Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון סיבוב מאוורר 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו 206 01 1.4 ידני. לאחר החלפת רדיאטור (חדש) ומאוורר (משומש) באוטו נראה לי המאוורר מתסתובב בכיוון ההפוך.

בנסיעה מהירה (110-120) הטמפ' עומדת על 82, כאשר המהירות איטית (30-60) החום עולה למרות שהמאוורר בפעולה,

במהירות ממש איטית הטמפ' יציבה אך בקושי יורדת אך שומרת על יציבות (מעל 90).

אם אני עומד מול האוטו ומסתכל על המאוורר (הוא לפני הרדיאטורים) המאוורר מסתובב נגד כיוון השעון.

האם זה תקין? אם לא, האם אני יכול לבד להחליף את כיוון הסיבוב שלו ובמה זה כרוך?

יש לי מעט ידע בחשמל ומכונאות ובעיקר ידיים טובות. אשמח לעזרה כי המוסך שעשה לי את העבודה רחוק ממני ואני מפחד לנסוע ככה אליו.

פורסם

המאורר אמור למשוך אוויר מחזית הרכב ולדחוף לכיוון תא המנוע.

בדוק עם פיסת נייר שזה באמת כך.

אגב, ללא מזגן המאוורר אמור להתחיל לפעול ככשעון טמפרטורה נמצא בקו אחר מעל 90 מעלות.

פורסם

בדקתי והוא שואב אוויר מתא המנוע כלפי חוץ.

לפי דעתי זיהיתי את החשמל שלו. אם אני יהפוך את החוטים תיאורטית זה אמור להפוך את הכיוון סיבוב שלו?

פורסם

תנסה לאתר את הקונקטור של המאוורר, כנראה חיברו אותו הפוך בהרכבה.

למרות שאמורה להיות שם שן, שמאפשרת הכנסה רק בכיוון אחד.

פורסם

איתרתי את החוטים בכניסה לבית פיוזים. אם אני אהפוך אותם ( אחתוך אותם ואחבר הפוך ממה שהם היו מחוברים) זה יעשה את העבודה?

פורסם

כן אבל יש סיבה שזה קרה, זה הרי לא הסתובב הפוך 12 שנה על הכביש.

תנסה לראות אם לא חיברו את החיבור של החשמל למאוורר הפוך (תנסה להפוך אותו, יותר קל מאשר לחתוך ולהלחים חוטים, אני מקווה שתלחים אם תחתוך כן?).

למרות שבדר"כ יש קליפס שנסגר רק בכיוון אחד, וכמעט ואי אפשר להפוך, אבל לך תידע.. מכונאים, תאמין לי אני כזה ואני מכיר כבר מלא קומבינות, אולי אילצו אותו ועיקמו את האימא של הקליפס הזה בשביל להכניס את הקונקטור.

פורסם

אם כך הכיוון אוויר לא נכון, תוכל פשוט לחתוך את החוטים בקונקטור של המאוורר ולהפוך בין החוטים.

כניראה שהחליפו את המנוע של המאוורר בלבד (לפני שאתה קנית אותו) והוא היה מורכב על רכב שהמאוורר פנימי קרוב למנוע ולא כמו אצלך חיצוני ולכן כיוון הסיבוב משפיע.

פשוט תהפך את החוטים בקונקטור, דאג לחבר היטב עם הלחמה ובידוד כמו שצריך.

המאוורר צריך לשאוב אוויר מהחזית ולפזר אותו על המנוע.

פורסם

המאוורר היה מורכב באוטו שפירקו ממני בדיוק כמו אצלי לפני הרדיאטורים ולא בין הרדיאטורים למנוע.

השאלה הגדולה היא באמת אם אני הופך את חוטי ההזנה של המאוורר האם הוא יסתובב לכיוון הנכון? וזה לא יפגע בפיקוד שלו. (מהירויות סיבוב, כניסה לפעולה וכו')

פורסם

פירקתי את הפלסטיק חזית ופתחתי את הקופסאת ריליים של המאוורר ואני חושב שזיהיתי את החוטים שהולכים למאוורר. אם אני חותך והופך אותם (ומלחים כמובן) זה אמור לפתור את הבעיה?

ולמה בכלל הוא מסתובב הפוך אם כשחיברו את המאוורר החדש חיברו בדיוק כמו שהקודם היה מחובר?

IMG-20130403-WA0003.jpg

פורסם
המאוורר היה מורכב באוטו שפירקו ממני בדיוק כמו אצלי לפני הרדיאטורים ולא בין הרדיאטורים למנוע.

השאלה הגדולה היא באמת אם אני הופך את חוטי ההזנה של המאוורר האם הוא יסתובב לכיוון הנכון? וזה לא יפגע בפיקוד שלו. (מהירויות סיבוב, כניסה לפעולה וכו')

זה שהוא היה מורכב על רכב כמו שלך זה לא אומר ששם הוא היה עובד בכיוון הנכון, כניראה החליפו את המנוע הזה למנוע שמסתובב הפוך, ובעל הרכב לא ידע מכך שהמאוורר לא פועל נכון.

אמרתי לך צריך להפוך את החוטים, תחליט אתה לבד מה לעשות.

רק שים לב שאתה הופך את החוטים בקונקטור של המאוורר עצמו, תיזהר לשנות משהו אחר בחיווט של הממסרים או משהו כזה.

• תוכן חדש...