Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

השנה משפחתי הרוסית והאתאיסטית מתמודדת עם אתגר חדש - הדור השלישי כבר בגר והגיע לגיל חמש וחצי, היינו רוצים לעשות משהו טקסי ומעניין לרגל סדר הפסח, אבל מפריע לנו כל ההקשר הדתי הכרוך בזה. האחיינית שלי מקבלת מספיק שטיפת מוח בגן על כך שהיהודים הם גזע עליון ואלוהים ברא את השמיים והארץ, לא היינו רוצים להמשיך בקו הזה גם בארוחה החגיגית. מסורת זה דבר חשוב ובעינינו ההגדה היא אחלה אגדה, אבל לדעתנו יש בה גם לא מעט מן האלימות והלאומנות שכבר פסו מן העולם המודרני ואינן מתאימות לרוח התקופה. אז אנחנו מחפשים אלטרנטיבה.

אני יודע שבחג יש הרבה בתי מלון ועמותות שעושים סדר פסח "לפי הספר" בו אפשר להשתתף תמורת תשלום לראש. האם אתם מכירים ארגונים כלשהם המארגנים סדר "חילוני" או משהו אחר ומקורי, בסגנון של הטקסים האלטרנטיביים ליום השואה? עדיפות לאזור השרון והמרכז. לחילופין, גם רעיונות להפקה עצמית של ערב כזה תתקבלנה בברכה אם למי מכם יצא להתנסות בכך.

בתודה מראש.

פורסם

קנו לאחיינית אייפד.

אני מתנגד לזה באופן נחרץ , אני יודע על מה אתה מדבר וגם אצלנו יש משהו דומה עם הבני דודים הקטנים שלי , כל שנה אנחנו נוסעים למשפחה של אבא (משפחה קטנה) , משהו טקסי ומעניין? תעשו סדר , לא רוצה הקשר דתי? תעשו מסיבת אביב אנערף , או פסח או לא פסח תחליט , מצד אחד אתה כל כך נגד הדת , מצד שני אתה רוצה משהו טקסי ומעניין , אם זה משהו בשביל לזרום עם הילדים ולא לספר להם שאלוהים לא קיים , אז בסדר , אבל אם אתם מתנגדים לדת , אז תבטלו את הסיפור הזה , גם אני שישבתי בארוחה המשפתחתית רק בשביל לאכול נאלצתי לראות פיתות ומצות על אותו השולחן , וודקה , חומוס , ותה + שוקולד אחרי ארוחה בשרית. ובין לבין ההורים והסבים משתפים פעולה ונותנים לילד לקרוא קצת מההגדה. אז או שאתם מונעים מהילד את זוועות העולם וזורמים עם המשחק , או שאין טעם לזלזל באינטיליגנציה של הילד.

כמובן שאני לא אהיה זה שאגיד איך לחנך ואת מי , אבל באמת , מה הקטע?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

זה בדיוק העניין, הילדה הגדולה כבר בגיל כזה שאי אפשר לחפף "חצי סדר" עם פיתות וסלמי מטיב-טעם, מה גם שאנחנו בני הדור השני משתדלים לעשות משהו שיעורר אצל הילדים עניין וישאיר רושם טוב, בעוד שהורינו הפנסיונרים בעיקר רואים פה עוד הזדמנות להשתכר ולאכול. שנה שעברה ניסינו לעשות משהו היברידי עם קריאה סלקטיבית של ההגדה, אבל זה נכשל עקב חוסר שיתוף פעולה מהדור הוותיק וחוסר עניין משאר המעורבים. לכן השנה אנחנו מחפשים להצטרף בהרכב מצומצם לארוע מאורגן, כאשר את החפלה הגדולה עם המשפחה המורחבת נשאיר כנראה להזדמנות אחרת.

לצערי אי אפשר גם להתעלם לגמרי מקיום הטקס, משום שאח"כ הילדה תחזור לגן ולא יהיה לה מה לספר לחברים. לכן אנו נצמדים למועד ולרעיון הכללי, אבל מחפשים משהו קצת שונה ויותר ליברלי.

פורסם

אם זה playing along אז אפשר לארגן שולחן כשר לבני משפחה שישתפו פעולה , אבל אם הילדים יהיו אחרי זה בארוחה המשפחתית הגדולה אז לדאוג שלא יספרו שהיו אחרי זה פיתות בשולחן :)

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

דריש יקר, נראה לי שאתם לוקחים את עניין הסדר ומשמעותו קצת יותר מדי ברצינות.

גם אנחנו משפחה חילונית לחלוטין, מעולם לא צמתי ומעולם לא אצום, אני אוכל פרות נמוכות, גבוהות, בינוניות...

ועדיין, בסדר פסח אנחנו מתיישבים עם שלושת האחייניות החמודות שלי (ואחיין קטן יצטרף השנה), קוראים את ההגדה בכיף, מי שרוצה מקשיב ומי שרוצה לא, מי שרוצה מנשנש ומי שרוצה לא. בסופו של דבר שרים קצת, מריצים בדיחות ומגיעים בזריזורת לקניידלך.

אני אישית גדלתי על סדרי פסח מלאים ומסורתיים יותר (לפני שהמשפחה ממעגל ראשון התרחבה התכנסנו לסדרים שהיה לחלק מהאנשים לקיים סדר כמעט כהילכתו), אני זוכר זאת כחוויה נעימה ולמרות זאת גדלתי להיות חילוני גאה.

לדעתי אין צורך לחפש כל מני סדרים חילוניים, כי אין שום בעיה למצוא את זה בסלון הבית - סדר כליל ובכיף הוא סדר חילוני, המסרים מועברים בחינוך המשפחתי היום יומי, אני בטוח ששום סדר לא ישנה אותם ולא יזיק במאום.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אתה יכול לחפש הגדה קיבוצית ולראות אם מתאים לך.

חילוני למהדרין.

עריכה:

יש פה כמה דברים לעיונך: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=526&messageid=127758058&r=1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני אתאיסט גמור ומה שאנחנו עושים זה בסדר הפסח קוראים את ההגדה בכיף עם השירים אבל בלי כיפות וכל מיני לגימות בתנוחות מוזרות. על השולחן יש מכל טוב אבל אין לחם.

למחרת כבר חוזרים לשגרת הפיתות ומסבירים לילדים שהחג הוא מסורת לזכר מאורע שהיה מזמן וזהו ושכשאבותיי יצאו ממצרים הם לא ניסו לאפות לחם אלא עצרו אצל הבדואים וקנו פיתות וחומוס.

אם כבר פסח, אז בני ישראל יצאו ממצרים בפסח והלחם לא תפח. אז הם גם ישבו בסוכות ואני לא מבין מאיפה החצי שנה הפרש בין החגים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...