Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דברים לא פשוטים אומר היום המדען הראשי של משרד התחבורה על - "תרבות הליסינג".

"שימוש ברכב חברה מגביר את השימוש וכי אופן הנהיגה ברכב חברה נוטה להיות יותר אגרסיבי ופחות זהיר"

מה אתם חושבים? :idea:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4356477,00.html

קרדיט - ynet.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

no shit sherlock. מעניין אם הוא חשב על זה לבד

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

חבר'ה, גם לי יש גילוי מרעיש! חיים ארלוזורוב לא נורה - הוא נדרס ע"י נהג ליסינג!

נמאס כבר מזה שלוקחים מגזר שלם, שכל חטאו הוא שהוא קיבל רכב מהמעסיק, וזורקים עליו את כל חוליי התחבורה הישראלית. גועל נפש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד יש מספר לא מועט של חלאות ליסינג שמטנפים את דרכי ישראל וגורמים לי לך ועוד לעשרות נהגים אחרים לאור ההתנהגות הבריונית חסרת הרסן שלהם על הכביש.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
אלעד יש מספר לא מועט של חלאות ליסינג שמטנפים את דרכי ישראל וגורמים לי לך ועוד לעשרות נהגים אחרים לאור ההתנהגות הבריונית חסרת הרסן שלהם על הכביש.

באמת מעניין אותי לאיזה ליסינג אתה מתכוון ?

ליסינג תפעולי או ליסינג מימוני ?

ליסינג פרטי או ליסינג של חברה ?

האם ליסינג שמוגבל ל 25000 ק"מ בשנה מתנהג יותר יפה על הכביש מאשר ליסינג שמוגבל ל 35000 ק"מ?

או שאולי אתה טוען שכל מי שלוקח ליסינג הוא בגדר חלאה ובריון על הכביש, למרות שהוא משלם השתתפות עצמית על כל תאונה שהוא עושה, ולמרות שהוא מוגבל מאד במספר הקילומטרים שהוא נוסע, ולמרות שכל דוח שמגיע עובר מייד אליו ולמרות שאולי הוא סתם אדם פרטי עצמאי בעל עסק שלקח ליסינג ?

אז לאיזה ליסינג אתה מתכוון ?

פורסם

עוד לא ראיתי בפורום הזה פנינים של מישהו שנותן סיבה להאמין שהוא מגיע לקרסולי אמיר זיו אב. אפילו זה שלא כותב בשגיאות כתיב.

פורסם

עם נושא אחד בכתבה אני מסכים מאוד. אנשים עם רכב ליסינג (לא כולם כמובן) נוטים להיות אגרסיביים יותר בנהיגה.

זה לא הרכב שלהם, לא ממש מטריד אותם.

סיבוב קל ברכב באזור עתידים או באזור הרצליה פיתוח גורם לך להרגיש שאתה חי בג'ונגל. אנשים נוהגים באגרסיביות, חותכים, לא מכבדים חוקים בסיסיים ולא את האנשים שלידם, רק בגלל שהרכב לא שלהם. מקסימום יתנו את המפתחות לקצין הרכב ויגידו "פגעו בי".

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

כשאני נוסע ברכב שכור אני נוטה להיות אגרסיבי יותר על הכביש. הסיבה היא שהמונח "בלאי" לא רלוונטי ברכב שכזה, ולפעמים אני מאיץ רק כדי להאט במטר הבא סתם בשביל השעשוע.

.Your average Notepad

פורסם

כמי שבעבר נסע הרבה בגיפ בשטח, אני יכול להעיד שכלי הרכב הרגילים, המתיימרים לנסוע בשטח, הם תמיד מליסינג

פורסם

הוא ממש אידיוט.

העניין הוא הסכמי הליסינג עם דלק/ק"מ ללא הגבלה (או עם הגבלה גבוהה מהשימוש המינימלי שהעובד רוצה להשתמש).

1. מי שנוסע מעט --> לא משתלם לקחת ליסינג.

לכן יש ייצוג-יתר מאסיבי לקבוצת הנוסעים הרבה בקרב בעלי הליסינג.

2. בנוסף - אם יש לך 2 מכוניות בבית, אחת ליסינג ואחת פרטית, על מי תעמיס נסיעה נתונה כששני הרכבים ממתינים בחניה?

ברור שעל זו עם הדלק על חשבון הברון.

אז היא תיסע יותר מהפרטית.

האם יש לזה השפעה על הבטיחות? (בהנחה שהמכוניות זהות פיזית)? לא.

אין שום חשיבות אם המזדה האפורה (עם הדלקן) תיסע 30K והמזדה הכחולה תיסע 10K או אם שתיהן יסעו 20K.

אז הוא גילה שרכב שנוסע יותר ק"מ עושה יותר תאונות בשנה.

NO SHIT.

מחקר רציני היה צריך לנטרל את נתון הנסועה.

