Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע "כוח לאנוס" אתה צריך להיות פוליטיקאי.

לרגע האמנתי לכל מה שכתבת שם, אבל כשקוראים פעם שניה, מגלים שהכתיבה שלך היא סופר מגמתית.

אתה משווה בין שתי מכוניות שונות לחלוטין, מציין לטובה את מה שטוב באוטו שלך (מנהלים משומש) לעומת רכב מיני חדש.

התעלמת לחלוטין מעלויות התחזוקה של הרכב המשומש, שלא משנה כמה אמין יהיה ידרוש הוצאה הרבה יותר גדולה בטיפולים ותיקונים (הרכב שלך בטח באיזור 2004), יש בלמים, חלקי מתלה, ציריה, רדיאטור וכו' ואתה יכול לומר שיש לך 0 תקלות, חרטה!

כמו כן קבעת את אורך חייו של הקלאץ', ל-3 שנים (לפי 20-25 אלף ק"מ בשנה), לרוב, קלאץ שורד הרבה יותר!

גם על המנוע גמרת תוך 6 שנים, שוב אם תקרע אותו יכול להיות, לי הייתה ג'אסטי בת 17 עם רבע מיליון ק"מ, עם מנוע מקורי.

ההבדל בצריכת הדלק בין פיקנטו 1ל' לבין ביואיק 3800, הוא לא שניים שלושה ק"מ לליטר, הוא יותר 100% (הביואיק תצרוך בערך כפול, במיוחד בפקקים, נתוני יצרן אומרים 7.2 ק"מ לליטר בעיר, 12 ק"מ לליטר בחוץ).

ובפרקטיקה....נכון לסחוב 1.7 טון בשביל להסיע 80 ק"ג של בן-אדם זה הרבה יותר פרקטי מאשר לסחוב 900 ק"ג (שגם זה בעיקרון אבסורד).

להחנות 5 מטר אורך בהרבה מקומות בארץ, זה לא נוחות, זה סיוט!

ואם אתה רוצה לסחוב משהו גדול, רכב הצ'בק, הרבה יותר פרקטי (העברתי כבר כמה וכמה דירות ע"ב 206 וסיריון, ואינספור טיולים לאיקאה).

לא שאני טוען שאין הצדקה לרכבים גדולים ו/או מפוארים (במיוחד אם הם זולים), אבל להצדיק קניה של רכב כזה כמעשה נכון כלכלית? אין סיכוי!

הלקרוס המדוברת היא מהצורה הישנה, היא נשענת על פלטפורמה שהתחילה את גילגולה בשנות ה80, ושירתה את הפונטיאק גרנד פרי, שברולט אימפלה ולומינה לדורותיהן. נשמע פחות סקסי....

או לסיכום בדובר ברכב גדול מידות, בינוני באיכויותיו אבל עם ריפוד עור.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום חברים,

יש לי שכן שיש לו ביואיק לה-קרוס 2006 , בחור צעיר ששומר על הרכב והכל, אבל כיאה לרכבים בקטגוריה הזו, המחירים שלהם בארץ ברצפה, ככל הידוע לי זה בגלל צריכת דלק מוגזמת של רכבים אמריקאיים "מרווחים" ובשל הגודל ונפח המנוע. הוא הציע לי לקנות. אבל אני לא באמת הולך לקנות כזה דבר. סתם מגשש.

ראיתי בYAD2 שהמחירים ממש אטרקטיבים ואפילו מצאתי רכבים שבקושי נסעו, יותר שמורים משל השכן שלי.

אבל מאחר ואני סתם בודק, השאלה אם הרכב הזה שווה בכלל? או שצריכת הדלק שלו מוגזמת כמו כל רכב אמריקאי טיפוסי?

תודה.

כן עיקר הנסיעות שלי הן מחוץ לעיר, בד"כ לעבודה ובחזרה, אם כי אני מוצא את עצמי לפעמים יוצא אחרי העבודה וגם מזדחל בפקקים של ת"א, אבל פעם ב...

אני בן 27, עד עכשיו חשבתי שרכבים כמו לה-קרוס ודומיו זה רכבים ליותר מבוגרים, אבל לאחרונה אני שם לב שיש כמה צעירים בגילאים שלי +- שיש ברושתם רכב כזה... אז אמרתי, למה לשלול על הסף? סה"כ המחירים מאוד אטרקטיביים והתמורה שלהם נראת לי מעל ומעבר, נהגתי בזו של שכן שלי הערב, האמת? מפנק!!! תא מטען עצום, סלון מרווח ואפילו יש מקום ל6 אנשים!

