Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב, אז כמו ברוב המקרים זה אכן פשוט כמו שזה נראה.

כולה אינסרט פשוט (ובנראה לא ארוך במיוחד...) מוברג לתוך ראש הרגל התחתונה, חור ניצב לחור ברגל העליונה עם בורג שתופס את האינסרט.

עכשיו אני מתחיל להיות מודאג מזה ששני הנינג'ות מועמסים על הקונסטרוקציה הרעועה הזו כל יום.:lol:

פירקתי עמוד אחד להמחשה. להלן התמונות.

אגב- מידת הרגל העליונה במיטה המקורית 45 ס"מ מתחתית קרש התמיכה של המזרן.

אם אתה צריך עוד נתונים- אל תתבייש.

2013-03-18 19.25.29.jpg

2013-03-18 19.25.41.jpg

2013-03-18 19.25.51.jpg

2013-03-18 19.38.59.jpg

2013-03-18 19.39.09.jpg

2013-03-18 19.40.15.jpg

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
טוב, אז כמו ברוב המקרים זה אכן פשוט כמו שזה נראה.

לא, זה לא.

אמנם את עניין האינסרט אפשר לפתור די בקלות, אבל הרגליים בשני הדגמים שונות וגם צריך קצת עבודה יצירתית עם הסולם (החלק התחתון בדגם שלו ישר ומגיע עד הרצפה, אצלך הוא מסתיים בחיזוק לקורה האופקית של המיטה התחתונה.

זה לא שאי אפשר לבצע את זה, אבל צריך פרזול מתאים, כלים מתאימים ומדידה מדוייקת, אחרת זה ייראה ממש רע ואולי גם רעוע.

עוד דבר - אני לא לגמרי בטוח לגבי עניין הבטיחות של סולם מהצד עם מיטה אחת מעל השניה. במיטה בצורת ר' אין שום חשש להתהפכות כי הזרוע השנייה (המיטה התחתונה) בולמת כל תנועה הצידה של העליונה. במיטה אחת מעל השניה - אם מי שעולה למעלה שוקל מספיק ומאבד שיווי משקל בעוד המיטה התחתונה ריקה - לא נראה לי שצריך יותר מדי מאמץ בשביל להפוך מיטה של 30 ק"ג עם זרוע של קרוב לשני מטר. המומנט כאן הוא לא גדול במיוחד...

פורסם

שמר, המיטות בתצורת ריש לא מחוברות אחת לשניה.

לגבי הבטיחות, נראה שדווקא קל יותר להפוך את המיטה הצידה במקרה של איבוד שיווי משקל,

לעומת הרמה של כל אורך המיטה. דבר נוסף, אל תשכח שהאינסרטים מחוזקים בשני הצדדים,

וכמו כן הסולם נותן עוד חיזוק.

אני אישת חשבתי לתת עוד חיזוק, ללא קשר לאיזו מיטה זו תהיה, עם גמבו לקיר, או לחלופין

עם חיבור כלשהו שמתלבש על המיטה ואל הקיר, כך שאפשר לשלוף אותו אם רוצים להזיז את המיטה לנקיון

וכדומה.

לגבי הסולם, אני אמצא פתרון. אהיה חכם יותר אחרי מדידות שאבצע. לא נראה לי פרוייקט מסובך.

לגבי חיתוך הקורות והקידוח בהן, אני אקח לנגר או מישהו עם ציוד מתאים שיעשה את זה אחיד ומדוייק.

לא מאמין שזה יעלה הרבה, ואין ספק שייראה אחיד ויפה יותר.

תודה על העיצות וההארות.

פורסם

שמר, התכוונתי שהייצור של המיטה המקורית (כמו שלי) הוא פשוט מאד, שלא לומר פשטני בצורה מפחידה.

(מיוצר אגב באיזו מדינה מזרח אירופאית, לטענת המוכרת, ולא במפעל בצפון הארץ כמו שאמרו פה)

האמת- היא מאד יציבה. אבל מפחיד אותי לחשוב שכל מה שמחזיק את בני הגדול (תרתי משמע-55 קילו, של סגן אלוף ישראל בלחימה משולבת עד גיל 12, טפו טפו, בלי עין רעה :lol: ) בגובה של מטר וחצי מהרצפה הקרה והקשיחה, זה 4 אינסרטים שתקועים לעומק של ס"מ בקושי לתוך עץ שמוצאו די מפוקפק.

אושרי- אמדוד לך הערב מה שביקשת.

