Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מידיי פעם אני מציץ בלוחות רכב שונים, גם פה בפורום וכמעט בכל מודעה אני לא יכול שלא לשאול את עצמי את אותה שאלה: "הרי ברור שהרכב לא במצב מצויין, אז למה לכתוב שהוא כן?"

אנשים מפרסמים רכבים - ולא משנה איזה רכב זה, בין אם ב15 או 150 אלף ש"ח ותמיד כותבים שהוא "במצב מצויין", "כמו חדש", "לשים דלק ולנסוע" ועוד שאר סופרלטיבים מדהימים.

למה? הרי כשאני אגיע לראות את הרכב אני אראה שאין לו טסט, שהצמיגים גמורים, הריפודים קרועים ומלאים בשערות של החתולה, המאפרה מלאה בבדלים ובכלל מעולם לא בדקו שמן. וזה עוד במקרה הטוב, במקרה הרע יש נזילות שמן נוראיות, מכות שלדה, כתמי חלודה ובכלל הרכב נוסע בלי אנטיפריז מאז מלחמת המפרץ.

יכול להיות שלאנשים (שמוכרים) לא אכפת לבזבז זמן על אנשים (שקונים) שיבואו לראות רכב שהרי ברור שהוא לא במצב שצויין במודעה? הרי אף אחד לא ייקנה רכב שייסע מביתו של הקונה רק עד מגרש הגרוטאות ואם כן, הקונה יגיע מוכן לזה, יהיה מוכן יותר לסגור עסקה ולא יתאכזב כי הוא יודע למה לצפות. הוא גם ישמח לשלם את המחיר שאותו רכב שווה.

שנה חייתי בקנדה וגם שם ביקרתי לא אחת בלוחות המודעות, תמונות של כתמי חלודה, ציון של כל התקלות ברכב, אם יש הסטוריית טיפולים או לא - כותבים. סדקים בשמשה? (מאוד נפוץ איפה שגרתי) הנה תמונה. נזילת שמן? כתוב.

איך זה שכאן כל הרכבים "יד ראשונה מרופא (כן, הוא עשה חלטורות בתור נהג מונית, אבל יש לו תעודת רוקח, זה אותו דבר)" או "נהגת יחידה (בשם משה, בת 48, 130 קילו, קבלנית בניין)"

מה שהכי מצחיק (או עצוב, בעצם) זה שכל מי שאני מדבר איתו על הנושא מודע אליו לחלוטין, רובם בכלל לא טורחים לקרוא את מה שכתוב במודעת המכירה ומי שכן, לא מייחס לכתוב כל משמעות, בודק כמה ק"מ עבר הרכב, מתי יש טסט, איזה יד, איזו בעלות וזהו.

אז למה?

*התשובה "כי רוצים למצוא פראייר שישלם מחיר מופרך על רכב גמור" לא תופסת, אני מדבר על דברים ברורים שעולים בבחינה ראשונית של הרכב כמו "מצב חיצוני מעולה" אל מול קילופי לכה, שפשופי חנייה בכל ההיקף של הרכב ונקודות חלודה שנראים כמו פרצוף של מתבגר הורמונלי. או לחילופין "מצב מכוני מ-ע-ו-ל-ה" אל מול כתם שמן שיבייש את הכנרת מתחת לרכב או מחוג חום שמסרב לרדת מתחת לתחום האדום. גם "אין תאונות" שמתבטא בלחיצות פח ושריטות על כל פאנל של הרכב במינון של לפחות שריטה אחת לפאנל גם תופס.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מתוך סיפורים שיש פה בפורום לדעתי אתה ממש צודק אבל על תשכח פה זאת ישראל מדינה שבנויה על פריירים. חרא זה המצב אבל לדעתי זה גם לא ישתנה בעתיד. נכון מדי פעם אתה נופל על "אוצר" רכב שבאמת שמור. אני לדוגמא שומר על הרכב כי אני נהנה ממנו ואני מעוניין להחזיק אותו לכמה שנים.

פורסם
נכון מדי פעם אתה נופל על "אוצר" רכב שבאמת שמור. אני לדוגמא שומר על הרכב כי אני נהנה ממנו ואני מעוניין להחזיק אותו לכמה שנים.

