Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי בסולר - יעיל כמו נפט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החומר המומלץ רק שמחירו מוגזם לצערי מרחיק את רוב המשתמשים הרגילים ממנו הוא המוטו-וואש המעולה של מוטול,מתאים גם לניקויי מנועים ובתא המנוע של מכונית למרות הסרטון

8-fdqdabiTo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
כמה שאני יודע מסירי שומנים כאלה לא מתאימים לאלומיניום וזה החומר שאני צריך לנקות

אתה צודק. אסור לסן מוריץ להתקרב לאלומיניום.

ולמרות כל התשבחות שעלו כאן על נפלאות חומרים למיניהם, אני חוזר שוב וממליץ על טרפנטין. מיכל של ליטר עולה פחות מ 20 ש"ח ושימוש בו עם מברשת קשה (אפילו מברשת שיניים במקומות מסוימים) נותן תוצאות טובות. כל חומרי הניקוי האחרים מכילים חומרים כימיים שלעולם אינך יודע במה יפגעו לך.

פורסם
ערן שלום,

קודם כל, אם תמצא נפט אז תגלה שהוא יקר עד פי שניים מליטר סולר. סולר הוא שמנוני ולכן לא תמיד יעיל לניקוי. איך אתה רוצה לנקות את המנוע? חיצונית או פנימית? כאשר אני אומר פנימית הכוונה להסר פיח, גריז ושמן מראש מנוע, קאמשאפט וכל מיני חלקים. חיצונית ישנם חומרים אחרים שגם מצד אחד ממיסים שמן, גריז ושאר מזהמים ולא פוגעים בחלקי גומי, פלסטיק וכיוצא בזה.

לזה שרשם שהוא מנקה מנועים עם חומר ניקוי לריצפה. קודם כל מדובר בחומצה שמיועדת להסרת שומנים וליכלוך קשה מריצפות שח מוסכים ונקראת גם בשמה SA 800. יש גם SA 1000 שהוא יותר חזק. שימוש בכזה חומר לניקוי מנועים עלול לפגוע בצבע ובציפוי של המנוע וכמובן לאכילה של פלסטיק וגומי. "המוסכניק" החכם שלי התיז כזה חומר על המנוע בכדי לשטוף אותו משמן שנזל וטינף אותו כאשר הייתה לי נזילה ממכסה השסתומים. חלקי האלומיניום איבדו את הצבע האפור שלהם וקיבלו חלודה. צריך מאוד להיזהר בשימוש בכאלה חומרים כי כל משטח עלול להגיב בצורה שונה לחומרים שונים.

לגבי סנץ מוריס, גם כך, מסיר שומנים שעלול לפגוע בגומי, פלסטיק ואטמים.

אני משתמש בחומרים של חברת ווירט. יש להם חומרים יעודיים למטרות כאלה שאינם פוגעים בגומי, מתכת, פלסטיק או אטמים. תלוי איזה חלק רוצים לנקות.

הימים שמנקים חלקים בנפט עברו ואינם.

אני שנים כבר שוטף מנוע עם החומר של הרצפה וגם חלקי מנועים ולא קרה לי כלום !!! אני אבדוק איך קוראים לחומר ואפרסם לכם אותו , והמוסכניק שלי שמשתמש בו גם לשטיפת מנועים הוא אחד האספנים הכי גדולים ומוערכים בארץ ורבים פה מכירים אותו ( אני לא אנקוב בשמו ללא אישורו ) והוא יכול ללמד את כולנו ....

חג שמח !

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם
בוקר טוב וחג שמח לכולם,

אני צריך לנקות מנוע ועוד חלקים (של אופנוע) אני יודע שהיה נהוג לנקות עם נפט אבל בימינו כל כך קשה להשיג נפט ואין שום תחנה ברדיוס קרוב אלי שמוכרת נפט.

האם אפשר במקום נפט להשתמש בסולר או בדלק?

תודה

ערן

במגזר הערבי ובכפרי הדרוזים יש עדיין שימוש בנפט.

אני קניתי לאחרונה נפט למטרת ניקוי חלקים בבאקה אל גרביה במחיר של 10 שקלים לליטר.

אריק

פורסם

חג שמח,

מניסיון רב שנים, אני יכול להמליץ על נוזל ניקוי יעודי,

שנקרא BMF, של חברת ווירט (WURTH).

משווק במיכלים של חמש ועשרים ליטר.

זהו נוזל ירוק הנמהל במים, מאוד יעיל אינו פוגע בגומי ובצבע.

והכי חשוב ידידותי לסביבה ואינו מזהם.

שי

איש חכם אמר: "סעו לאט ותגיעו מהר!"

• תוכן חדש...