Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם!

נפל הפור והוחלט להתקדם הלאה למכונית חדשה מרווחת יותר ממה שיש לנו כיום ( פונטו גרנדה 2008 1.4 אוטו).

סה"כ אנו מרוצים מהפיאט אבל הרכב נהייה קטן כבר למשפחתיינו (הילדים גדלו ואיתם צריך לגדול המרחב).

הדרישות שלי מהרכב הן:

1.עלויות תפעול זולות (הכוללות צריכת דלק ,טיפולים וביטוח).

2.שהרכב יהיה איכותי ונעים וגם כמובן אמין - רוצים ליסוע עם אוירה נעימה באוטו ובראש שקט שלא ניתקע באימצע שום מקום:-P.

3.ירידת ערך לא גבוהה (אם אפשר היום בכלל לצפות דבר כזה!! :?::?:).

4.לא פוסלים ידני (אפילו מעדיפים) , וסטיישן בהחלט יכול לבוא בחשבון.

בנוגע לאופי הנסועה של הרכב:

1.כרגע אנו עושים כ 20K ק"מ בשנה בערך.

2.הנסיעות הן כ 80% מחוץ לעיר בעיקר מודיעין - ראשון לציון או מודיעין - נווה אילן , וכ 20% נסיעה עירונית.

כרגע המכוניות שעומדות על הפרק הן:

1.יונדאי i30\sw 2010-2011-שמשום מה נראה שיש להם ירידת ערך גבוהה - תקנו אותי אם אני טועה.

2.קאיה פורטה 2011- אני מבין שיוצא עוד מעט דגם חדש כך שצפוי ה ירידת מחיר נוספת לרכב

3.פורד פוקוס סטיישן 2011(הדגם הישן)- ממה שקראתי רכב מאוד נעים לנהיגה ואמין אבל מכיוון ומדובר ברכב בעל טכנולוגיה ישנה הוא נוטה לצרוך יותר דלק מהמתחרות.

4. טויוטה קורולה - אני מבין שמדובר ברכב אמין וסה"כ הכללי רכב טוב אבל שמעתי שהגיר הרובוטי לא משהו, איזה דגם דגם ספציפי מומלץ במידה ומדברים על שנת 2009-2010 ?

אשמח כמובן לקבל הצעות אחרות לרכב אשר יעמוד בדרישות כמובן.

כמו כן האם מומלץ לחפש בחברות הליסינג למיניהן רכבים?יש חברה הידועה באיכות התחזוקה של הרכבים שלהם?

כמו שאמרתי רוצה ליסוע בראש שקט

ושאלה אחרונה:

קראתי רבות על הפורד פוקוס החדשה ומדובר להבנתי היום ברכב המשפחתי הטוב בישראל - האם כדאי לעשות מאמץ נוסף ולנסות למצוא כזו יד שניה משנת 2011 ,אני שואל זאת מכיוון שאני מבין ומדובר ברכב חסכוני יותר בדלק וישנה גרסה ידנית .כמו כן האם הגיר הרובוטי אמין ואיזו תחזוקה הוא מצריך אם בכלל.

תודה מראש לכל העונים.

רכבים נוכחיים :Geely 350 Pro   , Tesla Model 3 SR

רכבי עבר:Alfa romeo Guilia 1.3 TI 1970,Lancia Beta 1.6 1982

Lancia Beta coupe 2.0 1984,Lancia Thema Turbo 2.0 16v 1994

Citroen Xsara picaso 2.0 2009,Fiat Punto 1.4 auto 2009

פורסם

ראשית אני אתחיל מהסוף, אני לא חושב שהפוקוס היא הרכב המשפחתי הכי טוב בישראל וגם לא ששווה להוסיף כסף בכדי לרכוש אחת כזאת חדשה.

לגבי המועמדות שבחנת, היונדאי דווקא לא מאבדת הרבה ערך והיא מאוד מבוקשת גם בחברות הליסינג. היא לא נוחה במיוחד וגם קצת רועשת אבל היא מרווחת, האבזור בדגם הבסיסי טוב ויש לה ציוד בטיחותי מלא ו-5 כוכבים במבחן הריסוק. כדאי לבדוק את אחותה קיה סיד שפחות מרווחת ומאובזרת אבל מוצעת לרוב במחירים אטרקטיבים, הסיד עוד יותר נוקשה מהיונדאי ופחות נוחה ממנה.

פורטה חולקת המון מכלולים עם ה-I30, היא נוחה ושקטה יותר אך המושב האחורי פחות מרווח מה-I30 סטיישן ובדגם הבסיסי היא פחות מאובזרת. כדאי לחפש אחת פרטית, המחירים אטרקטיביים ויש שיפור קל באבזור.

