Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
4real, לפי KML, צריכת דלק עירונית 7.2 ק"מ לליטר, מדובר על צריכה גבוהה ביותר מ30% מהצריכה שאתה מציג (רובה עירונית).

נהגיה בינעירונית ב140 קמ"ש תהיה בזבנית בהרבה מנסיעה ב100-110 קמ"ש, לכן 1:14 נשמע לא הגיוני (אולי מד המהירות שלך מזייף? :).

לאבא של חבר הייתה לקרוס 2007 3.8, שנסעה המון (הרוב בינעירוני) "י אדם מבוגר ורגוע. שם מחשב צריכת הדלק תמיד עמד על איזור הליטר ל100 ק"מ (סביבות 1:9).

מוכרח לומר, שהרכב פחות מפנק ממה שציפיתי, הוא אמנם מרווח ומאובזר ובהחלט נעים לנהיגה, אבל לא מספיק.

ועוד נקודה למחשבה, האם נהיגה ברכב גדול כ"כ לא תהפוך לנטל לפעמים? כמובן זה תלוי בסביבה שבה אתה מסתובב/מחנה בהם, אני מברך יום יום את מידותיו הצנועות של האוטו שלי.

לפי מי שעבר מאפיקה (שב-28000 ק"מ גמרה מנוע) למליבו - המליבו יותר חסכונית.14 לליטר ב-140 בחלום.10-11 אולי.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שני דברים הדליקו אותי בשאלתך:

1) אתה "בודק סתם ככה", אז למה שאשקיע בלרשום לך תשובה מפורטת ומנומקת - הרי אתה לא מתכוון לקנות.

2) כמי שחושב על צריכת דלק - אל תסתכל על מכוניות מעל 1.4. זהו. על תפול לכוון אמריקאיות, לכוון קלאסות, לכוון ספורט, לכוון רכבי מנהלים, רכבי יוקרה, רכבי "קלאסה".

סליחה אם הגזמתי בתגובתי, נשבר לי מהמתקשים "סתם ככה" מבלבלים שעות במח, כאילו אני מודעין של מגזין "אוטו".

ונמאס לי לשמוע "אהההההה זה הרבה דלק, סליחה אני מחפש משהו חסכוני" - אז אך מה חשבת כהתקשרת למודע של רכב בעל נפח 1.8 או 2.5 ???? שהוא יסע על אויר?

מי אמר שרכב עם נפח 1.4 ליטר יהיה חסכוני יותר מרכב עם נפח כפול?

כמו שכבר נתנו כאן דוגמה נהדרת ליונדאי גטס\אקסנט - בתוך העיר הן עושות 1:9

לאחותי יש אופל קורסה 1.4 2011 - בבין עירוני היא משיגה 1:11 בלחץ והיא נוסעת רגוע

הכל עניין של משקל הרכב לעומת נפח המנוע לעומת נתון השגת מומנט מקסימלי בסל"ד נמוך ככל האפשר.

אתה רוצה לקחת דוגמא עוד יותר מבהילה?

בן אדם בא וקונה קיה פיקנטו ידנית.

מגלה שבפקקים היא עושה 1:13 ולא יותר

אחרי זה מגלה שכל שלוש שנים בערך יהיה צריך להחליף קלאץ'

אם יש רצועת טיימינג גם להחליף בכלל זכית

ואז גם אתה בסוף מבין שנפח המנוע הוא 1 ליטר ואתה טוחן את הרכב בקילומטרז' - בנפח 1 ליטר מנוע צפוי לסיים את החיים שלו איפשהו בין 100 ל150KKM - אז אם תעשה חשבון פשוט בנסועה ממוצעת של 20 עד 25KKM שנה

תוך כמה זמן אתה תיאלץ להשקיע במנוע חדש???

ושמת על הרכב איזה 62 אלף שקלים ברכישה שלו ומה קיבלת בתמורה?

רכב שהוא פחות חסכוני ממה שחשבת.