זאת בדיוק הנקודה. אני לא רוצה רכב שמור (לדוגמא). אני רוצה גרוטאה, אבל אני רוצה שיכתבו במודעה שזה גרוטאה, ייבקשו מחיר מתאים, יימכרו במחיר הזה וכולם יהיו מרוצים.

אני למשל מכרתי רכב שהלך לו ראש מנוע, היה חלוד פחות או יותר בכל מקום, הייתה בעיה בגיר ונזילה קטנה של שמן, הרכב הניע אבל לא נסע. כתבתי את כל זה במודעה, מכרתי אחרי שבועיים ב350$ לבן אדם הראשון שבא לראות אותו, כי זה מה שהוא חיפש (פרוייקט) והמחיר היה בהתאם. הרי שאם הייתי מפרסם שהרכב במצב חדש ואני דורש עליו 2000$ היה לי בחנייה תור של אנשים כל יום ואף אחד לא היה לוקח אותו.

דוגמא אחרת היא של מישהו שניסה למכור רכב ששווה לא יותר מ1000$, אם מעט בעיות ומעל 300,000 ק"מ על השעון. התיאור במודעה היה יותר מפתה מפרסומת של רכב חדש והוא דרש עליו קרוב ל2000$. התוצאה היא שהרכב עדיין (אחרי כמעט ארבעה חודשים) עומד אצלו בחנייה.

פורסם

ניסיתי למכור רכב מדוגם ! אחרי פחחות וצביעה כללית והיסטוריית טיפולים מתועדת ומנוע שעובד כמו שעון.

לרכב היו שני ריג'קטים : אין חימום פנימי והריפודים בסכי השמש היו קרועים ,

על כן הורדתי בהתאם את המחיר המבוקש והורדתי עוד מעט בשביל ההרגשה הטובה .

שיחות הטלפון שקיבלתי היו הזויות - אנשים חשדו עוד יותר שמדובר בלוקש , הטרידו אותי בטלפונים

וניסו להוריד אותי בחצי .התייאשתי ואמרתי שאם כבר מנסים להוריד אותי בחצי אז לפחות נלך למגרש

ונמסור להם את הרכב - לפחות שם לא יבלבלו את המוח.

הישראלי תמיד יחשוב שעוקצים אותו - לא יעזור כלום , ואתה יודע מה ? אולי זה נכון ע"פ הסיפור הבא :

הצטרפתי לחבר שנפגש עם קונה שהגיע לראות את רכבו , הרכב היה רנו 19 אם אני זוכר טוב .

הרכב היה שבור ברמות קשות : חיצונית לא נשאר גרגיר של צבע , פנימית הכל היה שבור וכלום לא עבד , 350 אלף ק"מ על הספידומטר,הדש בורד מפורק והיה נופל על רגליי הנוסע, יד 9 ,טסט לעוד שבוע וחצי - בקיצור משהו מפגר לחלוטין ,

הרכב של משה אופניק בונבוניירה לידו .

הקונה הסתכל על הרכב היטב ,עשה סיבוב והחליט לקנות במחיר המבוקש -2500ש"ח עבור רכב שבשורה התחתונה נסע.

אבל החבר יצא זבל כשלא סיפר לקונה שמאוורר הרדיאטור לא נכנס לעבודה לבד וכי יש מתג שצריכים להפעיל עצמאית בהתאם

לחום מנוע (קומבינה כלשהי).

כעבור שעה מרגע הקנייה הגיע הטלפון מהקונה שטוען שהרכב מעלה עשן..הלך המנוע.

Gn'f'R

פורסם

זה מזכיר לי בידיוק לפני שבועיים מצאתי אאודי A4 2002

עם 110,000 ק״מ יד שניה בתמונות הרכב נראה יחסית טוב,

וכאשר דיברתי עם הבעלים שאלתי אותו האם הריפודים נקיים ולא קרועים,

אין מתגים שבורים,קילופים,חורים בריפוד,נורות אזהרה דולקות למניהם.

התשובה שלו היתה הכל חדש לא שבור ולא קרוע,ואם קרוע או שבור

תקבל את הרכב במתנה.

מה אני יגיד לכם שהגעתי חשכו עיניי כל הריפוד עם כתמים וקרעים

שטיח מטונף נורת כריות אויר ובדוק מנוע דולקות,נזילת מים,נזילת שמן ברקס

רצועת מנוע עומדת להיקרע,ועוד רבע שעה עד שהצליח להניע את הרכב.

