Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל יש לא מעט 500 על הכביש. מעבר לכך ההורדה ל80K היא טרייה מאוד, לא ניתן לראות עדיין את תוצאותיה בשטח.

אני מבין שביצעת מחקר מעמיק על שוק המשומשות, בוא תפרט קצת מה זה התלהבות ומאיפה הנתון של החצי מחיר עבור הפונטו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
פיאט גרנדה פונטו והיום הפונטו איבו זה אחלה רכב. הבעיה שלו, כרגיל, סמל"ת וליתר דיוק התמחור של סמל"ת.

בתמחור נכון מדינת ישראל הייתה צריכה להיות מוצפת ברכבים הללו.

הבעיה של הגרנדה פונטו היא העדר תיבה אוטומטית "נורמאלית" ומחיר לא מספיק אטרקטיבי לציי רכב.

פלח השוק של המיני\סופר מיני ידניות עמוס לעייפה, ולפלח השוק של האוטומטיות היא לא יכולה להכנס.

דווקא כאן סמל"ת אינה אשמה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אתה מדבר על הגרמניות כאילו מדובר על איזה שוס מטורף, כשזה לא. מבחינת ניהוג, אף אחת מהגרמניות אינה עדיפה. לי אישית זה חשוב.

מצד שני ברור כי לרוב הלקוחות ישווקו דווקא את העיצוב והסקס אפיל של מותג אלפא רומאו. יחד עם זאת, ברור שזה חייב ללכת יד ביד עם תמחור אטרקטיבי.

עזוב מה אני אומר. תראה כמה הם מוכרים בעולם. לאלפא יש מותג נחשק אבל תדמית בעייתית. גם באירופה. לגרמניות יש תדמית מעולה ול BMW, מרצדס ואודי (קצת פחות) יש גם מותג נחשק. בארץ גם VW הוא מותג נחשק. מבחינת תמחור, אפילו מול גולף חייה של הג'ולייטה לא קלים. מול אודי, BMW ומרצדס פשוט אין לה סיכוי. עזוב מה אתה ואני היינו מעדיפים, כשרוצים למכור הרבה צריך להסתכל על קהל היעד שלהם.

אבל עדיין. פונטו/אוו משומשות נמכרות בכמעט חצי מחיר ואין התלהבות מצידם של הקונים בהשוואה נגיד לאיביזות /פאביות/פולו ופיאסטות למיניהם.. זה אומר שהאיטלקיות הנ"ל לא עושות את זה כבר! עובדה, מכרו 500 ב 80K , שלטענת הרבה מבקרי רכב מחיר טוב, מי קנה? בקושי רואה אחת על הכביש כל שבוע ימים!!!

בתל אביב והרצליה אני רואה המון פיאט 500 עוד הרבה לפני הורדת המחיר האחרונה.

emotion of motion

פורסם
הבעיה של הגרנדה פונטו היא העדר תיבה אוטומטית "נורמאלית" ומחיר לא מספיק אטרקטיבי לציי רכב.

פלח השוק של המיני\סופר מיני ידניות עמוס לעייפה, ולפלח השוק של האוטומטיות היא לא יכולה להכנס.

דווקא כאן סמל"ת אינה אשמה.

חן, למרות שעקרונית אתה צודק, עדיין הפונטו לא מוכרת אפילו עשירית מנתח השוק שראוי לה לקבל בנתח הסופר מיני/מיני הידניות ובזה יש להאשים אך ורק את התמחור של היבואן.

כנ"ל, בדיוק אותו דבר עם הפנדה החדשה שמיום שהתחיל שיווקה לא ראיתי ולו אחת לרפואה על הכביש.

מצד שני, שבוע שעבר באמצע שביל עיזים נידח ברמת הגולן פתאום עברה מולי אחת כזו! :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שוב חוזרים לסיפור הביצה והתרנגולת.

בכדי למכור כמויות מכובדות על היבואן להציע מחיר תחרותי, אבל בשביל להציע מחיר תחרותי הוא חייב להזמין כמויות גדולות, יחסית.

ומכוניות מוזמנות צריך למכור, כידוע.

גם אם פיאט תשלוט ב 20-30% משוק הסופר מיני הידניות, עדיין מדובר בכמויות קטנות למדי, ואם שולי הרווח לא יהיו גבוהים, סמל"ת תשאר קרחת מכאן ומכאן.

פורסם
עזוב מה אני אומר. תראה כמה הם מוכרים בעולם. לאלפא יש מותג נחשק אבל תדמית בעייתית. גם באירופה. לגרמניות יש תדמית מעולה ול BMW, מרצדס ואודי (קצת פחות) יש גם מותג נחשק. בארץ גם VW הוא מותג נחשק. מבחינת תמחור, אפילו מול גולף חייה של הג'ולייטה לא קלים. מול אודי, BMW ומרצדס פשוט אין לה סיכוי. עזוב מה אתה ואני היינו מעדיפים, כשרוצים למכור הרבה צריך להסתכל על קהל היעד שלהם.