נוח פחות או יותר כמו סד עינויים מהאינקויזיצה הספרדית

כל כך קטן שאתה פוחד להכניס אליו שני חברים שלא לדבר על לנסות לנסוע איתו לסופשבוע לעשות קמפינג (כי אין לך תא מטען יש לך שני תאי כפפות)

אני בזמנו עשיתי חישוב מה יהיה ההפרש בין סיטרואן C1 חדשה לבין האוונסיס שאני מחזיק כרגע והגעתי למסקנה שאני אצטרך להשקיע לפחות 30K שקלים על הרכישה וההפרש בהוצאות יהיה משהו בין 7 ל8K שקלים בשנה - מה שאומר שאני אתחיל להרוויח מכל הסיפור הזה רק כעבור 3.5 שנים שהרכב אצלי.

בזמן הזה יהיה לי להוסיף כמעט בטוח על החלפת קלאץ' (גם ברובוטי צריך להחליף קלאץ' אל תשכחו) - אם יש רצועת טיימינג אז גם על רצועת טיימינג ואחרי זה אני אוכל לנסוע עם הרכב בין שנתיים לשלוש שנים נוספות לפני שאני אאלץ להחליף בו מנוע :cry:

בזמן הזה אני אוותר על כל הנוחות שיש לי כרגע לטובת רכב לא פרקטי בעליל למעט נסיעה לקניות ולעבודה בגודל של מלכודת עכברים.

לא יודע למה - אבל להקריב עוד שניים שלוש ליטר לקילומטר בעבור רכב קלאסה כמו ביואיק לה קרוס

לא נראה לי נורא כל כך כשמחיר הרכישה שלו הוא באזור ה45K שקלים!

בוא נאמר ויישור הקו שלו לא יעבור את ה10K שקלים ואני אשאיר בצד עוד 10K שקלים לתחזוקה לשנתיים הקרובות - ב65K שקלים יש לך ללא ספק רכב עדיף בכמה ליגות על פני כל צ'יקמוק אחר שאתה תקנה ואולי אפילו יהיו לך עוד כמה אלפים ספייר לדלק.

נקודה למחשבה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
ידידי, אני מציע לך להרגע...

לא שאני מצדיק את התגובה הטיפה מוגזמת שלו, אבל בכל זאת צורת הניסוח שלך היתה קצת מוזרה, כי כתבת שאין לך כוונות לרכוש את הרכב ואתה סתם עושה בדיקה וכו, ודי ברור שאתה לא עושה זאת כי משעמם לך... :-)

בכל מקרה אני באמת לא מבין מדוע מישהו בגילך (ללא משפחה אני מניח?) שמודאג מצריכת הדלק מתעניין ברכב כזה - תתרחק וקנה לך משהו קטן, צעיר, ומהנה יותר.

פורסם
הרכב שקניתי שברולט אפיקה 2009 מנוע 2.5 6 הילוכים. אני עושה ממוצע של 11 קילומטר לליטר, רוב הנסיעות בתוך העיר.

בכביש 6 מהירות 140 עושה 14 קילומטר לליטר.

אתה יכול להסביר לגבי גודל פנימי ?

למשל מרחב פנימי שווה/גדול ממזדה 6 ? :)

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם כל להיות צעיר וטיפש:roll:

פורסם

שלום , מבקש להתעלק

מעבר לתצרוכת הדלק , מה לגבי שאר עלויות האחזקה כולל ביטוח ורישוי ?

אם אפשר גם לגבי המאליבו ?

תודה.

פורסם
מי אמר שרכב עם נפח 1.4 ליטר יהיה חסכוני יותר מרכב עם נפח כפול?

כמו שכבר נתנו כאן דוגמה נהדרת ליונדאי גטס\אקסנט - בתוך העיר הן עושות 1:9

לאחותי יש אופל קורסה 1.4 2011 - בבין עירוני היא משיגה 1:11 בלחץ והיא נוסעת רגוע

הכל עניין של משקל הרכב לעומת נפח המנוע לעומת נתון השגת מומנט מקסימלי בסל"ד נמוך ככל האפשר.

אתה רוצה לקחת דוגמא עוד יותר מבהילה?

בן אדם בא וקונה קיה פיקנטו ידנית.