אמרתי לו: בטלפון אמרת לי שהכל נקי וחדש ובסוף כל הרכב מלוכלך עם קרעים

בריפוד ונורות אזהרה מהבהבות למה אתה משקר ומביא אותי סתם.

מה תשובתו הייתה מה אתה רוצה זה רכב 2002 לא חדש.

אמרתי לו נכון לא חדש אבל לא צריך להיות כך מוזנח ואם כן לפחות תיידע

ואל תביא אנשים מרחוק.

מה גם שהוא לא מוכן לרדת במחיר ומשוכנע שהרכב חדש בגלל הק״מ

והיד הנמוכה.

אמרתי לו יפה שלום והלכתי מהמקום. 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

כן, אני בעד לפרסם במודעה שהאוטו גרוטאה או שלפחות לעדכן בשיחת הטלפון את כל הריג'קטים.

למה?

לפני כ4 שנים חיפשתי רכב, הייתה מודעה שהייתה באמת נראית כמו עסקה טובה, לא מציאה ולכן זה לא עורר חשד

טלפון עונה אישה

איך הצבע מבחוץ? מצויין שמור מאוד

מצב הרכב מבפנים? שברים כתמים? לא הכל כמו חדש מאוד שמרנו על האוטו.

קילומטרז' לא נמוך מידי אבל נמוך מחיר מעט גבוה בהתאמה גירסא חזקה ומאובזרת.

ידעתי שהדגם הנ"ל יחסית מבוקש על אחת כמה וכמה עם נתונים כאלה.

מייד נסעתי והתוצאה:

כל הצבע (כחול) שרוף חוץ מדלת תא המטען

הסלון מלא כתמים, מעפרה מפוצצת בדלים, מסריח ומחניק

בדלת תא המטען תאורת השירות תלויה על החוט שלה (ה' יודע איך אפשר להגיע למצב כזה) ומלאה בציוד קמפינג שהוכנס ללא התחשבות בדיפונים.

ביקשתי את הרישיונות והרכב היה בגירסא הבסיסית מבחינת איבזור והחלשה ביותר.

כ"כ התרגזתי על הזמן שביזבזתי, על הדלק (נסיעה לת"א).

ועכשיו סיפור מהצד השני, הייתי צריך למכור את האוטו שלי

הרכב שלי היה במצב שמור חיצונית ופנימית, לרכב היה ריג'קט אחד, אם משלבים בפרעות את הילוך 3 הוא חורק.

כל מי שהתקשר אלי קיבל את מלוא האינפורמציה כולל הריג'קט הנ"ל.

כל מי שהתקשר וקיבל את האינפורמציה הגיע לראות את האוטו, עברתי איתו על האוטו והראתי לו הכל והשבתי את תשומת ליבו לכל דבר ברכב.

תוך שבוע הרכב נמכר במחיר שרציתי.

כמו שציינתי בהודעותיי הרבות, אין במדינה שלנו שום תרבות, אנשים תמימים קונים גרוטאות של אנשים נוכלים שמסתירים דברים ובסופו של דבר אנחנו רואים על דפי הפורום את עוגמות הנפש.

אם היינו כמו בקנדה (ראיתי את זה גם באמריקה), לאנשים היה חשוב לשמור על הרכבים שלהם וכפועל יוצא אנשים היו שומרים על מכוניות של אחרים (דפיקות חניה, מכות מפתיחת דלתות וכו...)

פורסם

אני רואה איך השרשור הזה הופך מהר מאוד ל"נסעתי לקיסריה בעקבות מודעה של סדרה 5 וכשהגעתי גיליתי שזה טוסטוס 125 סמ"ק".

לא שאני חס וחלילה מזלזל בסיפורים שלכם (ותמשיכו לספר, אולי נגיע למסקנה שאפשר אחרת), אבל הייתי רוצה גם לשמוע למה אתם חושבים שזה קורה.

פורסם
אני רואה איך השרשור הזה הופך מהר מאוד ל"נסעתי לקיסריה בעקבות מודעה של סדרה 5 וכשהגעתי גיליתי שזה טוסטוס 125 סמ"ק".