הפוקוס היוצאת נופלת מהיונדאי בביצועים, צריכת הדלק, מרווח ואבזור. היא נוחה יותר אבל ברוב הסעיפים היונדאי מתעלה עליה. הפוקוס גם פחות נפוצה.

הקורולה לרוב מתומחרת גבוה יותר מהשאר, לרוב הרכבים יש 4 כריות אויר בלבד ואין אפילו חלונות חשמל מאחורה.

אני מציע לכם לבדוק את מיצובישי לאנסר, פולקסוואגן ג'טה, סקודה אוקטביה וגם רנו פלואנס.

המיצובישי מרווחת אבל מעט חלשה מהשאר, לא משהו קריטי וזה מורגש בעיקר בעליות ממושכות עם רכב עמוס.

הג'טה והאוקטביה חולקות את גיר ה-DSG7 שיש לו מוניטין אמינות מעט מפוקפק, אם הולכים על אחת מהן כדאי לבדוק את ההיסטוריה של הגיר הספיציפי ואם עבר כבר החלפת מצמדים באחריות.

הרנו פלואנס עצלה יותר מהלאנסר אבל היא הכי נוחה ומרווחת. היא לא עברה מבחן ריסוק אבל הפלואנס החשמלית קיבלה 4 כוכבים בלבד וכדאי לקחת את זה בחשבון.

אם אתם הולכים על יוצאת ליסינג אני מציע לחפש באלבר ואויס, על שלמה סיקסט הייתי מוותר.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם
ראשית אני אתחיל מהסוף, אני לא חושב שהפוקוס היא הרכב המשפחתי הכי טוב בישראל וגם לא ששווה להוסיף כסף בכדי לרכוש אחת כזאת חדשה.

לגבי המועמדות שבחנת, היונדאי דווקא לא מאבדת הרבה ערך והיא מאוד מבוקשת גם בחברות הליסינג. היא לא נוחה במיוחד וגם קצת רועשת אבל היא מרווחת, האבזור בדגם הבסיסי טוב ויש לה ציוד בטיחותי מלא ו-5 כוכבים במבחן הריסוק. כדאי לבדוק את אחותה קיה סיד שפחות מרווחת ומאובזרת אבל מוצעת לרוב במחירים אטרקטיבים, הסיד עוד יותר נוקשה מהיונדאי ופחות נוחה ממנה.

פורטה חולקת המון מכלולים עם ה-I30, היא נוחה ושקטה יותר אך המושב האחורי פחות מרווח מה-I30 סטיישן ובדגם הבסיסי היא פחות מאובזרת. כדאי לחפש אחת פרטית, המחירים אטרקטיביים ויש שיפור קל באבזור.

הפוקוס היוצאת נופלת מהיונדאי בביצועים, צריכת הדלק, מרווח ואבזור. היא נוחה יותר אבל ברוב הסעיפים היונדאי מתעלה עליה. הפוקוס גם פחות נפוצה.

הקורולה לרוב מתומחרת גבוה יותר מהשאר, לרוב הרכבים יש 4 כריות אויר בלבד ואין אפילו חלונות חשמל מאחורה.

אני מציע לכם לבדוק את מיצובישי לאנסר, פולקסוואגן ג'טה, סקודה אוקטביה וגם רנו פלואנס.

המיצובישי מרווחת אבל מעט חלשה מהשאר, לא משהו קריטי וזה מורגש בעיקר בעליות ממושכות עם רכב עמוס.

הג'טה והאוקטביה חולקות את גיר ה-DSG7 שיש לו מוניטין אמינות מעט מפוקפק, אם הולכים על אחת מהן כדאי לבדוק את ההיסטוריה של הגיר הספיציפי ואם עבר כבר החלפת מצמדים באחריות.

הרנו פלואנס עצלה יותר מהלאנסר אבל היא הכי נוחה ומרווחת. היא לא עברה מבחן ריסוק אבל הפלואנס החשמלית קיבלה 4 כוכבים בלבד וכדאי לקחת את זה בחשבון.

אם אתם הולכים על יוצאת ליסינג אני מציע לחפש באלבר ואויס, על שלמה סיקסט הייתי מוותר.

בהצלחה ושבת שלום.

כמו שציינתי אני מעוניין במכונית אמינה כך שגיר הdsg יוצא מכלל האפשרויות - לדעתי הטכנולוגיה הרובוטית עוד לא הגיעה לכלל בשלות בכל הנוגע לאמינות (למרות שמבחינה טכנולוגית היא עדיפה) כמו כן רכבי vag יקרים יותר לביטוח וטיפול.

