Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן 5W-30

יובל501
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מבקש המלצה לשמן 5W-30 סנטטי מלא.

היום אצל פרו חזד היה רק ACDELCO במיכל אפור עם תווית צהובה שאני לא מכיר

נגמר המגוון?

היכן יש ומה מומלץ?

תודה,

פורסם

שלום אתה יכול להגשת לאוטוסטור ברחוב בצלאל 6 בחולון או להזמין באתר האינטרנט שלהם את השמן המעולה של קסטרול בצמיגות זאת, והוא מכונה קסטרול אדג'. לחילופין הנך יכול להשתמש גם בשמנים של וולווליין.

http://www.autostore.co.il/151426/5W30-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

הנה הקישור למוצרים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

שלום רב !

למרות מחירו הגבוה של הרויאל פרפל, http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Royal-Purple-5W30-4-72L מומלץ שתקפיד להשתמש בצמיגות 5/30 בלבד, ןזאת מבלי לפסול את הקסטרול אדג המומלץ על ידי איגנט עמוס.

מומלץ שתקרא תחילה את השרשור הבא, בוא תגלה שיש משמעות לשימוש בצמיגות 5/30, ולהחלפת מצתי אירידיום מתוצרת NGK, ולהקפדה על החלפת מסנן אוויר מקורי, והשפעתו על תצרוכת הדלק, ואיכות הנסיעה, קרא כאן עד הסוף:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=460969

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מהנסיון שלי עם הסוויפט (אני ההוא מהשרשור שצביקה העלה), אני ממליץ בחום על הRP.

יקר יותר ב100 ש"ח מהמתחרים שהוצעו כאן אבל מבחינתי הוא היחיד שנכנס לרכב. (ואני בטוח ששני האחרים גם ברמה גבוהה, אבל אני לא מחליף סוס מנצח).

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

ולמה שהוא לא יהיה טוב לפריוס?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על התגובות,

היה אצלי במנוע RP לפני שהעלו את המחירים , כעת אני מתלבט בין לחזור אליו או לCASTROL EDGE

שניהם כמובן בצמיגות5W-30.

אגב , מישהו הזכיר שמן SHELL?

לגבי פלאגים : הרכב 4 ושלשה חדשים ועבר 45K ק"מ , יש טעם להחליף?

ועוד שאלה , מישהו מכיר מוסך באיזור נתניה שישמח להחליף לי שמן (אני מביא את השמן והפילטר ).

תודה,

פורסם

עוד שרשור על שמנים? :?

אם היה לי את התקציב הייתי ממשיך עם RP.

קראתי בכמה מקומות שהRP הוא סינטטי מלא גם בחבילת התוספים וגם בשמן הבסיס מקבוצה 4 (ולכן מחירו הגבוה). הקסטרול הוא עם חבילת תוספים סינטטית אבל שמן הבסיס הוא מקבוצה 3.

למיטב ידיעתי השמנים של shell ההולנדית "סינטטיים" מקבוצה 3.

אני מכיר מוסך בחדרה שאין לו בעיה עם זה שאתה "מביא את הסנדביץ' למסעדה" ויכול להחליף לך את השמן אם זה לא רחוק לך.

פורסם

כל הזמן אתם במרדף אחרי השמן הכי סינטטי שיש או אם אפשר לקרוא לזה השמן הכי טוב, אבל אתה צריך לשאול את עצמך אם בכלל יש הבדל בין שימוש בשמן שכזה לבין שמן סינטטי "רגיל" ששווה את ההפרש הגדול במחיר.

נתקלתי בלא מעט מכוניות בנזין שעברו מעל 400K, וטופלו כל חייהן בשמן ישראלי, ולאורך כל התקופה לא היו שום בעיות מנוע, ו\או צריכה חריגה או גבוהה של שמן, ללא שום בוצה במנוע.

אז אני מנסה להבין מה בדיוק אתם מצפים לקבל משימוש בשמן שעולה 60 ש"ח לפחות מליטר?

פורסם

יפה שאלת.

למיטב ידיעתי רק צה"ל,אגד ותעבורה שולחים לאנאליזה במעבדות חברות השמנים שמנים משומשים ומנהלים רישומים לגבי תכולת פיח,ברזל ,מים וכו כדי לדעת מצב מנוע ויעילות שמן.

פורסם

אז אני מנסה להבין מה בדיוק אתם מצפים לקבל משימוש בשמן שעולה 60 ש"ח לפחות מליטר?

שקט נפשי!

ובשבילי השקט הזה שווה את התוספת במחיר.

חוץ מזה שממש עכשיו נוכחתי לדעת ששמן איכותי עושה הבדל משמעותי באופן פעולת המנוע.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תוכן חדש...