למרות שבYAD2 ראיתי שיש דגמים עם הילוכים לא על ההגה ככה ששם מדובר ב5 מקומות.

תודה על התגובה, אפשר לדעת איזה רכב קנית?

לפני כשנה וחצי רכשתי קרייזלר סברינג 2001 מדגם LX,

לא הייתי אומר שצריכת הדלק מוגזמת בסגמנט המדובר אם כי לא הייתי משווה אותה לרכבים מקטגוריה אחרת .

לצורך העיניין אני יכול לומר שבמקרה שלי צריכת הדלק היא סביב הליטר ל10 אני מאמין.

רכשתי רכב בסדר גודל כזה מכיוון שהייתה ירידה דרמטית בנסועה החודשית שלי - בשביל לסדר את האוזן אני יכול לומר

שבשנה וחצי האחרונות הרכב נסע כ 15 אלף ק"מ - ברובם בינעירוני .

על יישור קו ותקלות מזדמנות שילמתי עד כה קצת יותר מעשירייה - וזו טיפה בים כי בתכלס' לא יישרתי כל כך הרבה דברים .

אני מאוד מרוצה מהרכב ומחוויית הנהיגה שלו , גודל ומרווח , איבזור וכד' - אבל לא ממליץ עליו לאף אחד בגלל תפוצת חלקים

ומחירי עבודה על הרכב .:| לי אישית אין בעיה להעמיד את הרכב לכמה ימים עד שמגיע חלק מסויים אבל יש אנשים שלא יוכלו להשלים עם זה.

שיהיה בהצלחה בכל אופן !

Gn'f'R

פורסם
תשמע "כוח לאנוס" אתה צריך להיות פוליטיקאי.

לרגע האמנתי לכל מה שכתבת שם, אבל כשקוראים פעם שניה, מגלים שהכתיבה שלך היא סופר מגמתית.

אתה משווה בין שתי מכוניות שונות לחלוטין, מציין לטובה את מה שטוב באוטו שלך (מנהלים משומש) לעומת רכב מיני חדש.

התעלמת לחלוטין מעלויות התחזוקה של הרכב המשומש, שלא משנה כמה אמין יהיה ידרוש הוצאה הרבה יותר גדולה בטיפולים ותיקונים (הרכב שלך בטח באיזור 2004), יש בלמים, חלקי מתלה, ציריה, רדיאטור וכו' ואתה יכול לומר שיש לך 0 תקלות, חרטה!

כמו כן קבעת את אורך חייו של הקלאץ', ל-3 שנים (לפי 20-25 אלף ק"מ בשנה), לרוב, קלאץ שורד הרבה יותר!

גם על המנוע גמרת תוך 6 שנים, שוב אם תקרע אותו יכול להיות, לי הייתה ג'אסטי בת 17 עם רבע מיליון ק"מ, עם מנוע מקורי.

ההבדל בצריכת הדלק בין פיקנטו 1ל' לבין ביואיק 3800, הוא לא שניים שלושה ק"מ לליטר, הוא יותר 100% (הביואיק תצרוך בערך כפול, במיוחד בפקקים, נתוני יצרן אומרים 7.2 ק"מ לליטר בעיר, 12 ק"מ לליטר בחוץ).

ובפרקטיקה....נכון לסחוב 1.7 טון בשביל להסיע 80 ק"ג של בן-אדם זה הרבה יותר פרקטי מאשר לסחוב 900 ק"ג (שגם זה בעיקרון אבסורד).

להחנות 5 מטר אורך בהרבה מקומות בארץ, זה לא נוחות, זה סיוט!

ואם אתה רוצה לסחוב משהו גדול, רכב הצ'בק, הרבה יותר פרקטי (העברתי כבר כמה וכמה דירות ע"ב 206 וסיריון, ואינספור טיולים לאיקאה).

לא שאני טוען שאין הצדקה לרכבים גדולים ו/או מפוארים (במיוחד אם הם זולים), אבל להצדיק קניה של רכב כזה כמעשה נכון כלכלית? אין סיכוי!

הלקרוס המדוברת היא מהצורה הישנה, היא נשענת על פלטפורמה שהתחילה את גילגולה בשנות ה80, ושירתה את הפונטיאק גרנד פרי, שברולט אימפלה ולומינה לדורותיהן. נשמע פחות סקסי....

או לסיכום בדובר ברכב גדול מידות, בינוני באיכויותיו אבל עם ריפוד עור.