כאן אני מסכים איתך. הבעיה של הג'ולייטה היא בעיקר תדמית וחוזק מותג.

אגב, באירופה הג'ולייטה אמנם נמכרת רשמית במחירים קרובים לתחרות הגרמנית, אך מקבלת בלא מעט מקומות 4 ולפעמים אפילו 5 שנות אחריות. בנוסף, לא אחת מציעים חבילות אבזור במחירים אטרקטיביים.

פורסם
שוב חוזרים לסיפור הביצה והתרנגולת.

בכדי למכור כמויות מכובדות על היבואן להציע מחיר תחרותי, אבל בשביל להציע מחיר תחרותי הוא חייב להזמין כמויות גדולות, יחסית.

ומכוניות מוזמנות צריך למכור, כידוע.

גם אם פיאט תשלוט ב 20-30% משוק הסופר מיני הידניות, עדיין מדובר בכמויות קטנות למדי, ואם שולי הרווח לא יהיו גבוהים, סמל"ת תשאר קרחת מכאן ומכאן.

בא נתעלם מהכרישים של השוק, בא נתעלם מהפיקאנטו ומהספארק, מה הבעיה למכור באותו מחיר ובאותה כמות של הקליאו ושל ה 206 פלוס?

למה איביזה מוכרת ב 70K ופונטו צריכה לעלות עוד...עוד...אתה יודע מה, היא כ"כ לא רלוונטית לשוק שאני אפילו לא יודע בכמה הפונטו נמכרת.

סליחה, בכמה היא לא נמכרת.

חן, צא מהסרט של להגן על סמל"ת, תאמין לי אין על מה!

ראבאק, הם הביאו איזה מהדורה מיוחדת מאובזרת של האבו (לרגל איזה מונדיאל או משהוא?) וכשלא הצליחו למכור ניסו את אותו מבצע חודשיים אחרי רק ב 10K ש"ח יותר .

פורסם

אין לי מניות בסמל"ת ואני לא מגן עליהם, מה גם שאת הפיאט האחרונה שהיתה לי מכרתי לפני 17 שנה.

סיאט מקבלים מחירים טובים בגלל צ'מפיון, ולכן הם יכולים לצאת במיבצעים.

הפיג'ו 206+ והרנו קליאו 1.2 אינן נמכרות במיספרים גדולים, וגם אם הפונטו תשלוט על חצי מהשוק הנ"ל, עדיין מדובר בכמויות די נמוכות.

על מנת למכור כמויות משמעותיות, הפונטו חייבת תיבה אוטומטית או מחיר סופר אטרקטיבי לציי רכב, אחרת אין סיבה לקנות אותה.

פורסם

אני דווקא רואה מידי פעם באזור המרכז קליאו פשוטות או 206, בוודאי איביזות ופאביות, ומעולם (!) לא ראיתי, ככל שאני זוכר, פונטו חדשה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ומתי ראית פנדה חדשה?

פורסם

אזור בקעת אונו מפוצץ באלפות :)

יותר מבמוו, כמו אודי, הרבה פחות מגיפים מעפנים.

אז מה זה אומר ? כלום !

שבסך הכל יש באזור מצב סוציו-אקונומי שמאפשר לרכוש מכונית יקרה יחסית ושאוהבים אלפא.

דרך הגב בבית החולים תל השומר מצבור אלפות אדיר - צוות ? רופאים ? מאושפזים ? מהכל וכל ?

פורסם
בקיצור ולעניין, פיאטים של שנות השמונים - ואפשר גם גרנדה פונטו/אוו מודל 2013, על אף שאחיזת הכביש גבוהה והחלודה שייכת לספרי ההסטוריה.

מישהו עוד קונה את המכונית הזו בימינו?

1. ניסיתי בעוונותי להיות ציני ובמקום הכחשה זועמת ואפילו מתבקשת קבלתי הסכמה חלקית. אני אשם.

2. אף אחד לא קונה פיאט וזה נכון, אבל גם המון ישראלים הצביעו ליאיר.

פורסם

מה זה אדיר? טבלת המכירות לא משקרת והם לא במצב מדהים. זה חבל, במיוחד עם זה שהאמינות עכשיו טובה והשירות שלהם מעולה.

emotion of motion

פורסם

^

טבלת המכירות גם מראה שמצבם לא רע, יחסית למתחרות בהספקים דומים. אם כי זכור לי שלאחרונה אחוז השינוי קיבל 2 ספרות, נצבע באדום והתווסף לו "-" משמאל.

(כאשר הדגם הכי רלוונטי בארצינו הוא ה170 כ"ס).

• תוכן חדש...