Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לי שכן שיש לו ביואיק לה-קרוס 2006 , בחור צעיר ששומר על הרכב והכל, אבל כיאה לרכבים בקטגוריה הזו, המחירים שלהם בארץ ברצפה, ככל הידוע לי זה בגלל צריכת דלק מוגזמת של רכבים אמריקאיים "מרווחים" ובשל הגודל ונפח המנוע. הוא הציע לי לקנות. אבל אני לא באמת הולך לקנות כזה דבר. סתם מגשש.

ראיתי בYAD2 שהמחירים ממש אטרקטיבים ואפילו מצאתי רכבים שבקושי נסעו, יותר שמורים משל השכן שלי.

אבל מאחר ואני סתם בודק, השאלה אם הרכב הזה שווה בכלל? או שצריכת הדלק שלו מוגזמת כמו כל רכב אמריקאי טיפוסי?

תודה.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכל תלוי בסגנון הנסיעה שלך ובתוואי.

מחוץ לעיר המנועים הגדולים חסכוניים יחסית משום שהם לא נדרשים להתאמץ ומשייטים בהילוך גבוה וסל"ד נמוך.

בעיר כמובן הצריכה גבוהה יותר אבל אם נוסעים מעט בעיר ויותר בין עירוני אפשר בהחלט להחזיק רכב עם מנוע גדול והוצאות תדלוק שפויות.

קרובי משפחה שלי מחזיקים מאליבו 2005, הרכב עם מנוע 3500 סמ"ק ובנסיעות מחוץ לעיר הם מגיעים בקלות יחסית ל-12 ק"מ לליטר.

פורסם

שני דברים הדליקו אותי בשאלתך:

1) אתה "בודק סתם ככה", אז למה שאשקיע בלרשום לך תשובה מפורטת ומנומקת - הרי אתה לא מתכוון לקנות.

2) כמי שחושב על צריכת דלק - אל תסתכל על מכוניות מעל 1.4. זהו. על תפול לכוון אמריקאיות, לכוון קלאסות, לכוון ספורט, לכוון רכבי מנהלים, רכבי יוקרה, רכבי "קלאסה".

סליחה אם הגזמתי בתגובתי, נשבר לי מהמתקשים "סתם ככה" מבלבלים שעות במח, כאילו אני מודעין של מגזין "אוטו".

ונמאס לי לשמוע "אהההההה זה הרבה דלק, סליחה אני מחפש משהו חסכוני" - אז אך מה חשבת כהתקשרת למודע של רכב בעל נפח 1.8 או 2.5 ???? שהוא יסע על אויר?

פורסם

1) אתה "בודק סתם ככה", אז למה שאשקיע בלרשום לך תשובה מפורטת ומנומקת - הרי אתה לא מתכוון לקנות.

2) כמי שחושב על צריכת דלק - אל תסתכל על מכוניות מעל 1.4. זהו. על תפול לכוון אמריקאיות, לכוון קלאסות, לכוון ספורט, לכוון רכבי מנהלים, רכבי יוקרה, רכבי "קלאסה".

סליחה אם הגזמתי בתגובתי, נשבר לי מהמתקשים "סתם ככה" מבלבלים שעות במח, כאילו אני מודעין של מגזין "אוטו".

ונמאס לי לשמוע "אהההההה זה הרבה דלק, סליחה אני מחפש משהו חסכוני" - אז אך מה חשבת כהתקשרת למודע של רכב בעל נפח 1.8 או 2.5 ???? שהוא יסע על אויר?

ידידי, אני מציע לך להרגע...

ה"סתם ככה" הזה היא כי אני מחפש אוטו והשכן על הדרך אמר לי שהוא מוכר, אז אמרתי לו שאבדוק את הנושא וזה למה אני שואל כאן בקשר לרכב הזה, אבל אני בלי קשר לביואיק מחפש לי רכב, אם החבר'ה המקצועיים פה יתנו לי המלצה חמה מאחר ואני סומך על המלצות החברים כאן, אז אולי אפילו אשתכנע ואקנה לי ביאויק לה-קרוס.

אז מה אתה "נדלק"? אם יש לך פתיל קצר וככה אתה נדלק, אז אל תטרח להגיב, כי כמנהל של פורום אחר ברשת אני יכול להגיד לך בוודאות שאני ורבים אחרים שעדיין נמצאים בפורומים נהנים לעזור וזה למה אנחנו בפורומים מקצועיים ולא ב"קבוצות" קיקייניות בפייסבוק. אז אם לא מתאים לך ואתה לא אחד שנהנה לעזור (סליחה - משקיע זמן בלרשות תגובות לאנשים כמוני) אז אל תגיב בבקשה. כי יש תרבות דיון וצורת התבטאות נאותים, זה מה שהופך קהילת פורומים לאיכותית.

שבוע טוב לך!