לא שאני חס וחלילה מזלזל בסיפורים שלכם (ותמשיכו לספר, אולי נגיע למסקנה שאפשר אחרת), אבל הייתי רוצה גם לשמוע למה אתם חושבים שזה קורה.

אני אנסה להסביר

הישראלי המכוער מנסה לחסוך בשמירה על הרכב שלו, מזניח ולא שומר כשהוא יודע שביום מן הימים יצטרך להפרד מהרכב.

הוא מאמין בלב שלם שאם הוא הצליח להביא אותך אליו לאוטו יש סיכוי שאולי תקח את הגרוטאה שלו.

אז למה להקטין את הסיכויים?

אהה כן והוא גם לא יתבייש לבקש מחירון, לא נדבר על עוצר הטיפולים שהאוטו עובר כשמגיעה החלטת המכירה שבד"כ מתקבלת במקרה לפני טיימינג, תיקון תקלה יקרה ואו טסט.

פורסם

שיחסוך, שלא ייטפל, שיקרע את הריפודים ואת החלונות ישמיש בתור קנבס לאחיינים הקטנים ש"אסור לכלוא את היצירתיות שלהם". אין לי בעיה עם כל זה. הבעיה מתחילה כשהוא מפרסם רכב "מצויין" כשהוא לא. וכך גם האנשים שבאים לראות את הרכב, מצפים לראות מצויין ורואים מחורבן.

מר ישראלי מכוער (או שמא פשוט מטומטם) מנמיך את הסיכויים למכור כי הוא מחטיא את קהל היעד ה"אמיתי" לרכב שלו: אנשים שרוצים רכב זול ולא באמת מעניין אותם מה המצב שלו, או כאלה עם אח/דוד/חבר מוסכניק שיכולים לקחת על עצמם פרוייקט שכן הוא יעלה להם הרבה פחות כסף מאשר לי ולך.

אותו ישראלי מכוער מכוון לקהל יעד אחר: אנשים שרוצים רכב שמור, מלוקק ומוכנים לשלם עבורו את המחיר המתאים.

אחר כך המוכר בא להתבכיין בפורום ש"השוק מת ואי אפשר למכור ת'אוטו" וקונים פוטנציאליים מספרים סיפורים כמו בתחילת השרשור.

כל זה עוד לפני שנכנסנו לעניין פגיעות שלדה ותקלות מכאניות חמורות שמוכרים מסתירים ומתגלות בבדיקה לפני קנייה במכון. שלא לדבר על סוחרים שמתחזים למוכרים פרטיים ונחשפים אחרי מבט זריז ברשיון הרכב (או אפילו בטלפון).

אף אחד לא מרוויח מהמצב. lose lose situation קלאסי.

פורסם

בוא נחשוב הפוך, מהצד של הישראלי המכוער.

אתה צריך למכור רכב שלא טיפלת וחסכת כל שקל עליו

ומבחינתך מוסך נייד זה המוסך הכי טוב.

אתה באמת תפרסם את זה לאחרים לא!

כי אתה יודע שיש סיכוי שאנשים יקנו גם אם תשקר להם בעזות מצח ותמכור את הכליה של אמא.

לעומת זאת אם הוא יפרסם במודעה את כל האמת על הרכב אף אחד לא יבוא,

כמה אנשים כבר צריכים רכב לפירוק\פרוייקט כנגד אנשים שבאמת צריכים רכב.

אני רואה הרבה אנשים שחוסכים בקטנות על הרכבים שלהם ואז כמגיע התקלה רצים לתבוע את המוסך.

404

פורסם

תשמע אני כל כך מזדהה עם מה שרשמת. ראיתי רכבים שהמוכר נשבע שהכל חדש , ממש מהחברה. וכשאני הגעתי יש מלא נזילות שמן , כתמים לא מזוהים על הדלתות , דפיקות פח למיניהם , טמבון חצי בחוץ ושאר תופינים . ולחוצפה הגדולה מכולם - כשאני אומר למוכר אמרת שאין תאונות - הוא מגלגל עיניים ואומר משהו לא ברור.