פורסם

הבעייה אינה החיבור בין המיטות (זה כח שמופעל אנכית על הקורה, אין לקורה של 5X5 מעץ מלא בעיה לעמוד גם במאה ק"ג), אלא יציבות של המבנה כולו.

חיבור לקיר (באמצעות זויות ברזל מגלוונות או מצופות אבץ, להשיג בכל חנות טמבור רצינית ובוודאי אצל מחסני העץ) הוא לא רע, אבל לא תמיד מתאים לחדר ילדים (בעיקר בקטע של נקיון וכו').

מיטה תקנית (ת"י 4007 חלק 1, שהוא למעשה תקן אירופאי בשינויים קלים) תעמוד ללא קושי בזכות עצמה. עצמל'ה טוענים שהמיטות שלהם עומדות בתקן (ללא קשר למקום הייצור).

ניסיתי למצוא עותק של התקן, אבל מצאתי רק באתר מכון התקנים והוא עולה מעל 100 ש"ח לעותק (לא שברור לי למה מוסד כמו מכון התקנים לא יכול להפיץ תקנים הנוגעים לבטיחות בחינם. הרי מדובר במלכ"ר. ראה כתבה כאן למשל).

אושרי, לא ממש הבנתי את מה שכתבת לגבי תצורת ה-ר'.

האם מדובר בשתי מיטות נפרדות לחלוטין, אחת על ארבע רגליים גבוהות, או שהגבוהה נסמכת על רגל של הנמוכה + מתחברת למעקה האחורי של הנמוכה? אם היא חלק מהמבנה של הנמוכה - זו הבעיה שלך בסיבוב המיטה ב-90 מעלות.

למיטות של FLEXA מוכרים קיטים מוכנים, ראה כאן: http://flexa.dk/English_(Rest_of_the_world)/Products/JUNIOR_bed_combinations/JUNIOR_bed_parts.aspx

במקומך הייתי מתקשר בכ"ז למפעל עצמו: , אזור תעשיה הר טוב, ת.ד. 11053, בית שמש

טלפון: 02-9990205. אם יש להם קיט כזה - אני לא הייתי מבזבז זמן על קומבינות - אפילו בחשיבה כלכלית פרופר.

פורסם

תודה שמר, אני אנסה באמת להתקשר למפעל. אם מוכרים את הקורות מוכנות, אני מעדיף לרכוש

מהם. לטענת שירות הלקוחות הכל מגיע לפי הזמנה מחו"ל, ואין אפשרות לרכוש חלקים.

ומה עושה מי שנגיד נשברה לו רגל של המיטה? לשירות הלקוחות פתרונים :-)

לגבי תצורת הריש, אכן מדובר בשתי מיטות נפרדות לחלוטין, שאתה יכול לשים באיזו תצורה שתרצה.

לכל אחת מהן ארבע רגליים שאינן נתמכות ע"י המיטה השניה, אלא כל מיטה עומדת לבדה.

פורסם

אם אלה שתי מיטות נפרדות, קצר את התחתונה (קורות אורך ומעקה) בכמה ס"מ (בהנחה שהבת הקטנה שלך לא מעל 1.70 :lol: ) ודחוף אותה מתחת לעליונה...

רעיון נוסף - קח רק את הקורות האורכיות (עם כל הקונסטרוקציה של המיטה והמעקה), קדח חורים בגובה המתאים בקורות של המיטה העליונה, ובנה את התחתונה מתחת לעליונה. תוכל למכור למפעל את הרגליים (קורות הרוחב) המיותרות כדי שיהיו להם חלקי חילוף ללקוחות אחרים :wink: .

פורסם

לגבי הרעיון הראשון, בעייתי מכמה סיבות:

1- המיטה הגבוהה לא מספיק גבוהה, והרווח בין שתי המיטות לא מאפשר כניסה,יציאה או ישיבה על

התחתונה. אתה יכול לראות את המרווח בתמונה, הוא דיי קטן. בתצורת ריש זו לא בעיה, אבל אם כל המיטה

מתחת, זה כבר שונה.

2- יש גם ארגז מצעים מתחת למיטה הנמוכה, מה שאומר שצריך לקצר גם אותו.

לגבי הרעיון הנוסף, לא הבנתי בדיוק מה הכוונה?אתה מתכוון שהמיטה התחתונה תשב על אותה קורה,

רק למטה יותר, קרוב לרצפה? אז שוב, יש את ארגז המצעים, וגם אם נוותר עליו לחלוטין, ונשים את המיטה

התחתונה ממש כמעט על הרצפה, אני לא בטוח שזה גובה מספיק, אבל אני אמדוד ואבדוק את העניין.