מגלה שבפקקים היא עושה 1:13 ולא יותר

אחרי זה מגלה שכל שלוש שנים בערך יהיה צריך להחליף קלאץ'

אם יש רצועת טיימינג גם להחליף בכלל זכית

ואז גם אתה בסוף מבין שנפח המנוע הוא 1 ליטר ואתה טוחן את הרכב בקילומטרז' - בנפח 1 ליטר מנוע צפוי לסיים את החיים שלו איפשהו בין 100 ל150KKM - אז אם תעשה חשבון פשוט בנסועה ממוצעת של 20 עד 25KKM שנה

תוך כמה זמן אתה תיאלץ להשקיע במנוע חדש???

ושמת על הרכב איזה 62 אלף שקלים ברכישה שלו ומה קיבלת בתמורה?

רכב שהוא פחות חסכוני ממה שחשבת.

נוח פחות או יותר כמו סד עינויים מהאינקויזיצה הספרדית

כל כך קטן שאתה פוחד להכניס אליו שני חברים שלא לדבר על לנסות לנסוע איתו לסופשבוע לעשות קמפינג (כי אין לך תא מטען יש לך שני תאי כפפות)

אני בזמנו עשיתי חישוב מה יהיה ההפרש בין סיטרואן C1 חדשה לבין האוונסיס שאני מחזיק כרגע והגעתי למסקנה שאני אצטרך להשקיע לפחות 30K שקלים על הרכישה וההפרש בהוצאות יהיה משהו בין 7 ל8K שקלים בשנה - מה שאומר שאני אתחיל להרוויח מכל הסיפור הזה רק כעבור 3.5 שנים שהרכב אצלי.

בזמן הזה יהיה לי להוסיף כמעט בטוח על החלפת קלאץ' (גם ברובוטי צריך להחליף קלאץ' אל תשכחו) - אם יש רצועת טיימינג אז גם על רצועת טיימינג ואחרי זה אני אוכל לנסוע עם הרכב בין שנתיים לשלוש שנים נוספות לפני שאני אאלץ להחליף בו מנוע :cry:

בזמן הזה אני אוותר על כל הנוחות שיש לי כרגע לטובת רכב לא פרקטי בעליל למעט נסיעה לקניות ולעבודה בגודל של מלכודת עכברים.

לא יודע למה - אבל להקריב עוד שניים שלוש ליטר לקילומטר בעבור רכב קלאסה כמו ביואיק לה קרוס

לא נראה לי נורא כל כך כשמחיר הרכישה שלו הוא באזור ה45K שקלים!

בוא נאמר ויישור הקו שלו לא יעבור את ה10K שקלים ואני אשאיר בצד עוד 10K שקלים לתחזוקה לשנתיים הקרובות - ב65K שקלים יש לך ללא ספק רכב עדיף בכמה ליגות על פני כל צ'יקמוק אחר שאתה תקנה ואולי אפילו יהיו לך עוד כמה אלפים ספייר לדלק.

נקודה למחשבה.

דוגמא קצת מופרכת הייתי אומר....

קודם כל, מי שצפוי לעבור 20-25 אלף ק"מ בשנה לא יבחר מראש במכונית מיני קטנה שמיועדת מראש לנסיעות בעיר, אז כבר ההשוואה לא נכונה. שנית לא יודע לפי מה אמרת שב100 אלף ק"מ ילך מנוע. אם מטופל ושומרים עליו, לא נראה לי שיש מנוע שתוחלת חייו המוצהרת היא 100 אלף ק"מ....

והשקעת כבר במנוע, וטיימינג והשם יודע מה. רק שכחת שמדובר על רכב חדש שמכוסה באחריות וכנראה יטופל תחת אחריות בשלוש שנים הראשונות, ולא לקחת בכלל שבאותן שנים תהיה חשוף עם רכב אחר שקנית לתקלות שבגינן תשלם הרבה מאד כסף (או שלא, תלוי ברכב... אבל זאת בהחלט אפשרות).