עומר

לגבי הרכב שלי - קניתי אותו ב65K שקלים ויישרתי לו קו ראשוני ב5K שקלים

מאז הוספתי עוד 2K שקלים על תושבת מנוע וניקוי פיח ובקרוב אני הולך לעשות ניקוי בית מצערת באופן עצמאי אבל הרכב מלוקק, הוא כבר שלוש שנים אצלי

הוצאתי על הרכישה ועל יישור הקו שלו סה"כ 72K שקלים...

טסט 1500 שקלים

ביטוח 3900 שקלים

הייתי מוציא את אותו הסכום של צ'יקמוק חדש רובוטי ברכישה כחדש ומשלם משהו כמו 400 שקלים או אולי אפילו פחות לטסט ו700 שקלים פחות לביטוח

טיפול קטן 500 שקלים

טיפול גדול 1200 שקלים

עד היום מיישור הקו עוד לא היתה לי החלפת בלמים או שום חלק מנוע אחר למעט מה שרשמתי למעלה. עריכה - בעצם אני חושב שהחליפו לי בלמים וזה היה כחלק מהטיפול הגדול יותר - עדיין המחיר היה סטנדרטי לגמרי לבלמים.

החסכון הגדול כאן הוא בדלק אבל הנה - אתה בוחן כאן מקרה של בחירת רכב מנהלים אפשר לאמר יוקרתי כמו הלה קרוס באזור ה45K שקלים לעומת רכישת רכב פצפון חדש

אני הבאתי את הדוגמא הזו כדי להראות לפותח השרשיר את שני הצדדים של הקשת כי כמו שזה נראה הוא "מתעניין" ובד"כ שרשירים כאלה נגמרים בקניתי פג'ו 107 חדשה :-D

עכשיו אל תטעה - אני מאוד אוהב את הרכבים הקטנים האלה - הם כיפיים בטירוף לנהיגה למרות כל המגרעות שלהם (תבדוק שגם רשמתי את זה לא מעט פעמים מהשכרה של אחד לארבעה ימים שעשיתי בכרתים) - אבל כDAILY DRIVER הבחירה שלהם צריכה להיות כרכב עירוני לנסיעות קצרות.

נכון - זה שהמנוע הוא 1 ליטר לא אומר שהוא בהכרח ישבוק לך חיים אחרי תקופה כזו אבל יש סטטיסטיקה לאורך חיי מנוע וזה גם תואם לנפח שלו, כמו שאמרתי, עד עכשיו גם יצא לי לראות כמה אנשים שהמנוע הקטן פשוט לא עמד בעומס וזה קורה בגלל בחירת רכב לאופי נסועה לא מתאים.

אני מסכים איתך שזה אבסורד לקנות רכב ששוקל קרוב ל2 טון בשביל רווק צעיר - מסכים איתך ב100 אחוז לגבי זה

אבל מה שאני מנסה להראות כאן שזו בחירה לא כל כך גרועה מבחינה כלכלית כמו שעושים את זה - כי

קנית רכב גדול וזללן בזול - עשית לו יישור קו ויצאת בX-Y כסף

לעומת

קנית רכב קטן וחדש דנדש שעלה לך בדיוק את אותו X כסף

ההבדל העיקרי מהנקודה הזו והלאה יהיה ביטוחים, טסטים, טיפולים, דלק

אבל ברכב הגדול יש לך עדיין את מקדם Y עד שתגיע לX וזה יכול לפעמים לקחת גם שנתיים שלוש עד שתגיע לשם ובזמן הזה אתה נהנה מהרבה יותר רכב.

תחשוב על זה.

ודרך אגב עומר - אני עובד בחברת הייטק ישראלית שהיא VENDOR כלומר ייצרן - פוליטיקה ארגונית היא חלק מהיום יום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

וזה קורה בגלל שלמעמד הפועלים כאן לא זוכה לכבוד הראוי לו ובמקביל עם השנים הסתגל לכך וחלק גדול ממנו גם "עומד בציפיות"

חבל שבמקום ליצור כאן WIN WIN רק יוצרים כאן LOSE LOSE

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מדובר כאן על ביואיק לה קרוס - זה בכלל ספינה

הרכב שחולק את אותה פלטפורמה עם הביואיק הזו הינה האינסיגניה של אופל - אם זה נותן לכם קנה מידה.

הפלטפורמה המשותפת היא בשנת 2010 והלאה (צורה חדשה), לא ברכב המדובר.

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...