מבחינת עומס על הקורות הניצבות, זה נראה לך בסדר? כי זה להחזיק משקל כפול מזה המקורי.

פורסם

אם המיטה העליונה נמוכה יותר, שכח מזה (או שתייצר ארבע קורות חדשות ארוכות לפי צרכיך, אפשר גם קורות עבות יותר אם אתה חושש, ואז תחבר את שתי המיטות לאותן קורות, מה שייתן לך אפילו יותר חלפים למכור ליצרן :lol: :lol: . תצטרך לדאוג רק לסידור לסולם - אולי לקבע אותו למיטה התחתונה בגובה מתאים).

בקיצור - תקנה דירה עם עוד חדר, יהיה לך כבר יותר קל.

פורסם

לקצר את המיטה אומר גם לקצר את המזרן. והסדינים... לא בכדי יש למיטות מידות סטנדרט.

דווקא הרעיון השני שלך נשמע מצויין.

הכוחות הפועלים על המיטה העליונה אינם אנכיים טהורים. הילד (מכונה להלן נינג'ה שירש תכונות גודל מוגזמות משהו מאבא שלו) גם זז בלילה, מתהפך, מטפס ויורד מהמיטה. יש כאן כוחות אופקיים ואם תרצה להכנס לסטטיקה "טהורה"- יש מומנטים שפועלים על הסמכים בהצלבה כשהבבון הצעיר לא נמצא בדיוק במרכז המיטה, במרחק שווה בין הסמכים:lol: .

בקיצור-עניין של זמן שהאינסרטים הללו יתחילו לאבד אחיזה בעץ. אני בהחלט אשקול לבצע חיזוקים מכניים...

לגבי מכון התקנים - הכתבה שצירפת לא חושפת אפילו את קצה הקרחון בביזיון הזה שנקרא "תקנים מחייבים".

כאדריכל, אני מחוייב עפ"י חוק (ובפרויקטים יזמיים גם מתחייב חוזית על אחריותי לעמידה בתקנים) לעבוד עפ"י כל התקנים המחייבים הרלוונטיים לפרויקט. אתה יודע כמה כאלו יש? מאות. באמת, בלי הגזמה. אתה יודע כל כמה זמן הם מתעדכנים? גם אני לא. אבל זה כל הזמן. אתה לא תצליח אפילו להדביק את פער הקריאה.

אבל לא על זה אני מלין. זה חלק מהעבודה שלנו, בזמנים מטורפים בהם יש יחס של שני עוכרי דין על כל אזרח,ואין פרויקט יזמי שלא יסתיים בתביעות של דיירים נגד היזם (בעידודן של חברות ביקורת המבנים, שפונות מיוזמתן ללקוחות ומציעות להם הצעה שאי אפשר לסרב לה-"אנחנו נבדוק לך חינם את הנכס. נכין רשימת ליקויים, ונלך לתבוע. כשתזכה שכרנו הוא X אחוזים"), אדריכל חייב להתמצא בחוקים ובתקנות יותר טוב מעוה"ד.

ההבדל הוא, שחוקים ותקנות מפורסמים ונגישים לכל אזרח. לא קראת ומשום כך לא ידעת את החוק?- זבש"ך.

התקנים לעומת זאת, למרות שהם מחייבים בדיוק כמו חוק, לא נגישים בחינם. וזה מנוגד לכל כך הרבה עקרונות דמוקרטיים, שזה פשוט לא הגיוני.

וכבר דיברו בכתבה המצויינת שצירפת , מה האינטרסים העומדים מאחורי ניסוח התקנים.

פורסם

:-)

אהבתי את מכירת החלפים לשירות הלקוחות. אולי אני אשים אצלם פלאיירים עם פרסומת לחלקי חילוף.

בקיצור, או שאקנה מהם את הקורות והחיבורים, במידה ובמפעל/מחסן יסיכמו לעשות את זה,

או לחלופין, אקח לנגר את הרגליים, שיקצר לפי המידות שיתן לי natco, ויקדח חורים עבור האינסרטים

והחיזוקים שלהם.

אני מעריך שזה לא יעלה מעבר לכמה מאות בודדות. אומנם המפעל דורש חלקי חילוף, אבל זה לא בעיה שלי ;-)

• תוכן חדש...