בנוגע לרנו - יש כזו לחבר שלי ,אמנם דגם הדיזל אבל אין מה להשוות מבחינת גימור בין רנו לשאר הדגמים שהצעת, והרכב מדגם הבנזין מאוד עייף עם גיר משנת טרפ"פו.

מיצובישי לנסר - רכב מאוד דל באיבזור וביצועים עייפים וחלפים יקרים.

בנוגע לירידת הערך של היונדאי - יכול להיות שהדגם החדש שיצא ל i30 הוריד את מחיר הדגם הקודם?

הקאיה פורטה נראית לי כתמורה טובה בעד הכסף - ועם האחריות הארוכה שיש על הרכב כאשר אני קונה רכב שהוא עוד בתקופת האחריות (3שנות אחריות מלאות + 4 על הגיר והמנוע) נשמע לי כעסקה לא רעה בכלל.

פורסם

אני לא חושב שהדגם החדש של ה-I30 הגדיל את ירידת הערך, ובכלל ירידת הערך שלו סבירה לחלוטין, דגם הסטיישן דיי מבוקש וגם הדגם הרגיל לא מאבד ערך בצורה מטורפת.

לגבי הקיה, האחריות תקפה לרכבים פרטיים בלבד ולכן עוד יותר שווה להתאמץ ולחפש אחת כזאת פרטית.

פורסם

קראתי רבות על הפורד פוקוס החדשה ומדובר להבנתי היום ברכב המשפחתי הטוב בישראל - האם כדאי לעשות מאמץ נוסף ולנסות למצוא כזו יד שניה משנת 2011 ,אני שואל זאת מכיוון שאני מבין ומדובר ברכב חסכוני יותר בדלק וישנה גרסה ידנית .כמו כן האם הגיר הרובוטי אמין ואיזו תחזוקה הוא מצריך אם בכלל.

אני מציע לך לקרוא עוד קצת על הפוקוס החדשה. המשפחתית הטובה ביותר בישראל? אולי, אבל לפי איזה קריטריונים? המכונית הזאת סובלת מבעיה מאוד חמורה שלדעתי מונעת ממנה להיות מכונית משפחתית אך משום מה התעלמו ממנה ברוב המבחנים שנעשו בארץ. המושב האחורי של הרכב הזה צפוף בטירוף וגם תא המטען (לפחות בדגם הסדאן) קטן ולא נוח. מבחינתי רכב הוא לא רכב משפחתי אם למושב האחורי שלו בקושי נכנסים כיסאות בטיחות. באותה מידה גם סוזוקי אלטו יכולה להיות מכונית משפחתית.

גם מבחינת אמינות הגיר הרובוטי ההרגשה האישית שלי היא שעתיד לא ורוד במיוחד. יש לנו בעבודה פוקוס בת פחות משנה ו-10,000 קילומטרים וכבר הגיר שלה מתחיל לעשות סימנים לא טובים שלא היו כשהרכב היה חדש. פתאום יש בלבולים בין ההילוכים בנסיעה עירונית, פה ושם מרגישים איזו בעיטה קטנה. וזה רכב שננהג מאוד בעדינות וממש לא כמו רכב ליסינג טיפוסי.

בקיצור, כמו הרבה רכבים של דלק מוטורס שהגיעו לארץ, גם במקרה של הפוקוס לדעתי ההר הוליד עכבר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני לא חושב שהדגם החדש של ה-I30 הגדיל את ירידת הערך, ובכלל ירידת הערך שלו סבירה לחלוטין, דגם הסטיישן דיי מבוקש וגם הדגם הרגיל לא מאבד ערך בצורה מטורפת.

לגבי הקיה, האחריות תקפה לרכבים פרטיים בלבד ולכן עוד יותר שווה להתאמץ ולחפש אחת כזאת פרטית.

מייק,לשנ ינו אותו רכבׁ(I30 לא סטיישן) ושנינו לא משוחדים בכלל כביכול אבל בוא לרגע נניח את האמת על השולחן.

שנינו רכשנו רכב,שלפני שלפני 15 חודשים כמעט היה שווה קרוב ל-94,000 ש"ח והיום שווה רק 75,000 במחירון.

לדעתי זו ירידת ערך די גדולה וחבל שאתה לא חושב שלא.(20% בשנה זה המון ובלי קשר כל השוק נפל חזק למטה).

