Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי בסולר - יעיל כמו נפט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב וחג שמח לכולם,

אני צריך לנקות מנוע ועוד חלקים (של אופנוע) אני יודע שהיה נהוג לנקות עם נפט אבל בימינו כל כך קשה להשיג נפט ואין שום תחנה ברדיוס קרוב אלי שמוכרת נפט.

האם אפשר במקום נפט להשתמש בסולר או בדלק?

תודה

ערן

פורסם

בוקר טוב וחג שמח ! סולר אינו מנקה כמו נפט . בנוסף ,לאחר שימוש בנפט או בסולר רצוי לשטוף עם מים חמים על מנת להסיר את השומנים שנישארים מהסולר/נפט . לכן אני ממליץ על שימוש בספרי קרבורטור - מיכל אחד אמור להספיק ותוצאה מעולה .

בהצלחה! יורם

פורסם

תודה

ספריי קרבורטור יודע אולי לנקות קרבוטורים אבל הוא ממש לא מנקה חלקים טוב, הוא פשוט מתאדה מהר מדי

פורסם
בוקר טוב וחג שמח לכולם,

אני צריך לנקות מנוע ועוד חלקים (של אופנוע) אני יודע שהיה נהוג לנקות עם נפט אבל בימינו כל כך קשה להשיג נפט ואין שום תחנה ברדיוס קרוב אלי שמוכרת נפט.

האם אפשר במקום נפט להשתמש בסולר או בדלק?

תודה

ערן

לא סולר. הוא משאיר שכבה שומנית.

גם לא דלק. הוא מתנדף מהר ולא טוב לשימוש רצוף. מעבר לכך, הוא מפיץ אדים ולא בטיחותי.

קנה טרפנטין. הפתרון הכי טוב שמצאתי. לא שונה מאד מנפט. מנקה טוב ולא משאיר שומנים. אם יש לך גישה לדס"ל זה גם טוב.

פורסם

הי

אני מנקה עם חומר שטיפה (אני חושב שזה סוג של דטרגנט) של ריצפת מוסך של חבר שגם משתמש בו לניקוי מנועים של לקוחות ,הוא בגדול מתיז את החומר עם פיסטולט ועם מברשת צבע מנקה ומגיע לכל המקומות , ממתין 10 דקות ושוטף עם לחץ מים , ומייבש עם לחץ אויר .....

אם אתה עושה את זה על מנוע מורכב חשוב לעטוף עם ניילון את הקרבורטור ומערכת ההצתה .

תבדוק במוסכים יש להם בטוח ויוכלו לתת לך איזה ליטר , מנקה מעולה !!!

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם
הי

אני מנקה עם חומר שטיפה (אני חושב שזה סוג של דטרגנט) של ריצפת מוסך של חבר שגם משתמש בו לניקוי מנועים של לקוחות ,הוא בגדול מתיז את החומר עם פיסטולט ועם מברשת צבע מנקה ומגיע לכל המקומות , ממתין 10 דקות ושוטף עם לחץ מים , ומייבש עם לחץ אויר .....

אם אתה עושה את זה על מנוע מורכב חשוב לעטוף עם ניילון את הקרבורטור ומערכת ההצתה .

תבדוק במוסכים יש להם בטוח ויוכלו לתת לך איזה ליטר , מנקה מעולה !!!

על אותו המשקל: החומר שמשתמשים במוסכים מקביל לחומר שניתן להשיג בכל סופר-מקרט -> "מסיר שומנים - סנט מוריץ".

כבר כמה שנים שאני כבר לא מחפש את החומר במוסכים אלא קונה ישירות את הסנט-מוריץ - ובא לציון גואל (הוא מסיר שומנים באמת מעולה ומנקה מנועים מעולה).

לאחר טיפול או תיקון, כאשר יש שאריות שמן בסביבה, אני מרסס את החומר ולאחר דקות בודדות עובר עם צינור מים - והכל כמו חדש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
על אותו המשקל: החומר שמשתמשים במוסכים מקביל לחומר שניתן להשיג בכל סופר-מקרט -> "מסיר שומנים - סנט מוריץ".

כבר כמה שנים שאני כבר לא מחפש את החומר במוסכים אלא קונה ישירות את הסנט-מוריץ - ובא לציון גואל (הוא מסיר שומנים באמת מעולה ומנקה מנועים מעולה).

לאחר טיפול או תיקון, כאשר יש שאריות שמן בסביבה, אני מרסס את החומר ולאחר דקות בודדות עובר עם צינור מים - והכל כמו חדש.

איציק

לא מכיר ,אתה מתכוון לסבון כלים של סנט מוריץ ? אם כן פלמוליב ירוק לכלים בבקבוק הגדול הלבן הרבה יותר טוב מנסיון של אחד שעובד עם הידיים יום יום וצריך לנקות אותן מפסטה של הברקת מתכות .

