Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי פה ושם שצ׳יפ זה דרך להעלות הספק מנוע. הייתי רוצה לקבל הסבר, מהו בעצם הצ׳יפ, מה הוא עושה ובכמה הוא יכול להעלות את הספקי המנוע. כמה בערך זה אמור לעלות ולמי זה מתאים?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כול רכב יוצא מהמפעל עם מפה מסויימת במחשב מנוע, המכויילת לאמינות ,חיסכון, כוח , מומנט, גדישה. צ'יפ זה מפה עם נתונים אחרים, כלומר, המפה משנה את כול הפרמטרים של היצרן, גדישה, הצתות, דלק, כתוצאה מזה אתה מקבל יותר כוח. לדוגמא : הרכב שלי מקורי מגיע עם 180 כוח סוס בגדישה של 0.9 .בזמנו אחרי צי'פ הרכב הוציא 220 כוח בגדישה של 1.4 כלומר הצי'פ מעלה גדישה , מעלה לחץ דלק מתקן הצתות שיתאימו לגדישה . כמובן שהתוצאות הכי מורגשות זה ברכבים מוגדשים, צ'יפ יכול להוסיף בין 20 - 50 כוח . ברכב אטמוספרי אלו יהיו סוסים בודדים אשר לא שווים את ההשקעה. המחירים נעים בין 2000-3000 ואף יותר. תלוי בחברה ותלוי בסטייג.

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

כלומר, ברכב קטן וזקן בעל מנוע קטן, עדיף לוותר..

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אם הוא אטמוספרי. רוב הסיכויים שכן.

אבל אל תשאל כללי - שאל ספציפית ותקבל תשובה ברורה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

השאלה הבאה שרוב האנשים שואלים את עצמם "אז למה היצרן לא משווק את הרכב עם המפה החזקה ביותר?"

אני אוהב מאוד את ההסבר ולכן אני גם אקדים תרופה ואסביר:

לתכנן ולייצר מנוע זה תהליך ארוך, מסובך ויקר ולכן יצרני הרכב שומרים על הנדסת המנועים שלהם שנים רבות ולאורך סקלה רחבה מאוד של רכבים.

במקום לייצר מנוע קטן וחסכוני לרכב מיני וגדול וחזק לרכב סלוני יוקרתי וכבד היצרן יעדיף לייצר מנוע אחד וורסטילי שמתאים למגוון רכביו.

אז מה קורה ששמים מנוע עם הספק גבוה ברכב קטן וקל?

התשובה הברורה היא שמקבלים יופי של רכב ספורט?! אז זהו שלא! כי היצרן מחוייב בבטיחות ובתקנים של מדינות שונות וכדי לעמוד באותן תקנים לרכב ספורטיבי היצרן ידרש להתקין בלמים מיוחדים, צמיגים רחבים יותר, מערכות בטיחות פנימיות חזקות יותר ומגוון רחב של חלקים שבסופו של יום יהפכו את רכב המיני הקטן שלו שנועד לקהל צעיר (ובד"כ עני) לרכב יקר מאוד ולא אטרקטיבי בשוק.

ולכן היצרן מפתח תוכנה ספציפית לרכב שמשנה את תכונות אותו המנוע ממנוע כוחני וחזק למנוע בינוני, חסכוני ואמין ובכך מסוגלת לשווק רכב זול ואטרקטיבי מבלי לפתח מנוע אחר לגמרי לליין הזה של הרכבים.

כמובן שהעניין עוד הרבה יותר מורכב ופישטתי מאוד את כל התהליך אבל העקרון ברור - לחברה אין אינטרס כלכלי למכור רכבים חזקים מאוד אבל גם לא מעוניינת לפתח מנועים שונים לכל רכב שהיא מוכרת.

אגב, לפעמים אין מנוס מלייצר כמה סוגי מנועים אצל חברות שסקלת הרכבים שהן מוכרות כל-כך גדולה ורחבה שמנוע אחד לא מספיק לכסות את כל הספקטרום - דוגמא לכך היא פולקסוואגן שמגלמת בתוכה כל-כך הרבה חברות ולכן היא נדרשת לפיתוחים מקבילים של מספר סוגי מנועים, אבל בינינו, יש להם גם ככה את הכסף לזה :)

אז איפה הצ'יפ נכנס? הוא עושה בדיוק את מה שהחברה לא רצתה שנעשה... ממקסם את הפוטינציאל הגלום במנוע לכיוון שאליו הצ'יפ מתוכנן (חיסכון בדלק או כוח - אלו בד"כ 2 המשתנים המנוגדים זה לזה). חשוב לציין ששדרוג צ'יפ לבדו יכול לייצר המון כוח אבל מכיוון שהחברה לא תכננה את הרכב לעמוד בכל הכוח העודף לפעמים יכולות להיווצר בעיות בטיחות ו/או אמינות מכאנית. בגלל זה חשוב לדעת לבחור את החברה של הצ'יפ ולבדוק טוב את התכונות שלה כמו גם את הביקורות עליה.

למרות זאת אני כבר שנתיים עם צ'יפ ומרוצה מכל רגע...

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

• תוכן חדש...