לקחת 1000 נהגי ליסינג בעלי רכב פרטי בן 0-3 בנוסף לרכב הליסינג.

לספור כמה תאונות (בעייתי - מה אתה מגדיר תאונה?) כל רכב עשה. גם הדלקנומטים וגם הפרטיים.

לנרמל את הנתונים לתאונות פר מליון ק"מ נסועה.

ואז נראה.

וגם אז ההשוואה מאוד בעייתית.

ברוב המקרים הבעל נוהג ברכב הליסינג והאישה ברכב הפרטי (כי הבעל עובד רחוק יותר. סטטיסטית.)

אז גם את הנטיה המגדרית של הגברים להיות מעורבים יותר בתאונות קשות צריך לנטרל מהנתונים.

בקיצור, התמונה הרבה יותר מורכבת ממה שנראה.

----------------

לגבי הטענה שדלק בלי הגבלה מעודד עודף נסועה (בנוסף להסטת הנסועה מהרכב הפרטי לליסינג):

ברור שיש אפקט כזה.

כשיש דלק חינם אז יותר כדאי לנסוע לאילת מאשר לטוס.

יותר בקלות נוסעים לטיול בצפון כי לא מעניין שנשרפו 300 שקל של המעביד על דלק.

הדרך לטפל בזה, אם בכלל רוצים לטפל בזה (הקטנת הנסועה), היא דרך המיסוי.

אם המיסוי על רכב צמוד לא יהיה קבוע אלא עם רכיב משתנה לפי כמות ק"מ/ליטרים זה ישפר את המצב.

למשל עבור רכב שעולה 120K.

המצב הנוכחי הוא שווי מס של 3000 שקל.

אם שווי המס היה 1500 שקל + 1 ש"ח לק"מ אז המשמעות היא שכל ק"מ עולה לנהג בנטו ~חצי שקל (1 ש"ח כפול המס השולי שלו).

לק"מ ממוצע (18K בשנה) המיסוי יהיה זהה להיום.

אבל מי שנוסע הרבה - ישלם יותר.

וכמות הנסועה הכוללת תקטן.

למה לא עושים את זה?

א. מסובך.

ב. יקטין את הנסועה הכוללת - פחות הכנסות למדינה ממיסוי על דלק

ג. זו תהיה מכה רצינית לכל ענף הליסינג. אנשים יפסיקו לקחת ליסינג אם מבנה העלויות יהיה יותר יקר מרכב פרטי גם לק"מ גבוה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

המחקר, כמו שהוצג שם, מתעלם ממשתנה אחד מאוד פשוט (שהכתב גם מזכיר אותו בעצמו): הקילומטרים העודפים לכאורה ברכב ליסינג באים לא במקום ישיבה בבית או נסיעה בתחבורה ציבורית, אלא במקום נסיעה ברכב פרטי. אני מוקף באנשים עם רכב ליסינג, ואני לא מכיר אף אחד שקם בבוקר ואומר "אוקיי, היום בא לי לנסוע לאילת, כי יש לי ליסינג", אבל כשכן נוסעים לאילת (בהנחה שלא גרים שם, כמובן), אז כמובן שב-99% מהמקרים ינדבו את רכב הליסינג, בזכות הדלק החינמי.

כן יש משהו בטענה שאנשים עם רכב ליסינג אגרסיבים יותר. גם את המשפט "מה איכפת לי? רכב חברה", שמעתי לא מעט פעמים, למרות שאני ממש לא בטוח שאין איזו השתתפות עצמית במקרה של תאונה עם רכב כזה.

חיימי, יכול להיות שאמיר זיו אב הוא גאון, ויותר חכם מאינשטיין וגם מהוקינג ביחד, וגם לא כותב בשגיאות כתיב. זה לא אומר שהמחקר שמפורסם כאן הוא מחקר מדעי טהור, שאין אינטרסים מאחוריו. יכול להיות שהמדינה רוצה לצמצם את כמות רכבי הליסינג, או לפחות לדאוג לזה שיגבילו את צריכת הדלק שלהם? יכול להיות שזה עוד אחלה תרוץ לזה שלא משקיעים כסף בתשתיות, אלא תמיד מחפשים להאשים את הנהג (מזכיר לך שלפי הנתונים הרשמיים הנהגים אשמים באחוז מאוד מזערי מהתאונות הקטלניות, בלי אפילו להכנס שוב למיתוס המהירות, שאתה כ"כ אוהב)?

קצת פתיחות מחשבתית עוד לא הרגה אף אחד. גם אם הכי קל לעשות לעצמך אלילים, לקבל כל מה שהם אומרים אוטומטית, ועל הדרך גם לזלזל באלפי משתמשים בפורום כזה או אחר, שחלק מהם רחוקים מאוד מלהיות מפגרים, גם אם הם לא מדענים ראשיים באיזה משרד ממשלתי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...