ועוד לא דיברנו על טסטים, ביטוח וטיפולים שצפויים להיות הרבה יותר יקרים ברכב כמו הביואיק, ככה שלא תמיד מה שניתן לקנות

ב"אותו כסף" גם אם הוא יותר מפנק, הוא יותר פרקטי לצרכים מסויימים.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

לנפח מנוע יש תוכלת חיים סטטיסטית - ככל שנפח המנוע גדול יותר הסיכוי שלו לעבור יותר קילומטרז' הוא גדול יותר.

כבר ראיתי לפחות שלושה אנשים שהחלפיו ברכבים הקטנים האלה מנועים בגלל שראש המנוע לא עמד בעומס הנסועה.

הרכבים האלה אכן רכבי עיר ומיועדים לנסיעות קצרות אבל הם משווקים ונחטפים כמו לחמניות ואנשים בארץ קונים אותם בשביל לעשות נסועה הרבה יותר גדולה - זה שימוש וייעוד לא נכון לרכב הזה.

ביטוח הרבה יותר יקר? - בכלל לא בטוח שזה נכון - תבדוק באתר כמו וובי הצעות מחיר ואתה תראה שאלא אם כן הרכב הוא יחסית חדש על הכביש, מחירי הביטוח צונחים בצורה מעוררת פלאים. (אלא אם כן אתה נהג חדש\צעיר כמובן ואז זו בעיה)

לגבי הטסט - כאן יהיה הבדל משמעותי בין זה לבין רכב מיקרוב אבל ככל שאתה תעלה בנפח מנוע ההבדל הזה יצטמצם - אם פותח השרשיר יקנה במקום זה רכב עם נפח מנוע 1.8 עד 2 ליטר, אני לא בטוח עד כמה ההפרש כאן יהיה גדול יותר משמעותית.

ולגבי תחזוקה - ממש לא מחייב שהתחזוקה תהיה יקרה בהרבה גם כן - נכנסים לכאן גורמים נוספים שקשורים בתחזוקה וזה כולל בתוכו גם זמינות חלקים שעלולה להוזיל מאוד עלויות.

הפואנטה היא שחסכון בדלק לווא דווקא יחסוך לך עלויות על רכב - זה לא הנתון היחידי שצריך לקחת בחשבון בכדי להפוך חבילה שנקראת "רכב" לכלכלית יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מאליבו 2008 3.5

טסט 1750 ש"ח

ביטוח לי ולאשתי: מקיף 2650 חובה 1550.

צריכת דלק ממוצעת 1-8.5.

מקווה שזה יתן לך איזו אינדיקציה.

פורסם

היו אבל זה לא מלמד על כלום. המאליבו רכבים מאוד אמינים.

אין מחלות מיוחדות.

מחירי טיפולים תלוי איפה אתה מטפל, כמו כל רכב בסגמנט הזה.

בהצלחה

פורסם
אתה יכול להסביר לגבי גודל פנימי ?

למשל מרחב פנימי שווה/גדול ממזדה 6 ? :)

אני לא יודע לגבי מזדה 6 אבל היא טיפה יותר קטנה מהמליבו אבל לא פחות מפנק. גם צריכת דלק יותר נורמלית למרות שיש עוד שני צלינדרים.

פורסם

מדובר כאן על ביואיק לה קרוס - זה בכלל ספינה

הרכב שחולק את אותה פלטפורמה עם הביואיק הזו הינה האינסיגניה של אופל - אם זה נותן לכם קנה מידה.

Pioneer TS-X150

פורסם

נהגתי על הלהקרוס המדוברת, להקרוס החדשה , לוצרן, מאליבו, אימפלה וורוב האמריקאיות היחיסית מודרניות...

היום לדעתי המאליבו נותנת תמורה מצויינת למי שרוצה המריקאית, היא גם מודרנית בפנים ובחוץ להבדיל מהאחרות ומרגישה יותר עדכנית גם בנהיגה.

בכל מקרה עדיף לנהוג בכל הרכבים שאתה מתלבט לגביהם כי אולי בכלל לא תתחבר לאופי הנהיגה שלהם.

אם אתה צריך עוד פרטים אני מוכן לעזור.

בהצלחה.

• תוכן חדש...