה דעתכם? בחירה לא כלכלית, זה בטוח, אבל השאלה היא כמה לא כלכלי, בכל זאת, סובארו אימפרזה, לא למבורגיני.

פורסם

שלום לך יש לי כמה דברים לומר לך ואילו הם :

1) כל רכב הוא בור ללא תחתית כמובן יש יותר ויש פחות אבל תמיד יש תיקונים, ביטוחים,טסטים

ירידת ערך,הוצאות דלק וכו׳.

2) אם יש לך ערך רגשי לרכב לא כדאי לך למכור אותו בגלל שאחר כך תיצטער על כך

ובינינו כמה הוא כבר שווה במיוחד שמצבו לא מי יודע מה.

3) אם בכל זאת החלטת שאתה משאיר את הרכב תשפץ אותו כמו שהוא היה במקור

אל תעשה את הרכב מה שהוא לא.

תעשה לו ניקוי כללי יסודי,תחליף מכלולים בלויים (בולמים,צמיגים,צינורות וכו׳).

4) בהצלחה.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
נכון, אין כזה דבר כדאי בתחום הזה, עניין של אהבה לרכב, אבל השאלה עדיין עומדת במקומה, והאם זה בור ללא תחתית.

אני לא מדבר על אספנות כרגע, מדובר על אימפרזה גרנד לאונה שנמצאת אצלי במשפחה כבר קרוב ל9 שנים, לרכב יש ערך סנטימנטלי מאוד עבורי מכיוון שהיה שייך לדוד שלי שנהרג בתאונת דרכים (קטנוע,לא הרכב הנ"ל) כרגע הרכב משומש יום יום ע"י בני משפחה כמדומני הוא עדיין עם אותה יד, כאמור, תקין.

קילומטרז' של רכבת ממה שאני זוכר, שנת 95' שזה אומר שבקרוב יצטרך שני טסטים בשנה, ויש הרבה עבודה, תוחזק די בתחזוקת "לנסוע עד שהוא ימות."

תמיד חשבתי לקחת אותו ולעשות לו פרוייקט, אבל אני חושש שזה בור ללא תחתית.

בתיכנון לעשות לו הסבה לגיר ידני, בודי קיט שלם של אימפרזה טורבו של אותם שנים, בודי מקורי ולא כל מיני ניסיונות, כמובן טיפול במנוע ובשאר חלקים מכניים שדורשים טיפול, שלדעתי זה מצטבר לסכום גדול.

מה דעתכם? בחירה לא כלכלית, זה בטוח, אבל השאלה היא כמה לא כלכלי, בכל זאת, סובארו אימפרזה, לא למבורגיני.

Wellcome to the Club

קראתי את מה שכתבת ואני מחלק את זה לשניים:

תיקוני חובה ותיקוני רשות

הסבה לגיר ידני והשתלת קיט כזה או אחר זה לא חובה וזה לדעתי תג המחיר הכי גבוה אצלך. מה גם שתרצה לנצל את ההתקנים האלה וזה יגרום לבלאי עוד יותר מואץ במנוע, המתלים והסביבה שלהם...

כל היתר זה לא הרבה כי מדובר ב"יישור קו" לרכב שהוא בבסיסו בריא, נוסע ואמין.

הוצאה יקרה אבל לא דחופה יכולה להיות בסעיף הפחחות/צבע/ריפוד.

סוברו או לא סוברו, אם יש לך ערך סנטימנטלי אז הוא לך כמו למבורגיני. הפורד פלקון שלי (1960) לא היתה שווה הרבה ולא שווה הרבה היום אבל היא הכי יקרה לי.

בהצלחה

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מבין אותך לגמרי אח שלי, אני גם כולה צעיר מרושש עם סכום אפסי בעובר ושב , כדי להתחיל פרוייקט אבל התשוקה לזה כל כך חזקה שהיא פשוט אומרת לך על זה(פרוייקט החלום שלי זה פורד ברנדה)

פורסם

הרכב לא שלי, הוא משמש כרגע את דודים שלי, שבגלל שהביאו עוד ילד לעולם הם צריכים רכב גדול יותר ולכן העמידו את הרכב למכירה, אני חשבתי לקפוץ על ההזדמנות, זאת אומרת מצבו תקין והם לא מוכרים מסיבה של חוסר תקינות, הרכב נוסע ככה כבר כמה שנים.

ירידת ערך אין.

ביטוח, ככה או ככה אני אשלם על הרכב הקיים, אז אולי כמה שקלים יותר.

טסט, כמה שקלים יותר.

15 אלף שקל, יספיקו לרענן את הרכב? שזה כולל שיפוץ והחלפת כל חלק לא תקין והבאת הרכב למצב מכני כמו חדש, ושיפוץ קוסמטי מקיף?

אם בכל זאת הוא ישופץ הוא יעבור מהפך קוסמטי.

פורסם

אני מציע שתראה מה חשוב לך קודם, החלק הקוסמטי או החלק המכאני כי לפי מה שאתה מתאר יש לך כסף רק לאחד מן השלבים

• תוכן חדש...