Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוד נוזל מאזור הפלאנג'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה...

בשעות הערב החשמל קפץ לי בבית...

סגרתי את רוב מוצרי החשמל שעבדו וסיימתי את הערב עם הבנות... אחרי כשעה הדלקתי שוב דוד על מנת שיהיו לי ולאשתי מספיק מים חמים והחשמל קפץ באותו הרגע.. הבנתי שהדוד מקצר.

עליתי לגג וראיתי שמים נוזלים על כל החיבורים החשמליים מאזור הפלאנג' והבנתי שזאת הסיבה שהדוד מקצר, סגרתי את הברז שמזין את הדוד.

שאלתי היא כזאת:

האם החלפת פלאנג' קומפלט יפתור את הבעיה?

האם נזילה שכזאת מבשרת על מות הדוד והצורך לשים דוד חדש?

תודה לעונים.

לילה טוב.

פורסם

האמת שאין לי מושג.. בדקתי בחושך ולא התעמקתי בפרטים, זה משנה?

אני כבר 6 שנים בדירה שלי והדוד ישן.. אני זוכר עוד בזמן ששיפצתי.. שאת הדוד התכוונתי להחליף רק כשהוא ימות.. מאז עברו 6 שנים של עבודה לא קלה.

אם זה רק הפלאנג', לא נראה לי שצריכה להיות בעיה להחליף לבד.. כמה זה עולה? 150-200 שקלים לא?

יש כאן את הבחור מתעסק בזה לא? אלי אם אני לא טועה נכון? אשמח אם תוכל לייעץ.

לילה טוב.

פורסם

ברוב הדוודים הפלאנג' סטנדרטי וניתן לקנות אותו אפילו במקומות כמו הום-סטנר, אם כי במחיר מופקע משהו.

לדודי אמקור יש פלאנג' במידה לא סטנדרטית ולכן הוא לא נפוץ וזמין כל כך.

העלות של הפלאנג' + גוף חימום + שרוול לחימום מים מהיר היא כ-200 ש"ח וניתן להחליף את זה לבד בקלות יחסית.

אכן יש חבר פורום שעוסק במערכות חימום סולריות, אבל אני לא זוכר את שמו.

פורסם

אז אתה אומר שאולי כדאי לפרק לפני שאני קונה על מנת שאוכל להביא לחנות?

אתה בטוח שהחלפת פלאנג' תפתור את הבעיה ? משום מה בראש שלי יש מידע לא מבוסס שאם זה נוזל.. הדוד כנראה גמור..

פורסם

נסה לאתר באור יום את מקור הנזילה. אם היא מגיעה מאיזור הפלאנג' - החשד ככל הנראה מאומת וזהו הפלאנג'.

פורסם

בדודים ישנים כל האיזור של הפלאנג' מחליד ואז התבריגים נשברים ואין מנוס אלא להחליף את הדוד.אם המצב בדוד שלך עדיין סביר אתה יכול להחליף לבד,יש כמה מדריכים ברשת איך לעשות את זה.רק אל תשכח להוריד את הפקק של הדוד בלוח החשמל לפני שאתה מתחיל בעבודה.

פורסם

אין שום צורך להחליף את הדוד אם הפלאנג' נוזל.

פלאנג' עולה 80-100 שח וטרמוסטט חדש עולה 35-50 שח.

לפי זה שלא נגעתם בפלאג' 6 שנים, סביר להניח שהמוביל לטרמוסטט החליד והוא זה שנוזל (משם רוב הנזילות מתחילות).

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
האם למישהו יש את מס' הסלולארי ויכול לשלוח לי בפרטי של החבר

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?u=24579

נראה שהוא לא מחובר כבר תקופה.

תודה.

מישהו יכול להושיע? אנחנו מתקרבים לערב... ואני צריך להתקלח... :wink:

אין שום צורך להחליף את הדוד אם הפלאנג' נוזל.

פלאנג' עולה 80-100 שח וטרמוסטט חדש עולה 35-50 שח.

לפי זה שלא נגעתם בפלאג' 6 שנים, סביר להניח שהמוביל לטרמוסטט החליד והוא זה שנוזל (משם רוב הנזילות מתחילות).

בהצלחה

איציק

אשמח אם תיצור קשר בפרטי..שלחתי כבר הודעה.

פורסם

עדכון קטן ועוד עזרה למי שיש מידע.

החלפתי בכוחות עצמי את הפלאנג', עלותו כ-80 שקלים כולל מאיץ וגוף חימום ,ללא טרמוסטט.

ההחלפה הייתה דיי קלילה ,ארכה כחצי שעה (הברגים נפתחו דיי בקלות) , כמובן שלפני העבודה הורד המפסק של הדוד, המים נסגרו ונפתחו ברזים לריקון הדוד.

לאחר סיום העבודה, הידוק האומים וחיבור התרמוסטט והארקה , נפתח הברז הראשי, החשמל חזר לדוד ומים החלו לזרום לתוך הדוד אבל ישנה נזילה קטנטונת של טיפות בקצב של 1 לשניה בערך . ניסיתי להדק עוד מעט את הברגים וזה לא עזר.

שאלתי היא כזאת:

האם זה אומר שבכל זאת ישנה פריצה בגוף הדוד ואין מנוס מלהחליפו? יכול להיות שלא הידקתי בצורה נכונה את האומים?

מודה לעוזרים ולעצות נוספות.

פורסם

מספר שאלות:

1. דאגת לנקות טוב את השטח לפני ההרכבה?

2. שמת אטם חדש?

3. האטם יושב טוב במקומו?

4. הידקת את הברגים בתחילה ביד ואחר כך מוצלבים כל פעם קצת עד הידוק מושלם?

5. הידקת טוב את הברגים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...