אז כן זה המצב בימינו אנשים לא משקיעים ברכבים , ואני לא מדבר על להשקיע ברמה של תיקון פנס שנשבר או מנורה שנשרפה אלא הזנחה פושעת. כשאני מכרתי סיפרתי את כל האמת - וגם כשהגיעו לראות את הרכב הראתי דברים שלא שמו לב אליהם. לא כולם אנשים טובים ותמיד נתקל בישראלי המכוער. בגלל זה למדתי את הלקח - אני תמיד שואל מראש - יש מכות/שפשופים/דשבורש נקי וכל מה שאני חושב שצריך להיות במצב טוב לרכב . אם אני מקבל תשובה כמו זה רכב ישן או תבוא תראה - השיחה מסתיימת באותה שניה.

תחשוב שאתה מהצד של המוכר ולא הקונה, ולא השקעת ברכב והוא נראה כמו הרכב של משה אופניק למשל. הרי ברור שלא תרשום במודעה שלרכב יש דפיקות בכל מקום אפשרי כולל בגג, שהוא מניע במכה רק בקיץ וגם זה אם בחוץ 40 מעלות והמנוע חם יחסית,ושהוא ממש פנינה שרק מחכה לגריטה. תמיד קיים הסיכוי ליפול על קונה שכבר הגיע מרחוק למשל ומוכן להתפשר .

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

ההגינות לא תמיד משתלמת.

מכרתי רנו קליאו - ידעתי שמצבה לא טוב וגם ציינתי את הבעיות במודעה. קיבלתי טלפונים וביקורים מסוחרים (מתחזים כולם לרוכשים פרטיים - אם כי באופן גרוע) שעשו הצגה גדולה סביב הרכב, כמובן שגילו בו עוד בעיות נוראיות ובסוף אמרו "שיעשו לי טובה" ויקחו אותו ממני תמורת סכום מעליב (מראש ביקשתי סכום מאוד נמוך).

בסוף מכרתי לבחור צעיר בכמה מאות ש"ח יותר ממה שהסוחרים הציעו. הודעתי לו בטלפון שהחלון תקוע, שרוב מערכות החשמל דפוקות, שיש בריחת גז מהמזגן ושאר מרעין בישין ואת המחיר סגרתי בטלפון. בסוף עשיתי לו עוד הנחה כי באמת לא היה נעים לי ממצב הרכב.

הייתי יכול להשקיע יום עבודה ו-1500 ש"ח בכל מיני קוסמטיקות, למלא גז במזגן במיוחד למכירה (תכסיס ידוע של מוכרים) ולמכור את הרכב כ-"בונבונירה, פאר היצירה הצרפתית, חדש כמו ביום שפרנסואה סיים לעבוד עליו במפעל". אבל זה פשוט לא אני.

מהצד השני - שאני מחפש לקנות רכב יש שניה - אני מתייחס כמעט אוטומטית למוכר המתאר רכב "כחדש" כרמאי. הרי אין דבר כזה "כחדש" ובלאי טבעי יש אפילו לטויוטה קורולה.

פורסם
*התשובה "כי רוצים למצוא פראייר שישלם מחיר מופרך על רכב גמור" לא תופסת

בסוף תגלה שזו התשובה הנכונה.

הרבה מאוד ישראלים לא מטפלים נכון ברכב שלהם, חלק במודע וחלק לא במודע.

אלה שבכוונה לא מטפלים, סומכים על הנתונים שיש לרכב על הנייר כמו יד נמוכה וקילומטרז' נמוך. ובטוחים שזה מה שיביא אליהם את הפראייר המיוחל.

לפני כמה חודשים חשבתי להחליף רכב ופירסמתי את הפונטו למכירה, פירסמתי מודעה ביד 2 עם כמה שיותר פירוט (כמה שמתאפשר במגבלת המלל שנכנס שם) וגם כתבתי שהרכב יד שביעית, לא הסתרתי את זה.

זכיתי לטלפון אחד בלבד במשך כל הזמן שהמודעה הייתה בלוח (שלושה שבועות בערך). בסוף החלטתי להשאר עם הפונטו שלי עוד קצת.

ההיגיון הישראלי אומר שעדיף לקנות רכב שאחד מהחלונות החשמליים בו נתקע, שלא עבר טיפול כבר שנתיים. אבל רק שלא יהיה עם יד גבוהה. כי חלון חשמל אפשר לתקן, מנוע אפשר להחליף, אבל מספר ידיים זה בלתי הפיך.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...