Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה לעשות, אחיתופל מתגלגל הרבה יותר טוב על הלשון

בהשוואה לחושי הארכי (שובר שיניים...).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נסה לבטא את אחת משלוש המלים הארוכות ביותר בתנ"ך (11 אותיות)- והאחשדרפנים

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא בטוח שגם ההם בתנ"ך הצליחו...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פירוש ל: ״ואהבת לרעך כמוך״

נהוג לחשוב שאדם אמור לאהוב את חברו כמו שהוא אוהב את עצמו והרבה מפרשים זאת שגם אדם צריך לאהוב חבר יותר ממה שהוא אוהב את עצמו

לכן יש את אלו שמצילים את חברם (בקרב למשל) ומתים

הכוונה האמיתית היא שאדם קודם לא אמור לאהוב את חברו יותר מעצמו אלא ״עד״ כמוהו - לא יותר ממנו/עצמו

ישנה הטענה שמקור המשפט בתנך הוא ״ואהבת לרע-ת-ך כמוך״

כלומר לא תעשה רע לעצמך

בשורה התחתונה היא שצריך לאהוב את רעך (חבריך) אבל לא יותר ממך

חברך הטוב לא יהיה לך יותר חשוב מעצמך

בהקצנה - אם חברך טובע בסערה בים אל תכנס להצילו אם יש סכנה ממשית לחייך

הסבר זה נאמר לי אי שם בשנת 200x עי רב רפורמי שלימד במכינה לתנך

היה מקובל מאוד אצל הרפורמים, אדם גאון עם משלח יד רחב

מעבר להיותו מורה במכללה, רב ומרצה, בו זמנית עסק בשטיפת גופות וטייס

נהרג בהתרסקות מטוסו הפרטי טרם הגענו למבחן הבגרות בתנך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
פסססט... יש מצב שגם את "לא תנאף" מפרשים בצורה שגויה?

לא תנאף הוא דיבר שנמצא במחלוקת.

דעה ראשונה אומרת שאסור לגבר לשכב עם אישה שהיא אשת איש (נשואה). אם הוא נאף עם אשת איש, חל עליה הכלל "אסורה לבעלה ולבועלה" - קרי היא חייבת להתגרש מבעלה ואסור לה להתחתן על בועלה (מי שהיא נאפה איתו).

בכדי להחיל את הכלל עליה, צריכים להגיע שני עדים לבית הדין שראו את המעשה. מכיוון שקשה מאוד עד בלתי אפשרי להשיג את העדים (הרי מי ישכב עם האשה של חבר שלו מול אנשים?) החכמים החילו על הכלל הזה את הכלל של ספק דאורייתא לחומרא - מכיוון שמדובר בכלל שהתורה קבעה, ניתן להסתפק בחשד, ולהחיל את הכלל אסורה לבעלה ולבועלה.

הדעה השניה מדברת בכלל על האישה - שהאיסור חל עליה בכלל, ועל הגבר לא מוטל האיסור.

הדעה הראשונה היא הרווחת, כי היא דעת ההלכה. הדעה השניה נבנתה עם השנים ע"י חוקרים שסברו שבגלל שלגבר בזמנו היתה פריבילגיה להתחתן עם כמה נשים שרצה, ואישה היתה יכולה להינשא רק לגבר אחד, אז הוא היה יכול לשכב עם מי שבא לו.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

איךך קראו להוא מהשיר של מאיר אריאל (חיית הברזל), מלך בבל. נבוכדנאצר?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

נו, ספר דניאל זה חומר טוב. למשל, נסו לעמוד על ההבדל הדק

בין השמות בלשצאר ובלטשצאר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

פסוק נוסף שמובן במשמעותו ההפוכה הוא "מהרסיך ומחרביך ממך יצאו" מספר ישעיהו. ההסבר המלא פה. מומלץ לקרוא את הכל.

הדברים שכתובים שם אינם מדוייקים. למשל, ההסבר על "כי האדם עץ השדה" אינו נכון - אין שום רמז להיותו של העץ "חבר" של האדם (הדבר לא יתכן כלל).

שנית, לגבי "מהרסיך ומחריביך", נראה לי שדווקא הפירוש המקובל הוא הנכון, וזאת לפי תחילת הפסוק: "מִהֲרוּ בָּנָיִךְ; מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִיבַיִךְ, מִמֵּךְ יֵצֵאוּ." - כלומר, מהרסיך ומחריביך - בניך הם. נכון שמדובר בנבואת נחמה ונאמר שהם יעזבו אותנו כבר, אבל עדיין - כדי שיעזבו בהכרח הם איתנו ומתוכנו מלכתחילה!

האמת היא שאחיטופל, יעץ לאבשלום עצות מצויינות (איך להרוס למלך דוד, אבא שלו, את החיים,אבל מבחינתו של אבשלום היו אלו עצות טובות...)

נכון מאד; גנבת לי... :wink:

פירוש ל: ״ואהבת לרעך כמוך״

נהוג לחשוב שאדם אמור לאהוב את חברו כמו שהוא אוהב את עצמו והרבה מפרשים זאת שגם אדם צריך לאהוב חבר יותר ממה שהוא אוהב את עצמו

בהחלט לא. זו פרשנות נוצרית. גם שאר הפירוש שהזכרת אינו מבוסס על הכתוב. הפירוש הנכון הוא פשוט (כמו רוב הדברים בתנ"ך!): ראשית, "ריעך" פירושו - בן לעם ישראל. כרגיל, צריך לקרוא את כל הפסוק ולא רק את חלקו, כדי להבין כראוי:

"לֹא תִקֹּם וְלֹא תִטֹּר אֶת בְּנֵי עַמֶּךָ, וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ: אֲנִי יְהוָה"

כלומר, "ריעך" - בן עם ישראל, ולכן מובן שלמרות שלהתנקם בישראלי (מה שמכונה היום בטעות "יהודי") אחר אסור, להתנקם בבן עם זר - מותר. כנ"ל הלוואה בריבית, אגב.

כמו כן, הבסיס לכל חוקי התורה - אלוהים.

ועכשיו פסוק חדש. אם התחלנו עם שירים, אז אפשר להמשיך עם זה: "אתה חייב למות עלי", של

(יש גם את "מתה עליך" של שרית חדד). הביטוי "למות עליה", או "מת עליה" - לא כולם יודעים - מופיע בתנ"ך, כבר בספר בראשית: "הנך מת על האשה אשר לקחת" (בראשית כ' ג'). בשפת ימינו פירוש הדבר – "אתה מאד רוצה את האשה שלקחת", אבל הפירוש המקורי הוא "מגיע לך למות בגלל שלקחת את האשה הזו". הסבר: אברהם ירד למצרים, וסיפר לכולם ששרה היא אחותו, כדי שלא יהיו לו ענינים (איך בדיוק זה אמור לעזור, עד עכשיו לא הבנתי, אבל מילא). ואז מה קורה - "ויאמר אברהם אל שרה אשתו אחותי היא; וישלח אבימלך מלך גרר וייקח את שרה" (בראשית כ' ב'). ואז מגיע הפסוק:

"ויבוא אלוהים אל אבימלך בחלום הלילה ויאמר לו הנך מת על האישה אשר לקחת, והיא בעולת בעל", כלומר:

"הנך מת (מגיע לך למות) על (בגלל) הענין של האישה אשר לקחת והיא בעולת בעל ולכן אסור היה לך לגעת בה"

(אבימלך גם מסביר את עצמו, שאברהם אמר שהיא אחותו, ואפילו מקבל חנינה)

דני

• תוכן חדש...