Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני צריך לבצע בדיקת חוזק במתיחה של כמה ברגים בקטרים שונים (M12,M16,M20,M24) והתאמתם לחוזק המוצהר עליהם [iso 8.8]

אנו לא מעוניינים לבצע את העבודה במכון התקנים (אני באמת צריך להסביר למה?...)

האם מישהו מכיר מעבדה מוסמכת היכולה לבצע בדיקה כזו בהתאם לתקינה הישראלית או האמריקאית הרלוונטית ולהנפיק תעודה בהתאם?

1-s2.0-S0143974X11000782-gr5.jpg

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

נסה את אי-שר:

http://www.ei-shar.com

עוד אופציה שהייתי בודק היא מעבדות הטכניון.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לתעשיה האווירית יש מעבדות שמבצעות עבודות עבור גורמים חיצונים.

למה אתה צריך לבדוק האם הבורג מתאים לקבוצת החוזק שעלייה מצהיר הייצרן ?

אם אתה קונה ברגים מחברות כמו bossard,fabory אתה יכול לקבל מהם מסמך המאשר שבורג X מתאים לקבוצת חוזק Y.

איזה כייף לי :)

פורסם

מדובר בברגים שיצרן סיני מספק ללקוח אפריקאי ועלה החשש שמא הם מזוייפים

(הם גם ברגים עם הברגה מלאה ולא בהתאם לתקן DIN 931, מה שמגביר את החשד לזיוף)

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

יש מספיק ייצרנים ישראלים וגם ספקים שיכולים לספק ברגים מתאימים לכול התקנים הנפוצים בתעשיה כגון: DIN/ISO/ANSI/ASME.

גם אם ממצאי הבדיקה יאשרו שהברגים עומדים בתקנים הרלוונטים עדיין לא הייתי סומך על הסינים שבמשלוח הבא תקבל ברגים מתאימים לתקן.

פורסם

אני רק שאלה.

האם בדיקה במתיחה מתבצעת עד עיוות בבורג או עד כשל כמו שמוצג בתמונה?

מה גורם לבורג להכשל במקום בו הוא נכשל(לפי התמונות) ולא בהברגה של האום (אאל"ט גזירה של ההברגה)?

שטח המגע הרבה יותר קטן בין האום לבורג מאשר באמצע הבורג.

תודה

פורסם

יש הרבה מעבדות בארץ שיוכלו לעשות את הבדיקה הזו עבורך.

חיפוש ראשון בגוגל.

חיפוש שני בגוגל.

חיפוש שלישי בגוגל.

אן דן דינו אתה יודע לעשות? אז תעשה ותבחר אחת, ותרים טלפון לייעוץ...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אני רק שאלה.

האם בדיקה במתיחה מתבצעת עד עיוות בבורג או עד כשל כמו שמוצג בתמונה?

המרחק בין עיוות לכשל אינו ארוך ( פונקציה של החומר ממנו הבורג עשוי- האים הוא משיך או לא)

מה גורם לבורג להכשל במקום בו הוא נכשל(לפי התמונות) ולא בהברגה של האום (אאל"ט גזירה של ההברגה)?

פגמים בבורג - פגמים בחומר עצמו שנוצרו עוד במהלך ייצור/יציקת החומר -כמובן שייתכן פגם עקב ההברזה.

שטח המגע הרבה יותר קטן בין האום לבורג מאשר באמצע הבורג.

בתמונה כל הכשלים התרחשו באיזור התבריג.

תודה

ראה הערות

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

בוחן המשיכה (קריעה) הינו רק אחד ממספר רב של בדיקות מכניות לברגים. ישנם עוד מספר בדיקות כגון:

בדיקת נגיפה.

בדיקת קשיות.

בדיקה מטלוגרפית.

בדיקה של הרכב הפלדה שממנו עשוי הבורג.

בדיקה של מידות הבורג.

פורסם

גם אם ממצאי הבדיקה יאשרו שהברגים עומדים בתקנים הרלוונטים עדיין לא הייתי סומך על הסינים שבמשלוח הבא תקבל ברגים מתאימים לתקן.

+1.

תחליף יצרן.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...