בכל מקרה החומר של המוסכים מוריד גם שמן ישן שעמד הרבה זמן על מנוע חם !!!

פורסם
לא מכיר ,אתה מתכוון לסבון כלים של סנט מוריץ ? אם כן פלמוליב ירוק לכלים בבקבוק הגדול הלבן הרבה יותר טוב מנסיון של אחד שעובד עם הידיים יום יום וצריך לנקות אותן מפסטה של הברקת מתכות .

בכל מקרה החומר של המוסכים מוריד גם שמן ישן שעמד הרבה זמן על מנוע חם !!!

לא, לא סבון כלים.

אני מתכוון למסיר שומנים של סנט-מוריץ, הוא במקור עבור ניקיונות בבית של תבניות בישול\אפיה, משטחים מלוכלכים בשמן ושמן שרוף.

על מנוע חם הסנט-מוריץ עושה גם כן נפלאות, אבל עובד מצויין גם על קר.

http://www.st-moritz.co.il/?pageId=4245

BinaryWrite.axd?fileId=870447&fileExtension=.jpg&maxDimension=600

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הסנט מוריץ מסיר שומנים מעולה, רק כדאי לעבוד איתו במקום מאוורר ולהשתדל לא לגעת בו בידיים.

ספריי קרבורטורים הוא סוג של מסיק שומנים ופיח עדין בהרבה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא, לא סבון כלים.

אני מתכוון למסיר שומנים של סנט-מוריץ, הוא במקור עבור ניקיונות בבית של תבניות בישול\אפיה, משטחים מלוכלכים בשמן ושמן שרוף.

על מנוע חם הסנט-מוריץ עושה גם כן נפלאות, אבל עובד מצויין גם על קר.

http://www.st-moritz.co.il/?pageId=4245

BinaryWrite.axd?fileId=870447&fileExtension=.jpg&maxDimension=600

איציק

או קי תודה ... שווה בדיקה (:

דרך אגב לגבי מנוע חם , שחס וחלילה לא יהיו אי הבנות או הטעיה מצידי ,הכוונה היא לשמן שרוף שנמצא הרבה זמן על מנוע שעבד ורוצים להוריד אותו .......בשום פנים ואופן לא לנקות מנוע שהוא חם , אפשר לפוצץ את הבלוק או הראש מנוע !!! לנקות רק כשהמנוע קר !!!

פורסם

דגריזר זה לא שם של חומר (איפה היית בשיעור אינגליזית ?)

אלא פשוט מסיר שומנים בלועזית, והסנט מוריץ אולי מנקה טוב אבל לא בריא בכלל, בפעמים הבודדות שהשתמשתי בו הרגשתי רע

וקשיי נשימה מהאדים של החומר הארור, אז אני מעדיף להתרחק מהדראק הזה.

פורסם

ערן שלום,

קודם כל, אם תמצא נפט אז תגלה שהוא יקר עד פי שניים מליטר סולר. סולר הוא שמנוני ולכן לא תמיד יעיל לניקוי. איך אתה רוצה לנקות את המנוע? חיצונית או פנימית? כאשר אני אומר פנימית הכוונה להסר פיח, גריז ושמן מראש מנוע, קאמשאפט וכל מיני חלקים. חיצונית ישנם חומרים אחרים שגם מצד אחד ממיסים שמן, גריז ושאר מזהמים ולא פוגעים בחלקי גומי, פלסטיק וכיוצא בזה.

לזה שרשם שהוא מנקה מנועים עם חומר ניקוי לריצפה. קודם כל מדובר בחומצה שמיועדת להסרת שומנים וליכלוך קשה מריצפות שח מוסכים ונקראת גם בשמה SA 800. יש גם SA 1000 שהוא יותר חזק. שימוש בכזה חומר לניקוי מנועים עלול לפגוע בצבע ובציפוי של המנוע וכמובן לאכילה של פלסטיק וגומי. "המוסכניק" החכם שלי התיז כזה חומר על המנוע בכדי לשטוף אותו משמן שנזל וטינף אותו כאשר הייתה לי נזילה ממכסה השסתומים. חלקי האלומיניום איבדו את הצבע האפור שלהם וקיבלו חלודה. צריך מאוד להיזהר בשימוש בכאלה חומרים כי כל משטח עלול להגיב בצורה שונה לחומרים שונים.

לגבי סנץ מוריס, גם כך, מסיר שומנים שעלול לפגוע בגומי, פלסטיק ואטמים.

אני משתמש בחומרים של חברת ווירט. יש להם חומרים יעודיים למטרות כאלה שאינם פוגעים בגומי, מתכת, פלסטיק או אטמים. תלוי איזה חלק רוצים לנקות.

הימים שמנקים חלקים בנפט עברו ואינם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...