בלי קשר,כמובן,שהרכב איכותי וראוי לרכישה באופן כללי אבל ירידה במחירון יש ועוד איך אם כי בכל רכב זה יהיה כך (מסתבר שבין השנה השנייה לשלישית כנראה הבום הוא הגדול במיוחד).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תראה אני לא עוקב במדוייק אחרי המחיר, כשאני קניתי את הרכב הספיציפי שלי הוא היה שווה לפי שקלול משהו כמו 87 אלף שקלים אם אני זוכר נכון, זה כמובן לא ריאלי בעליל אבל זה היה השווי המחירוני באוגוסט או ספטמבר 2011. הרכב שלי עם קילומטראז' נמוך, בעלות ליסינג מימוני, ירידת ערך של אחוז בגלל תאונה והייתה לו עוד אחריות תקפה בזמנו שמוסיפה למחירון.

כיום, כשנה וחצי אחרי הרכב שלי נסע מעל 30 אלף קילומטרים מאז שהוא אצלי, עדיין קילומטראז' נמוך יחסית הוא שווה אחרי שקלול משהו כמו 73 אלף שקלים. הרכב שלי אגב עלה לכביש בנובמבר 2009. ומאז שרכשתי אותו עברה שנה וחצי אז זה אומר משהו כמו 20 אחוז בשנה וחצי? לא כזה נורא.

המחירים האלה לא ריאלים ובפועל אני קניתי את הרכב שלי בפחות מ-70 אלף שקלים ואני מעריך שהיום הוא ימכר בקצת יותר מ-60 אלף שקלים, נניח 63 או משהו קרוב. אצלי אישית בגלל מחיר הקניה הנמוך ירידת הערך בפועל דיי נמוכה.

בסך הכל ביחס למתחרות כמו מאזדה 3 או הדגם הקודם של הפוקוס וגם קיה פורטה/סיד אני לא חושב שהירידה חדה מאוד, תראה מה קרה לג'טה למשל שאיבדה דיי הרבה ערך. הקורולה היא יוצאת דופן בגדר תופעת טבע מבחינתי וזה רק מראה כמה המחירון הזה תלוש מהמציאות.

דגם הסטיישן הרבה יותר מבוקש מההאצ'בק שדיי מבוקש בעצמו, הרכבים האלה לא מתייבשים במגרשים ורובם נמכרים במחירים סבירים ולא מחירון מינוס 20 אחוז ככה שבסך הכל ביחס למצב השוק ירידת הערך לא גבוהה במיוחד.

אני בכלל לא משוחד אגב, הרכב הזה נרכש במקרה בגלל הנתונים שלו והמחיר ויכל להיות כל רכב משפחתי אחר במצב הזה שהיה מוצע לי באותה התקופה. יש לרכב לא מעט חסרונות ואפילו דיי בולטים אבל ביחס למתחרות הוא דיי מאוזן ובדגם הסטיישן מציע מושב אחורי מרווח ברמה של משפחתית גדולה.

פורסם
למה לא ללכת על פיאט בראבו? אם תתרגל לגיר - תהנה ממנה מאוד...

כרגע יש לי פיאט וירידת הערך מטורפת כמו כן אמינות זה לא הצד החזק של פיאט (ואני מדבר מניסיון גם עם רכבים חדשים)

פורסם

יש חדש!!!

הוצע לי על ידי אוויס קיה פורטה lx 2013 חדשה 0 ק"מ כשאני אהיה יד שניה הכוללת אחריות יבואן מלאה ב 98000

האם שווה ?

אני יודע שחודש הבא מושקת הקאיה החדשה כך שאני חושש מירידת ערך חדה עוד חודש,מחירה יהיה כ 125K

כמו כן אני יודע שאצל היבואן כבר אין לקניה את דגם הפורטה נוכחי.

ממש מתלבט

פורסם

ממה שראיתי אפשר במחיר הזה לקנות את הדגם המאובזר יותר EX. תבדוק גם בחברות נוספות.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
ממה שראיתי אפשר במחיר הזה לקנות את הדגם המאובזר יותר EX. תבדוק גם בחברות נוספות.

איפה ראית לדוגמה?

פורסם
יש חדש!!!

הוצע לי על ידי אוויס קיה פורטה lx 2013 חדשה 0 ק"מ כשאני אהיה יד שניה הכוללת אחריות יבואן מלאה ב 98000

האם שווה ?

אני יודע שחודש הבא מושקת הקאיה החדשה כך שאני חושש מירידת ערך חדה עוד חודש,מחירה יהיה כ 125K

כמו כן אני יודע שאצל היבואן כבר אין לקניה את דגם הפורטה נוכחי.

ממש מתלבט

קיה פורטה זה רכב מעולה.

אולי הייתי במקומך שוקל לחכות שהדגם החדש יצא ואז אולי יציעו לך בחרות הליסינג מחירים טובים יותר.

לא הייתי ממהר ומברר בכל החברות

• תוכן חדש...