פורסם

אם רוב הנסיעות שלך מחוץ לעיר אני בהחלט ממליץ לך ללכת על זה. רכבים אמריקאים הרבה מאוד נוחים משאר המתחרים וגם יותר קל לטפל בהם (לפחות לדעתי). מאז שקניתי אמרקאית אני לא מתחרת, נכון שהם זולות אבל אבל לא מפריע לי אני אוטו כדי להנות.

פורסם

כן עיקר הנסיעות שלי הן מחוץ לעיר, בד"כ לעבודה ובחזרה, אם כי אני מוצא את עצמי לפעמים יוצא אחרי העבודה וגם מזדחל בפקקים של ת"א, אבל פעם ב...

אני בן 27, עד עכשיו חשבתי שרכבים כמו לה-קרוס ודומיו זה רכבים ליותר מבוגרים, אבל לאחרונה אני שם לב שיש כמה צעירים בגילאים שלי +- שיש ברושתם רכב כזה... אז אמרתי, למה לשלול על הסף? סה"כ המחירים מאוד אטרקטיביים והתמורה שלהם נראת לי מעל ומעבר, נהגתי בזו של שכן שלי הערב, האמת? מפנק!!! תא מטען עצום, סלון מרווח ואפילו יש מקום ל6 אנשים!

למרות שבYAD2 ראיתי שיש דגמים עם הילוכים לא על ההגה ככה ששם מדובר ב5 מקומות.

תודה על התגובה, אפשר לדעת איזה רכב קנית?

פורסם

הרכב יעשה ממוצע 1-7/8 בממוצע.

אצלי מאליבו 3.5 עושה בערך 1-8.5.

מכוניות טובות מאוד יחסית למחיר אם אתה נוסע בבינעירוני או שלא פוחד לשלם על דלק.

בהצלחה

פורסם

הרכב שקניתי שברולט אפיקה 2009 מנוע 2.5 6 הילוכים. אני עושה ממוצע של 11 קילומטר לליטר, רוב הנסיעות בתוך העיר.

בכביש 6 מהירות 140 עושה 14 קילומטר לליטר.

פורסם

תכלס? במחירים של 40-45 אש"ח לשלם קצת יותר על דלק זה לא נורא, כי בשביל רכב כזה המחירים האלה זה בדיחה, מישהו כבר ספג את ירידת הערך וכמה המחיר שלו כבר ירד בשנתיים הקרובות? ונניח שאחזיק אותו שנתיים, בוא נגיד מבחינת צריכת דלק של 1:8 זה אמנם לא זול (המאזדה שלי עושה 1:10+- ) אבל בהחלט מתקזז איכשהו מהמחיר של רכב בקטגוריה הזו מיד2.

יש מצב מחר אקפוץ לראות אחרי העבודה לה-קרוס שאהבתי ביד2.

תודה!

פורסם
הרכב שקניתי שברולט אפיקה 2009 מנוע 2.5 6 הילוכים. אני עושה ממוצע של 11 קילומטר לליטר, רוב הנסיעות בתוך העיר.

בכביש 6 מהירות 140 עושה 14 קילומטר לליטר.

מופרך!

פורסם

שלום חבר.

לאבי היה 4 שנים לה קרוס שנת 2007 נפח 3.8!

הרכב אמין מאוד,נוח מרווח ומתאים למשפחות שאוהבות פוזה ,צריכת דלק היתה 1-9.5 בדוק (בנסיעה רגועה).

בנסיעה יותר פזיזה תשיג בקלות 1-6

כל טוב ושבוע טוב.

פורסם

אתה לא חייב לענות אתה יודע. אתה גם לא חייב לקרוא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

4real, לפי KML, צריכת דלק עירונית 7.2 ק"מ לליטר, מדובר על צריכה גבוהה ביותר מ30% מהצריכה שאתה מציג (רובה עירונית).

נהגיה בינעירונית ב140 קמ"ש תהיה בזבנית בהרבה מנסיעה ב100-110 קמ"ש, לכן 1:14 נשמע לא הגיוני (אולי מד המהירות שלך מזייף? :).

לאבא של חבר הייתה לקרוס 2007 3.8, שנסעה המון (הרוב בינעירוני) "י אדם מבוגר ורגוע. שם מחשב צריכת הדלק תמיד עמד על איזור הליטר ל100 ק"מ (סביבות 1:9).

מוכרח לומר, שהרכב פחות מפנק ממה שציפיתי, הוא אמנם מרווח ומאובזר ובהחלט נעים לנהיגה, אבל לא מספיק.

ועוד נקודה למחשבה, האם נהיגה ברכב גדול כ"כ לא תהפוך לנטל לפעמים? כמובן זה תלוי בסביבה שבה אתה מסתובב/מחנה בהם, אני מברך יום יום את מידותיו הצנועות של האוטו שלי.

• תוכן חדש...